Misafir sevmeyen ben ve misafire bayılan eşim...

mer_ali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
143
2
46
Antalya
Dışarıdan bakıldığında bütün gün oturuyormuşum gibi görünen ama aslında özellikle kafamı, beynimi yoran, bazen fiziksel olarak da koşturmacalı, sık seyahat ettiğim bir işim var. Eşimin işi de yorucu olmasına karşın eve erken geliyor ve dinlenme şansı var. Biraz işimin etkisi, eh biraz da karakterim dolayısıyla özellikle de hafta içi misafir sevmiyorum, istemiyorum. Eşim de aksine çok seviyor, özellikle de yakın bir arkadaşı akşam oturmaya gelelim mi diye aramışsa illa yemeğe gelin diye ısrar ediyor. Genellikle bana soruyor gerçi ama bazen arıyorlar, e biz yakınlardayız, diyorlar. Eşim de “e ne deyim şimdi, gelmeyin diyemem ya” deyip hemen davet ediyor. Asıl mesele ben istemediğim için çağırmamışsa canı sıkılıyor, suratı asılıyor. O anlarda beni sanki kötü biri gibi görüyor. Sonuçta o misafire hizmet eden, onlar gidince ortalığı toplayan benim. Ne kadar yardım ederse etsin asıl sorumluluk benim omzumda. İnanın bazen yorgunluktan gülümseyemiyorum bile, ne asık suratlı diyorlardır içlerinden. Gelenler de hep ev hanımı ya da ne bileyim öğretmen filan olup zaten yarım gün çalışan bayanlar. Sonuç olarak sizce eşim bana bozulmakta haklı mı?

haftaıcı mısafır gercekten zor oluyor.ben genelde yemege mısafır almam.yemek sonrası cay,kahve,bıraz atıstırmalık bırseyler hazırlarım.guleryuzum ve sohbetımı eksık etmem.hem esım memnun olur hem mısafırlerım hem ben.e tabı gecenın sonu yorgunluktan uyuyakalmakla sonlanır.ama mısafırı severım berekettır.zaten gelenler de samımı oldugum kısılerdır.

Son düzenleme:
Haftaiçi çalışan bayanlar için yemeğe misafir almak çok zor.

Bende bir erkek olsaydım, misafiri normalden fazla severdim..

Ev hanımının müsade ettiği ölçüde kabul etmeliler. Eşinizin buna surat asması hoş değil.

''Yemeğe gelin'' cümlesi nezaket cümlesidir fakat bunu size sormadan yapması doğru değil.

Gelen kişiler zaten sizin çalışan bir bayan olduğunuzu biliyorlar, eşiniz bunu zorlamamalı.

Bu durumu eşinizle tekrar tekrar konuşarak halletmelisiniz.

Misafir için asık suratlı bir ev sahibi çok üzücü oluyor.

burada hata eşinizin ya da sizin değil ki..biz yakındayız diye arayan kendini davet ettiren insanların.tamam 1-2 kez olur ama çalışan ve eve yorgun gelen birine biraz anlayış göstermek lazım.hem suratınızın asıldığını fark edip hem de tekrar gelmeleri de garip bir olay.

haklı olabılırsınız amma velakın evıme gelen ınsana asla suratım duşmez asla,
benım ogluma otızm teşhısı konuldu sadece yakın akrabalarımız bılıyo, arkadasları gelıyo bu ara eşımın butun gun aglamaktan olsem ıcım cekılse dahı surat asmıyorum guluyorum gulmeye calısıyorum.

daha aksam 10 bubuk ta eşım kahven varmı arkadasla gelıyoruz dedı bılmemkı kım abı,
bende cocugu yenı yatırdım bı kahve keyfı yapayım kk ya takılırım dıye dusunuyorum pat mısafır ses etmedım hemen hazır bıseyler koydum bıraz mubabbet gectı gıttı

erkekler bu konuda bızım gıbı dusuncelı olamıyorlar. ama bende mısafır cok severım yanı

eşınıze durumunuzu yoruldugunuzu vs guzelce anlatın zamanla çözulcek bı sorun bence

haklısın canım ben yarım gün çalıştığım halde hafta içi misafir zor oluyor.eşinle konuş ne bileyim heralde bozulacaktır yine de.ama gelenler de niye hafta içi görüşmenin uygun olmayacağını düşünemiyorki.

bende çalışan bi bayan olarak haftaiçi asla yemekli misafir almam ki sende almamakta sonuna kadar haklısın
haftaiçi iş yorgunluğundan bile çaya gelen misafiri ağırlamak zor oluyo
eşinle konuş bence zor oluyo surat asmasının luzumsuz olduğunu söyle anlar seni

canım çok üzüldüm, ne diyeceğimi bilemedim. Allah yardımcınız olsun.

ben sizi hatalı buldum...hafta içi 2 calısan insan ve yakınlardayız geliyoruz deme cürretini gösteren insanlar ya aşırı samimiyet gösteriyorsunuz ya da onlar yüzsüz ...eşin haliyle gelme diyemez ama şuan müsait değiliz diyebilirdi hafta içi gercekten misafir ağırlamak cok zor hele birde gelenler herseyi ayaklarına bekliyorsa kovasım gelyor benımde...tek yapacagı sey eşinin bir daha öyle emrivaki yaptıklarında müsait değiliz diyecek ya da sz onlara aynısını yapın bakalım ne olacak

Eşimle konuştum zaten, tamam haklısın, diyor. Ama canı sıkılıyor belli; o istiyor ki birileri gelsin gitsin, sohbet edilsin, yenilsin içilsin... Zaten bir bayan olarak mesaimiz işyerinde bitmiyor, evde yemekti, bulaşıktı... Bi de misafir gelecek diye ortalığı topla, banyoyu vs temizle... Özellikle de "geçiyorduk, uğradık" şeklindeki misafirleri ağırlamaktan hoşlanmıyorum. Yani haftada bir yakınlardan geçseler, haftada bir uğrayacaklar. Gelince de çocuklarına dikkat etmezler, çocuk dışarı ayakkabısıyla içerde gezer, ben ayıp olmasın diye ses çıkarmam. Onlar gidince halıyı silerim. Evet biraz fazla sabırsızım galiba

eşinle konuşmalısın bencede...
çalışan insana haftaiçi misafir gerçekten zor....
haftasonları misafir kabul etme konusunda eşinle anlaşsan iyi olur...
insanın yüzüne yansıyo haklısın...

Birtanem...
Çok geçmiş olsun..
Özel mesajlarımı açıyorum hemen.

hafta içi yemekli misafir olması çalıştıgım için tercihim değil.... fakat haftaiçi oturmaya gelen misafirler oluyorsa çok önemli birşey yoksa reddetmem..içimden aslında yorgunum falan diyorum ama sonra hemen çay koyuyorum pratik birşeyler hazırlıyorum.misafirler geliyo . muhabbet, falan güzel oluyor. ben misafiri severim, misafir evin bereketidir...

cok cok gecmıs olsun uzuldum gercekten

dışarı ayakkabısıyla evde gezilmesine müsade etmeyin... misafir gidince işiniz yok bide halılarlamı uğraşacaksınız

Eşimin arkadaşı bu insanlar, ben tanıyalı çok olmadı. Eşi çalışmıyor, bütün gün çocukla uğraşıyor. Sanırım sıkılıyor, bize gelmek bi değişiklik oluyor. Evleri de uzak bize aslında, onlar bize 4 kere geldiyse biz 1 kere gittik. çocuk yaramaz, eşyalarımı çiziyor (yeni evliyim bir de), bardağımı, tabağımı kırıyor. Anne baba özür diliyor, ben de "aa çocuk o, olur öyle şeyler" diyorum, geçiştiriyorum. Ama yakında kendilerine plastik tabak çatalla servis yapacağım haberleri yok

Eşinizle konuşun bu konuyu ciddi bir şekilde.
Yoksa çözülemez ki ...

Disari ayakkabisiyla evin icinde geziyor ve sen ses cikarmiyorsun ve gece yarilarina kadar hali siliyorsun?????
Sabirsizmi??
Ben olsam o cocugun annesini babasini parcalardim, ben sana cok sabirlisin diyebilirim...

üzüldüm ( çok çok geçmiş olsunnn....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…