Misafir Sevmeyenler Kulubü-MSK

Yatılı misafir sever misiniz? (çok sevdiğiniz insanlar hariç tabi)

• Hiç gocunmadan ağırlarım. Hatta misafir ağırlamayı çok severim.

OY: 26 6,3%
  • Ağırlarım elbette ancak kalmamalarını tercih ederim.

OY: 384 93,7%

• Ankete Katılan
    410
böyle sadece halama giderdik bir ara

ama o da şöyle kendi kalkıp yazlığa gitmezdi annemi çağırırdı

gel birlikte işleri yaparız tek başına hem zor oluyor hem de eğlenceli olmuyor diye

hep beraber taşır pişirir yıkar vs hallederlerdi biz çocuktuk

sizin durumunuzda uzaktan akraba kim geliyor ki

bizim de var öyle garip tanıdıklarımız

X teyzelere gidelim birlikte 3-5 gün kalalım dediler

hep birlikte 5 kişi oluyoruz

ev sahipleri ile 8 kişi biz yok mırın kırın ettik gitmedik

sonra geçen sene oraya tatile gittik otele

eşime dedim ki X teyzelere uğrayalım, bayramdı da bir kahve içeriz

olmaz dedi neden dedim bozulurlar, onlarda kalmadık otelde kaldık diye ayrıca hazır gelmişsiniz yarın şuraya götürelim vs derler bizim otel keyfi bozulur dedim

sonra düşündüm evet çevrede bak A'nın gelinine bizi beğenmedi gidip otelde kaldı diyecek potansiyel var mı var

siz de memnuniyet göstermeyin

gezdirmeyin

hatta gelene sen şunu güzel yaparsın onu pişir de yiyelim deyin

belki onlar da sizin de memnun olduğunuzu sanıyorlardır

kusura bakmayın sizinkiler misafir değil beleşçi tayfası böyle size yük ve külfet olarak bedava tatilcilerle irtibatı kesin sağlık problemlerim var ve sizi ağırlayamayacağım deyin bence görüşmeyin ilişiğinizi kesin böyle düşüncesiz insanların size zarardan başka bir getirisiyok şimdiden yazı düşünüp derti evhamı tutmuş

Aayy çok sinir bozucu bir durum ya gerçekten okurken sinir oldum
Senin yerinde olsam evde yokuz bi yerlere gidicez derdim
Ya da açık açık gelmeyin derdim alınırlarsa alınsınlar aman bu ne böyle yazlık yerde oturuyorum diye evimi otel gibi kullanacaklar maddi manevi Zarar he

Çok haklısınız sizinki resmen vip hizmet bu kadarı fazla size sizin için değil tatil için geliyor olmaları ve bu kadar beklenti içine girmeleri çirkin.

Sizinki misafir ağırlamak değil kendinizi kullandırmak.
Sırf bu anlattıklarınızdan ve yaşadıklarımdan dolayı yazlık ev fobim oldu.
Ayrıca hastalık olur , hastane yakındır sınavı vardır uzaktan gelmiştir bilmemne olur tamam da ( hoş bunlar için "otel" var ya neyse) şu birisinde kalma sevgisi nedir yahu?

Burada da okuyoruz aynı mahalledeler birbirine yıkılıp kalıyorlar, aynı şehirdeler görümce kaynana oğluşunda yarıyor ya da tam tersi.

Başkasının yatağı, yorganı, totosunun değdiği klozeti, ağzına sokup çıkardığı çatalı, bıçağı... nasıl rahat ederler ayrıca şaşırıyorum. Sırf beleşçilik , sırf beni ağırlasınlar iki keyif yapayım kafası.

Biz 2 bebekle erken rezarvasyon tatil bakıyoruz, ortalama 5-6 bin tutacak. Gidip tatili yapıp 1 sene de eşek gibi ödeyeceğiz ama kimseye yıkılmadan, yanaşmadan, sığıntı olmadan.
Elin varsa kafa kaşını yoksa otur evinde diyesim geliyor bu insanlara. Bence siz de direkt olun, açık olun söyleyin.

Yok ben hayır müsait değilim diyemem diyemezsen geleni gezdirme.
Hatta bırak onlar çıksın gezsin sen gitme.
Bana kalırsa açık açık söylerim "tatil planınızı bize göre yapmayın" diye.
İnsanların büyük bir bölümü ne kadar verirseniz daha çok ister.

Bizde denize yakın bir yerde oturuyorduk çocukluğumda. Evimizin 1 sokak altı denizdi.
Gelen giden eksik olmazdı. Nefret etmiştim misafirden sizi çok iyi anlıyorum.
Yerinizde olsam müsait degiliz derdim yani çekinmeden.
İllaki 5 yıldızlı otele gitmek gerekmiyor,pansiyon ayarlasınlar,apart otel ayarlasınlar(bütçeleri neye yetiyorsa artık) ama neden gelip 1 hafta 10 gün insanlara yük oluyorlar anlamak mümkün değil yani. Bu iyi niyetli gelmiyor bana.
Annem 1 saatlik mesafede oturuyor,bazen 1 gece kalmaya gidiyorum,akşam yemeği annem hazırladıysa sabah kahvaltıya götürürüm yada akşam dısarda yer eve geçeriz ki annem yani bu kadın benim,asla lafını etmez,yedirip içirmekten gocunmaz ona rağmen. Kaldı ki uzaktan akrabaya gidip 1 hafta elini cebine atmadan asalak asalak takılmak. Bunu yapacağıma evimde otururum daha iyi. Kimseye bu şekilde yük olmak istemem.
Sizde kabul etmeyin. Kendilerini size göre ayarlamasınlar.

Anlıyorum; tatil beldesinde yaşıyorum ve bir noktadan sonra gına geliyor insana.
Artık kabul etmiyorum yatılı misafir, günübirlik de artık kendi keyfime göre seçiyor-eliyorum, çocuğumun düzeni var bozamam fikrinden yürüyorum. Millete hizmete mi oturdum ben buraya alla alla?

Direkt söyleyemeseniz bile, kusura bakmayın bu sene bizim de planlarımız var vb. sokuşturun bir bahane.

şıklar bana uymadı.
pek sevmem misafir ağırlamayı. syani çok nadir keyfim varsa gelsinler de o da zoraki..
gelenin yatılı kalmasında sakınca yok. tek sorun benim o anki keyfim.

SiZin eviniz otel mi ? İstemediğiniz kişilere bahaneler uydurun. Tam o tarihte bi işiniz olsun mesela. Bikaç kişiyi geri çevirince kesilir teklifler. Anne,baba,kardeş tabi gelsin kalsın ama dıdısının dıdısı sırf tatil için gelip evimde kalamaz. Gitsin otelde kalsınlar bi zahmet.

Valla haklısınız. Evimi otel gibi kullanmaya gelen misafir eksik kalsın. Misafir berekettir gözüyle bakamıyorum böyle asalaklara zira misafirlik falan değil bu, bildiğin tatil beldesinde oturan birinin evini otel niyetine kullanıp ev sahibini enayi yerine koymak. Onlar gelmesin kullanmasın sizi tamam da siz de çok yumuşak başlısınız. "Ay tabi gelin gelin çok memnun olurum" derseniz nereden bilecekler istemediğinizi di mi? Müsait değiliz, biz de başka yere tatile gidiyoruz falan filan diye ekin bence, çağırmayın. Gitsinler kalsınlar otelde, ayıptır.

sizinki misafir ağırlamak değil ki millete tatil yaptırmak bedava. yıllardır tatil beldelerinde oturanların benzer sıkıntıları olduğunu gördüm duydum. en kesin çözüm taşınmak:) olmuyorsa da size gelicez diyenlere müsait değiliz deyin.

Olur mu öyle şey yahu? Evinde değil ama yazlığında kaldığım akrabalarım oldu. Temizliğini de yaptım, alışverişini yapıp dolabını da doldurdum, faturasını da ödedim. O ne ayıp şey öyle otel gibi kullanıp tek kuruş harcamadan gitmek. Millet uyanık vallahi.

Son düzenleme:
Canım sizinki misafir ağırlamak değil. Bedava tatil yaptırıyosunuz. Böyle olmaz. Siz böyle devam ettikçe asla bitmez o kıyıdan köşeden akrabalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…