Misafir tecrübesizliğim..

Çukur tabaga gerek yok, menü 8 kişi için biraz zayıf bence, etsote ve pilavin yanına patates püresi, zeytınyaglı bir sebze yemeği, bir çeşit de meze eklesen daha iyi olur salata ,sarma ve börek yanısıra, cok samimi olmadığın kişiler ilk defa evine geliyorlarmış , daha özenli olmalısın canım

Çukur tabak zeytinyağlılar içindir. Menünüzde zeytinyağlı yoksa koymanıza gerek yok.

Gecen bu menuyu yaptm mısafırlere ben o cukur tabagı hıc kullanmıyorum bende bır yıllıl evlıyım. Servıs tabagını ve corba kasemı koyorum corba sonu servıs tabagına tas kebabını az sulu yapın bır kac patates olabılır ıcınde fazla sulu olursa ceker zaten pilavı koy servıs et.sarma fılan almak ısteyendr tabagına alabılır bır onerım yogurtlu bır meze olabılır kapya bıber yogurtlaması ya da havuc tarator guzel olur. Cok cesıt yapma zatrn mıllet doyuyor tatlı bıle yıyen olmuyor sonra.

Menüde zeytinyağlı eksik. Enginar, taze bakla, barbunya fasülye falan olabilir. Çukur tabağa bunları koyarsınız. Daha sonra ana yemek pilav ve tas kebabı ve bir de patates püresi ekleyebilirsiniz
Kız yenı evlı bence cok telas yapmasın kırk yıllık ev hanımı degıl ayrıca bu kadar yemegı kım yıyecek. Bır mısafıre bu kadar yemek yapıyoruz sonra 40 yıl mısafırden soguyoruz.

Niye herkes patates püresi demiş ya? Pilavla patates püresi olur mu hiç:olamaz:
Ben tas kebabına,az miktarda,
küp şeklinde doğradığım kızarmış patates ekliyorum.
Sanırım püre tavsiye eden arkadaşlar,
kızarmış patates eklemiyorlar.
Pilav varsa püreye gerek yok bence de.
Bir de ben,çok çeşit hazırlanan ve abartılı ikramların olduğu ağırlamalardan çok rahatsız oluyorum.

Merhaba arkadaşlar soracağım şey tabiki dert değil ama öyle mi yapsam böyle mi yapsam derken bana dert oldu.

Yaklaşık 7 aylık evliyim. Pek fazla misafir ağırladığım söylenemez. Şu ana kadar gelen kişiler çok yakınlarımızdı. Onlar geldiğinde de çok özenli sofralar kurduğumu söyleyemem. Çok kasmadım yani.

Ama şimdi çok da yakın olmadığımız 8 kişi bize akşam yemeğine gelecek.

Menüyü şöyle belirledim. Ortaya börek, sarma, salata.. Yemek olarak da mercimek çorbası, tas kebabı, pirinç pilavı..

Buraya kadar sorun yok.. Sorun bunları nasıl sunacağım konusunda. Biliyorsunuz. Yemek takımları üst üste konulan üç tabaktan oluşuyor. Çorba kasesi, çukur tabak ve büyük düz tabak.

Şimdi kasede çorbayı vericem. Burası tamam. Daha sonra çukur tabağa ana yemek olan tas kebabını koysam en son tek başına pilav koca tabakta sırıtacak.

Ya da ortadaki tabağı kullanmadan büyük düz tabağa tas kebabını ve pilavı yan yana koysam. Yemek baya sulu sonuçta nasıl olur bilemedim. Bi de sanki az yemek varmış gibi olucak bir tabakta ikisi birden.

Ay böyle sorunca çok saçma oldu ama inanın bilemedim. Sizler nasıl yapıyorsunuz. Yoksa menüye bir şeyler daha mı eklemem gerekiyor ondan mı tabakları doldurmakta sorun yaşıyorum. Ama et ve pilavın yanına tabağa konulacak ne olabilir ki.

Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Yaşadığın şey gayet normal canım :) bende yeni evliyken aynı senin gibi düşünürdüm.. menün ayrıca çok güzel..

Salata,sarma,börek bunları ortaya koy..

Çorba kasesi ile başlangıç yap..

Büyük servis tabağının köşesine küçük bi kase ile pilavını ters çevirip koy.. yanına tas kebabını koy diyeceğim ama o nasıldı sulu mu oluyordu ? Suluysa toprak güveç kaplarında koyarsın.. boş kalan yerede misafirler sarma ve börek koyup yiyebilirler görüntü olarakta dolgun ve şık durur..

ya da yemeğini çukur tabağa koy.. kenarına küçük tabaklar al tatlı tabağına benzer yahut tatlı tabağın da olur sen bilirsin.. pilavı kase ile çevirirek ona koy yer işgal etmemiş olursun..
börek ve sarmayı da ortadan alır yerler..

Ya da tüm ikramlarını sofraya koy çorba hariç.. çorbadan sonra herkes istediğinden istediği kadar alıp yemiş olur.. başlangıç servisini sen yaparsın yemekler sofrada durur servis kaşıklarıyla devam etmek isteyen alır yer rahat rahat..

ikramlarını bu şekilde yapabilirsin.. şimdiden kolay gelsin..

Sizin menunuzde soyle yapilabilir.kase kullanilmadan cukur tabak ve duz servis tabagi kullanabilirsiniz.ayrica ben yemekler ortadan servis edilebilsin diye alti mumlu porselen servisler kullaniyorum.yemekler sicak bir sekilde servis tabaginda kalabiliyor.

Sizin menunuzde soyle yapilabilir.kase kullanilmadan cukur tabak ve duz servis tabagi kullanabilirsiniz.ayrica ben yemekler ortadan servis edilebilsin diye alti mumlu porselen servisler kullaniyorum.yemekler sicak bir sekilde servis tabaginda kalabiliyor.
Ya ilk defa duyuyorum nasıl bi şey ki o.

Eklentiler

• images (1).webp
    images (1).webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 55
  • images.webp
    images.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 58
Biz corba kasesi ve cukur tabagi kullaniyoruz genelde yakin olmayan misafire.
Düz tabagi kullanmaniz gereksiz gibi duruyor şu menude.

Merhaba arkadaşlar soracağım şey tabiki dert değil ama öyle mi yapsam böyle mi yapsam derken bana dert oldu.

Yaklaşık 7 aylık evliyim. Pek fazla misafir ağırladığım söylenemez. Şu ana kadar gelen kişiler çok yakınlarımızdı. Onlar geldiğinde de çok özenli sofralar kurduğumu söyleyemem. Çok kasmadım yani.

Ama şimdi çok da yakın olmadığımız 8 kişi bize akşam yemeğine gelecek.

Menüyü şöyle belirledim. Ortaya börek, sarma, salata.. Yemek olarak da mercimek çorbası, tas kebabı, pirinç pilavı..

Buraya kadar sorun yok.. Sorun bunları nasıl sunacağım konusunda. Biliyorsunuz. Yemek takımları üst üste konulan üç tabaktan oluşuyor. Çorba kasesi, çukur tabak ve büyük düz tabak.

Şimdi kasede çorbayı vericem. Burası tamam. Daha sonra çukur tabağa ana yemek olan tas kebabını koysam en son tek başına pilav koca tabakta sırıtacak.

Ya da ortadaki tabağı kullanmadan büyük düz tabağa tas kebabını ve pilavı yan yana koysam. Yemek baya sulu sonuçta nasıl olur bilemedim. Bi de sanki az yemek varmış gibi olucak bir tabakta ikisi birden.

Ay böyle sorunca çok saçma oldu ama inanın bilemedim. Sizler nasıl yapıyorsunuz. Yoksa menüye bir şeyler daha mı eklemem gerekiyor ondan mı tabakları doldurmakta sorun yaşıyorum. Ama et ve pilavın yanına tabağa konulacak ne olabilir ki.

Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
patetes püresi gider onların yanına

Sanki ortaya yogurtlu bir meze koysaniz daha iyi olur gibi

bence çukur yemek tabağını hiç koymayın.
çorba servisinden sonra tüm yemeklerden isteyen düz servis tabağına istediği kadar alsın.

Dolma borek salata vs ..ortaya koyarim .Corba servisinden sonra kaseleri alip tas kebabıni yemek tabağina servis ederim .
Isteyen pilavda alır yanina isteyen bitirir .Dolmayla devam eder .
En alttaki tabağida koymam .O kadar bulaşikla ugraşamam .
Fransiz lokantasımi benim evim .
Katılıyorum ben de böyle yapiyorum sulu yemekler çukur tabağa.
Sulu yemeği servis tabağına koyan arkadaşlarımı da alkışlıyorum ayrıca .

Back
X