- 12 Temmuz 2006
- 59.721
- 227.957
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi Papatyaaa_09
-
Kapida 4 kisi gordugumde öyle sinir oldum ki. Her zaman böyleler, habersiz gelip gitmeleri, musaitmiyiz degilmiyiz diye sormadan cat kapi gelmeleri vs vs.
Kimsenin evine, ki bu kimse kardeşiniz de olabilir çat kapı gidilmez, önceden haber vermek gerekir, 2 ay önce doğum yapmış bir kadının bebeği durmamış olabilir kısıtlı hazırlık yapmış olabilir, erkeklerin buna aklı yetmiyorsa görümcenizin empati yapması gerekirdi, madem yanında kardeşlerini de getirdi o vakit hadi bir fırına girelim bir pastaneye girelim giderken açma-poğaça, kek börek bir şeyler alalım diyebilirdi.Ben ise tek basima buyudum, kardesim yok, sadece annem ile yasadim ve baska bir akrabam yok. Onlarin davranislari bana cok kaba geliyor. Habersiz bir insanin evine gidilir mi? Davet edilmediginiz yere gider misiniz?
Veya siz davet edildiginiz yere, baska insan gotururmusunuz?
Yahu sucuklu tost için konu açmışsınız, konuları görmesek marjinal sanacağız.Artisan mutfak diye bi kavram duydunuz mu mesela? Ne alakası var cimrilikle. Asıl sizin gibilerin evine gelinmez aç köpek doyurur gibi hesapsizca yaptiginiz yemeklerin asla lezzeti olmuyor genelde.
Hiç katılmıyorum bu söylediğinize ne demek başkasının evine kafasına göre birilerini getirmek, orası kadının evi çağıracağı kişileri de kendisi seçer. Bu bildiğiniz kabalık.lohusa olduğun için fazla alınganlık göstermissin gibi. normalde olan için yorum yapamam ama burada daveti sen etmissin 2 tabak fazla olsa sorun olmaz diye düsünmüslerdir
Kardeşinizin evi değil hanımefendi o ev sadece kardeşinizin değil, biraz mahremiyet bilelim lütfen ne demek çat kapı gidilir. Belki kadın eşiyle özel bir an yaşıyor ya da romantik bir an belki hiç kimseyi görmek istemediği modunun olmadığı bir gün yaşıyor. Çat kapı hiç kimsenin evine gidilmez bu bir görgü kuralıdır.Şimdi arayipta nişanlın ve seni davet ediyorum mu dediniz?yoksa direk bekliyorum mu dediniz?onlarda kardeş muhtemelen sorun olmaz diye düşünmüşlerdir.Ayrica bu duruma almışsaniz iyi edersiniz.Cunku kardeşlere kapımızın her zaman açık olması gerekir.İnsan kardeşinin evine bari cat kapı gidebilmeli
Yaaa, çok sık değilse ve seviyorsanız belki hoş görülebilir. Bilmiyorum benim görümceler de gündüz geçiyorduk uğradık diyip çat kapı geliyorlardı. Gerçekten sevdiğim insanlar değiller ama çok nadir olduğu için yılda 2-3 kez çok sesimi çıkarmadım. Başka bir konudan artık görüşmüyorum, o zamanlar katlanıyordum ama aslında rahatsız oluyormuşum. Keşke zamanında söyleseydim, sınırları baştan belirlemek en doğrusu. Ama yine bu noktaya gelirdik çünkü kötüler.Söyledim bende eşimde defalarca uyardık ama anlamıyorlar.biz şehir merkezindeyiz onlar ilçede aramızda 1 saat var ordan gelirken bile aramazlar.koyde yaşadıkları için eski kafa kapıyı vurup içeri girelim mantığı.
Başıma gelene kadar bende böyle insanlar olduğunu bilmiyordum, biz hep fazla fazla hazırlık yaparız. Bir arkadaşımız bizi yemeğe çağırdı ev sahibiyle birlikte 6 kişiyiz inanın küçük yumurta kırmak için kulaklı sahanlar vardır ya onunla küçücük bi pilav yapmıştı bakın tencere değil sahan, adam başı 1er kaşık pilav düştüBurada bir üye konu açmıştı “yemeğe davetliyim önüme iki yemek kaşığı pilav koydu ev sahibi. Sonra doyamadıgımız icin cıkısta dürüm yedik” demişti.
Sayfalarca burda kızlarla nasıl inanamadıysak kaşık çeşitlerini, modellerini konuştuk kepçe kaşık mı, tatlı kaşık mıo geldi aklıma. Bazı insanların hele bu tarz insanların evinde yemek yenmez. Konu sahibide bunlardan biri
Konuyu yorumlara kapatabilirsiniz mune’yi etiketleyerek.Arkadaslar,
Tabii ki cimri biri degilim. Herseyi dort dortluk yapmaya calistiysam da iki cocukla tabii ki herseyi istedigim gibi yapamadim. Bebegim var ve emziriyorum. Hamur yoguracak saatlerce mutfakta kalacak bir zamanim yok o yüzden zaten en kolay ögün olan kahvaltiya cagirdim ve hizli pratik tarifler seçtim. Bu yuzden hazir aldim cogu seyi, hazir borek (firinda pisirdim sadece), hazir hamur ile mini pizzalar, sigara boregi vs vs. Yani bunun yaninda pogacalar kurabiyeler vs her turlu cesit olsun istedim. Gayet guzel bi sofra kurdum keske fotoğraf cekseymisim kanit olarakama ne yapayim yetmedi az geldi ben ev sahibi olarak oyle hissediyorum. Bekledigimden daha kalakabalik geldiler kalkiyim baska bisey de pisireyim getireyim diyemedim, dogru duzgun ben masada oturamadim cocuk pispislamaktan sallamaktan. Mesela 4 kisi icin toplam 8 yumurta haslattim anlatabiliyormuyum? Bu bana az gelmiyor. Çok da gelmiyor, ayarinda buluyorum. Bunun yaninda zaten bir suru cesit daha yiyecek oldugundan kimse sadece bir cesitle karnini doyurmayacakti ki.
Sucugu var salami var, cesit cesit peynirler zeytinler, reçeller ballar çikolatalar, meyveler uzumler vs. Yani bilmiyorum. Keske konuyu kapatabilsem cok asiri yorum geldi boyle linc edilmeyi beklemiyordum. Evime davet ettigim insana karsi nasil cimri olabilirim aksine bol cesitli ozel olsun guzel olsun hersey istedim
Bak anlatmak istedigim bu. Kimse karşı tarafın hayat bicimine, tarzına, yeme sekline yorum yapmıyor kendi tarzı böyledir diyip gecilir. Ama ev sahibinin biraz aklı, beyni varsa herkesin kendi tarzında olmadıgını az bucuk etrafındakilerin dinamigini bilip ona göre hareket etmesi gerekiyor.Başıma gelene kadar bende böyle insanlar olduğunu bilmiyordum, biz hep fazla fazla hazırlık yaparız. Bir arkadaşımız bizi yemeğe çağırdı ev sahibiyle birlikte 6 kişiyiz inanın küçük yumurta kırmak için kulaklı sahanlar vardır ya onunla küçücük bi pilav yapmıştı bakın tencere değil sahan, adam başı 1er kaşık pilav düştüşok olmuştuk eve dönünce tekrar yemek yemiştik. Sonrasında ona yemeğe gitmedik çağırdığında boşver yorulma kahveye geliriz diyorduk.
Konu cok aldi basini gitti ama sey soracagim ben merak ettim, evinizde 6 kisiyi agirlayacak kadar sandalye, tabak, catal yok mu, onlarinda yetmediginden bahsetmistinizde? Yani en kucuk porselen tabak seti 6 kisilik, en kucuk catal bicak seti yine 6 kisilik, evin salonuna mutfak masasi satin almadiysaniz o da en az 6 kisilik oluyor.Arkadaslar,
Tabii ki cimri biri degilim. Herseyi dort dortluk yapmaya calistiysam da iki cocukla tabii ki herseyi istedigim gibi yapamadim. Bebegim var ve emziriyorum. Hamur yoguracak saatlerce mutfakta kalacak bir zamanim yok o yüzden zaten en kolay ögün olan kahvaltiya cagirdim ve hizli pratik tarifler seçtim. Bu yuzden hazir aldim cogu seyi, hazir borek (firinda pisirdim sadece), hazir hamur ile mini pizzalar, sigara boregi vs vs. Yani bunun yaninda pogacalar kurabiyeler vs her turlu cesit olsun istedim. Gayet guzel bi sofra kurdum keske fotoğraf cekseymisim kanit olarakama ne yapayim yetmedi az geldi ben ev sahibi olarak oyle hissediyorum. Bekledigimden daha kalakabalik geldiler kalkiyim baska bisey de pisireyim getireyim diyemedim, dogru duzgun ben masada oturamadim cocuk pispislamaktan sallamaktan. Mesela 4 kisi icin toplam 8 yumurta haslattim anlatabiliyormuyum? Bu bana az gelmiyor. Çok da gelmiyor, ayarinda buluyorum. Bunun yaninda zaten bir suru cesit daha yiyecek oldugundan kimse sadece bir cesitle karnini doyurmayacakti ki.
Sucugu var salami var, cesit cesit peynirler zeytinler, reçeller ballar çikolatalar, meyveler uzumler vs. Yani bilmiyorum. Keske konuyu kapatabilsem cok asiri yorum geldi boyle linc edilmeyi beklemiyordum. Evime davet ettigim insana karsi nasil cimri olabilirim aksine bol cesitli ozel olsun guzel olsun hersey istedim
Eeeee o zaman adama derlerArkadaslar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?