Misafir Sevmeyenler Kulubü-MSK

Yatılı misafir sever misiniz? (çok sevdiğiniz insanlar hariç tabi)

• Hiç gocunmadan ağırlarım. Hatta misafir ağırlamayı çok severim.

OY: 26 6,3%
  • Ağırlarım elbette ancak kalmamalarını tercih ederim.

OY: 384 93,7%

• Ankete Katılan
    410

Senin ziyarete gelmiyorlar ki gelenler. Böyle misafir anlayışı olmaz. Nasıl yemek masrafını benzin masrafını size ödetirler yani ben annemlere kalmaya bile gitsem dolaba öte beri alırım gezeceksdk masraflar eşimden olur. Sonuçta siz onlara evinizi açıyorsunuz misafir de 1 ağırlanır. Daha fazla kalıyorsa oda destek olmalı. Dediğiniz gibi destek olsa bile manevi yorgunluğu olur. Ama size hem maddi hem manevi zarar. Sonuna kadar haklısınız böyle durumlarda ben topu eşime atarım. Görümcemi severim hee hafta sonu bize gelmeye kalmaya başladı biz 5 nüfus onlarda gelince yemek yap bulaşık yıkarken bir noktadan sonra modum düşüyordu. Müsait olmadığınızı söyleyin bence

misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye boşuna dememişler siz çok yanlış yapıyorsunuz.
ne yiyorsanız onu koyun beğenmezlerse 5 yıldızlı otel değil tabii deyin, kendi kurallarınız olsun günlük plana onlar karar vermesin rahat ettirmeyin yani, tatil beldesinde yaşıyorsunuz pansiyon işletmiyorsunuz ki.
ayrıca ne demek her gelenin hesabını ödemek benzini tek başınıza doldurmak?
gelenler evinizde kalacak kadar yakınlar madem hadlerini de bilecekler

sinirlerim bozuldu onlar aramadan sen ara. deniz den biktim artik bu yaz sizdeyim de. ne insanlar var ya

açık açık söyleyin.
müsait olmadığınızı..
yada o dönemde evde olmadığınızı .
felan felan...
yada siz onlara gidin canım..
onlar bize göre ayarlamaya çalışıyor. hani deseler ki haftaya oraya gelicez müsait misiniz.. tüh derim valla o hafta müsait değilim.

Şu dedikleriniz için oteller yazın minimum 2000-3000 tl para alıyorlar biliyorsunuz değil mi ?
Bu kadar verici olmayın yıpranırsınız size de yazık.

bence ankete ucuncu bir secenek eklenmeli
sevmeyenler ve kabul etmeyenler diye , ben o gruba giriyorum mesela

beni de o gruba alır mısınız

salonda herkesin bir köşesi var, hem çalışıyorum, hem ders çalışıyorum, hem çocuklara ders çalıştırıyorum, eşim akşamları da çalışıyor yani ev, ev değil açık ofis o yüzden kimseyi davet etmiyorum, ya çok yakınlarım ya da ailem geliyor onlar da misafir olmadıkları için sorun yok.. ben açık açık musait değilim diyorum tavsiye ederim yüzde 100 çalışıyor :)

çalışıyorum. artık biz gelince izin alırsın diyor. o sene izinler iptal edildi 15 temmuz olaylarından ötürüydü sanırım hatırlarsınız. ha izin alır mıydım almam tabi ki, ama o da benim bahanem olmuştu. Neyse farketmedi tabi onlar yine geldiler.

Evinizi pansiyona açın madem ayol bu ne böyle.. Tamam misafir severim de böyle de hiç uğraşamam ben.. Bu hem misafirlik değil bildiğin sömürü.. Yapmayın.. Kabul etmeyin.. Bu sene hiç kimseyi kabul etmiyorum.. Ben se başka yerlere gidicem değişiklik için diyin.. Vallahi yazık.. Kim bilecek kıymet.. Emin olun sizin işiniz düşse herkesin mutlaka bir bahanesi olacaktır..

Kusura bakmayın ama sorun sizde biraz da.
Bu kadar fedakarlık ve yükü üstlenirseniz her giden bi daha gelir. İnsanları memnun etmek için kendinizi paralıyorsunuz.
Bu şekilde kendinizi paralayıp insanlar gittikten sonra da arkalarından konuşmanız da bana göre hoş değil öylesiniz demiyorum ama bi nevi iki yüzlüce.
Sizin yerinizde olsam gelene git demem ama bu şekilde kendimi de paralayamazdım şahsen.
Her gün kendim nasıl kahvaltı ediyorsam fazlasını sunmam, geleni bi kere denize götürür gezdirir sonrasında günlerini nasıl geçirdikleriyle ilgilenmem işime bakardım.
Gelen de eşek değilse anlar böylelikle uzun kaldıklarında rahatsızlık vereceklerinin.
Siz aşırı gelmelerinden memnunmuş gibi bir baş tacı etmediğiniz kalıyor, sonra da yakınıyorsunuz neden gitmiyorlar diye.

Son düzenleme:
işte bunlar baştan bana göre plan yapıyorlar. şimdi mesela bu yaz yine aynı muhabbet olacak. geçen yaz gelmek isteyip gelemediler çünkü. yazın başında sana gelmeyi düşünüyorum diyecek. bütün yaz müsait değilim diyemem. tabi gelin beklerim diyorum. biraz taktik verin bana ne diyeyim mesela?

evet artık bu sene öyle yapıcam. Haklısınız.

Resmen pansiyon olarak kullanılıyorsunuz. Bence kabul etmeyin, sizi iyi niyetli görmüşler kullanıyorlar.
Okurken sinir oldum!

Bende gelmeyin diyemem ya
Ama yatılı misafir çok çok zor
Hele çoluk çocuk gelip çocuklarının döktüğünü bile toplamayan geniş insanlar var ki tam sövülesi

Misafirleri neden bu kadar rahat ettiriyorsunuz ki
Milletin enayisi benim. ya bilmiyorum aslında ayıp mı ediyorum çünkü bu bahsettiğim insanlar sürekli konuştuğum sohbetim olduğu arkadaşlar. Onların düşüncesi; çok paramız yok hem arkadaşımızı ziyaret edelim hem de bi deniz görelim.

Evet haklısınız kesinlikle ben de kızıyorum bu huyuma. Geldikleri zaman da çalışıyorum öyle izin almadım. onlar kendileri kahvaltılarını yapıyolar evden çıkıp denizlerine gidiyorlar. ama akşama yemek yapılacak mesela ben düşünüyorum. e 1 sefer dışarda yeseniz 100TL hesap ödüyosunuz. Çocukları var, alıyo bardağı yere atıyo kırıyo. Gitti güzelim bardak bişey diyemiyorum. Ama akıllanıyorum ben de artık. Bu sene böyle olmayacak inşallah.

Onlar misafir değil beleşçi oluyor zaten..
Tabi ki insan sevdiği kişileri ağırlamaktan zevk alır. Ama öteki türlü bu işin "yazı var tatili var" diye seni arada bir arayıp sonra geliyoruz diyen tipleri evimde uzun süre ağırlamak istemem..

Ben tatil beldesinde değilim ama eşim tatil için gezmeye bir akrabasının yaşadığı yeri veya evine gider kalırız diye teklif edince geriliyorum. Türlü şekillerde itiraz ediyorum. Eşim bu konuda benden daha rahattır ama erkeklere göre hava hoş zaten.
Gidersem de nadir giderim saçma sapan hareketler yapmam. Yük olmamak için çabalarım..

Sizi kullandıklarının farkında degil misiniz Misafirlikten hiç hoşlanmam.Kendimi çok rahatsız hissederim.Yuk oluyorum diye.Mecbur değilsem asla kimsede kalmam.Kalirsam da böyle yırtık davranıp beni memnun etmeye çalışan ev sahibine beni yemeğe de götür diyemem,gittiğim yeri beyenmemezlik yapamam.Her gittiğim yer dede hesabın yarısını olsun muhakkak öderim.Paran yok ne işin var milletin evinde.Sizi resmen enayi yerine koymaya çalışıyorlar kusura bakmayın da.Daha çok yazacak şey var da.Neyse bu misafirlik değil başka bişey.Saka gibi

eşimin kuzeni geldi, bir de arkadaşlarım gelir. benim ailem teyzem vs başımın üstlerinde yeri var zaten. bir de hani bizim ki yazlık değil normal apartmanda oturuyoruz. ben çalışıyorum. Öyle yaz da gelse tatil modunda olmuyoruz.
onlar geldi ben işe gittim onlar denize.. hani bu bile yetiyo onlara. oh denizimize giriyoruz modundalar. HAdi sen yap ta yiyelim hiç diyemem çünkü mutfağıma karışılmasından hoşlanmam. Ben yemek yaparken bile etrafımda dolanmayacaklar, sevmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…