- 8 Kasım 2014
- 4.867
- 10.586
- 408
Oglum 9 aylik olmak üzere, neredeyse 9 aydir misafir kabul etmiyorum. Lohusaligimda da kabul etmeyerek esimle ne kadar doğru bir karar vermis oldugumuzu her defasinda dile getiriyoruz. Bizim bebe kolikti ustelik. Hala da etkileri devam ediyor. Kimin ne düşündüğü zerre kadar umrumuzda olmadi ne zorluklar yasadik bir biz bir Allah sahit. Arayan soranlara eveleyip gevelemeden doğrudan misafir kabul edemeyecek durumda oldugumuzu çok arzu ederlerse dışarıda uygun mekanda bebegi de alıp 1-2 saat gorusebilecegimizi soyledik oyle de yaptik. Benden sonra birkac arkadasim dogum yapti arayıp tebrik edip kendileri ne zaman isterse bizi o zaman cagirmalarini soyledim hep. Hediyemi de kimine iban uzerinden gonderdim kimine de adresine kargoladim. Hepsi halden anlayan nahif insanlar çok şükür ki.Pek de önemli bir dert değil ama bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Binadan komşumun arkadaşına Bebek görmeye gittik arkadaşım tek gitmeyim yanımda arkadaş ol dedi bir gün öncesinden haber verdi bu kişiye. Bende 1 2 defa komsumda denk geldim. Özellikle 40cikmadan gitmeyelim dedim bebek 2aylik olunca gidelim ddm. Neyse kadına yük olmayalım diye bir tepsi tatlı yaptim. Arkadaşıma da söyledim hazırlık yapmasın biz biseyler götürelim diye. Yine tekrardan kıyafet yerine bir miktar ücret veriyim ihtiyacını alır dedim. Asıl konuya geliyorum bu kişinin evine yiyip içmeye gitmedik tanışıp sohbet amaçlı gittim. Kadın pek hoş güler yüzlü davranmadi çayı zor koydu onumuze , sürekli gelen giden oluyor bıktım gibisinden konuştu. Sohbet arasında Arkadasi aradı eyvah yine mi misafir geliyor diye yüzünü buruşturdu. Bu durumu lohusaligina verdim yada tüm bebekli annenlere misafir ağır mi geliyor? Benim çocuğum olmadığı için anlamayabilirim. Bu arada misafirlik konusunda, bende habersiz misafiri pek haz etmem öncesinden haber verilirse elimden geldiğince hazırlık yaparım. Sevmedigim biri bile gelse güzel güler yüzlü agirlamya çalışırım. Özellikle sıkılmasnlar diye süreklili konu açarım. Kimi anneler çocuklarını çok salıyor kirsalar dokseler sesini çıkarmıyor , yinede tatlı tatlı uyarıyorum. İlla insanlarla sıkı fiki olmama gerek yok evime gelen kişiler sayılıdir fakat gelen kisileride güler yyzlu ağırlarim. Sizle nasılsınız peki evinize gelen kişilere misafir sevmediginizi hissettirirmisiniz
Çok şükür. Ben bebekten ziyade arkadaşımı merak eder, görmek isterim. Ama sizinki noktaymış, tebrikler.Oglum 9 aylik olmak üzere, neredeyse 9 aydir misafir kabul etmiyorum. Lohusaligimda da kabul etmeyerek esimle ne kadar doğru bir karar vermis oldugumuzu her defasinda dile getiriyoruz. Bizim bebe kolikti ustelik. Hala da etkileri devam ediyor. Kimin ne düşündüğü zerre kadar umrumuzda olmadi ne zorluklar yasadik bir biz bir Allah sahit. Arayan soranlara eveleyip gevelemeden doğrudan misafir kabul edemeyecek durumda oldugumuzu çok arzu ederlerse dışarıda uygun mekanda bebegi de alıp 1-2 saat gorusebilecegimizi soyledik oyle de yaptik. Benden sonra birkac arkadasim dogum yapti arayıp tebrik edip kendileri ne zaman isterse bizi o zaman cagirmalarini soyledim hep. Hediyemi de kimine iban uzerinden gonderdim kimine de adresine kargoladim. Hepsi halden anlayan nahif insanlar çok şükür ki.
Misafir evin bereketidir çok severim ama çatkapı olmazsaPek de önemli bir dert değil ama bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Binadan komşumun arkadaşına Bebek görmeye gittik arkadaşım tek gitmeyim yanımda arkadaş ol dedi bir gün öncesinden haber verdi bu kişiye. Bende 1 2 defa komsumda denk geldim. Özellikle 40cikmadan gitmeyelim dedim bebek 2aylik olunca gidelim ddm. Neyse kadına yük olmayalım diye bir tepsi tatlı yaptim. Arkadaşıma da söyledim hazırlık yapmasın biz biseyler götürelim diye. Yine tekrardan kıyafet yerine bir miktar ücret veriyim ihtiyacını alır dedim. Asıl konuya geliyorum bu kişinin evine yiyip içmeye gitmedik tanışıp sohbet amaçlı gittim. Kadın pek hoş güler yüzlü davranmadi çayı zor koydu onumuze , sürekli gelen giden oluyor bıktım gibisinden konuştu. Sohbet arasında Arkadasi aradı eyvah yine mi misafir geliyor diye yüzünü buruşturdu. Bu durumu lohusaligina verdim yada tüm bebekli annenlere misafir ağır mi geliyor? Benim çocuğum olmadığı için anlamayabilirim. Bu arada misafirlik konusunda, bende habersiz misafiri pek haz etmem öncesinden haber verilirse elimden geldiğince hazırlık yaparım. Sevmedigim biri bile gelse güzel güler yüzlü agirlamya çalışırım. Özellikle sıkılmasnlar diye süreklili konu açarım. Kimi anneler çocuklarını çok salıyor kirsalar dokseler sesini çıkarmıyor , yinede tatlı tatlı uyarıyorum. İlla insanlarla sıkı fiki olmama gerek yok evime gelen kişiler sayılıdir fakat gelen kisileride güler yyzlu ağırlarim. Sizle nasılsınız peki evinize gelen kişilere misafir sevmediginizi hissettirirmisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?