Misafir yüzünden eşimle tartıştık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kapida 4 kisi gordugumde öyle sinir oldum ki. Her zaman böyleler, habersiz gelip gitmeleri, musaitmiyiz degilmiyiz diye sormadan cat kapi gelmeleri vs vs.

Kimsenin evine, ki bu kimse kardeşiniz de olabilir çat kapı gidilmez, önceden haber vermek gerekir, 2 ay önce doğum yapmış bir kadının bebeği durmamış olabilir kısıtlı hazırlık yapmış olabilir, erkeklerin buna aklı yetmiyorsa görümcenizin empati yapması gerekirdi, madem yanında kardeşlerini de getirdi o vakit hadi bir fırına girelim bir pastaneye girelim giderken açma-poğaça, kek börek bir şeyler alalım diyebilirdi.

Davet edilmediğim yere gitmem, davet edildiğim yere de peşime 3-5 kişi takıp gitmem, ki eşiniz gibi kalabalık ailede büyüdüm, aile apartmanında yengeler amcalar, dedeyle babaanneyle yaşayınca kalabalık sofralara alışık oluyorsunuz, yalnız bizde iç içe olduğumuz yengelerimiz bile bizi çağıracaksa veya biz onları çağıracaksak haberleşiyorduk, tek çat kapıcı üvey babaannemizdi, rahmetli iyi kadındı hoş kadındı ama size gelirken yedi sülaleyi + selam verdiği herkesi evinize toplardı:) Huyunu bildiğimizden ona göre hazırlık yapardık ama rahmetlinin de hakkını yiyemem, peşine 20 kişi takıp getiriyorsa evde börek açar tatlılar yapar getirirdi.

Eşinizin kardeşleri ayıp etmiş ama huylarını biliyormuşsunuz, davetsiz gelebileceklerini öngörmeniz gerekirdi, yaptıklarınızın yetmeyeceğini göz kararı az çok anlarsınız, eşinize hadi hayatım git börek çörek bir şeyler al diyebilirdiniz.

Eşiniz demişken, madem ailesinin huyunu biliyor ve çat kapı gelmeleri aranızda sorun oluyor, biri 2 yaşında diğeri 2 aylık bebekli eşini ailesine hizmet etsinler diye harcayacağına hazırlıkları kendisi yapsın, yan gelip yatmasın.
O kadar şey yapmışsınız, gideydi bir kısmını hazır alaydı.

Benim doğurduğum çocuk bile bizim evin anahtarı onda olmasına rağmen çat kapı gelmez önden bir haber verir, kapıyı çalar, keza ben de öyle.
Bunlar ne münasebet kafalarına estiğinde evin içine kadar giriyorlar?

Kalabalık ailelerde herkesi tek tek davet etmezsin ya genelde bu böyledir. Görümceni çağırınca kardeşleri üstüne alınmıştır. Aranızda yeterince iletisim yok herhalde. Birinizden biri hesap etmeliydi bu gelin özel çağırıyor sadece ben gideyim veya sizin bunlar ördek ailesi gibi birini çağırınca diğerleride geliyor gibi. Kalabalık aileler eğlenceli olur bazen kaos dolu asla sıkılmazsın ama dramalar ona göre asla bitmiyor mesela böyle habersiz ziyaretler kaçınılmaz. Bizim ailede böyle kalabalık ama çat kapı kimse kimseyi rahatsız etmiyor, belli sınırları öğrendik çok şükür. Ama dediğim gibi ona göre davranın veya sadece onu çağırmak istiyorsanız biz bizeyiz dersin olur biter ama öyle bir samimiyetiniz yoksa bunlar hep beraber gelecekler:)

Acaba size yetmedi gibi mi geldi
Paniklediniz surat mi yaptınız ?
Yaptığınız seyler mayalı hamurdan yani ne kadar az çıkabilir. Söyleselerdi iyi olurdu ama şahsen ben zaten kahvaltı hazirken gelmelerinden gocunmam. Mesela demişsiniz ya 4 kişi geldiler ee sizde zaten 4 kişilik kahvaltı hazırlamıssnz. Eşinizle siz sadece ekmekle peynri.,zeytin vs yeseydnz . Ama neden yetişmedi anlamadım. Belki de herşey tamdı siz öyle hissettiniz

Davetsiz gelinmesini ben de hiç sevmem rahatsız olurum o konuda haklısınız da diğer konuları çok abartmışsınız,
plansız iş sevmemenize bağlamak istiyorum inanılmaz bir dram yaşamışsınız gibi anlatmanızı, yok "oturacak ne bir sandalye vardı ne bir yer" falan, vallahi çok komik.
Ayrıca aileyi tanıdığınız için davetsiz gelenlerin olabileceğini de öngörüyor olabilmeniz lazım artık, eşinizle boşuna tartışmışsınız ne diye tartıştıysanız artık.

Konuyu nıye eşıne taşıyorsun kı? Gorumcene soyleyeceksın. Madem +2 kişi geldı elı bos gelecegıne pasta borek yapsın. Ben olsam kızardım, masaya tabaklarınızı dolaptan alın koyun derdım

Artisan mutfak diye bi kavram duydunuz mu mesela? Ne alakası var cimrilikle. Asıl sizin gibilerin evine gelinmez aç köpek doyurur gibi hesapsizca yaptiginiz yemeklerin asla lezzeti olmuyor genelde.
Yahu sucuklu tost için konu açmışsınız, konuları görmesek marjinal sanacağız.

lohusa olduğun için fazla alınganlık göstermissin gibi. normalde olan için yorum yapamam ama burada daveti sen etmissin 2 tabak fazla olsa sorun olmaz diye düsünmüslerdir
Hiç katılmıyorum bu söylediğinize ne demek başkasının evine kafasına göre birilerini getirmek, orası kadının evi çağıracağı kişileri de kendisi seçer. Bu bildiğiniz kabalık.

Kardeşinizin evi değil hanımefendi o ev sadece kardeşinizin değil, biraz mahremiyet bilelim lütfen ne demek çat kapı gidilir. Belki kadın eşiyle özel bir an yaşıyor ya da romantik bir an belki hiç kimseyi görmek istemediği modunun olmadığı bir gün yaşıyor. Çat kapı hiç kimsenin evine gidilmez bu bir görgü kuralıdır.

Böyle 3’ün 5’in hesabını yapan insanların evine gidilmez. Gidilse bile diken üstünde olur insan, suratınızdan dolayı diken üstünde olmuslar belli. Kendi kardeşiniz olsa hicbir sey hazırlamasanız bile atıstırmalık ıvır zıvır koyardınız önüne ne kem küm ettiniz.

Böyle hesap yapan insanlar davet etse bile gitmem ben boğazlıyım. Gittigim yerlerde cok begenmissem yine rica ederim. Bayılırım eli bol insanlara.

Burada bir üye konu açmıştı “yemeğe davetliyim önüme iki yemek kaşığı pilav koydu ev sahibi. Sonra doyamadıgımız icin cıkısta dürüm yedik” demişti.

Sayfalarca burda kızlarla nasıl inanamadıysak kaşık çeşitlerini, modellerini konuştuk kepçe kaşık mı, tatlı kaşık mı o geldi aklıma. Bazı insanların hele bu tarz insanların evinde yemek yenmez. Konu sahibide bunlardan biri.

Yaaa, çok sık değilse ve seviyorsanız belki hoş görülebilir. Bilmiyorum benim görümceler de gündüz geçiyorduk uğradık diyip çat kapı geliyorlardı. Gerçekten sevdiğim insanlar değiller ama çok nadir olduğu için yılda 2-3 kez çok sesimi çıkarmadım. Başka bir konudan artık görüşmüyorum, o zamanlar katlanıyordum ama aslında rahatsız oluyormuşum. Keşke zamanında söyleseydim, sınırları baştan belirlemek en doğrusu. Ama yine bu noktaya gelirdik çünkü kötüler.

Başıma gelene kadar bende böyle insanlar olduğunu bilmiyordum, biz hep fazla fazla hazırlık yaparız. Bir arkadaşımız bizi yemeğe çağırdı ev sahibiyle birlikte 6 kişiyiz inanın küçük yumurta kırmak için kulaklı sahanlar vardır ya onunla küçücük bi pilav yapmıştı bakın tencere değil sahan, adam başı 1er kaşık pilav düştü şok olmuştuk eve dönünce tekrar yemek yemiştik. Sonrasında ona yemeğe gitmedik çağırdığında boşver yorulma kahveye geliriz diyorduk.

Arkadaslar,

Tabii ki cimri biri degilim. Herseyi dort dortluk yapmaya calistiysam da iki cocukla tabii ki herseyi istedigim gibi yapamadim. Bebegim var ve emziriyorum. Hamur yoguracak saatlerce mutfakta kalacak bir zamanim yok o yüzden zaten en kolay ögün olan kahvaltiya cagirdim ve hizli pratik tarifler seçtim. Bu yuzden hazir aldim cogu seyi, hazir borek (firinda pisirdim sadece), hazir hamur ile mini pizzalar, sigara boregi vs vs. Yani bunun yaninda pogacalar kurabiyeler vs her turlu cesit olsun istedim. Gayet guzel bi sofra kurdum keske fotoğraf cekseymisim kanit olarak ama ne yapayim yetmedi az geldi ben ev sahibi olarak oyle hissediyorum. Bekledigimden daha kalakabalik geldiler kalkiyim baska bisey de pisireyim getireyim diyemedim, dogru duzgun ben masada oturamadim cocuk pispislamaktan sallamaktan. Mesela 4 kisi icin toplam 8 yumurta haslattim anlatabiliyormuyum? Bu bana az gelmiyor. Çok da gelmiyor, ayarinda buluyorum. Bunun yaninda zaten bir suru cesit daha yiyecek oldugundan kimse sadece bir cesitle karnini doyurmayacakti ki.
Sucugu var salami var, cesit cesit peynirler zeytinler, reçeller ballar çikolatalar, meyveler uzumler vs. Yani bilmiyorum. Keske konuyu kapatabilsem cok asiri yorum geldi boyle linc edilmeyi beklemiyordum. Evime davet ettigim insana karsi nasil cimri olabilirim aksine bol cesitli ozel olsun guzel olsun hersey istedim

Konuyu yorumlara kapatabilirsiniz mune’yi etiketleyerek.

Anladığım kadarıyla pratik bir insan değilsiniz. 6 kişiye 8 yumurta mı var, hop her birini 4’e böler bir tabağa dizer üzerine zeytinyağı, baharat, yeşillik doğrar masanın ortasına koyarsınız. İsteyen istediği kadar alır. Böreği pizzayı tabaklara servis etmek yerine ortaya koyarsınız isteyen istediğinden alır. Yetmezse diye bolca ekmek kızartırsınız olur biter. Kahvaltının yetmemesi gibi bir durumu aklımız almadı. Ekstra 10 kişi gelse bile kahvaltı bir şekilde yettirilir çünkü.

Bak anlatmak istedigim bu. Kimse karşı tarafın hayat bicimine, tarzına, yeme sekline yorum yapmıyor kendi tarzı böyledir diyip gecilir. Ama ev sahibinin biraz aklı, beyni varsa herkesin kendi tarzında olmadıgını az bucuk etrafındakilerin dinamigini bilip ona göre hareket etmesi gerekiyor.

Mesela benim boğazım boldur yemek isticem, begenecem ne bilim çok lezzetli gelmiştir bir daha o tadı alamıcam 2-3 adet koymasını bile rica edebilirim.

Ben herşeyi 4 4luk yapmaya çalışır ve sofrayı da öyle beklerim benim için öyle bende sayıya göre ikram hazırlayan bir insanim bana göre de değil çağırdığım kişiden fazla insan gelmesi misafirin misafiri olmaz belliki aranız süper de değil onlarla ben sînîr olurum iki yumurta kırmak değil benim için ben emek harcarim şekilli bir şeyler meyve suları bilmemne bende gıcık olanlar tarafındayım olurum.Ha yakın arkadaşım dostumdur aynı şey yanında bı kaç kişi getirsin istemem bende götürmem götürecek sem sorarım ararım

Konu cok aldi basini gitti ama sey soracagim ben merak ettim, evinizde 6 kisiyi agirlayacak kadar sandalye, tabak, catal yok mu, onlarinda yetmediginden bahsetmistinizde? Yani en kucuk porselen tabak seti 6 kisilik, en kucuk catal bicak seti yine 6 kisilik, evin salonuna mutfak masasi satin almadiysaniz o da en az 6 kisilik oluyor.

Nasil bunlari yetiremediginizi anlayamadim, yemek kismina lafim yok, eliniz coğa gitmiyordur az yapmissinizdir, karsi tarafi sevmiyorsunuzdur cok oturmasınlar diye az yapilmistir vs vs ama tabak canak kisminin yetmemesini anlayamadim yalan yok.

Ha bir de esiniz mi kavga çıkardı ona da cevap vermediniz

Eeeee o zaman adama derler
Yahu bu ne yaman çelişki diye hem binbir şey söylüyorsunuz eşimin ailesi şöyleler böyleler diye hemde güzel özel olsun istemişsiniz
Emin misiniz yani hangisi doğru olan

Biz yedigimize ictigimize dikkat ettiğimiz için israfda olmasın diye taze ve anında yemeyi beklemiş yemeğe tercih ettiğimiz için fazla fazla yapmam sayıya göre o kişi iki tane ister diye düşünerek yaparım durumu idare eder kavga etmezdim ama bir daha sürekli dışardan alır koyardım hazırlık yapmazdım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…