Misafir sevmeyen ben ve misafire bayılan eşim...

Bence eşinize kusura bakmayın müsait değiliz demeyi öğretmelisiniz.

cuma-cumartesi akşamları misafir ağarlayabileceğinizi eşinize söyleyin.

cuma akşamı misafir gelecekse; eşiniz sizden önce geldiği için ona görev verin.

süperme ve silme, ikram alışverişi onun olsun. ayrıca ilk çaylar benden ikinci çaylar senden diyebilirsiniz.

yemeğe gelen misafir için; dışarıdan kızartılmış tavuk, pilav, hazır çorba, salata gibi pratik bir menü hazırlayabilirsiniz. (ben öyle yapıyorum)

yeni evliyim diyorsunuz, haftaiçi sabahtan; "akşama başbaşa geçirelim, film izleriz, başbaşa dışarı çıkarız" gibi şeyler söyleyerek eşinize akşam programı hakkında bilgi verirsiniz. böylece gelmek isteyenlere kusura bakmayın önceden program yapmıştık diyebilir.

Son düzenleme:
ne de olsa misafire hizmeti ve arkasını toplamayı temizliği sen yapıyorsun kocana misafirlerle sohbet ve eğlence kalıyor tabiki sen sevmezsin o sever. onun yerine misafirlere beraber hizmet etmeyi ve beraber temizlemeyi öner. sen de misafirlerle eğlen. ozaman eşitlenir.

tamam cocuk cocukta anasında deniz anası değil heralde ...evladına laf geciremıyor mu hayret birşey ya öyle kızıyorum ki böyle gevşek güya serbest büyüten annelere cocuk azıcık sıkılcak öyle her istediği yapılmayacak.....

valla canım eşinin arkadasları olabılr ama aradıklarında müsait değil demesini bilecek...utanmasalar yatıya bile kalacaklar ....

gelen misafirlere sadece çay ikram et eşinede gelenlerede ders olsun...halıyıda eşine sildir nasıl oluyormuş bakalım...

çok saol canım, tuttum bu fikirleri :)) çok çok önemli bir durum olmadıkça cuma cumartesi dışında kimseyi istemediğimi ve eğer cuma günü geleceklerse önceden hazırlık yapmasını ve tabi ki servise de yardım etmesini söyleyeceğim :)

Çok geçmiş olsun canım çok üzülme diyemem insanın evladı tabii ki üzülür ama sana bir örnek verip moralini düzeltmek istedim. Benim çok yakın bir arkadaşımın kızına da otizm teşhisi konmuştu. Hatta kızımla aynı kreşe gönderdiler öğretmen çok ilgiliydi özel merkezlerde de tedavi gördü evet arkadaşım çok uğraştı çok çaba gösterdi ama sonuç süper şu an kızı müthiş derecede iyi bu çabaya değdi yani. Hatta ilkokul ikinci sınıfa gidiyor şuan.

konu sahibi arkadaşım seni çok iyi anlıyorum bende çalışan bir bayanım ve iki tane de çocuğum var. Hafta için işten gidip hem yemek hem bulaşık filan derken zaten iyice bitkin düşüyor insan. Bir de üstüne 2. sınıfa giden kızımın dersleri gelince yatağa girdiğinde yorgunluktan nasıl uyuduğunu bilemiyor insan. Bizde ilk zamanlarda öyleydik eşim sürekli birilerini çağırırdı ama şimdi o da farkında çok yorulduğumun sanırım hafta için elinden geldiğince kabul etmiyor eşim çalışıyor o yüzden hafta sonları gelirseniz daha iyi oturup sohbet etme fırsatı bulabiliriz diye incitmeden hafta sonuna erteliyor. Tabii bunu farketmesi 5-6 seneyi buldu o ayrı Ayrıca eve gelen misafirler çocuklarının dışarı ayakkabısıyla evin içine girilmemesi gerektiğini bilmiyorsa ikaz etmende fayda var bu konuda çok sabırlısın kesin ben anında söylerim o ayakkabılarla içeriye girilmez diye. Çünkü ben kendi çocuklarıma bile böyle bir konuda taviz vermiyorsam başkasının çocuğuna hiç veremem kimsede bu yüzden kusura bakmasın değil mi ama.

Coluguna cocuguna bakmayan insanlardan hic haz etmem, sinir olurum. Ben sana hak veriyorum. Ben normalde cok cabuk yorulan bi insanim malesef ve aksam eve geldigimde birde cocuklu misafir agirlamak cok zor. Tamam 1 veya 2 kere olur, ama bu her hafta olmaz ki :-/

Esiniz de hakli gelmeyin diyemez ki insan... Telefonlarinizi kapatin

ben çalışırken eşim akşam için habersiz misafir çağırdıysa ve hazırda birşeyim yoksa marketten pizza ve donmuş kızartmalık patates alır hemen hazırlardım..zaten hazırladığıma birşey diyemezler bu ne ya diyecek adama madem öyle birkaç gün öncesinden haber verinde denilir,samimilerki ani haberleşiliyor.. sıkılma,üzülme,basit,pratik şeyler hazırla..hem kaldırması toplaması kolay hemde eşininde gönlü olur sanada farklı bir akşam olur.. eşinede misafir istememe gibi durumunun olmadığını sadece haftaiçi yerine haftasonlarını tercih etmesini söyle..

Misafirperverlik kültürümüzden yavas yavas uzaklasiyoruz.
Hafta ici misafir gelmesinde ne gibi bir sorun var
Siz zaten her aksam yemek yapip sofra kurmuyormusunuz?
Yemekten sonra 1 saat oturmuyormusunuz?
Bunlari kendi yada, esinizin arkadaslariyla yapmanizin zarari ne?
insan sofraya bir tabak fazla koymaktan kacinmamali
yada bir guler yuz hos sohbet zor gelmemeli..

Bende aynı gün arayıp akşam sizdeyiz diiyen misafirleri pek sevmiyorum işten eve gidince apar topar temizik, ayrıca yemek sıkıntısı....arayıp ertesi gün gelsinler

konu sahibi haklı bence..h.içi çalışan biri olarak bende misafir gelmesinden ve misafir olarak gitmekten haz etmem.Ayrıca kendinize yemek yapmıyormusunuz demişsiniz hayır yapmıyoruz yani 3/4 çeşit yemek yapmıyoruz akşam 8 den önce evde olmak mümkün değil zaten ne bulursak yiyoruz yada pratik yemek tercih ediyoruz zaman geliyor 1 saat oturmaya vakit kalmıyor.Allahtan benim eşimde pek misafirlik oynamayı sevmez de bende bu konuda rahatım.Yoksa kimseyi istemeyen kötü kişi olup çıkıyorsunuz

çok haklısınız bence erkekler için kolay zaten hem çalışan bayan olmak hemde evin bütün sorumluluğunun sizde olması çok zor bişey misafiri bende seviyorum ama aynı gün arayıpta akşam sizdeyim diyenleri deil...

Ben şu an çalışmadığım halde çok sık haftaiçi misafir almıyorum.2 bebekle akşama kadar canım çıkıyor.

Hafta sonu alıyorum.Eşim de yardımcı oluyor en azından.

İkrar cım çok geçmiş olsun.Umarım Allah şifasını verir.

tmm haklı olabilirsin belki misafirperver bir milletiz ama bu durum süreklilik kazandıkça işnsan yıpranıyor arkadaşım belki ben o akşam evim dağınık oturmak istiyorum yemek yapamadım banyoyu o gün temizlemedim yani demek istediğim misafir gelmeden en az bir gün önce haber vermeli avrupada böyle haber vermeden kimse kimseye gitmiyor.

Aynı dertten bende muzdaribim arkadaşımmm eni çok iyi anlıyorum.
Hafta içi 8- 6 çalışıyorum, 16 aylık bir kızım var, evin işi yemeği veee tabii misafiri hiç bitmiyorrrrr.
eşim tam bir misafir delisii, yemeğe, kahveye, çaya, maça herşeye bi misafir.
Tamam bende arkadaşlarımla vakit geçirmeyi seviyorum, gelinip gidilsin istiyorum ama aşırısıda insanı bunaltıyor.

Mesela evime milyon kere davetli davetsiz, çat kapı gelen bir arkadaşımıza daha 1 kere gittim. 2-3 aile toplaşıp gelirler haftaiçi hafta sonu hiç önemli değilll. Erkeklere ayrı bayanlara ayrı ayrı hizmet ederim. Gece saat 2 -3 lere kaar oturulur. Ve ben sabah kalkıp işe gelirim. haaa hafta içi sürekli böyle değil ama oluyor yani neticede.

Eşime diyorum ya hiç ağırlıcak havamda değilim, üzülüyor surat asıyor sen nie misafir istemiyosun diyor.
Ya ben vakit ayırıpta kimseye gidemiyorum onlar bana 50 kere geldi ben 1 kere gitmedim diyorum, olsun nolcak ne var bunda diyorr

zor yani zorrrr,,,,,,,,,,

Bence de en az 1 gün önc ya da o günün sabahı haber verilmeli.

Yalnız Avrupayı misafirperverlik konusunda bari örnek almayalım..

öyle düşünülüyor ama maalesef uygulamada pek de öyle olmuyor , evli misiniz ve çalışıyor musunuz bilemiyorum ama ... biz mesela genellikle tüketeceğimiz kadar ekmek alırız , bayat ekmeği yiyen yok evde , bazen öyle yorgun oluruz ki iki yumurta kırar yeriz , ya da bir gün önceden kalan 2 porsiyonluk yemek vardır onunla idare ederiz ..... e geleneklerimize göre de misafiri güzel ağırlamak lazım değil mi , herhalde önüne sahanda yumurta koymak da olmaz ....pratik şeyleri hazırlayıp sunmak bile bazen insanın gözünde büyüyebiliyor iş çıkışı .....ben çözümü yemekli misafirleri hafta sonu almakta buluyorum, eşim de bu duruma anlayış gösterir sağolsun....
hafta içi çaya gelenlere sözüm yok , hiç hazırlığım olmasa bile kuruyemiştir , kurabiyedir ille bişeyler olur

vallahi bence haklı eşin.
bende 2 ay öncesine kadar çalışan bi kadındım allahtan misafiri bende eşimde çok sever ama tabi şöyle bi durum var ben rahatımdır yani yemege bile gelseler ne varsa onu yerler özel bi çabam olmaz özellikle arkadaşlarım için diyorum tabiki.
eger eşiniz seviyorsa sizde alışmaya çalışın ve rahat bırakın kendinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…