kimse için kendimi heder edecek, kendimi yoracak yemek yapamam. misafirim benim güler yüzüme gelsin. tüm gün mutfakta g.tümden ter damlayacak da yorgun yorgun yanlarinda oturacagim, ne anladim o isten? ya da o kadar yorulacagim ki bir daha bir ay mjsafir istemeyecek hale gelecegim. güzel bir sey mi?
en agir misafirim esimin yurtdisindan gelen babasi ve en yakin arkadasiydi, ilk gorusumuzdu. kofteci yusuftan köfte ve harika sosu var kavanozda, ondan almistim. esim et yemiyor diye bir de levrek aldik / isteyen onu yesin diye - alinca marinesini yapip dolaba koydum, sofraya oturmadan airfriere attik - son 5 dk cevirdim oldu bitti. sifir zahmet. yanina salat yaptik, kozlenmjs patlicani sarimsakli yogurtla karistirip bir meze - bir de corba mi bulgur pilavi mi hatirlamiyorum birsey daha vardi. tatliyi da bir gün önceden eşime yaptirtmiştım. yanina da votka bira falan actik, ooh mis gibi dopdolu sofra. hic de yorulmadim, stres olmadim, keyfini cikarttim.
evlendikten sonra ailemi ve ananemi cagirmistim ilk kez, onlar da agir misafir sayilirlar. kkda coook basit bir dugun corbasi tarifi gordum. gunduzden instapotta kemikli et kayniyor sonra sadece kemikleri alip etleri didip icine etleri ve nohutlari atiyorsun, bir de basit terbiyesi var. lezzetli ama basit bir yemek. bir de guvec yaptim onceden hazirlayip isitip dolaba koydum, servisten once biraz isitip ustune kasar peyniri doktum sicak sicak servis , bir salata - tatli esimden.
gayet de guzel agirladim.
yakın kız arkadaslarim gelince sebzeli noddle ve airfrierde tavuk yaptim:) eski is arkadaslarim gelince sozum vardi diye yaglama yaptim ama tek yaglama yedik ve tatli ikram ettim , gayet de doydu herkes:)
hayat kısa valla, kimse icin kendimi yorup daha bir ay misafir alamayacak kadar efor sarfedemem. evime gelen restorant hizmeti bekledigi icin degil gulen yuzumu görmek icin gelsin