haklı olabılırsınız amma velakın evıme gelen ınsana asla suratım duşmez asla,
benım ogluma otızm teşhısı konuldu sadece yakın akrabalarımız bılıyo, arkadasları gelıyo bu ara eşımın butun gun aglamaktan olsem ıcım cekılse dahı surat asmıyorum guluyorumgulmeye calısıyorum.
daha aksam 10 bubuk ta eşım kahven varmı arkadasla gelıyoruz dedı bılmemkı kım abı,
bende cocugu yenı yatırdım bı kahve keyfı yapayım kk ya takılırım dıye dusunuyorum pat mısafırses etmedım hemen hazır bıseyler koydum bıraz mubabbet gectı gıttı
erkekler bu konuda bızım gıbı dusuncelı olamıyorlar. ama bende mısafır cok severım yanı
eşınıze durumunuzu yoruldugunuzu vs guzelce anlatın zamanla çözulcek bı sorun bence
Dışarıdan bakıldığında bütün gün oturuyormuşum gibi görünen ama aslında özellikle kafamı, beynimi yoran, bazen fiziksel olarak da koşturmacalı, sık seyahat ettiğim bir işim var. Eşimin işi de yorucu olmasına karşın eve erken geliyor ve dinlenme şansı var. Biraz işimin etkisi, eh biraz da karakterim dolayısıyla özellikle de hafta içi misafir sevmiyorum, istemiyorum. Eşim de aksine çok seviyor, özellikle de yakın bir arkadaşı akşam oturmaya gelelim mi diye aramışsa illa yemeğe gelin diye ısrar ediyor. Genellikle bana soruyor gerçi ama bazen arıyorlar, e biz yakınlardayız, diyorlar. Eşim de e ne deyim şimdi, gelmeyin diyemem ya deyip hemen davet ediyor. Asıl mesele ben istemediğim için çağırmamışsa canı sıkılıyor, suratı asılıyor. O anlarda beni sanki kötü biri gibi görüyor. Sonuçta o misafire hizmet eden, onlar gidince ortalığı toplayan benim. Ne kadar yardım ederse etsin asıl sorumluluk benim omzumda. İnanın bazen yorgunluktan gülümseyemiyorum bile, ne asık suratlı diyorlardır içlerinden. Gelenler de hep ev hanımı ya da ne bileyim öğretmen filan olup zaten yarım gün çalışan bayanlar. Sonuç olarak sizce eşim bana bozulmakta haklı mı?
"...Gelenler de hep ev hanımı ya da ne bileyim öğretmen filan olup zaten yarım gün çalışan bayanlar."
Öğretmenlere de dokundurmuşsunuz; ancak okuldan çıkınca işimiz okulda kalmıyor biz öğretmenlerin, evde de çalışmaya devam ediyoruz (ders hazırlığı, sınav hazırlama & okuma, evrak işleri vs.)...
offf bizdede tam tersi :) ben misafire bayılıorum eşimde akşam eve gelince yayıla yayıla oturmak istio yanı haklıda adam :) hergün bi arkadaşımı yemeğe oturmaya çaya dawet edesim war ama ben bebeişimden fırsat bulamıyorum bu ara..Çünkü onunla ilgilenmem herşeyden önemli tabı genede misafirden vazgeçmem[/QUOT
çalışmıyorsun anladığım kadarıyla, sen de gündüz çağır olsun bitsin :)
Dışarıdan bakıldığında bütün gün oturuyormuşum gibi görünen ama aslında özellikle kafamı, beynimi yoran, bazen fiziksel olarak da koşturmacalı, sık seyahat ettiğim bir işim var. Eşimin işi de yorucu olmasına karşın eve erken geliyor ve dinlenme şansı var. Biraz işimin etkisi, eh biraz da karakterim dolayısıyla özellikle de hafta içi misafir sevmiyorum, istemiyorum. Eşim de aksine çok seviyor, özellikle de yakın bir arkadaşı akşam oturmaya gelelim mi diye aramışsa illa yemeğe gelin diye ısrar ediyor. Genellikle bana soruyor gerçi ama bazen arıyorlar, e biz yakınlardayız, diyorlar. Eşim de e ne deyim şimdi, gelmeyin diyemem ya deyip hemen davet ediyor. Asıl mesele ben istemediğim için çağırmamışsa canı sıkılıyor, suratı asılıyor. O anlarda beni sanki kötü biri gibi görüyor. Sonuçta o misafire hizmet eden, onlar gidince ortalığı toplayan benim. Ne kadar yardım ederse etsin asıl sorumluluk benim omzumda. İnanın bazen yorgunluktan gülümseyemiyorum bile, ne asık suratlı diyorlardır içlerinden. Gelenler de hep ev hanımı ya da ne bileyim öğretmen filan olup zaten yarım gün çalışan bayanlar. Sonuç olarak sizce eşim bana bozulmakta haklı mı?
Misafirperverlik kültürümüzden yavas yavas uzaklasiyoruz.
Hafta ici misafir gelmesinde ne gibi bir sorun var
Siz zaten her aksam yemek yapip sofra kurmuyormusunuz?
Yemekten sonra 1 saat oturmuyormusunuz?
Bunlari kendi yada, esinizin arkadaslariyla yapmanizin zarari ne?
insan sofraya bir tabak fazla koymaktan kacinmamali
yada bir guler yuz hos sohbet zor gelmemeli..
"dışardan akınca boş oturuyormusum gibi ..." diye devam etmisya cümleniz bende öğretmenim ve aynen dısardan bakınca sizin gibi ithamlarla karşılasıyoruz
" öğretmen filan olup yarım gün çalısna bayanlar" demissinz ya öğretmenlerin yakasının bırakın artık ve basit düsünüp çalışma satıyle eşlestirmeyin 30-40 çocukla 6-7-8 saat bir arada olmak öğretmeye çalışmak öğrendimi kontrol etmek ve onların bıcırdamalrıyla basetmek çoğu kisinin 12 saat çalısmasına bedeldir emin olun .
bu konuyla ilgili az önce de bi açıklama yaptım, kusura bakma yanlış anlaşıldım. ailemde bir dolu öğretmen var, koşullarınızı biliyorum. ben yorulmadığınızı ima etmiyorum ki. siz de yoruluyorsunuz tam gün çalışan bizler de... ama siz eve saat 2 -3 gibi geliyorsunuz, bizler en iyi ihtimalle 6-7 hatta daha bile geç... dolayısıyla siz akşama kadar işinizi bitirip akşam da dinlenmenize bakabilirsiniz ama inanın biz ancak yattıktan sonra dinlenebiliyoruz. esneye esneye misafir ağırladığım oluyor, varın gerisini siz düşünün.
"dışardan akınca boş oturuyormusum gibi ..." diye devam etmisya cümleniz bende öğretmenim ve aynen dısardan bakınca sizin gibi ithamlarla karşılasıyoruz
" öğretmen filan olup yarım gün çalısna bayanlar" demissinz ya öğretmenlerin yakasının bırakın artık ve basit düsünüp çalışma satıyle eşlestirmeyin 30-40 çocukla 6-7-8 saat bir arada olmak öğretmeye çalışmak öğrendimi kontrol etmek ve onların bıcırdamalrıyla basetmek çoğu kisinin 12 saat çalısmasına bedeldir emin olun .
ben öğretmenim ama saat 3 e kadar çalıstığım için eşim yoruldugumu bildiği için kimseyi almaz kendide çok yorulur ve misafir gidince mutlaka mutfagı o toplar bulasık makınasına yerlestirir eşinize bravo 4 yıllk evliyim bir kez bile eşim misafir çağırmaz . ben kabul ederim o çağırır. kurallarınız olmalı evinizde. ayrıca anlamadığım nasıl insanlarla muhatapsınız ki ev sahibinin surat astığı yere bir daha gidesim gelmez . ayrıca eve gelen misafirin çocugu dısarı ayakkabısıyla içeri girierse bunu uyarmak kötü birsey değildirki neden izin veriyorsunuz. surat asmak normal .... çocugu uyarmak misafir perverliğinize aykırı mı ilginç.
canım benim haklısın ama benim bir arkadasım var senin gibi aksam çağırır aynen 2 tabak çıkarır koyar ve yeriz bende öle olmak istiyorum ama olmuyor ben ekstra hazırlanmalıymm . benim kaçısım misafir değil zamanın olmayısı ve hazrılık için zaman olması . belki sizlerin evinde her daim yemk olyordur bizde bazen olmaz yumurta kahvaltı
haklı olabılırsınız amma velakın evıme gelen ınsana asla suratım duşmez asla,
benım ogluma otızm teşhısı konuldu sadece yakın akrabalarımız bılıyo, arkadasları gelıyo bu ara eşımın butun gun aglamaktan olsem ıcım cekılse dahı surat asmıyorum guluyorumgulmeye calısıyorum.
daha aksam 10 bubuk ta eşım kahven varmı arkadasla gelıyoruz dedı bılmemkı kım abı,
bende cocugu yenı yatırdım bı kahve keyfı yapayım kk ya takılırım dıye dusunuyorum pat mısafırses etmedım hemen hazır bıseyler koydum bıraz mubabbet gectı gıttı
erkekler bu konuda bızım gıbı dusuncelı olamıyorlar. ama bende mısafır cok severım yanı
eşınıze durumunuzu yoruldugunuzu vs guzelce anlatın zamanla çözulcek bı sorun bence
Misafirperverlik kültürümüzden yavas yavas uzaklasiyoruz.
Hafta ici misafir gelmesinde ne gibi bir sorun var
Siz zaten her aksam yemek yapip sofra kurmuyormusunuz?
Yemekten sonra 1 saat oturmuyormusunuz?
Bunlari kendi yada, esinizin arkadaslariyla yapmanizin zarari ne?
insan sofraya bir tabak fazla koymaktan kacinmamali
yada bir guler yuz hos sohbet zor gelmemeli..
Dışarıdan bakıldığında bütün gün oturuyormuşum gibi görünen ama aslında özellikle kafamı, beynimi yoran, bazen fiziksel olarak da koşturmacalı, sık seyahat ettiğim bir işim var. Eşimin işi de yorucu olmasına karşın eve erken geliyor ve dinlenme şansı var. Biraz işimin etkisi, eh biraz da karakterim dolayısıyla özellikle de hafta içi misafir sevmiyorum, istemiyorum. Eşim de aksine çok seviyor, özellikle de yakın bir arkadaşı akşam oturmaya gelelim mi diye aramışsa illa yemeğe gelin diye ısrar ediyor. Genellikle bana soruyor gerçi ama bazen arıyorlar, e biz yakınlardayız, diyorlar. Eşim de “e ne deyim şimdi, gelmeyin diyemem ya” deyip hemen davet ediyor. Asıl mesele ben istemediğim için çağırmamışsa canı sıkılıyor, suratı asılıyor. O anlarda beni sanki kötü biri gibi görüyor. Sonuçta o misafire hizmet eden, onlar gidince ortalığı toplayan benim. Ne kadar yardım ederse etsin asıl sorumluluk benim omzumda. İnanın bazen yorgunluktan gülümseyemiyorum bile, ne asık suratlı diyorlardır içlerinden. Gelenler de hep ev hanımı ya da ne bileyim öğretmen filan olup zaten yarım gün çalışan bayanlar. Sonuç olarak sizce eşim bana bozulmakta haklı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?