Misafir ikramı

Sizin nasıl bir çevreniz var böyle yahu korkunç 😯
Aslında sadece benim çevremin böyle olduğunu düşünmüyorum aksi halde yemekteyiz evim evim bilmem ne vb programlarda ana tema bu olmazdı ve bu kadar izlenmesi bu bizim kültürümüze ait birşey ve büyük bir çoğunluğun yaşadığı birsey

Aslında sadece benim çevremin böyle olduğunu düşünmüyorum aksi halde yemekteyiz evim evim bilmem ne vb programlarda ana tema bu olmazdı ve bu kadar izlenmesi bu bizim kültürümüze ait birşey ve büyük bir çoğunluğun yaşadığı birsey
Yüzüne söylemedikleri için duymuyor insanlar bı bilseler aslında yarışma programı ne ki sadece evi temizliği yemeği kocani değil kilona boyuna bosuna bı kere kalabalık şekilde bir eve yemeğe gittik de misafirlerden biri ev sahibi kadın için yemekte kocasına sözde yavaşça ay becerememis ben ondan güzel yaparım bu yemeği dedi bide güldüler komik sanki çok da emin olmayın evinize gelen giden sizemi geliyor beleşe mi geliyor dedikoduya mı valla .

Genelde cahil kendini yetiştirememiş insanlarda böyle şeyler var evet ama çok şükr az ve öz çevremiz var ve evime gelen insanlar bu tarzda insanlar değilller çok şükür

Sizin böyle hazırlıklar yapmanız, misafirler üzerinde siz onlara gittiğiniz zaman aynı şekilde ağırlamaları gerektiği baskısı yaratıyor olabilir.Herkesin hayatı farklı sizin vaktiniz olur onların olmayabilir.İnsanlar sizin hava atmaya çalıştığınızı düşünebilir.Herşey kararında ve mütevazi olursa misafirleriniz kendisini kötü hissetmez diye düşünüyorum.
Haklısınız. Bende abartılı bir davet sofrasından sonra o insanlara aynı külfete girmeye çalışıyorum. Bu onlar için de geçerli teşekkür ederim yorumunuz için

2-3 haftada 1 yemekli misafir yeterince sık degil mi zaten? Daha az yemek yapıp daha sık çağırmayı planlarken ne sıklıktan bahsediyorsunuz ki haftada 2-3 gün mü? Bana bu bile fazla geldi 😊 neyse bu sekilde rahat ediyorsanız boyle devam edin ama daha sık çağırma isini bir daha düşünün bence. Onu pek mantığım almıyor evde surekli misafir...
Evet bende istemiyorum zaten sanrım eşim haftada 1 falan ya da daha rahatlıkla strese girmeden çağırabilmek istiyor😁

Eşinize kalsa kuş yemi koyacak sanırım insanların önüne sırf her hafta gelsinler diye.

Çorba salata bir ana yemek yapıyormuşsunuz zaten, yağlama ve mantıya uğraştırıcı diyor ok ama ordu halinde gelmiyorlarsa onlarda makul geldi bana.

Çok biliyor madem fikir versin size şu ana yemeği yapalım diye, ellerinize sağlık bu arada.

Yok kendisi hazırlamıyor tabi ama yardım isterim sıkıştığımda yardım eder. Şundan muzdarip bazen misafir gelmek istiyor dediğinde (sürekli de çağırmaz zaten) ben istemiyorum o da basitleştirsen külfet olarak görmezsin diyor
Doğru söylüyor

Haklısınız. Bende abartılı bir davet sofrasından sonra o insanlara aynı külfete girmeye çalışıyorum. Bu onlar için de geçerli teşekkür ederim yorumunuz için
Estağfurullah🌺 Ancak eşinizin bile gözüne batttığı için sizin en üst segmentte davet sofraları hazırladığınızı düşündüm.Gerek yok tabii her iki taraf için de abartmaya.

Sarma, mantı, yağlama aynı anda değilmiş zaten Kayserili misiniz ☺️. Bence de misafire özenilmeli eşiniz bence daha sık misafir almak istiyor yani siz hiç hayır demeyin istiyor sanırım. Ama zaten her hafta misafir de çok fazla misafir gittikten sonra da bulaşık temizlik kadına bir sürü iş düşüyor. Yorucu oluyor eşiniz yardım ediyorsa o ayrı gerçi benim eşim yardım eder ama yine de benim gibi temizleyemez mutfak ayrı batar yemek takımlarını yerine kaldırmak ayrı ben de misafir severim ama tabiki her hafta değil. Bir sulu yemek bir pilav olsun diyor sanırım eşiniz her hafta misafir gelsin ama yine de yorucu bir durum.
Kayserili değilim ama çok severim yaplamayı :) Evet aynen iyi yorumladınız. Benim eşim de yardım eder bulaşığa evet ama bundan gocunduğu için söylemiyor misafir gelince bütün gününün mutfakta geçmesine gerek yok diyor😅 dediğiniz gibi bi sulu yemek halledilebilir

Böyle ev sahipleri kaldı mı yaff yalarım😊😊beni davet edin

Yalnız şurayı anlayamadım, sürekli aynı insanları mı koca davet ediyor?? Bu insanlar karşılık olarak sizi davet ediyordur, onlar neler yapıyor??
Buyrun buyrun 😊🥰

Arkadaş çevresi yakın oturuyor bizde gideriz onları da 2 3 haftada 1 çağırırız. Aynı kişiler evet😊 tabi farklı misaifrlerim de olduğu oluyor

kimse için kendimi heder edecek, kendimi yoracak yemek yapamam. misafirim benim güler yüzüme gelsin. tüm gün mutfakta g.tümden ter damlayacak da yorgun yorgun yanlarinda oturacagim, ne anladim o isten? ya da o kadar yorulacagim ki bir daha bir ay mjsafir istemeyecek hale gelecegim. güzel bir sey mi?
en agir misafirim esimin yurtdisindan gelen babasi ve en yakin arkadasiydi, ilk gorusumuzdu. kofteci yusuftan köfte ve harika sosu var kavanozda, ondan almistim. esim et yemiyor diye bir de levrek aldik / isteyen onu yesin diye - alinca marinesini yapip dolaba koydum, sofraya oturmadan airfriere attik - son 5 dk cevirdim oldu bitti. sifir zahmet. yanina salat yaptik, kozlenmjs patlicani sarimsakli yogurtla karistirip bir meze - bir de corba mi bulgur pilavi mi hatirlamiyorum birsey daha vardi. tatliyi da bir gün önceden eşime yaptirtmiştım. yanina da votka bira falan actik, ooh mis gibi dopdolu sofra. hic de yorulmadim, stres olmadim, keyfini cikarttim.
evlendikten sonra ailemi ve ananemi cagirmistim ilk kez, onlar da agir misafir sayilirlar. kkda coook basit bir dugun corbasi tarifi gordum. gunduzden instapotta kemikli et kayniyor sonra sadece kemikleri alip etleri didip icine etleri ve nohutlari atiyorsun, bir de basit terbiyesi var. lezzetli ama basit bir yemek. bir de guvec yaptim onceden hazirlayip isitip dolaba koydum, servisten once biraz isitip ustune kasar peyniri doktum sicak sicak servis , bir salata - tatli esimden.
gayet de guzel agirladim.
yakın kız arkadaslarim gelince sebzeli noddle ve airfrierde tavuk yaptim:) eski is arkadaslarim gelince sozum vardi diye yaglama yaptim ama tek yaglama yedik ve tatli ikram ettim , gayet de doydu herkes:)
hayat kısa valla, kimse icin kendimi yorup daha bir ay misafir alamayacak kadar efor sarfedemem. evime gelen restorant hizmeti bekledigi icin degil gulen yuzumu görmek icin gelsin
Maşallah güzelmiş. Tebrik ederim sizi. Pratik ve lezzetli şeyleri bende seviyorum dışardan bir kısmını sipariş edip evde salata vs ile halletmek çok iyi oluyor tabi her zaman olmuyor böyle ara sıra yaparız bizde. Size dünkü menümü söyliyim. Çorba herkese 4 kat olacak şekilde yağlama ve tavuklu pilav yaptım bana menü gayet yerinde geliyor abartı mı şimdi bu? Eşime göre tüm gün mutfaktaydım. Aslında 3 4 saatimi aldı

Eşinize kalsa kuş yemi koyacak sanırım insanların önüne sırf her hafta gelsinler diye.

Çorba salata bir ana yemek yapıyormuşsunuz zaten, yağlama ve mantıya uğraştırıcı diyor ok ama ordu halinde gelmiyorlarsa onlarda makul geldi bana.

Çok biliyor madem fikir versin size şu ana yemeği yapalım diye, ellerinize sağlık bu arada.
Onun fikri genelde şey.. nohut yapalım diyor😆

bence eşiniz haklı ,bende sizin gibi ağır ağır yemekler hazirlardim ancak gittiğimde hiç de ağır olmayan yemekler yerdim. hem temizlik yap hem yemek yap hem sofra hazirla ,bulasigiydi gerçekten arkada yorgunluk kalıyor .eşimde bana bu kadara gerek yok derdi haklıydı da bende çorba kurufasulye pilav üstü tavuk, hoşaf salata , veya cacık çayın yanına da duruma göre tatli ,kek hangisini yaparsam böyle yemekler tercih ediyorum .
Evet doğru haklısınız ama benim çevremde de beni sade ağarlayan olmuyor haliyle bende istiyorum ki güzel şeyler olsun.. hatta böyle ağarlandığım için böyle yapmaya başladım yoksa başlarda tek çeşit sulu yemek pilav salata yapardım normal de gelirdi

Ben hak veriyorum aslında biliyor musunuz.. Gerçekten çok tantanali şeyler hazırlamadan aslında daha sık misafir çağırabilirim ama o kadar özeniyorum ki sık misafir çağırmaya üşeniyorum. Halbuki doyurucu, lezzetli ama daha az zahmetli yiyeceklerle yapılabilir ikram, alışmışız donatmaya ki hepsi de yenmiyor günün sonunda
Evet kalıyor baya. Bakalım inşallah yapabilriz haklısınız

Ev hanımı isen ve seviyorsan ağırla tabi ki

Annemin de hobisidir çeşit çeşit yapmak, sunuma özen göstermek. Çalışınca buna enerjim kalmıyor pek yoğun bir işim var ama anneme özenirim genelde.
Yok ev hanımı da sayılmam. Oyuzden aslında misaifr gelecekse stres olurum çünkü evde çok da vaktim yok

Back
X