Misafir fobisi

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
Merhaba arkadaşlar. 4 aylık evliyim. Şehir dışında yaşıyoruz ailemizden ayrı. Henüz anne ve kvler dışında kimse gelmedi evime. Onlar da misafir gibi geldi diyemem. Hamileyim rahatsızdım genelde onlar yaptı geldiklerinde. Mutfağa evlenmeden önce neredeyse hiç görmemiştim. İlk zamanlar da hamileliğim ağır geçince bir iki aydır anca yemek yapıyorum. Her yemeğim iyi olmuyor. Yani yeniliyor ama nasıl desem mesela bulgur pilavımda soğanlar biraz diri kalmıştı ya da mantarımda patates biraz diri oldu. Onun haricinde köftem iyi oluyor gibi. Dün yaptığım nohut da iyi olmuştu yanına pilav ve cacık yaptım. Ama genel manada pirinç pilavım iyi olmuyor. Ya da bazen güzel yaptığım bir yemek bir dahakine kötü olabiliyor. Sadece yemek de değil. Misafir ağırlamak istiyorum artık ama korkuyorum. O gün kalkıp dört beş çeşit yapmam gerekecek. Güzel olmazsa öyle bir ihtimal de var. Çünkü hala bu yemeğim çok süper oluyor artık dediğim bir yemeğim yok. Ya da sofra düzeni temizliğin evin düzeninin tam yerinde olması gerekiyor. YouTube da videolara bakıyorum. Millet bir kahvaltı sofrasına neler yapmış. Sunumlar bilmem ne. Benim öyle sunum tabaklarım falan da yok. Ayrıca bir misafir gelse nasıl bir menü hazırlamalıyım bilmiyorum. Basit yemekler koymak istemiyorum. Tüm bunları düşününce korku sarıyo içimi. Zaman da çok ilerlemeden misafir almaj istiyorum. Ne önerirsiniz. Zamanında benim yaşadığım şeyleri yaşayan oldu mu? Nasıl yediniz? Yardımcı olursanız sevinirim.

Nefis yemek tarifleri diye bi site var tarifleri çoğu zaman tutuyor ordan güzel şeyler bulabilirsiniz.
Bi de pratik yapmanız lazım. Bi süre sonra eliniz alışır.
Zaten önemli olan baharatları iyi katmak o zaman tadı güzel olur.

Valla benimde bazen yaptığım bir yemek çok güzel olurken bazen aynı lezzette olmayabiliyor açıkcası . Ona yapacak birşey yok bence zamanla geçer diyeceğim ama geçmeyenleri görüyorum. Pilav mesela bazen çok güzel olur bazen olmaz bilmiyorum İnan bende . Temizliğimde düzenimde hiç bir sorun yok orası bana kolay gelen kısım açıkcası . Ama bazıları cidden ne kadar çok şey yapıyor acaba hiç yorulmuyor mu diye düşünmeden edemiyorum

Fazla kasma kendini. Misafiri lokantadaymis gibi agirlamaya gerek yok sonucta.
Zaten mizmiz insan illa begenmedigi birsey bulur.

İnternette gördüğünüz şekilde sofralar hazırlamak zorunda değilsin, 4 ayda mükemmel yemek yapamaman gayet normal. 7 yıldır yemek yapıyorum bazen defalarca güzel yaptığım yemeği lezzetsiz yaptığımda oluyor. Bu kadar takılma yemek olayına evine gelen insanlar en nihayetinde yakın gördüklerin varsın yemeklerinde de biraz kusur olsun.

Misafir çağıracağın zaman yapacağın yemekler fırın yemekleri olsun yanına çorba pilav salata vs iyi olur yapa yapa alışırsın ben meraklıydım mutfak işlerine küçük yaşlarda girer annemden gizli yapardım ha becerir miydim pişmemiş olurdu çiğ kalırdı falan filan ama şimdi çok şükür herşeyi yapabiliyorum pratikleşince emin ol 1 saatte 2-3 çeşit bile çıkarırsın kendine güven arkadaşların dediği gibi nefis yemek tariflerinden yardım al çoğu tarif tam tutuyor

Kotu olma ihtimali olmayan yemekler var onlardan yaparsiniz. İnternetteki sofralardan kurma zorunlulugunuz yok ki,bu isler maddiyata bakar. Yarim kilo kusbasi etle 3 kisiye yemek yapin bakin gorun nasil guzel oluyor. Bir tepsi borege 300gr tereyagi ve zeytinyagi karisimi koyun bakin super olur. Kek yaparken icine yogurt ve yagi bolca koyun sonucu gorun. Dort dortluk olur. Pilava da ayni sekilde bolca tereyagi koyun.

Yemek isi malzeme isi,para isi. Az parayla yapilan yemekte her zaman risk olur sizin tecrubelerinizde. Zamanla duzelir,zamanla az malzemeyle guzel yemek yapmaya baslarsiniz.

Ev yapimi pasta borek siparis etsen ?
Digerlerinide yaptikca pratiklesip lezzetlendireceksin.
Ilk musakkami patlicani kızartmadan yapan biri olarak 7.yılimda baya iyiyim.
Öyle yapmak istemiyorum. Herşeyi kendim yapmak başardığımı görmek istiyorum. Yoksa bu içimdeki korku da tam olarak geçmez. Her misafir geldiğinde panik olurum.

Onemli olan lezzet, sunumu cok kasmayin. Pilav konusunda ben hep ayni pirinci hep ayni olcuyle yaptigim zaman tutmama ihtimali olmuyor. Olcu kullanin, goz karari yapamiyorsunuz demekki. Bir bardak pirince iki bardak kaynar su tam geliyor. Onun disinda nefis yemek tariflerinin uygulamasini indirip oradaki tariflere bakabilirsiniz. genelde tutuyor bende. Tutmadigi zaman da oluyor tabi ki. Daha onceden deneyip guvendiginiz tarifleri misafirleriniz geldiginde de yapin. Ilk kez denediginiz yemekleri yapmayin, cok riskli. Zamanla eliniz alisacaktir.

Öyle yapmak istemiyorum. Herşeyi kendim yapmak başardığımı görmek istiyorum. Yoksa bu içimdeki korku da tam olarak geçmez. Her misafir geldiğinde panik olurum.
Yanlış olan güzel yemek yapmayi bir başarı olarak görmen aslinda, niye böyle bir düşüncedesin bilmiyorum ama hiçbirimiz misafir olarak gittiğimiz evlerde mükemmel yemekler yemiyoruz.

canım çalışıyorsan çok zor bende aynı durumdayım, hazır alıyorum misafire valla sarma, kurabiye vs. kısır kek börek yaptım mı tamam oldu bitti.
bide ekmek hamuru alıp pişi yaparım 5 dakika da yanına da acuka yada değişik bir reçel koyarım ohh mis.
çalışmıyorsan da her gün senin gir mutfaga dene / yanıl

Aksam yemegine cagirmak yerine bi cay saati yapsanız pasta pogaca borek gibi mesela yakinizi aksam caya cagirin yapin bir pasta bi kurabiye pogaca onlar bence daha kolay

6 yasından itibaren mutfaga girdim annem kovaladığı halde. Üni okudum calıştım ama mutfaktan uzak kalmadım. Evlendiğimde yapamayacağım yemek yoktu. Mantısından içli köftesine, su böreğinden karnıyarıgına herseyi yaparım. Beni gaza getiren annemdi. İleride laf ederler kızım dedigi icin ufak yasta öğrendim. Yaklaşık 25 senedir yemek yapıyorum yani ;) bir yemege lezzetin oturması yıllar alıyor. Bol bol pratik yapın. Misafir icin en güzel yaptığınız yemekleri secin. Pilav icinde 1bardak pirinç 1,5 bardak su klasik yöntemdir.
Zamanla alışacaksın yemek yapmaya. Çalışmanız yemek yapmanıza engel diye düsünmüyorum. İş çıkışı eve gelip mantı acan bir insan olarak. Eliniz hızlıysa yaparsınız.
Tavsiyem ilk etapta güveç ve fırın yemekleri icin denemeler yapın. Pilav salata ile mis gibi menü çıkarırsınız.
Size tavsiyem kızınız olursa küçük yaşta mutfagı sevdirin. İlerleyen zamanda zor olmasın.

Ayrica 4 ay az bi süre ben 2 yillik evliyim nerdeyse daha yeni yeni guzel yapabiliyorum birde ben kvlemle oturdum bi sure orda alistim

Benim kv tamı tamına 30 senelik ev hanımı ama geçen Aralık’ta şehir dışından onun evine kalmaya gittik . Dışarıdan gelmiştik bana dedi ki ben köfte yapmayı bilmem kızımı aradım ondan tarif alıp köfte yaptım ilk defa dedi ben şaka yapıyor sandım ama ciddiymiş . Kızı sonra annem benden tarif aldı dedi ben dalga geçiyor benimle sanmıştım :oha:

4 aylık evlisiniz, hamilesiniz ilk zamanlar kötüydünüz ( ilk zamanlar?) 1 - 2 aydır yemek yapıyorsunuz.
Bu çocuk ne ara oldu :)
Çocuk için çok erken olması , kendinizi geliştirme sürenizi de biraz olumsuz etkileyecek elbette. Tam alışma sürecinde bir minik gelecek.:anne:
Bu işlere fazla zaman olmayacak. Yazılı tariflerden çok , sosyal medyada videolu tarifler var onlarla yapmayı deneyip, aşamalara ve kıvamlara şahit olun bence. Zamanla öğreniyor herkes, dert etmeyin.

Merhaba arkadaşlar. 4 aylık evliyim. Şehir dışında yaşıyoruz ailemizden ayrı. Henüz anne ve kvler dışında kimse gelmedi evime. Onlar da misafir gibi geldi diyemem. Hamileyim rahatsızdım genelde onlar yaptı geldiklerinde. Mutfağa evlenmeden önce neredeyse hiç görmemiştim. İlk zamanlar da hamileliğim ağır geçince bir iki aydır anca yemek yapıyorum. Her yemeğim iyi olmuyor. Yani yeniliyor ama nasıl desem mesela bulgur pilavımda soğanlar biraz diri kalmıştı ya da mantarımda patates biraz diri oldu. Onun haricinde köftem iyi oluyor gibi. Dün yaptığım nohut da iyi olmuştu yanına pilav ve cacık yaptım. Ama genel manada pirinç pilavım iyi olmuyor. Ya da bazen güzel yaptığım bir yemek bir dahakine kötü olabiliyor. Sadece yemek de değil. Misafir ağırlamak istiyorum artık ama korkuyorum. O gün kalkıp dört beş çeşit yapmam gerekecek. Güzel olmazsa öyle bir ihtimal de var. Çünkü hala bu yemeğim çok süper oluyor artık dediğim bir yemeğim yok. Ya da sofra düzeni temizliğin evin düzeninin tam yerinde olması gerekiyor. YouTube da videolara bakıyorum. Millet bir kahvaltı sofrasına neler yapmış. Sunumlar bilmem ne. Benim öyle sunum tabaklarım falan da yok. Ayrıca bir misafir gelse nasıl bir menü hazırlamalıyım bilmiyorum. Basit yemekler koymak istemiyorum. Tüm bunları düşününce korku sarıyo içimi. Zaman da çok ilerlemeden misafir almaj istiyorum. Ne önerirsiniz. Zamanında benim yaşadığım şeyleri yaşayan oldu mu? Nasıl yediniz? Yardımcı olursanız sevinirim.
Yemekli mısafır yerıne çaylı mısafır al 3 cesıt bırsey yaparsn pasta borek tutturmak daha kolay hem hamılesın kımsenın bırsey demeye hakkı yok ılk evlendıgınde herkes panık olmustur emın ol. Sen rahat ol kı gelen mısafır rahat etsın onemlı olan sohbet etmek zaten ılk davet ettıklerın en sevdıklerın olsun onlar senı rahatlatır. Bende yenı evlıyım yemek borek guzel yaparm ama bende panıgm o yuzden benı kasmayanları önden alrım rahatlarm hem ben çok güzel yemek yaparm desende herkesın damak zevkı farklı yanı kıme göre kımın yemegı güzel rahat olun. Nefıs yemek tarıflerı var orda yorumları oku çok güzel yorum alanları yaparsn hem acemının yemegı daha güzel olur bendim ılk yaptıklarm en güzelli:hamarat:

Back
X