Misafir sevmeyen ben ve misafire bayılan eşim...

Canım ya, senin gibi düşünceli bir insan bununla da başa çıkar. Bildiğim öyle tedavisi olmayan bir sıkıntı değil. Herşeyin en güzelini yapacağınızdan eminim. Böyle hassas bir insan miniğinle kimbilir ne özenle ilgilenir. Ana oğul güzel günlere inşallah.

Son düzenleme:
Biz misafiri çok severiz, hatta deminden beri bir arkadaşımı arıyorum akşama gelin birlikte yiyelim demeye, duymuyor telefonu. Üstelik ben Cumartesi de tam gün çalışıyorum. Ama bu arkadaşım, kardeşten ötedir bana. O ev hanımı yemek sonrası ben otururum o çayları hazırlar, doldurur vs. Hatta görmemişse oooo hizmette kusur var hani benim çayım derim :)

Ama resmi birileri için hafta içi misafir ağırlamak gerçekten zor. Bırakın yemeği içmeyi o en kolayı hiçbirşey olmadı tavuk / köfte - salata - pilav - zeytinyağlı olur. Ama yemek sonrası misafirle oturmak adamı öldürüyor. Hel ede geç gidenlerle. Ha gelsinler yesinler gitsinler ona lafım sözüm olmaz ama uzun oturma zor.

"...Gelenler de hep ev hanımı ya da ne bileyim öğretmen filan olup zaten yarım gün çalışan bayanlar."

Öğretmenlere de dokundurmuşsunuz; ancak okuldan çıkınca işimiz okulda kalmıyor biz öğretmenlerin, evde de çalışmaya devam ediyoruz (ders hazırlığı, sınav hazırlama & okuma, evrak işleri vs.)...

erkekler misafir konusunda çok rahatlar kadınları hiç düşünmezler ben ev hanımı olduğum halde çok zorlandığım zamanlar oldu eşimin bu konuda çok anlayışsız durumlarını yaşadım laf ettiğimde de adam beni kötü ilan ettisen çalışıyorsun eşinin daha anlayışlı olması şart iyilikle konuş canım en azından hafta içi eve yemekli misafir çağırma diyebilirsin

haklısın gerçekten çalışırken misafir ağırlamak çok zor insan akşamları dinlenmek kafasına göre takılmak istiyor ben de sevmem pat diye gelen misafiri en az 1 gün önce haber vermelerini isterim ama karşıdakilerde anlayış yoksa yapacak pek bişey kalmıyor

ah ah benım odunumda telefon ederdı bu akşam falancalar gelecek dıye oyle sabahtanda aramazdı..
yarama basılınca yazıvermışım kendı yaşadıklarımı..
ne desen boş cook zaman lazım cok ,eşının soyledıklerını anlayabılmesı ıcın..

offf bizdede tam tersi :) ben misafire bayılıorum eşimde akşam eve gelince yayıla yayıla oturmak istio yanı haklıda adam :) hergün bi arkadaşımı yemeğe oturmaya çaya dawet edesim war ama ben bebeişimden fırsat bulamıyorum bu ara..Çünkü onunla ilgilenmem herşeyden önemli tabı genede misafirden vazgeçmem

Ayy resmen kendimi gördüm..

Bende tamam severim misafiri,ama eşime kalsa her gün gelsinler ister.Haftasonu da gezmeyi seviyorum e eşimle başbaşa bi tek haftasonum var hafta içi 9 dan önce gelemiyor maalesef.Yemekli olursa ancak cuma akşamları alabiliyorum..

Kaç kere bu yemekli misafir yüzünden kavga ettiğimizi bilirim.Ama çok şükür oturdu biraz sanki,bana sormadan kimseyi kabul etmiyor artık,siz de onu konuşun "çalışıyorum bana danışmadan kimseyi kabul etme",de,kesin tavrını koy bence..

Kusura bakma yanlış anlaşıldım sanırım. Benimde ailemde bir sürü öğretmen var, işinizin ayrıntılarını biliyorum. Söylemeye çalıştığım öğlen en geç 1-2 gibi eve geliyorlar, yemeğini , temizliğini yapıyorlar, akşam da varsa işlerini yapıyorlar. Bunu kendileri anlatıyor. Ama ben yemeğimi çoğu kez eve geldikten sonra yapıyorum, toplaması vs derken saat geç oluyor tabi...

"dışardan akınca boş oturuyormusum gibi ..." diye devam etmisya cümleniz bende öğretmenim ve aynen dısardan bakınca sizin gibi ithamlarla karşılasıyoruz
" öğretmen filan olup yarım gün çalısna bayanlar" demissinz ya öğretmenlerin yakasının bırakın artık ve basit düsünüp çalışma satıyle eşlestirmeyin 30-40 çocukla 6-7-8 saat bir arada olmak öğretmeye çalışmak öğrendimi kontrol etmek ve onların bıcırdamalrıyla basetmek çoğu kisinin 12 saat çalısmasına bedeldir emin olun .

ben öğretmenim ama saat 3 e kadar çalıstığım için eşim yoruldugumu bildiği için kimseyi almaz kendide çok yorulur ve misafir gidince mutlaka mutfagı o toplar bulasık makınasına yerlestirir eşinize bravo 4 yıllk evliyim bir kez bile eşim misafir çağırmaz . ben kabul ederim o çağırır. kurallarınız olmalı evinizde. ayrıca anlamadığım nasıl insanlarla muhatapsınız ki ev sahibinin surat astığı yere bir daha gidesim gelmez . ayrıca eve gelen misafirin çocugu dısarı ayakkabısıyla içeri girierse bunu uyarmak kötü birsey değildirki neden izin veriyorsunuz. surat asmak normal .... çocugu uyarmak misafir perverliğinize aykırı mı ilginç.

canım benim haklısın ama benim bir arkadasım var senin gibi aksam çağırır aynen 2 tabak çıkarır koyar ve yeriz bende öle olmak istiyorum ama olmuyor ben ekstra hazırlanmalıymm . benim kaçısım misafir değil zamanın olmayısı ve hazrılık için zaman olması . belki sizlerin evinde her daim yemk olyordur bizde bazen olmaz yumurta kahvaltı

Sana hak veriyorum canım, benim eve gelip kendime gelebilmem, yemekti, çocuktu derken gece 10 u buluyor. Eşinle konuşmalısın, ben haftaiçi misafir çağırmam eşim de görüyor ne kadar yorulduğumu.

arkadas öyle bir şey ima etmemişki. Yarım gün çalışan öğretmenler lafı neden bu kadar dokundu ki size. Bence siz başkalarından böyle şeyler duyduğunuz için konu sahibinin yazdığını önyargılı okuyorsunuz.

Demek istediği yarım gün çalışan insan eve erken gelir yemeğini de yapar sınav mı hazırlıyo ödev mi okuyor neyse onu da yapar. Ama 6da işten cıkıp 7-8de evde olan eve gelip yemek yapıcak mutfagı toplayacak, tv ızlemeye esıyle sohpet etmeye bıle vaktı kalmıyo ınsanın.

yemekli misafir zordur hele de çalışan bayan için...

haftada bir ya da 2 defaya katlnabilirim ancak..bir de bizde şu var;hem erkek hem kadın akşama kadar çalışır ama akşam o misaifirn herşeyiyle evin hanımı ilgilenir..dolayısıyla senin rızan olmadan eve yemekli misafir çağrılmasını hoş bulmadım..ne var canım bir tabak daha koyarız ile olmuyor malesef...

Nasıl zorlandığını tahmin edebiliyorum ama bende seni hatalı buldum
Evime gelene bende yüzümü asamam
Ve bende çok misafir severim
Sizde samimiyetine güvendiğiniz kişileri davet edin
Zaten samimiyseniz sofrada ne olduğunun bi önemi kalmaz
Tabiki siz çok iyi ağırlamak istersiniz ama artık ne varsa
Zaten size gelen yemeye içmeye değil eşinizin hoş sohbetine geliyordur
Kendinizi yormadan, eşinizi kırmadan ve kötü olmadan çözülebilinir sanırım
Ben eşimin arkadaşıda olsa akrabasıda olsa samimiyetsiz ve asık bir yüzle karşılaşırsam tekrar gitmek istemiyorum
sen güler yüzünü eksik etme yinede derim ben

çok geçmiş olsun ikrarcım
Rabbim şifa versin en kısa zamanda duaların sizinle
Gül ki güçlü ol...

Bunun misafirperverlikle ilgisi yok.
Akşam çiftlerin yemek yemesiyle misafir ağırlamak arasında dağlar kadar fark var.
Özellikle çalışan bayanlar için zaten gündüz o şekilde dağınık bıraktığı evi bile akşam toplarması zaman alır.
Birde yemek hazırlama vakti kalmıyor bile.

Bir iki kabul edilir, bu devamlı olursa o kadın için dayanılmaz olur.

Hele hele eşi yardım etmiyorsa, misafiri sadece sevmekle yetiniyorsa buda çileden çıkarır insanı.

Yorulmak diye birşey var değil mi ?

sizin yaşadıklarınızı ben de çok yaşadım...yıllarca işten gelirdim..arkadaşlar mı toplanacak hemen bende toplanmaya karar verirlerdi..eşimin akrabaları şehir dışından bir misafir geldiğinde kendileri ev hanımı olmalarına rağmen benim çalıştığımı bile bile bana getirirlerdi yatılı misafirlerini...hiç sesimi çıkarmazdım, severdim misafiri..ama maddi-bedeni kaldıramayacak hale geldiğimde bir ablama dert yandım ne yapayım diye...sordu bana neler hazırlıyorsun onara diye ben de memnun olsunlar diye aklıma gelen en güzel ikramları hazırladığımı söyleyince güldü. tabii dedi sık sık gelirler böyle...sen bir de sadece çorba yapıp ağırla bakalım onları ne olacak...
haklıymıs:))) uzun süredir gelmiyor misafir falan...aksam olduğunda yemeğimi yiyip uzanıyorum saatlerce koltukta :)))

Bende ıstemem haftaıcı mısafırı. Kaldı kı haftasonu bıle zor. Zaten haftada 1 gun ızınlı oluyorum onda da onlara yemek hazırla cayın yanına bır seyler yap. Zor gelıyor. E bızde makıne degılız tabı kı ınsan ıkı ayagını uzatıp aılecek vakıt gecırmek ıstıyor. O yuzden ev hanımlarının bu konularda daha anlayıslı olması gerekıyor. Calısanın halınden calısan anlar zaten. Illa kı geldı dıyelım vakıtlı kalkmalı. Bazen bıze gelenler oluyor 12 den once kalkmıyorlar ee yarın ıs var guc var. Cocuk uykusuz kalıyor. Hep bunları dusunuyorsunuz ıcınızden. Ev hanımı olsaydım daha farklı olurdu hersey. Yoksa ınsanlara bır seyler ıkram edıp ıkı tatlı muhabbet etmekten daha guzel ne var ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…