Merhaba arkadaşlar soracağım şey tabiki dert değil ama öyle mi yapsam böyle mi yapsam derken bana dert oldu.
Yaklaşık 7 aylık evliyim. Pek fazla misafir ağırladığım söylenemez. Şu ana kadar gelen kişiler çok yakınlarımızdı. Onlar geldiğinde de çok özenli sofralar kurduğumu söyleyemem. Çok kasmadım yani.
Ama şimdi çok da yakın olmadığımız 8 kişi bize akşam yemeğine gelecek.
Menüyü şöyle belirledim. Ortaya börek, sarma, salata.. Yemek olarak da mercimek çorbası, tas kebabı, pirinç pilavı..
Buraya kadar sorun yok.. Sorun bunları nasıl sunacağım konusunda. Biliyorsunuz. Yemek takımları üst üste konulan üç tabaktan oluşuyor. Çorba kasesi, çukur tabak ve büyük düz tabak.
Şimdi kasede çorbayı vericem. Burası tamam. Daha sonra çukur tabağa ana yemek olan tas kebabını koysam en son tek başına pilav koca tabakta sırıtacak.
Ya da ortadaki tabağı kullanmadan büyük düz tabağa tas kebabını ve pilavı yan yana koysam. Yemek baya sulu sonuçta nasıl olur bilemedim. Bi de sanki az yemek varmış gibi olucak bir tabakta ikisi birden.
Ay böyle sorunca çok saçma oldu ama inanın bilemedim. Sizler nasıl yapıyorsunuz. Yoksa menüye bir şeyler daha mı eklemem gerekiyor ondan mı tabakları doldurmakta sorun yaşıyorum. Ama et ve pilavın yanına tabağa konulacak ne olabilir ki.
Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.