Misafir gelince değişen annem

Canım uzak bir şehirde oturacaksın. Ayda yılda bir geleceksin. Gör bak nasıl kıymete biniyorsun. Ne kadar mesafe o kadar değer. İnsanlar kendilerini en çok sevene yapıyorlar bunu inan. Nazının kime geçtiğini fark ederse onu incitiyor. Mesafeli olan biliyor ki tribini kaprisini çekmez.

Sen de onu teyzenlerin yanında eleştir yaptığına kusur bul tuzunu kaçırmışsın şekerini az koymuşsun falan giydiğine uymamış falan de

Bütün ilgini babana ver benim babam en çok babamı özleyeceğim babanı şımart seni üzene ilgini gösterme ilginin sevginin kıymetini öğrensin bişey sorarsa ilgilenme sen daha iyi bilirsin yeğenleri yapsın de teyzeni onun yanında överek konuş genç kızken bu kadar güzelmiydin de kıskandır yok farzet kırıldığını belli etme gülümse bırak sinirlenince etrafına saldırsın gençken muhtemelen bacısını da kırmıştır böl parçala yönet

Bir an bu konuyu kizkardesim mi açtı acaba dedim. Benim ananem ve teyzem aynı şehirde değil tabi.
Saka gibi bir annen var
Ve üzgünüm yüzlü davraniyor. Aynı benim annem. Evlatlarını başkası onunde rezil etmeye bayilirlar. O da yetmez babana karsi senin yanindayim ben diyip seni tutuyormus gibi konusup babani kotuleyip ,sen babanla karsi karşıya gelince babani tutar. Benimki öyleydi mesela. Günahım kadar sevmem annemi😂😂

Bütün ilgini babana ver benim babam en çok babamı özleyeceğim babanı şımart seni üzene ilgini gösterme ilginin sevginin kıymetini öğrensin bişey sorarsa ilgilenme sen daha iyi bilirsin yeğenleri yapsın de teyzeni onun yanında överek konuş genç kızken bu kadar güzelmiydin de kıskandır yok farzet kırıldığını belli etme gülümse bırak sinirlenince etrafına saldırsın gençken muhtemelen bacısını da kırmıştır böl parçala yönet
teyzemden hoşlandığımı söyleyemem sorun şu hatta annem onlar hakkinda hiç konusturmaz laf ettirmez ama onlar kendi cocuklarina laf kondurmaz sanki çok harikalar gibi..

annemin bunu anlamaması mesele. kalp kıran biri değil yoksa.

bu konuda gerçekten çok doluyum ve artık bıktım bunaldım..
annemle iyiyken iyiyiz ama herhangi bişeye sinirli olsun hatta regl dönemi yaklaşmış olsun veya bi misafirin yanında ki bu misafir genelde teyzemler ya da ananem falan olur değişiyor ve beni sinir etmesinin yanında kalbimi de ciddi olarak kırıyor.

her konuda hıncını benden ya da kardeşlerimden cıkarmasından başkasinın yanında kötülemesinden azarlamasından dediğimiz herşeyi eleştirip aptalmışız gibi davranmasından gerçekten yoruldum.

şurda 2 3 hafta sonra üniversite için kilometrelerce uzağa gidicem hala böyle.
insan annesinden bile soğuyabilir miymiş gerçekten soğuyorum.

hep böyleydi teyzemlerin ağzına laf vermeye bayılır uyarırım yapma anne diye yüz ifadesi ses tonu o kadar kırıcı ki..

az önce teyzemler geldi oturuyorduk suçsuz olmama rağmen gereksiz bi konudan o kadar laf söyledi ki bana randevu alamıyordum hastaneye dolu olduğu için yok almıyorlar da böyleler de bu yaştan sonra ben mi alayım da gamsız gamsız oturacağına alsaydın da bıktım da ağzımı açıp bişey söylemeye gelmez o kadar eleştirdi ki ne biçim biriymişim diye düşünmeye başladım ve bu hep böyleydi..

hatta küçükken kuzenlerimle kavga ederdik bazen çocuğuz malum onların annesi onları savunurdu bana laf söylerdi annem asla savunmazdı üstüne yok babanın tarafına çekmişsin etrafında kimse olmaz ahlaksızsın bilmem ne bunlarla büyüdüm gerçekten.. Annemin bana yaptıği haksızlıklarla..

regl doneminin yaklaşması bile bana abuk sabuk bi konuda bile laf sayması hakaret etmesi eleştirmesi için yeterli..

kocaman insan oldum bi sorun varsa bile yalnizken halledelim demek yok beni gücendirdi kırdı kalktım odama geldim ve ben koridordaykende saçma sapan şeyleri abartıp hala beni kötülüyordu teyzeme artık cidden zoruma gidiyor. iğrenç evlatlarmışız imajı ciziyor ananemin teyzemlerin gozunde anca onlara laf veriyor işte oysaki onların çocuklarından her konuda gerçekten çok daha iyiyiz ama ben bu düzenden bıktım.
git de kurtulayım demesi en cok zoruma gitti..

sizce ne yapmalıyım her şeyimi eleştiren bana hep böyle davranan bi anneye ne denir ki artık konuşarak anlatmaya calissam yine bi ton laf sayar ben kötü olurum yoruldum çok yoruldum.
Ne soylersen söyle değişmeyecekler inan bana, benim annem babam sadece akrabalara degil önlerine gelen herkese şikayet ederler beni gizlim saklım kalmadı doğduğumdan beri herkese en özel en mahrem durumlarim bile anlatılir üstelik yalan yanlis,hep ben suçluyumdur zaten o allahin emri, evlendim yine ayni daha kötü hatta, eşim şiddet gösterdi,mecburen öğrendiler, ertesi gün babam komşularına bile anlatmiştı,bu yasa geldim kurtulamadım, mecburen bayramda seyranda gorüşmek bile ağır geliyor artık

hasta değil sadece eleştirmeye bayılıyor ve bunun yıprattığının farkında değil.. ve o insanlara fırsat verdiğinin.. herkes onun gibi iyi niyetlidir ve konuşmaz sanıyor.
Siz daha çok gençsiniz ,bazı psikolojik hastalıklar maalesef bu şekilde gözükür ,bu yaptığının iyi niyetle açıklanacak durumu yok ,henüz genç kalbinizde konduramıyor olabilirsiniz

annemle iyiyken iyiyiz ama herhangi bişeye sinirli olsun hatta regl dönemi yaklaşmış olsun veya bi misafirin yanında ki bu misafir genelde teyzemler ya da ananem falan olur değişiyor ve beni sinir etmesinin yanında kalbimi de ciddi olarak kırıyor.

her konuda hıncını benden ya da kardeşlerimden cıkarmasından başkasinın yanında kötülemesinden azarlamasından dediğimiz herşeyi eleştirip aptalmışız gibi davranmasından gerçekten yoruldum.

hep böyleydi teyzemlerin ağzına laf vermeye bayılır uyarırım yapma anne diye yüz ifadesi ses tonu o kadar kırıcı ki..

az önce teyzemler geldi oturuyorduk suçsuz olmama rağmen gereksiz bi konudan o kadar laf söyledi ki bana randevu alamıyordum hastaneye dolu olduğu için yok almıyorlar da böyleler de bu yaştan sonra ben mi alayım da gamsız gamsız oturacağına alsaydın da bıktım da ağzımı açıp bişey söylemeye gelmez o kadar eleştirdi ki ne biçim biriymişim diye düşünmeye başladım ve bu hep böyleydi..

hatta küçükken kuzenlerimle kavga ederdik bazen çocuğuz malum onların annesi onları savunurdu bana laf söylerdi annem asla savunmazdı üstüne yok babanın tarafına çekmişsin etrafında kimse olmaz ahlaksızsın bilmem ne bunlarla büyüdüm gerçekten.. Annemin bana yaptıği haksızlıklarla..

regl doneminin yaklaşması bile bana abuk sabuk bi konuda bile laf sayması hakaret etmesi eleştirmesi için yeterli..

kocaman insan oldum bi sorun varsa bile yalnizken halledelim demek yok beni gücendirdi kırdı kalktım odama geldim ve ben koridordaykende saçma sapan şeyleri abartıp hala beni kötülüyordu teyzeme artık cidden zoruma gidiyor. iğrenç evlatlarmışız imajı ciziyor ananemin teyzemlerin gozunde anca onlara laf veriyor işte oysaki onların çocuklarından her konuda gerçekten çok daha iyiyiz ama ben bu düzenden bıktım.

sizce ne yapmalıyım her şeyimi eleştiren bana hep böyle davranan bi anneye ne denir ki artık konuşarak anlatmaya calissam yine bi ton laf sayar ben kötü olurum yoruldum çok yoruldum.
Okulunu bitir. Meslegini eline al. Annen dahi olsa seni bu denli âşağı cekenden uzak dur. Annedir sonucta saygini koru ama mesafeni de çiz. Belli ki kendisi kompleksli biri . Degişceğini de hiç sanmam. Zor bir durum . Ama en azindan baska sehirde okiyacaksin artik. Mezun olunca da başka sehir düşünürsün

Tam anlamiyla beni anlatiyor canim hatta bende böyle bir konu acmistim. Sen yine sanslisin universite okuyacaksin bu cok önemli bir detay. Sana tavsiyem iki cocuk annesi olarak, uzaklasmak senin icin cok iyi olacak hem kendini hem kafani dinlersin. Ayaklarinin uzerinde dur ve kimseye taviz verme annen olsa bile. Biraz mesafe koy. Kimsenin seni uzmesine izin verme. Ailenle kötu ol demiyorum ama sende bir insansin sonucta. Umarim hersey gönlunce olur.

Benim annemde öyle.. inan bana değişmiyor ne kadar uzak dursan da takmıyorum desen de bir tarafın malesef hep yaralı kalıyor.. hala bile diğer arkadaşlarımın kuzenlerimin annelerini ve onlarla olan ilişkilerini kıskanırım.. asla kapanmayacak bi yara 😔 seni çok iyi anlıyorum ama verebileceğim bir tavsiye yok 😔
Aynen bende!

Annemi seviyorum iyiyken çok iyiyiz ama böyle davranması yıpratıyor işte

inşallah düzelir aramız ne diyeyim. O üzülsün istemem.
Ve bu haldeyken dua et evli degilsin cunku esler hep basa kakar nadir destek olan birisini bulursun. Benim esim bana destek ama yinede insan kendini yalniz hissediyor sanki kimse anlamiyor, onun ailesi var ki annesi cok merhametli ve iyi bir kadin melek desem yalan olmaz kalabalik bir sulalesi var birde bana bak asaglanmis ezilmis aslinda zerre önemsenmeyen bir evlat.

Back
X