Evet biraz itici bir üslubum olacak kusura bakmayın ama sevmiyorum misafir ağırlamayı. Tabi kastım yatılı misafir ve 1. dereceden akrabalarımız hariç. Günübirlik misafiri de çok severim. Derdim; bende tatil yapmaları onu da baştan belirteyim.
Tatil beldesinde oturuyorum nerdeyse bi 10 sene oldu burda yaşayalı. Önceden bekardım tabi öyle olunca arkadaşlarınız tatil yaklaşınca direk size gelmek istiyorlar. Yalan da değil güzel de ağırladım her geleni.
Şimdi evliyim uzaktan kıyıdan köşeden akrabalar falan gelir oldular.
Önümüz yaz malum. Yine gelmek isteyecekler.Ben de gelin tabi sizi ağırlamaktan çok memnun olurum diyeceğim
Sonra beni yine bir telaş saracak.Ev baştan aşağı temizlenecek onlar gelmeden, havlusu, nevresimi ayarlanacak. Buzdolabı doldurulacak ve her yeni güne kahvaltılık artı akşam yemeği düşünülecek. Gezmek isteyecekler, arabayla gezdireceğiz, denize götüreceğiz ve sabahtan akşama deniz kenarında kum oynayacağız. Gezerken acıkacaklar bir yerde oturup yemek yiyeceğiz. Hatta belki de geçmişte olduğu gibi kendi ağızlarıyla söyleyecekler bir şeyler yemek istediklerini. Bir de götürdüğüm yeri saçma bir sebepten dolayı beğenmez ve surat asarlarsa yine vay benim halime.. Neyse sonuçta onlar misafir diye hesabı yine ben ödeyeceğim.
Hep aynı yerleri gezmekten bana gına gelecekArabama da benzini fullayıp duracağım ve kumlu kumlu bindikleri için onlar gidince yıkatmaya vereceğim.
Tatilleri bitecek. Onlar evlerine dönecekler bana kirlenmiş bir ev, harcanmış kredi kartı faturası ve bozulan sinirim kalacak.
Sevmiyorum bu yüzden misafir ağırlamayı. Üzgünüm ama sevmiyorum. Herkes evinde otursun, parası olan tatilini otelde beri de yapsın. Beni de çok görmek istiyorlarsa bi uğrasın çayımı kahvemi içsinler. Buyursunlar 1 gece de misafir edeyim. Ama fazlası zor geliyor inanın. Yapmayın. Kendi keyfiniz için başkalarının düzenini bozmayın.
misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye boşuna dememişler siz çok yanlış yapıyorsunuz.Evet biraz itici bir üslubum olacak kusura bakmayın ama sevmiyorum misafir ağırlamayı. Tabi kastım yatılı misafir ve 1. dereceden akrabalarımız hariç. Günübirlik misafiri de çok severim. Derdim; bende tatil yapmaları onu da baştan belirteyim.
Tatil beldesinde oturuyorum nerdeyse bi 10 sene oldu burda yaşayalı. Önceden bekardım tabi öyle olunca arkadaşlarınız tatil yaklaşınca direk size gelmek istiyorlar. Yalan da değil güzel de ağırladım her geleni.
Önümüz yaz malum. Yine gelmek isteyecekler.Ben de gelin tabi sizi ağırlamaktan çok memnun olurum diyeceğim
Sonra beni yine bir telaş saracak.Ev baştan aşağı temizlenecek onlar gelmeden, havlusu, nevresimi ayarlanacak. Buzdolabı doldurulacak ve her yeni güne kahvaltılık artı akşam yemeği düşünülecek. Gezmek isteyecekler, arabayla gezdireceğiz, denize götüreceğiz ve sabahtan akşama deniz kenarında kum oynayacağız. Gezerken acıkacaklar bir yerde oturup yemek yiyeceğiz. Hatta belki de geçmişte olduğu gibi kendi ağızlarıyla söyleyecekler bir şeyler yemek istediklerini. Bir de götürdüğüm yeri saçma bir sebepten dolayı beğenmez ve surat asarlarsa yine vay benim halime.. Neyse sonuçta onlar misafir diye hesabı yine ben ödeyeceğim.
Hep aynı yerleri gezmekten bana gına gelecekArabama da benzini fullayıp duracağım ve kumlu kumlu bindikleri için onlar gidince yıkatmaya vereceğim.
Tatilleri bitecek. Onlar evlerine dönecekler bana kirlenmiş bir ev, harcanmış kredi kartı faturası ve bozulan sinirim kalacak.
Sevmiyorum bu yüzden misafir ağırlamayı. Üzgünüm ama sevmiyorum. Herkes evinde otursun, parası olan tatilini otelde beri de yapsın. Beni de çok görmek istiyorlarsa bi uğrasın çayımı kahvemi içsinler. Buyursunlar 1 gece de misafir edeyim. Ama fazlası zor geliyor inanın. Yapmayın. Kendi keyfiniz için başkalarının düzenini bozmayın.
ne güzel valla ben hiç yapamıyorum onu imrendim size vallabence ankete ucuncu bir secenek eklenmeli
sevmeyenler ve kabul etmeyenler diye , ben o gruba giriyorum mesela
onlar bize göre ayarlamaya çalışıyor. hani deseler ki haftaya oraya gelicez müsait misiniz.. tüh derim valla o hafta müsait değilim.açık açık söyleyin.
müsait olmadığınızı..
yada o dönemde evde olmadığınızı .
felan felan...
yada siz onlara gidin canım..
Ev baştan aşağı temizlenecek onlar gelmeden, havlusu, nevresimi ayarlanacak. Buzdolabı doldurulacak ve her yeni güne kahvaltılık artı akşam yemeği düşünülecek. Gezmek isteyecekler, arabayla gezdireceğiz, denize götüreceğiz ve sabahtan akşama deniz kenarında kum oynayacağız. Gezerken acıkacaklar bir yerde oturup yemek yiyeceğiz. Hatta belki de geçmişte olduğu gibi kendi ağızlarıyla söyleyecekler bir şeyler yemek istediklerini. Bir de götürdüğüm yeri saçma bir sebepten dolayı beğenmez ve surat asarlarsa yine vay benim halime.. Neyse sonuçta onlar misafir diye hesabı yine ben ödeyeceğim.Önümüz yaz malum. Yine gelmek isteyecekler.Ben de gelin tabi sizi ağırlamaktan çok memnun olurum diyeceğim
bence ankete ucuncu bir secenek eklenmeli
sevmeyenler ve kabul etmeyenler diye , ben o gruba giriyorum mesela
çalışıyorum. artık biz gelince izin alırsın diyor.O kadar da yuh diyorum size valla melek misiniz aziza mi? Ben de tatil beldesinde oturuyorum arada şansını deneyen oluyor aa tanıdığım çok şirin bir apart var sizin için fiyat alayım diyorum. Binlerce lira verecekleri tatili sizde bedava yapıyorlar nasıl izin veriyorsunuz? Bence alınma darılmayı bir kenara atın ve artık otel önermeye başlayın. Etrafa aile dosta da sizde kalan misafirler yüzünden ekonomik durumunuzun bozulduğunu falan söyleyin sürekli söylenin bence, belki duyar da utanırlar. Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama sırf ben bunlar yüzünden işe girer çalışırım gelmesinler diye. Gerçekten tebrik ederim nasıl çektiniz bu güne kadar.
işte bunlar baştan bana göre plan yapıyorlar. şimdi mesela bu yaz yine aynı muhabbet olacak. geçen yaz gelmek isteyip gelemediler çünkü. yazın başında sana gelmeyi düşünüyorum diyecek. bütün yaz müsait değilim diyemem. tabi gelin beklerim diyorum. biraz taktik verin bana ne diyeyim mesela?Iyi de o zaman niye gelin tabi mutlu olurum diyorsun. Kabul etme. Bahane uydur. Yokum ben de. Hastayim de. Gerci bana kalsa hicbirine gerek yok musait degiliz d3men yeterli. Küsen yatagini beri sarsın canina minnet. Ama insanlara hem gelin mutlu olurum deyip hem niye geliyorlar diyemezsin.
evet artık bu sene öyle yapıcam. Haklısınız.Her gelmek isteyene onların söylediği tarihte onların tanımadığı (mümkünse eşinizin arkadaşları) birilerinin geleceğini uydur. İstisnasız her seferinde bunu yap tarih değiştirseler bile başka birini uydur
Milletin enayisi benim. ya bilmiyorum aslında ayıp mı ediyorum çünkü bu bahsettiğim insanlar sürekli konuştuğum sohbetim olduğu arkadaşlar. Onların düşüncesi; çok paramız yok hem arkadaşımızı ziyaret edelim hem de bi deniz görelim.Misafirleri neden bu kadar rahat ettiriyorsunuz ki
Evet haklısınız kesinlikle ben de kızıyorum bu huyuma. Geldikleri zaman da çalışıyorum öyle izin almadım. onlar kendileri kahvaltılarını yapıyolar evden çıkıp denizlerine gidiyorlar. ama akşama yemek yapılacak mesela ben düşünüyorum. e 1 sefer dışarda yeseniz 100TL hesap ödüyosunuz. Çocukları var, alıyo bardağı yere atıyo kırıyo. Gitti güzelim bardak bişey diyemiyorum. Ama akıllanıyorum ben de artık. Bu sene böyle olmayacak inşallah.Kusura bakmayın ama sorun sizde biraz da.
Bu kadar fedakarlık ve yükü üstlenirseniz her giden bi daha gelir. İnsanları memnun etmek için kendinizi paralıyorsunuz.
Bu şekilde kendinizi paralayıp insanlar gittikten sonra da arkalarından konuşmanız da bana göre hoş değil öylesiniz demiyorum ama bi nevi iki yüzlüce.
Sizin yerinizde olsam gelene git demem ama bu şekilde kendimi de paralayamazdım şahsen.
Her gün kendim basıl kahvaltı ediyorsam fazlasını sunmam, geleni bi kere denize götürür gezdirir sonrasında günlerini nasıl geçirdikleriyle ilgilenmem işime bakardım.
Gelen de eşşek değilse anlar böylelikle uzun kaldıklarında rahatsızlık vereceklerinin.
Siz aşırı gelmelerinden memnunmuş gibi baş tacı etmediğiniz kalmıyor sonra da yakınıyorsunuz neden gitmiyorlar diye.
Sizi kullandıklarının farkında degil misiniz Misafirlikten hiç hoşlanmam.Kendimi çok rahatsız hissederim.Yuk oluyorum diye.Mecbur değilsem asla kimsede kalmam.Kalirsam da böyle yırtık davranıp beni memnun etmeye çalışan ev sahibine beni yemeğe de götür diyemem,gittiğim yeri beyenmemezlik yapamam.Her gittiğim yer dede hesabın yarısını olsun muhakkak öderim.Paran yok ne işin var milletin evinde.Sizi resmen enayi yerine koymaya çalışıyorlar kusura bakmayın da.Daha çok yazacak şey var da.Neyse bu misafirlik değil başka bişey.Saka gibiEvet biraz itici bir üslubum olacak kusura bakmayın ama sevmiyorum misafir ağırlamayı. Tabi kastım yatılı misafir ve 1. dereceden akrabalarımız hariç. Günübirlik misafiri de çok severim. Derdim; bende tatil yapmaları onu da baştan belirteyim.
eşimin kuzeni geldi, bir de arkadaşlarım gelir. benim ailem teyzem vs başımın üstlerinde yeri var zaten. bir de hani bizim ki yazlık değil normal apartmanda oturuyoruz. ben çalışıyorum. Öyle yaz da gelse tatil modunda olmuyoruz.böyle sadece halama giderdik bir ara
ama o da şöyle kendi kalkıp yazlığa gitmezdi annemi çağırırdı
gel birlikte işleri yaparız tek başına hem zor oluyor hem de eğlenceli olmuyor diye
hep beraber taşır pişirir yıkar vs hallederlerdi biz çocuktuk
sizin durumunuzda uzaktan akraba kim geliyor ki
bizim de var öyle garip tanıdıklarımız
X teyzelere gidelim birlikte 3-5 gün kalalım dediler
hep birlikte 5 kişi oluyoruz
ev sahipleri ile 8 kişi biz yok mırın kırın ettik gitmedik
sonra geçen sene oraya tatile gittik otele
eşime dedim ki X teyzelere uğrayalım, bayramdı da bir kahve içeriz
olmaz dedi neden dedim bozulurlar, onlarda kalmadık otelde kaldık diye ayrıca hazır gelmişsiniz yarın şuraya götürelim vs derler bizim otel keyfi bozulur dedim
sonra düşündüm evet çevrede bak A'nın gelinine bizi beğenmedi gidip otelde kaldı diyecek potansiyel var mı var
siz de memnuniyet göstermeyin
gezdirmeyin
hatta gelene sen şunu güzel yaparsın onu pişir de yiyelim deyin
belki onlar da sizin de memnun olduğunuzu sanıyorlardır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?