Misafir mevzusu

Fiona22

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2018
825
1.737
113
35
Merhabalar.
Nişanlımın erkek kardeşi halihazirda okuduğu üniversiteyi bırakıp bizim olduğumuz şehirdeki bir okula gelecekmiş bu sene. Nişanlım da bizde de kalır, gelir- gider tarzında bir şeyler söyledi. Açıkça söyleyeyim ben yatılı misafir sevmem kimseye de gidip kalmam. Kendi ailem hakkinda da aynı şeyi düşünüyorum. Arada sırada gelip gitmesinde hiçbir sorun olmayacaktır ama kalması ve bunun alışkanlık haline gelme ihtimali benim için çok can sıkıcı olur. Bu arada nişanlım misafirlere olan bakış açımı bilir, fakat bu mevzu başka. Açık açık konuşmayı düşünüyorum. Şimdiden gelsin-gitsin, kafasına göre takılsın diyecekse ( ki yeni evli olacağız ) benim için ev çok huzursuz bir yer olacak. Kaldı ki bir hafta sonumuz var onu da evde misafir ağırlayarak geçirmek istemem. Ben açık açık konuşmayı düşünüyorum sınırlarını belirlesin ve benimkileri de bilsin diye. Onun da kalbini kırmak istemem ama bazı şeyler net bir şekilde konuşulmalı diye düşünüyorum.
Bu arada tuttuğumuz ev büyük, bir kedi bir köpeğim var. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

Kimsenin ne düşündüğü önemli değil sen istemiyormuşsun konuş hallet. Nışanlıniçin de kardeş kalması bir kriterse ayrılırsınız.

Kimsenin ne düşündüğü önemli değil sen istemiyormuşsun konuş hallet. Nışanlıniçin de kardeş kalması bir kriterse ayrılırsınız.
Aynen öyle. Evlilik daha başlarken burnumdan gelecekse bu şekilde, hiç olmamasını tercih ederim. Teşekkür ederim

Sonuç olarak siz orda olduğunuz için gelmemesi biraz garip olur ama zırt pırt ağırlamak zorunda değilsiniz. Arada gelsin yemek yesin etsin sonra yurduna gitsin.

Bence en baştan konuşmakta fayda var. Evlendikten iki gün sonra sizin eve yerleşmeye niyetli bile olabilir. İnsanlar artık iyice bedavacı olmaya başladı.

Ne kadar süre kalacak sizin olduğunuz şehirde? Birde ev yada yurtta kalması gerektiğini, sizin eve sadece misafir olarak gelebileceğini bilmesi lazım.

e hemen söylediğinde niye demediniz arada uğrar tabi ama öyle uzun süreli yatılı kalması benim için uygun değil diye.
Söyledim de çok üzerinde konuşmadık, işimiz vardı o böyle laf arasında geçirdi ayak üstü konuşmuş gibi olduk. Ben daha detaylı konuşmayı planlıyorum.

Kesinlikle. En az 3-4 yıl kalacağını düşünüyorum.

Siz böyle endişelendiğinize göre henüz yurt vs mevzuları konuşulmamış…Kız da ben abimlerle yaşarım diye düşünüyor olabilir.Hızlı bir şekilde bu konuyu açsanız iyi olur.Yoksa altında kalabilirsiniz.Burnuma kötü kokular geliyor.Bence kız abimde kalırım güvencesiyle okuduğu okulu bırakıyor gibi geldi…Bilmiyorum günahı boynuna…Kız planını söylerdi şimdiye yani…Ben yurtta kalmayı ya da ev tutmayı planlıyorum, sizin şehre geliyorum abi artık sık sık görüşcez gibi lafı geçerdi gibi geliyor.

Ailesi ev tutsun çocuklarına ya da yurda yerleşsin
Bir çocuğu okutamıyorlar mı

Erkek kardeşi bu arada. Yurt mevzuları hiç geçmedi ama zaten bizde kalması mümkün değil. O konuda herkes böyle düşünüyor. Ben hafta sonu yatılı kalmasından dahi rahatsız olurum, yoksa tamamen bize taşınma konusu olsa direkt kaçarım :)

Benim kardeşim ara sıra bir günlüğüne yada iki günlüğüne evimde misafir olamayacaksa o eve benim demem. kardesi öğrenim hayatı boyunca sizinle yasamayacak ya arasıra gelip kalsa ne olur. Yatılı misafir istemem diye keskin cizgiler çekmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Sosyal yaşam içinde insanlar bazen dostlarını, arkadaşlarını misafir edip agirlarlar bu çok insani. İki kişilik bir dünya kurmak ve izole yaşamak istiyorsaniz bilemem.

Haklısın. Kesinlikle konuş, en başından tavrını bilsin nişanlın. Gerekirse aile de bilsin. Ben de istemem evimde bu şekilde her hafta yatılı misafir. Elbette öğrencidir, arada yemeğe çağırırsın, kıyafetini ütülersin belki ama sürekli olmaz.

Merhaba. Ara sıra gelmesinde sorun olmayacağını yazdım zaten konuya. Bunun alışkanlık haline gelmesi ve her hafta sonunun böyle gecmesi endişesi ile konuşmayı düşünüyorum.

Çok pardon kız gibi kalmış aklımda cevaplarken:) yani ayda bir gelir kalır ama her hafta sonu her hafta sonu sıkıntı olur.Ayrıca yeni evli çiftin evine sık sık gelinmez yani koca adam onu bilecek yaşta herhalde…

En beğendiğim insan tipi. Sorun henüz oluşmadan güzellikle meramını anlatıp çözen. Bence de en güzeli bu aşamada konuşup konu hakkında ortak bir karara varın. Diğer türlü gelene git demek baştan kural koymaktan cok daha zor. Hem belki öyle bir noktaya gelecek ki konu devam etmek istemeyeceksiniz. Boşanmaktan iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…