Misafir sever misiniz?

bize gelsene

kim olduğuna bağlı, arkadaşlarım hariç yatılı misafirden hiç hazzetmem ama, onlar gelince uyumadığımız için zaten yatılı misafir sayılmazlar

davetsiz misafiri pek hoş karsılamıyorum malesef..
kapalıyım ve evde gayet acık bir vaziyetteyım .. davetsiz misafir gelince aniden toplanmak mecburiyetinde kalıyorum.. bu da benım icin büyük eziyet ..o yuzden davetsiz gelınmemesınden yanayım .. ben kendımı mı düzeyim yoksa misafire servis icin bişiler mi hazırlyım .. haberım olursa kendımı hazırlıyorum..
misafiri cok seviyorum ..misafir evin bereketidir.. Allah eksik etmesin ama haberli misafiri cok severim habersizide severim ama
ailemden öyle gördüm .. mutlaka bişiler ikram ederim .. hazır ikramları sevmem kendı elımde bişiler yapmam lazım ıllaki..evlendigimden beri şu 2 ayda misafirim eksik olmadı eksik olmasında inşallah..birde eşimle bir yere gidersek elimiz boş gitmeyiz..

Son düzenleme:
cocuğu yaramaz olanlar lütfen evinde otursun.1 tane çocuk olacağına 5 tane büyük olsun...sofra hazırlamayı severim.habersiz olunca insan zor durumda kalıyor olmuyor.ama yakından geliyorsa kahve içmeye çay içmeye tabiki gelsin.yatılı olunca pek sıcak bakmıyorum.çünkü bende yatılı kalmayı sevmiyorum ..çok yakınlarımız ayrı tabii...

bu konu tam da bana göreymiş,
bende misafiri severim, bekarkende hep bize misafir gelirdi,
evleneli 1 ay yeni oldu, ama eşimin erkek kardeşi bu taraflarda işi olduğu için ara ara gelip bizde kalıyor,
toplamda 10 gün olmuştur, bunaldım biraz,
ve kendi evi gibi rahat davranıyor ,
ne yapıcam onuda bilmiyorum

misafiri severim. haberliyse iyi ağırlamak isterim. habersizse zaten samimi olduğum biridir birlikte mutfağa girer birşeyler yaparız. yatılı misafirde durum değişir:)) yeni evliyim sadece bir akşam kızkardeşim kaldı. O da eşim iş için şehir dışına gittiğinde:)) onu da misafir olarak görmem zaten.ablasının kuzusu:)) eşimin anne babası 1-2 akşam yatsa ağırlarım hiç gocunmam. ama misafir gibi olsun isterim. mümkünse herşeyi önlerine ben getireyim yeter ki mutfağıma düzenime karışmasınlar. çocuk olana kadar pek yatıya gelme durumu olacağını sanmıyorum. Her erkek gibi kendi ailesi ve akrabaları misafir değildir eşime göre ama benim akrabalarım misafirdir ve misafirden de hoşlanmaz sadece nezaket kuralları içerisinde davranır:)) Beni üzüyor bu durum ama yapacak bir şey yok. Hani çocuklar duymasında Haluk'un lakabı "ne gerek var Haluk" ya benimki de öyle. Her şeye "ne gerek var" deyip durur. Misafirliğe gitmeyi de misafir gelmesini de çok sevmiyor(

Arkadaşların yatıya kalmasını ise pek doğru bulmuyorum ben.

misafiri severim ama habersiz pat diye gelen misafirdende hoşlanmam normal olarak. insanların düşünmesi lazım belki o an bi planları vardır, ev müsait değildir yada ne bileyim işleri falan olabilir... ayrıca çok kalabalık gelen misaifiride sevmem yeni taşındığımız için 12 kadın gelmişti bana o günü hatırlamak bile istemiyorummmm

3 yıllık evliyim toplasam 10 kere misafir ağırlamışımdır. ailemle aynı şehirde oturuken kız kardeşlerim eşimin çalıştığı geceler yatıya gelirlerdi onları saymıyorum (bitanelerim başımın tacı)
ilk evlendiğim zaman (daha 40 günlük falan evliydik tam ramazan sonrası) eşim gece geç gelmişti zaten eve, söylenmez ama banyodan yeni çıkmışım kafada havlu, daha kahvaltı bile yapmamışız, eşim hala yatıyo sabahın köründe kayınvalidem koskoca oğlunu kızını takmış koluna çat kapı geldiler. eşim telaşla kapıyı açıp salona buyur etmiş, ben alel acele üzerimi giydim, kapıdan hiç yanlarına yaklaşmadan hoşgeldiniz dedim (suratım beton gibi tabiiii utandım napayım saçımı bile kurutmaya vaktim olmadı), mutfağa gittim çay demlemeye, bi baktım bunlar gidiyo. eşim oturun falan diyo tabi, kayınvalidede laf sokuyo bana bitaraftan, insan bölee karşılanınca oturamazmış da yok bilmem neymiş de. ay neyse hatırlayınca bile cinlerim tepeme çıktı. o günden sonra bi kaç istisna dışında almadım evime, iyi bişey yapmıyorum biliyorum ama çok büyük saygısızlık olduğunu düşündüm yaptıkları hareketin, insan bi haber verir dimi. neymiş biz bi aileymişizde aramızda ayıp falan olmazmış diye buyurdular daha sonra, yok daha neler
neyse işte çalışan kadınım eşiminde görevi icabı gecesi gündüzü karışıyooo habersiz misafiri sevmem.
zaten öyle bi zamandayız ki herkesin bi telaşı var, eskiden kadınlar çalışmazkenmiş çat kapı misafirlik
devir değişti anacım artık herşey randevu usulü

habersiz misafiri sevmem
kayınvalidemin arkadaşları hatta kendisinden bile yaşca büyük arkadaşlarını yani annanem babaannem yaşındaki üstelik akrabalığım dahi olmadığı halde sadece kayıvalidemin komşusu sıfatıyla gelenleri sevmem (neden gelmek isterler anlamam)
arkadaşlarımın dışında benden yaşca büyükde olsalar konuşmasından muhabbetinden zevk aldığım ablalarım teyzelerim var onları severim ama habersiz olunca kendi annemde olsa sinirlenirim çünkü eşimin kendi işi ne zaman evde olacağı belli olmuyo daha yeni evli sayılırız çat kapı sevmiyorum
tabi birde benim kayınvalidemin zoruyla gitmezsem alınıp küsen tavır yapan gezmelerimiz oluyo buda yine hiç tanımadığım tanısamda birdaha görüşmüyeceğim annanem yaşındaki kadınlara gelin gezmesi adı altında beni belki 100 kapıya götürmesindende nefret ediyorum neyseki artık yeter dedim isterse konuşmasın umrumda değil bu sıcaklarda hamile hamile kapı kapı dolaşacak değilim

bakya aklıma geldi sinirlendim yine

habersiz misafiri bende sewmem ozellıkle cocuklu ınsanlara onceden haber vermek gerekıoo sonuçta ew haliii ...... bide gelen misafirin çocugu sakın olursa sohbet çay guzel gıdıooo

misafırın her turlusunu severım cunku yapı olarak mısafır perver bı halkız ama bu adetler eskısı kadar degıl bence sımdı kımse mısafırı sevmıyor cok yanlıs tamam aranıp haber verılmesı gerekır ama olurda habersız olursaa basımın ustunde yerı var....mısafıre surat asmayı hıc ıstemem cunku bana da yapılmasını ıstemem mısafır evın bereketıdır.peygamber efendımız evınıze gelene hurmet edınız guler yuz gosterınız demıs....

Aslında severim miisafiri...AMAA çocukları tepinirken umursamayan, sürekli evi inceleyen ve de hizmet ettiğin halde yaranamadığın bi sağol bile demeyen insanlara sinir oluyorum....Yatılı msafir bize çok gelmeyince seviyorum heralde

bn çok severm ama mümkünse çocuksuz olsun yada çocuğu varsa uslu dursun bazen evin altını üstüne getiren çocukları tenhada kıstırıp öğüt vermek istiyorum

Habersiz misafir sevmem, çalışan bir insan olduğumdan evime de habersiz gelen olmaz pek. Çok nadir habersiz gelindiği olsa da, o şekilde gelenler de evimin halini hoş görecek yakınlıktadır. Ama evim dağınıksa ben mahçup olurum yine de, Ancak habersiz de gelse misafire asla surat yapmam, dört dönerim ağırlamak için o ayrı.

misafiri misafirine göre severim sadece cocuksuz yatili misafir olursa ve cocuklari cok yaramaz olursa bazi anneler vardir cocuk kiriyo dökuyo oda ökuzun tirene baktigi gibi bakiyo ama biz hanim arkadaslarla o yaramaz cocuklulara gidincede diger hanmlarin cocuklari ile kendi cocuklari cocuk odasindan cikmazlar anlamiyorum baskasna gidince neden bitarafini geregere oturuyon be kadin

bende misafiri severim ama bana birkaç gün önce haber verilmesi lazım
çat kapı diye gelen misafirden kimse hoşlanmaz sanırım
müsaitmiyim değil miyim sorulması lazım .

aslında ben çokkkk seviyorum haberlisinide habersizinide ama bende temizlik takıntısı olduğu için resmen missafir sonrası işkence oluyor bana heleki çocukluysa yandım sevmediğim kişilere zaten delikten bakar almam içeri canımdan kıymatlimi boşver derim kendime

ben misafri severm ozellıklede arkadaş çevrem evımden hıc eksık olmaz...balayından dönmüştük eşimle daha 3 gun olmuştu arkadaşlarımı yemege almıştım herkes şok tabı beklemıolar bole bişiyi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…