• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafir sorunsalı :(

Herkes döktürmüşte döktürmüş , eşim bana bi misafir gelmeden temizlik yapıyosun birde gidince derdi .. Ne masalar kurdum ne kahvaltı sofraları ...çeşit çeşit ! Yıllarca ... Kendim misafirliğe gittiğimde hiçböyle bir ihtimam görmedim hikaye , çocuğuna doğum günü yapmış dışardan kuru pasta börek almış , kahvaltıya çağırıyor zeytin peynir .. . Bende bıraktım enayimiyim . Bakmayın burada böyle gaza getirdiklerine ..[/QUOTE]

burada yorum yapanlara mı gittiniz de bunları yazıyorsunuz:KK14:

Hicbir sey degilse kocanizin hatri icin bir aksam yemegi hazirlayabilirdiniz biraz abartmissiniz temizligide birkac gune yayardiniz ne olacak esinizin kalbini kirmaya degmezmis bence misafirleri cagirin esinizin gonlunu alin ne kaybedersiniz

Herkes döktürmüşte döktürmüş , eşim bana bi misafir gelmeden temizlik yapıyosun birde gidince derdi .. Ne masalar kurdum ne kahvaltı sofraları ...çeşit çeşit ! Yıllarca ... Kendim misafirliğe gittiğimde hiçböyle bir ihtimam görmedim hikaye , çocuğuna doğum günü yapmış dışardan kuru pasta börek almış , kahvaltıya çağırıyor zeytin peynir .. . Bende bıraktım enayimiyim . Bakmayın burada böyle gaza getirdiklerine ..
o sizin çevrenizin medeniyetsizliği hanımefendi .Biz nasıl karşılıyorsak öyle muamele görüyoruz . Gaza getirip ne yapacak ki insanlar .Biz mi gidip evinde yiyeceğiz .

Ne kadar büyütmüşsünüz olayı. Sürekli misafir değil ki bu. 20 yılın ardından gelmiş eşinin amcası birinci dereceden akraba yani. Ve yeğeni yemeğe çağırmak istiyor ayrıca cumartesi günü pazar günü gayette dinlenebilir ben çalışıyorum hiç misafir ağırlayamam ben çalışıyorum akşam yemeğe alamam bana abes geliyor çocuk da yok herhalde daha bir de çocuk olunca o zaman kimseyi kapıdan içeri koymayacak. Evet zorundayız ya da değiliz çalışıyoruz ama bu çevremize ailemize zaman ayırmıcaz çalışıyorum deyip bir yemeğe alamıcaz anlamına gelmiyor. Benim arkadaşlarımın 2-3 çocuğu var günleri de oluyor, akraba da geliyor alıyor ne yapacak. Soyutlamakla olmaz ki. Size göre hem misafir geleceği zaman dip bucak temizlik yapıp bir de gittiklerinde yine detaylı temizlik yapıyorum demesi abartılı bir tabir değil mi bulaşıklar için zaten makine var. Yemeği koy pişsin illa çok zor bir şey yapmasına gerek yok ona mantı börek aç diyen de yok. Ama ev hanımı diye de küçük görmeye gerek yok. Çalışınca ve hem de evle ilgilenince dört dörtlük olunuyor size göre, ama evde oturup çocuğuna bakınca, rutğn her gün evinin işini yapınca, tabi çalışmadığın için bilmem kaç çeşit de yemek istenince ütüsü çamaşırı düzeni o zaman zaten ne var ki deniyor ama işte konu sahibinin yaptığı gibi bazıları çalışıyorum deyip birşeyleri geçiştirebiliyor en azından ev hanımının bu şansı yok çünkü adı ev hanımı dimi. Bende çalışıyorum ev hanımı değilim ama evde de oturdum inanın işten güçten kaynanamın haftanın 3 günü bana gelmesinden aynen mesai yapıyor gibiydim eşim içeri girer ben ancak otururdum.
aynen katılıyorum .Çalışan bir kadın olarak şunu diyorum ki inan evde oturmak daha zor .3 sene çalışmadım oradan biliyorum .

Çalışınca vakit sıkıntı oluyo maalesef ama keske ıdare etseydın bu seferlık esın haklıyken haksız olmuş hemen bağırmamalıydı düzgün bı sekılde soyleyebılırdı gercı erkeklerın ruhunda var hemen artıstlık yapmak

Ne kadar büyütmüşsünüz olayı. Sürekli misafir değil ki bu. 20 yılın ardından gelmiş eşinin amcası birinci dereceden akraba yani. Ve yeğeni yemeğe çağırmak istiyor ayrıca cumartesi günü pazar günü gayette dinlenebilir ben çalışıyorum hiç misafir ağırlayamam ben çalışıyorum akşam yemeğe alamam bana abes geliyor çocuk da yok herhalde daha bir de çocuk olunca o zaman kimseyi kapıdan içeri koymayacak. Evet zorundayız ya da değiliz çalışıyoruz ama bu çevremize ailemize zaman ayırmıcaz çalışıyorum deyip bir yemeğe alamıcaz anlamına gelmiyor. Benim arkadaşlarımın 2-3 çocuğu var günleri de oluyor, akraba da geliyor alıyor ne yapacak. Soyutlamakla olmaz ki. Size göre hem misafir geleceği zaman dip bucak temizlik yapıp bir de gittiklerinde yine detaylı temizlik yapıyorum demesi abartılı bir tabir değil mi bulaşıklar için zaten makine var. Yemeği koy pişsin illa çok zor bir şey yapmasına gerek yok ona mantı börek aç diyen de yok. Ama ev hanımı diye de küçük görmeye gerek yok. Çalışınca ve hem de evle ilgilenince dört dörtlük olunuyor size göre, ama evde oturup çocuğuna bakınca, rutğn her gün evinin işini yapınca, tabi çalışmadığın için bilmem kaç çeşit de yemek istenince ütüsü çamaşırı düzeni o zaman zaten ne var ki deniyor ama işte konu sahibinin yaptığı gibi bazıları çalışıyorum deyip birşeyleri geçiştirebiliyor en azından ev hanımının bu şansı yok çünkü adı ev hanımı dimi. Bende çalışıyorum ev hanımı değilim ama evde de oturdum inanın işten güçten kaynanamın haftanın 3 günü bana gelmesinden aynen mesai yapıyor gibiydim eşim içeri girer ben ancak otururdum.
Hey maşallah kimin neyi nbe kadar abarttığı ortada.Bak bence sen bir otur yerine bir nefes al sakinleş benim yazdıklarımı tekrar ama tekrar bir gözden geçir.Mesele çalışıp çalışmamakta değil.
TEKRAR EDİYORUM.HERKESİN YAŞANTISI ÇALIŞMA KOŞULLARI EV İŞİ HERŞEYİ FARKLIDIR.NE ÇALIŞAN ÇALIŞMAYANI,NE ÇALIŞMAYAN ÇALIŞANIN HAYATINI KÜÇÜK GÖREMEZ.Bak ne güzel demişsim bulaşığı makine yıkıyor,yemeği koy pişsin...Kimse hiçbirşeyi yapmak mecburiyetinde değil.Hayat müşterektir.Yurtdışından bilmem kim geldi diye seferber olunavak diye bir kaide de yok.İnsan bazen morali bozuk olur,işyerinde kafası birşeye takılır,bir dosyada büyük bir hata olur ,yöneticiden azar işitir...herşey olur.Çalışma hayatı ve çalışma koşulları farklı farklıdır.Hayat yemek pişirmekten ibaret değildir.Bir insanı kahvaltıya çağırınca az değer vermiş,akşam yemeğine çağırınca çok değer vermiş olunmaz.Önemli olan,o insana vakit ayırabilmek evine davet etmektir.

Kendi çevrelerinizden örnekler vererek kimsenin hayat koşullarını abartıyor abartmıyor kararını veremezsiniz.Benim fikrim bu canım.İyi akşamlar.

tüm cevapları okudum çoğu kişi yemek olayına takılmış kahvaltı olmaz yemek olur konunun bütününe bakan yok malesef benim eşime verdiğim cevap, onun o şekilde bağırmasını tepki göstermesini ve saygısızca konuşmasını gerektirmezki eşinin hatrı için diyosunuzda hatırmı bırakmış eş en ufak bi sorunda insanı yerden yere vuruyo
Hey maşallah kimin neyi nbe kadar abarttığı ortada.Bak bence sen bir otur yerine bir nefes al sakinleş benim yazdıklarımı tekrar ama tekrar bir gözden geçir.Mesele çalışıp çalışmamakta değil.
TEKRAR EDİYORUM.HERKESİN YAŞANTISI ÇALIŞMA KOŞULLARI EV İŞİ HERŞEYİ FARKLIDIR.NE ÇALIŞAN ÇALIŞMAYANI,NE ÇALIŞMAYAN ÇALIŞANIN HAYATINI KÜÇÜK GÖREMEZ.Bak ne güzel demişsim bulaşığı makine yıkıyor,yemeği koy pişsin...Kimse hiçbirşeyi yapmak mecburiyetinde değil.Hayat müşterektir.Yurtdışından bilmem kim geldi diye seferber olunavak diye bir kaide de yok.İnsan bazen morali bozuk olur,işyerinde kafası birşeye takılır,bir dosyada büyük bir hata olur ,yöneticiden azar işitir...herşey olur.Çalışma hayatı ve çalışma koşulları farklı farklıdır.Hayat yemek pişirmekten ibaret değildir.Bir insanı kahvaltıya çağırınca az değer vermiş,akşam yemeğine çağırınca çok değer vermiş olunmaz.Önemli olan,o insana vakit ayırabilmek evine davet etmektir.

Kendi çevrelerinizden örnekler vererek kimsenin hayat koşullarını abartıyor abartmıyor kararını veremezsiniz
.Benim fikrim bu canım.İyi akşamlar.

aynen katılıyorum

Senin çalışma şartın kolaymış demek ki?
bugüne kadar hep çok zor mesleklerde çalıştım .6 sene bankacılık yaptım ,4 sene Turkcell de çalıştım .5 yıldır da kamuda çalışıyorum ama zor bir işde çalışıyorum .Bir dosya kaybolsa direk yargılanıyoruz ya da ufak bir hata yapsak .O kadar söyleyeyim .

tüm cevapları okudum çoğu kişi yemek olayına takılmış kahvaltı olmaz yemek olur konunun bütününe bakan yok malesef benim eşime verdiğim cevap, onun o şekilde bağırmasını tepki göstermesini ve saygısızca konuşmasını gerektirmezki eşinin hatrı için diyosunuzda hatırmı bırakmış eş en ufak bi sorunda insanı yerden yere vuruyo

aynen katılıyorum

aileye önem veren bir eşin varmış demekki.Benim ki o kadar düşkün değildir mesela .Benim zorumla çağırır ama arkadaşların da dediği gibi akşam yemeği hazırlamak daha kolaydır .Ben kahvaltılarda daha çok yorulurum .Yapın kurtulun elli kere mi gelecek bu adam .Kötü olacağınıza kurtulun

Çalışan bayan çalışan bayan.ne olmuş bir günlük idare etseniz.evde oturan ev hanımı olsaydınız ağırlayacak mıydınız ? Eşiniz haklı.Kahvaltı ayıp olur.

aynen katılıyorum
Eğer benim bir akrabam 20 yıl sonra Türkiye'ye geliyorsa ve eşimde bana yemeğe değilde kahvaltıya alalım dese ben de eşime kızardım ve sinirlenirdim.

Esim yemeğe davet etmiş amcasida çok çağıran oldu birine söz verdim demiş dışarda biyerde toplanırız demiş diğer kardeslerinide kasdetti sanirim en son kahvaltıya gelmeye karar vermişler durum bundan ibaret

Esim yemeğe davet etmiş amcasida çok çağıran oldu birine söz verdim demiş dışarda biyerde toplanırız demiş diğer kardeslerinide kasdetti sanirim en son kahvaltıya gelmeye karar vermişler durum bundan ibaret
Çalışan bayan çalışan bayan.ne olmuş bir günlük idare etseniz.evde oturan ev hanımı olsaydınız ağırlayacak mıydınız ? Eşiniz haklı.Kahvaltı ayıp olur.
Aynen evde otursaydım agırlıcaktım hatta her gün tatmin oldunuzmu ben anlamadımki çalışan bayanlarla sorunu ne forumdaki ev hanımlarının çalısmayı çok kolay görüyosanız buyrun sizde çalışın niye evdesiniz

Aynen evde otursaydım agırlıcaktım hatta her gün tatmin oldunuzmu ben anlamadımki çalışan bayanlarla sorunu ne forumdaki ev hanımlarının çalısmayı çok kolay görüyosanız buyrun sizde çalışın niye evdesiniz

Iyide canim sana aksam yemege alsan nolur ki diyenlerin cogu calisan bayan. Seni destekleyen ise nazlideniz mesela calismayan bayan. Bence sakin olun kizmayin ev hanimi arkadaslara.
Herneyse calismak iyidir, kendinizi sansli sayin.

Ben beş yıl çalıştım şuan doğum için evdeyim çalışırken akşam yemeğe misafir gelirdi sesimi çıkarmazdım misafir başımın üstüne hep de hafta içi gelirlerdi eşim bazen gündüz haber verir ben 6 da işten çıkıp hazırlık yapardım kimseye de ben çalışıyorum yorgunum denmez çok ayıp bence. Madem ikisini bi arada yürütemiceksin birinden vazgeç bu kadar basit ev hanımlarını da eleştiremezsin ben çalışırken daha rahatmışım bunu anladım bu dönemde

Baştan eşinizi kirmasaydiniz keske .Ayrıca misafirle çalışan ya da çalışmayan bayan ne alaka? Bu sadece misafir sevmek veya sevmemekle ilgili bence.Ben ev hanimiyim yan komsum çalışan bir bayan ama maşallah her hafta sonu evleri misafir kaynar.Benim bile o kadar misafirim olmaz.Kendisi de hep söyler izinli olunca ev,çocuk derken yoruluyorum iş başlasa da gitsem diye.Bu tercih meselesidir isteyen çalışır isteyen ev hanımı olur.Calismayi çok önemli gorenler ev hanimlarina sadece pasta, börek yapıp misafir ağırlıyor muamelesi yapmasın. Etrafimda bir çok hanim hem yoğun çalışıp hem de evde receline kadar kendi yapıyor...

Ben süresiz izindeyim çalışmıyorum.Yıllarca okul okuyp dirsek çürütüp,bu vatan için kendi için ailesi için hedefleri idealleri için çalışan,mesleğini idame eden aynı zamanda evlilik yürüten veya eşi yetersiz kaldığı,hasta olduğu için çalışmak zorunda kalan hiçbir insan evladına hiçbir insan zorlayan mı var çalışmayın demez diyemez de.Çalışan çalışmayan diye ayıran sensinz.Senin o çevrendeki insanlar komuşuların temiz düzenli bilmem ne diye herkese aynı yaftayı yakıştıramazsın.Para kazanmanın ne olduğunu bilen insan çalışanın işi daha kolay diyemez zaten.Ben çalışma hayatını bırakıp evde oturunca anladım çalışma hayatının ne denli zor olduğunu.Sen sabahın kör vaktinde kalk git işe de karda kışta göreyim ben seni.Her çalışanın işinin zorluğu aynı değildir.Sen 3-5 tanıdığınla hayatta herkesi aynı sanamazsın.
Benim ne çalışan insana ne çalışmayana lafım olmaz.Ama çalışırken çalışmayanı,çalışmayanında çalışanı küçümsemesini kabul edemem.SANA ŞUNU DA SÖYLİYEYİM HAYATTA BİR ŞEYLER BAŞARMAK,DÖRTDÖRTLÜK KADIN OLMAK EV TEMİZLEMEKTEN PASTA BÖREK YAPMAKTAN GEÇMEZ.BU KADAR.

idealleri için evlatları ailesi için çalışan insan şikayet edip durmaz.......
profilime bakarsan benim neiş yaptıgımı anlarsın gerçi yazdıklarımdan fazla bişey anlamamışsın.. pasta börek temizlik dörtdörtlüktür ddiye bişey demedim neyse ben ayırımda yapmadım ayrıca gözlemlerin 3-5 kişiyle sınırlı değil sadece ilk cevabımda çalışan bir kadın olarak diye başlayan cümlelerden bahsettim ayrımcılık orda başlıyor...
emekçi kadın vardır benim için tarlada evinde işte nerde olursa olsun emek veren değerlidir evde yoğurdunu tarhanasını konservesini giyeceğini yiyeceğini kendi yapan evlat yetiştiren boşmu oturuyor herşey para kaşılıgındamı olunca çalışmak oluyor neyse daha fazla uzatmayalımm...herkes kendince haklı...

asıl sorun devrimizde insanların bende dahil misafirden kaçması başka bişey değil bayramda bile misafir gelecek diye avm lerde vakit geçiren var artık birbirimize tahammülümüz yok samimiyet azaldı akşam oturmaları vs yok denecek safhada buluşmalar bile dışarda oluyor konu sahibi arkadaşımızın yaşadığı sıkıntıyı hepimiz yaşıyoruz bi misafir gelecegi zaman

gözün aydın,istediğin olmuş,ne hazırlayacaksın:KK66:

Back
X