Misafir Sevmeyenler Kulubü-MSK

Yatılı misafir sever misiniz? (çok sevdiğiniz insanlar hariç tabi)

• Hiç gocunmadan ağırlarım. Hatta misafir ağırlamayı çok severim.

OY: 26 6,3%
  • Ağırlarım elbette ancak kalmamalarını tercih ederim.

OY: 384 93,7%

• Ankete Katılan
    410

minnos26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
5.478
3.737
248
Evet biraz itici bir üslubum olacak kusura bakmayın ama sevmiyorum misafir ağırlamayı. Tabi kastım yatılı misafir ve 1. dereceden akrabalarımız hariç. Günübirlik misafiri de çok severim. Derdim; bende tatil yapmaları onu da baştan belirteyim.
Tatil beldesinde oturuyorum. Önceden bekardım tabi öyle olunca arkadaşlarınız tatil yaklaşınca direk size gelmek istiyorlar. Yalan da değil güzel de ağırladım her geleni.
Şimdi evliyim uzaktan kıyıdan köşeden akrabalar falan gelir oldular.
Önümüz yaz malum. Yine gelmek isteyecekler. Ben de gelin tabi sizi ağırlamaktan çok memnun olurum diyeceğim
Sonra beni yine bir telaş saracak. Ev baştan aşağı temizlenecek onlar gelmeden, havlusu, nevresimi ayarlanacak. Buzdolabı doldurulacak ve her yeni güne kahvaltılık artı akşam yemeği düşünülecek. Gezmek isteyecekler, arabayla gezdireceğiz, denize götüreceğiz ve sabahtan akşama deniz kenarında kum oynayacağız. Gezerken acıkacaklar bir yerde oturup yemek yiyeceğiz. Hatta belki de geçmişte olduğu gibi kendi ağızlarıyla söyleyecekler bir şeyler yemek istediklerini. Bir de götürdüğüm yeri saçma bir sebepten dolayı beğenmez ve surat asarlarsa yine vay benim halime.. Neyse sonuçta onlar misafir diye hesabı yine ben ödeyeceğim.
Hep aynı yerleri gezmekten bana gına gelecek Arabama da benzini fullayıp duracağım ve kumlu kumlu bindikleri için onlar gidince yıkatmaya vereceğim.
Tatilleri bitecek. Onlar evlerine dönecekler bana kirlenmiş bir ev, harcanmış kredi kartı faturası ve bozulan sinirim kalacak.

Sevmiyorum bu yüzden misafir ağırlamayı. Üzgünüm ama sevmiyorum. Herkes evinde otursun, parası olan tatilini otelde beri de yapsın. Beni de çok görmek istiyorlarsa bi uğrasın çayımı kahvemi içsinler. Buyursunlar 1 gece de misafir edeyim. Ama fazlası zor geliyor inanın. Yapmayın. Kendi keyfiniz için başkalarının düzenini bozmayın.

Son düzenleme:
ben bodrum'da yasiyorum , ilk baslarda gelmek isteyen olurdu , bir kismina musait degilim o tarihlerde derdim , cok samimi olduklarima tabi ama yemek ve temizlik sizde malum ben calisiyorum derdim
seneler gecti artik kimse aramiyor bile :)
burda yasayip da hic misafir agirlamayan tek insanim sanirim ben , yazin bu sebepten arkadaslarimi bile goremiyorum herkesin evi otele donuyor cunku

Yaa mesela ben sizin akrabaniz ya da arkadaşınız olsam

Bir pansiyonda kalırım. Israr da etseniz duşumuz uykumuz böyle daha rahat oluyor derim.
Belki 1 gece akşam yemegine gelirim.
Sizi bir aksam da ben bir restoranda agirlarim.
Gunduzleri plaja giderken falan haber veririm, beraber takiliriz orda.
Etraftaki tarihi yerlere de kendi arabamla gider, sizden tavsiye alir, gelmek isterseniz buyrun derim.

Bence olması gereken budur.
Bir ailenin evine ailecek çöreklenmek değil.
Haklisiniz.

Misafir gelmeden önce bi apart ayarlayın.. veya otel.. kusura kalmayın ev tadilatta dersiniz, veya bi başka bahane bulun... kim ne derse desin sonra.. size zor olur..

O kadar da yuh diyorum size valla melek misiniz aziza mi? Ben de tatil beldesinde oturuyorum arada şansını deneyen oluyor aa tanıdığım çok şirin bir apart var sizin için fiyat alayım diyorum. Binlerce lira verecekleri tatili sizde bedava yapıyorlar nasıl izin veriyorsunuz? Bence alınma darılmayı bir kenara atın ve artık otel önermeye başlayın. Etrafa aile dosta da sizde kalan misafirler yüzünden ekonomik durumunuzun bozulduğunu falan söyleyin sürekli söylenin bence, belki duyar da utanırlar. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama sırf ben bunlar yüzünden işe girer çalışırım gelmesinler diye. Gerçekten tebrik ederim nasıl çektiniz bu güne kadar.

Mesela bir keresinde sevgilimle hataya gittik.
Ailesiyle yaşayan bir erkek arkadaşımız var hatayda.
Çok israr ettiler ama biz otelde kaldik. Savon otel diye bir otelde. Eski sabun fabrikasiymis. Mis gibi sabun kokuyor. Bayildik.

Rahat rahat duş aldik.uyuduk. disari çıkacağımiz zaman arkadaşımızı aradik. O da bütün enerjisiyle bizi gezdirdi. Canım benim. Annesi bir aksam yemege cagirdi.

Kiymetli misafir olduk. Kimseyi bezdirmedik. Hem de çok eglendik.

Bi 300 500 lira da otel parasi versin insan bi zahmet. Veremeyecek olan da tatile cikmasin. ev sahibini somurmesin

ben istemezdim ...ben pek misafir sevmiyorum hele yatiliyi hic...surekli erken kalkip kahvalti hazirla...dugune gelmislerdi bir akrabam kuaforde kizinin poseti kaybolmus benden soruyor ... kizina yemek soyleyelimmi diye sorduk yok dedi ki yedirdik ...sonra annesine gitmis aciktim demis o da benim kizim niye ac dedi ...yani ben olsam kimseyle ugrasmam...akrabalarimda beni kullanamaz cunku kendileri gezmeye gider beni cagiriyorlar mi hayir bende gozyummam ...hicte kibar degilim olmak zorundada degilim

Iyi de o zaman niye gelin tabi mutlu olurum diyorsun. Kabul etme. Bahane uydur. Yokum ben de. Hastayim de. Gerci bana kalsa hicbirine gerek yok musait degiliz d3men yeterli. Küsen yatagini beri sarsın canina minnet. Ama insanlara hem gelin mutlu olurum deyip hem niye geliyorlar diyemezsin.

Ahahhaah ne güzel akrabasınız siz ya. Tabiki kabul etmek istememekte, sinir olmakta haklısın. Bahane uydur derim. Sonuçta 10 senedir alıştırmışsın. Maddi imkanlarını başkalarının tatili için harcamak da insana kendini kötü hissettirir. Hadi Ankarada felan yaşarsın, doktora gelen, sınava gelen olur onu anlarım. Tatil nedir yahu

Baştan sona haklısınız dediklerinizde. Sizin eviniz tatil köyü konaklama yeri değil ben kimsenin evinde kalmayı sevmem ne ablam da be abimde kalırım hiç hoşlanmam. Onlar da ben de kalmaz. Tek senede bi hafta kayınvalidemde kalırız.

ayyy okurken bile fenalaştım beni yazlık ev gibi görüp gelen misafir hiç gelmesin mümkünse. en sevmediğim insan tipi, gidelim yiyelim içelim gezelim faydalanalım. ayrıca orası yazlık da değil, sizin sürekli yaşadığınız evinizmiş. ben olsam bu şekilde misafir kabul etmem, anne babam haricinde. gelmeyin denmez ama bir şekilde uygun olmadığımı ifade ederdim.

Haklisiniz valla. Tatil beldelerinde oturan insanlarin kaderi bu. Millet de tatili belese getirmis oluyor mis. Ben olsam kabul etmezdim. Musait degilim, ayarlayabilirsem size donus yaparim diyip yapmazdim.

bence ankete ucuncu bir secenek eklenmeli
sevmeyenler ve kabul etmeyenler diye , ben o gruba giriyorum mesela

Bak tam onu dicektim bende. Sen önce davranmissin.

Her turlu akraba cart curt asla sevmem. Çünkü ben öyle mic mic bi ortam sevmiyorum. Tabiki bunun sebepleri de var ama zamanla en doğru karar olduğunu anladım.

Kendi çekirdek ailem ve eşimin ailesi dışında asla misafir istemem. Kabul de etmem. Misafirperver değilim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…