Misafir yüzünden eşimle tartıştık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pratik falan değilsiniz. Baya baya pinti ve cimrisiniz destek yorumları gelmeyince fazla egzajere yaptınız su an. Pratik insan bu tarz detaylara girmez. Hepsini gectim nasıl gerginlik oldu ortamda? İnsanlar durduk yere gerginlik yaratmamıstır haliyle surat ifadeniz yetmis.

Kalabalık bir ailesi olan olan bir adamla evlisiniz üstelik yenide evli değilsiniz. Herkesin huyunu suyunu iyi biliyorsunuz. Madem lohusasınız davet etmeseydiniz kimse sizden böyle birşeyde beklemiyormuş. Maalesef konuda size hak veremedim. Yemek nasıl 4 kişiye yetmez anlayamadım hadi yemeğide geçtim tabak çanak nasıl yetmez o bambaşka bir konu.

Bu sizin aranızdaki ilişkiye bağlı. Samimiysen sorun olmaz zaten samimi insanlar kusur da aramaz. Ama resmiysen ayıp etmişler. Zaten misafir umduğunu değil bulduğunu yer, hele böyle davetsizler kuş kadar yediklerini nimet saymalı.

Ben tabak çanak yetmedi demedim ki…
Misafir gelmeden önce hersey hazirlanmis olur ya, sofra kurulmus olur, ben soframi 4 kisilik kurdum.
Onlarda geldiklerinde 6 kisilik bir sofra goremedikleri icin rahatsiz oldular, bundan bahsediyorum. Geleceklerinden Haberim yokken nasil 6 kisilik hazirlayabilirim ki?

Zaten geldiklerinde hemen ona göre sandalye çektik tabak catal bicak koyduk yani dogal olarak. Evimde baska tabak bardak yokmus gibi yorumlariniza cok guldum.

Benim soylemek istedigim ilk geldiklerinde beklenmediklerini anlayinca rahatsiz oldular, ama öyle, beklemiyordum, ön göremem ki

Hiç inandırıcı değil. Bu kadar şey yaptıysanız insanlar kuş kadar yemek yiyerek nasıl kalkıyor o zaman. Ayrıca boşuna çocuk bahanesine sığınmayin yapmak isteyen 10 çocuklada çok rahat yapar.

Konu sahibi aynı şey gibi kızlar hani sezon sezon diziler olur ya. Sezonlar bitince insanın sezon öncesinin merakı oldugu icin filmi yayınlanır filmde bütün gizemler, detaylar ortaya çıkar. Aynı böyle.

Sezon sezon konusup gelen yorumlarda filmini gösteriyor detayları yani. Buda muamma.

Bu kadar şeye millet nasıl sofradan aç kalkıyor Bence hassas bir dönemden geçtiğiniz için size öyle gelmiştir

Kendinizle çelişiyorsunuz, bu kadar şey yapan biri yemek yetmedi diye yazmazdı. İnsanlar lohusa halinizle neden kahvaltıya çağırmıyorsunuz diye linçlemiyorlar. Madem çağırdınız, iki kişilik kahvaltı hazırladınız, birkaç ekleme yapmanızda hiçbir sakınca yok. Hamur işi olmasın salatalık, domates, peynir, zeytin, yumurta bile yeter ekleme yapmak için. Bunlar zaten sayı ile konulmaz ki.

Ayrıca gelen kişiler yabancı da değil, ben olsam eşimin hatrına surat asmazdım. Haber verseler iyi olurmuş ama hayat bu kadar keskin kurallarla yaşanmaz. Bazen spontane gelişen şeyler olur, evlilik arada alttan almaktır. Yarın sizin de kardeşiniz aniden gelebilir, sürpriz yapabilir. Empati kurun biraz yoksa mutlu olamazsınız.

E yetmistir o zaman bu durumda snadalye bile yoktu diye dramatize etdip misafire sürat aşıp eşinizle kavga etmenize gerek yokmuş. Zaten sevmediğini insanı da davet etmeyin. Gelip sizi çekse bir dert gelmese ayrı dert niye gelmedi diye.

Ilk mesajiniz

Ama ortamda bi gerginlik oldu dogal olarak, oturacak ne bir sandalye vardi, ne bir yer. Tabak bardak catal bicak hersey 4 kisiye goreydi yani ona gore sofra kurdum

Ve sonraki mesajlardan birindede mutfaktan sandalye çektik seklinde anlattiginiz icin ben saskinlikla sordum, yani güldüğünüz yorum benimki ne guzel yuzunuzu guldurebildim ama sizin anlatiminizdan boyle anlasildi ve haliyle boyle bir soru soruldu.

Çoğu kişi ikramlıklara takılmış... Hazırlık yapmış ya da yapmamış ya da yetmiş yetmemiş bir önemi yok ki ya...4 kişi olacağız diye hayal etmiş 6 kişi olmuşlar...Dünya kadar ikramlığım bile olsa ben de sinir olurdum. KARDEŞ DAHİ OLSA HABERSİZ BİR İNSANIN EVİNE GİDİLMEZ. Burada iki kişi beklerken dört kişi gelmiş hadiiiii neyyyyse dedik diyelim...Siz günü kendinize ayırmak isterken, ayaklarınızı uzatıp belki donla oturmak isterken, birden çat kapı "kardeşiniz" bile olsa gelsin ister miydiniz? Onunla ilgilenmek, hizmet etmek zorunda olmak ister miydiniz? Hiç sanmıyorum...Bunu normal karşılayanları da anlamıyorum. Kültür farklılığı işte... Konu sahibi bence haklısın ama eşinle kavgaya değecek bir konu değil.

Neyin kültürü yaa herseyi de kültüre bağlamayın allah aşkına
Ayrıca donumla otururken kardeşim gelse ne olacak yani geçer mutfağa beraber hazırlar yeriz erkek kardeşimde olsa aynısı olur kızkardeşimde olsa aynısı olur
Ne kültürmüş arkadaş herşeyin içinde mübarek yaa
Giderim de gelir de yani siz çok kültürlü olun da biz kültürsüz olalım puahahhahahah
O kültürmüş bu kültürmüş ulan Anadolu insanıyız biz yaaa

Neye bağlayayım pardon? Erkek kardeşinizle bile rahat ettiğiniz donunuza mı?
Ben kimseye kültürsüz demedim. Kültür farkı dedim. Okuduğunuzu anlayın önce.

Masada sandalye yoktu getirdim demenize ben de şaşırdım. Salon masası ortalama 6-8 sandalyeyi olmaz mı zaten?
Salondaki sandalyeler nasıl yetmedi mutfaktan çektiniz ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…