Misafir ikramı

2-3 haftada 1 yemekli misafir yeterince sık degil mi zaten? Daha az yemek yapıp daha sık çağırmayı planlarken ne sıklıktan bahsediyorsunuz ki haftada 2-3 gün mü? Bana bu bile fazla geldi 😊 neyse bu sekilde rahat ediyorsanız boyle devam edin ama daha sık çağırma isini bir daha düşünün bence. Onu pek mantığım almıyor evde surekli misafir...

Sarma, mantı, yağlama aynı anda değilmiş zaten Kayserili misiniz ☺️. Bence de misafire özenilmeli eşiniz bence daha sık misafir almak istiyor yani siz hiç hayır demeyin istiyor sanırım. Ama zaten her hafta misafir de çok fazla misafir gittikten sonra da bulaşık temizlik kadına bir sürü iş düşüyor. Yorucu oluyor eşiniz yardım ediyorsa o ayrı gerçi benim eşim yardım eder ama yine de benim gibi temizleyemez mutfak ayrı batar yemek takımlarını yerine kaldırmak ayrı ben de misafir severim ama tabiki her hafta değil. Bir sulu yemek bir pilav olsun diyor sanırım eşiniz her hafta misafir gelsin ama yine de yorucu bir durum.

kimse için kendimi heder edecek, kendimi yoracak yemek yapamam. misafirim benim güler yüzüme gelsin. tüm gün mutfakta g.tümden ter damlayacak da yorgun yorgun yanlarinda oturacagim, ne anladim o isten? ya da o kadar yorulacagim ki bir daha bir ay mjsafir istemeyecek hale gelecegim. güzel bir sey mi?
en agir misafirim esimin yurtdisindan gelen babasi ve en yakin arkadasiydi, ilk gorusumuzdu. kofteci yusuftan köfte ve harika sosu var kavanozda, ondan almistim. esim et yemiyor diye bir de levrek aldik / isteyen onu yesin diye - alinca marinesini yapip dolaba koydum, sofraya oturmadan airfriere attik - son 5 dk cevirdim oldu bitti. sifir zahmet. yanina salat yaptik, kozlenmjs patlicani sarimsakli yogurtla karistirip bir meze - bir de corba mi bulgur pilavi mi hatirlamiyorum birsey daha vardi. tatliyi da bir gün önceden eşime yaptirtmiştım. yanina da votka bira falan actik, ooh mis gibi dopdolu sofra. hic de yorulmadim, stres olmadim, keyfini cikarttim.
evlendikten sonra ailemi ve ananemi cagirmistim ilk kez, onlar da agir misafir sayilirlar. kkda coook basit bir dugun corbasi tarifi gordum. gunduzden instapotta kemikli et kayniyor sonra sadece kemikleri alip etleri didip icine etleri ve nohutlari atiyorsun, bir de basit terbiyesi var. lezzetli ama basit bir yemek. bir de guvec yaptim onceden hazirlayip isitip dolaba koydum, servisten once biraz isitip ustune kasar peyniri doktum sicak sicak servis , bir salata - tatli esimden.
gayet de guzel agirladim.
yakın kız arkadaslarim gelince sebzeli noddle ve airfrierde tavuk yaptim:) eski is arkadaslarim gelince sozum vardi diye yaglama yaptim ama tek yaglama yedik ve tatli ikram ettim , gayet de doydu herkes:)
hayat kısa valla, kimse icin kendimi yorup daha bir ay misafir alamayacak kadar efor sarfedemem. evime gelen restorant hizmeti bekledigi icin degil gulen yuzumu görmek icin gelsin

Selam hanımlar.

Misafirlerinizi nasıl ağırlıyorsunuz?
Çeşit çeşit yemeklerle mi sade sofralarla mı. Eşimle bu konuda hiç anlaşamıyoruz sürekli yemekleri misafirlere abarttığımı söylüyor. Misafiri çok büyütüyorsunuz abartıyorsunuz sonra misafir çağıramıyoruz diyor. Haklı bazen abartı oluyor ama çoğu zaman güzel bir çeşit yapıp (mantı-sarma-yağlama vs) yanına çorba salata yapıyorum. Bu tek çeşidin de uğraştırmalı olması sebebiyle abartı buluyor.

Sizce abartı mı böyle. Ben misafirlerime elimden geldiğince güzel lezzetli şeyler ikram etmek istiyorum özeniyorum tabi sonunda yoruluyorum normal olarak.

Misafir ikramı nasıl olmalı sizce ?
Sizin böyle hazırlıklar yapmanız, misafirler üzerinde siz onlara gittiğiniz zaman aynı şekilde ağırlamaları gerektiği baskısı yaratıyor olabilir.Herkesin hayatı farklı sizin vaktiniz olur onların olmayabilir.İnsanlar sizin hava atmaya çalıştığınızı düşünebilir.Herşey kararında ve mütevazi olursa misafirleriniz kendisini kötü hissetmez diye düşünüyorum.

Yok kendisi hazırlamıyor tabi ama yardım isterim sıkıştığımda yardım eder. Şundan muzdarip bazen misafir gelmek istiyor dediğinde (sürekli de çağırmaz zaten) ben istemiyorum o da basitleştirsen külfet olarak görmezsin diyor
Tamam bir dahakine fırına at tavuk patates, yanına çorba ve salata. Bir de böyle deneyin. Dediği gibi bir dahakine ağır bir tane bile yemek olmasın.

bence eşiniz haklı ,bende sizin gibi ağır ağır yemekler hazirlardim ancak gittiğimde hiç de ağır olmayan yemekler yerdim. hem temizlik yap hem yemek yap hem sofra hazirla ,bulasigiydi gerçekten arkada yorgunluk kalıyor .eşimde bana bu kadara gerek yok derdi haklıydı da bende çorba kurufasulye pilav üstü tavuk, hoşaf salata , veya cacık çayın yanına da duruma göre tatli ,kek hangisini yaparsam böyle yemekler tercih ediyorum .

Yani evet o sulu yemekler biraz demode annelerimiz döneminde kaldı. Eşinizden sıkıştığınızda destek almanızdan dolayı sanırım basit yemekler yapın diyor size. Ben mutfakta tek olmayı seviyorum ayak altında eşim dahi dolaşsın istemem mesela ve hep kendimi ona göre ayarlarım menü konusunda. 2 3 haftada bir misafir ağırladığınıza göre hep aynı kişileri ağırladığınızı düşünüyorum akraba falan olsa gerek buna ne gerek var çaya gelsinler eşiniz abartmış çok sık yemeğe almaya gerek yok kimseyi. bu gerçekten yorucu olur. Biz bir kaç ayda bir misafir alırız ve genelde alkollü oluyor mesela örnek menüm ana yemekte antrikot yanına baharatlı bebek patates, kuşkonmaz , roka salatası , haydari, pastırmalı humus, pancar carpaccio gibi gibi bir menüm olur bunlarda zaten tek başına rahatlıkla hazırlayabileceğim bir menü. Lahmacun evde zaten çok zor kalabalığa annemler pide ve lahmacunu içini hazırlatıp dışarda yaptırır belki fikir olur size de.
[/QUOTE]
Menü çok eksik. Öncelikle başlangıç olarak Italiano mor'd re posuar olmalı. Ara sıcak flemenko burtacio ve tatlı olarak da armut yatağında biscchour benim favorim. Fikir olsun size de

Son düzenleme:
Yok yok :) şöyle ben güzel şeyler hazırlmak istediğim için sık misaifr kabul etmek istemiyorum. Misafiri severim aslında ama sade ağırlamak istemiyorum. Örnek vermek gerekirse sulu tencere yemeği(bezelye fasulye patates) çorba pilav içime sinmiyor ille 🫣 sade bi menü yapacaksam da fırında etli bi çeşit yemek çorba pilav yaparım. Bunda sıkıntı yok böyle uğraştırmalı (mantı lahmacun vs) yemeklerime kızıyor:)
Yapma bacım sen de , sal gitsin.

Böyle ev sahipleri kaldı mı yaff yalarım😊😊beni davet edin

Yalnız şurayı anlayamadım, sürekli aynı insanları mı koca davet ediyor?? Bu insanlar karşılık olarak sizi davet ediyordur, onlar neler yapıyor??
Yalarım ne ya ahahaha

Kimin geldiğine bağlı.surekli gelen birileriyse çok çeşit yapmam.oglen oturmasına genelde fazla çeşit yaparım.yada sık gelmeyen birileri gelirse çok yaparım.o anki ruh halime bağlı.

Menü çok eksik. Öncelikle başlangıç olarak Italiano mor'd re posuar olmalı. Ara sıcak flemenko burtacio ve tatlı olarak da armut yatağında biscchour benim favorim. Fikir olsun size de

Of batırdım 😂
Yani evet o sulu yemekler biraz demode annelerimiz döneminde kaldı. Eşinizden sıkıştığınızda destek almanızdan dolayı sanırım basit yemekler yapın diyor size. Ben mutfakta tek olmayı seviyorum ayak altında eşim dahi dolaşsın istemem mesela ve hep kendimi ona göre ayarlarım menü konusunda. 2 3 haftada bir misafir ağırladığınıza göre hep aynı kişileri ağırladığınızı düşünüyorum akraba falan olsa gerek buna ne gerek var çaya gelsinler eşiniz abartmış çok sık yemeğe almaya gerek yok kimseyi. bu gerçekten yorucu olur. Biz bir kaç ayda bir misafir alırız ve genelde alkollü oluyor mesela örnek menüm ana yemekte antrikot yanına baharatlı bebek patates, kuşkonmaz , roka salatası , haydari, pastırmalı humus, pancar carpaccio gibi gibi bir menüm olur bunlarda zaten tek başına rahatlıkla hazırlayabileceğim bir menü. Lahmacun evde zaten çok zor kalabalığa annemler pide ve lahmacunu içini hazırlatıp dışarda yaptırır belki fikir olur size de.

Tam olarak kocamın ailesi.. görümcemin daha önce kurduğu birkaç cümle “aa bunu yeni almışsınız daha önce görmemiştim bu rengi güzel değil keşke şu rengini alsaydınız, perdeleri yeni yıkamışsınız, halıları ne zaman yıkamaya verdiniz kirlenmiş” sonuç yılda bir bile evime gelemiyor.
Kusur örtmede gece gibi ol. Ben de başkalarının kırdığı potları veya bile isteye yaptığı eleştirileri toparlamaya çalışırım. Bir arkadaşın evine gitmiştik, bizim dışımızda gelen misafirlerin biri bu tablo zevk olarak salona gitmemiş, renkleri, tarzı falan konuşuyor, ben hemen atladım, " ben çok sevdim, çok da yakışmış salona" diye. Gerçi bu kusur sayılmaz ama yapıcı olmayan eleştiriye sinir oluyorum.

Ay bari oldu olacak gelen misafire hem kolay yapılabilecek hem de doyurucu ana yemek önerilerinizi yazın sevabına..

kimse için kendimi heder edecek, kendimi yoracak yemek yapamam. misafirim benim güler yüzüme gelsin. tüm gün mutfakta g.tümden ter damlayacak da yorgun yorgun yanlarinda oturacagim, ne anladim o isten? ya da o kadar yorulacagim ki bir daha bir ay mjsafir istemeyecek hale gelecegim. güzel bir sey mi?
en agir misafirim esimin yurtdisindan gelen babasi ve en yakin arkadasiydi, ilk gorusumuzdu. kofteci yusuftan köfte ve harika sosu var kavanozda, ondan almistim. esim et yemiyor diye bir de levrek aldik / isteyen onu yesin diye - alinca marinesini yapip dolaba koydum, sofraya oturmadan airfriere attik - son 5 dk cevirdim oldu bitti. sifir zahmet. yanina salat yaptik, kozlenmjs patlicani sarimsakli yogurtla karistirip bir meze - bir de corba mi bulgur pilavi mi hatirlamiyorum birsey daha vardi. tatliyi da bir gün önceden eşime yaptirtmiştım. yanina da votka bira falan actik, ooh mis gibi dopdolu sofra. hic de yorulmadim, stres olmadim, keyfini cikarttim.
evlendikten sonra ailemi ve ananemi cagirmistim ilk kez, onlar da agir misafir sayilirlar. kkda coook basit bir dugun corbasi tarifi gordum. gunduzden instapotta kemikli et kayniyor sonra sadece kemikleri alip etleri didip icine etleri ve nohutlari atiyorsun, bir de basit terbiyesi var. lezzetli ama basit bir yemek. bir de guvec yaptim onceden hazirlayip isitip dolaba koydum, servisten once biraz isitip ustune kasar peyniri doktum sicak sicak servis , bir salata - tatli esimden.
gayet de guzel agirladim.
yakın kız arkadaslarim gelince sebzeli noddle ve airfrierde tavuk yaptim:) eski is arkadaslarim gelince sozum vardi diye yaglama yaptim ama tek yaglama yedik ve tatli ikram ettim , gayet de doydu herkes:)
hayat kısa valla, kimse icin kendimi yorup daha bir ay misafir alamayacak kadar efor sarfedemem. evime gelen restorant hizmeti bekledigi icin degil gulen yuzumu görmek icin gelsin
Daha ne yapacaksınız gayet de güzel menüler, elinize sağlık 😋

Selam hanımlar.

Misafirlerinizi nasıl ağırlıyorsunuz?
Çeşit çeşit yemeklerle mi sade sofralarla mı. Eşimle bu konuda hiç anlaşamıyoruz sürekli yemekleri misafirlere abarttığımı söylüyor. Misafiri çok büyütüyorsunuz abartıyorsunuz sonra misafir çağıramıyoruz diyor. Haklı bazen abartı oluyor ama çoğu zaman güzel bir çeşit yapıp (mantı-sarma-yağlama vs) yanına çorba salata yapıyorum. Bu tek çeşidin de uğraştırmalı olması sebebiyle abartı buluyor.

Sizce abartı mı böyle. Ben misafirlerime elimden geldiğince güzel lezzetli şeyler ikram etmek istiyorum özeniyorum tabi sonunda yoruluyorum normal olarak.

Misafir ikramı nasıl olmalı sizce ?
Mantiyi esiniz acip kapatmiyorsa onu ilgilendirmez. O yapiyorsa ayri. Ya da siz misafir gelecek diye cok stres yapip kimseyi istemiyor musunuz ondan mi boyle yapiyor

Misafir sevmem ona hizmet etmeyide sevmem bana hizmet edilmesinde sevmem erkekler oturjen kadınlar hizmet ediyor.evi kadınlar temizliyor. Ev yeterince temiz mi diye misafir heryeri süzüyor.Eşyaların yeni mi güzelmi pahalımı dye gözleriyle laflarıyla imalarıyla sana yansıtıyor.Çeşit azsa arkadan laf ediyor.Kocan kendini padişah senide hizmetkar sanıyor.Misafir gidince temizliği sana kalıyor.Ne konuştuğundan ne yediğinden anlıyorsun.Cocukların durmuyor uykusu geliyor ilgi istiyor birde onların çocuğunu eleştirmesini veya onunla saçma sapan konuşmasını dinliyorsun ha yaşı büyükse çocuğuna müdahalede ediyor kendimi her türlü kötü hissedyorum.Kendini kadınlığından temizliğinden ve anneliğinden sınava girmiş gibi hissediyorsun.Keşke böyle birsey olmazsa
Ben sevmediğim insanlara çeşit mesit hazirlamam normal standart çok mecbursam sadece sevdiklerimle beni ev eşyası yemek çeşidi ev temizligi konusunda boş muhabbet yapmayanlar girebilir evime çözüm budur misafirligini bilmeyene itina ile hatırlatırım

Misafir sevmem ona hizmet etmeyide sevmem bana hizmet edilmesinde sevmem erkekler oturjen kadınlar hizmet ediyor.evi kadınlar temizliyor. Ev yeterince temiz mi diye misafir heryeri süzüyor.Eşyaların yeni mi güzelmi pahalımı dye gözleriyle laflarıyla imalarıyla sana yansıtıyor.Çeşit azsa arkadan laf ediyor.Kocan kendini padişah senide hizmetkar sanıyor.Misafir gidince temizliği sana kalıyor.Ne konuştuğundan ne yediğinden anlıyorsun.Cocukların durmuyor uykusu geliyor ilgi istiyor birde onların çocuğunu eleştirmesini veya onunla saçma sapan konuşmasını dinliyorsun ha yaşı büyükse çocuğuna müdahalede ediyor kendimi her türlü kötü hissedyorum.Kendini kadınlığından temizliğinden ve anneliğinden sınava girmiş gibi hissediyorsun.Keşke böyle birsey olmazsa
Aynen seni garson ahçı hizmetli temizlik görevlisi çocuk bakicisi sanıyor bazıları sonra sanki bahşiş verecek hizmet hizmet ben iş için dışarda evdede sadece istediğimiz kişilere sofra çıkarıyorum çünkü hayat kısa ve beni evimi temizliği yada yemeği kritik edecek kişinin benimle bir arkadasligi yada o yemeğin tekrarı olamaz eşimde bu kafada

2-3 haftada 1 yemekli misafir yeterince sık degil mi zaten? Daha az yemek yapıp daha sık çağırmayı planlarken ne sıklıktan bahsediyorsunuz ki haftada 2-3 gün mü? Bana bu bile fazla geldi 😊 neyse bu sekilde rahat ediyorsanız boyle devam edin ama daha sık çağırma isini bir daha düşünün bence. Onu pek mantığım almıyor evde surekli misafir...
Konu sahibi seviyor demekki ben uğraşmam valla 5 yıldızlı otele gitsin süper çeşit temizlik hizmet bekleyen zaten adı üstünde misafir bu nedenle mecburi durumlar hariç kafamın almadığı insanla ne konuşacağım da arkasını temizleyeceğim canıma yazık bana gelen başımla fakat insanlar açık aramaya gelir oldu çoğunluk böyle hep duyuyorum onun eşyası boyletmis onun eti pişmemiş onun evi temiz değilmiş onun kocası böyle çok hanimköylüymüs ondan insan seçiyorum soğudum.

Of batırdım 😂
Ayy menüm sana çok havalı geldi demek 😎😁

Back
X