• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir yüzünden eşimle tartıştık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arayipta nisanlini ve seni davet ediyoruz dedim net olarak. Gercekten yasayanlar bilir, lohusayim. 2 yasinda bir evladim daha var. Benim icin zaten cok yorucu oldu hazirlama süreci.

Size yemin ederim, komik gelebilir, inanmiyor olabilirsiniz, yiyecekler yetmedi.

Sofraya herseyi koymayi calistim. Bu konuda cimri de degilimdir asla. Peynirli borek, sigara boregi, mini pizzalar, yumurtalar, salamlar, sucuklar, cesit peynirler, zeytinler, receller ballar, vs vs vs. Sofrada zaten 3 erkek oldugu icin hic bir sey yetmedi ve sabahin korunde kalktim herseyi guzelce hazirlayayim diye. Boyle kotu hissetmek guzel agirlayamamak tan dolayi sinirliyim yani canim sıkıldı.

Neyse
Sanirim cevaplariniz ikiye ayriliyor

1) Evet haklisin habersiz gelinmez

2) Onlar kardesler ya tabiki haberli habersiz her zaman gelebilirler

Lohusa oldugum icin galiba bu konuyu biraz fazla taktim. Gecer bakalim

Ama yinede sinirliyim :)
= DAVET EDILMEDEN GELDIKLERI ICIN
Beni zor durumda biraktiklari icin
Davet etmeyin iki küçük bebekle görümceniz de normal degil insan düşünür minicik bebek diğeri de bebek sayilir sabahin köründe nisanlisindan önce gelip yardim edeymis cok yanlis insanlari memnun etmeye calisiyorsunuz melek olsaniz kanatları eksik derler sonraran gelenleri söylemiyorum bile is bastan yanlış esine de söyle ben iki bebekle herseyi hazırladım misafir umdugunu degil buldugunu yer beni begenmeyen burun kıvıran insanları bir daha agirlamak icimden gelmez de terbiyesizlik yapmislar ama sizde de hata var hic davet etmeyin iki tane bebeginiz var

Tüm bu tantana fazladan 2 kişi için mi bacım? 2. İnsan güleç olsun yeter ki. Karın doyar. Kahvaltı bu yahu sanki akşam yemeği gibi yazdın. Evde peynir mi yoktu? 2 yumurta kıramadın mı hızlıca?

Ya anlamıyom kahvaltı hazırlamak bile zul geliyorsa hangi cesaret ve beceriyle evlenip çocuk yapıyonuz. İnsan nasıl nokta atışı 4 kişilik kahvaltı hazırlar?

Biz masayı donatıyoruz 2 kişi için 😂

Ve 2 kisilik misafire en az 8 kisilik hazirlik yaparim bundan sonra.
Davetsiz misafir olayindan bağımsız;
2 kişilik misafir, kari koca sizinle 4 kişilik hazirlasaniz bile,
sizin kişi başı hesabinizdaki yenilebilecegini düşündügunuz miktar az olabilir mi?
Siz herkesin, sizin yiyebileceginiz miktarda yedigini düşünüp, ona göre hazirlik yapıyor olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Hak verecek gibi oluyorum, nezaketsiz gibi ama görümcemi davet etsem ve o da yanında diğer görümcemle gelse bozulur muyum, hayır.

Mutfaktan 2 sandalye getirmek ve 2 tabak koymak pek sorun edilecek bir şey değil.

4kisilik masada 6 kişi kuş kadar yediyseniz sizin hazırlığınız tıka basa doyacak kadar değilmiş zaten.

Hak verecek gibi oluyorum, nezaketsiz gibi ama görümcemi davet etsem ve o da yanında diğer görümcemle gelse bozulur muyum, hayır.

Mutfaktan 2 sandalye getirmek ve 2 tabak koymak pek sorun edilecek bir şey değil.

4kisilik masada 6 kişi kuş kadar yediyseniz sizin hazırlığınız tıka basa doyacak kadar değilmiş zaten.
Diğer gelen kardeşler erkekmiş.

Geçen gün görümcem ve nişanlısını kahvaltıya davet ettim. Ama görümcem haber vermeden diğer kardeşlerini de getirip toplamda dört kişi geldiler. Ben hazırlığı iki kişi için yapmıştım — masa, tabak, sandalye, yiyecek içecek her şey ona göreydi. Görümcem ile normalde aram pek iyi degil. Ama bir jest olsun diye, nisanlisinin yaninda « bak abimlere davetliyiz » desin diye yani onure olsun diye onu dusunerek davet ettim. Bu arada lohusayim, 2 ay önce dogum yaptim.

Kapida 4 kisi gordugumde öyle sinir oldum ki. Her zaman böyleler, habersiz gelip gitmeleri, musaitmiyiz degilmiyiz diye sormadan cat kapi gelmeleri vs vs.

Elimden geldiginde belli etmemeye calistim, yinede ayip olmasin diye güzel agirlamaya calistim. Ama ortamda bi gerginlik oldu dogal olarak, oturacak ne bir sandalye vardi, ne bir yer. Tabak bardak catal bicak hersey 4 kisiye goreydi yani ona gore sofra kurdum. Yiyecekler bile yetmedi, herkes kuş kadar yedi.

Ama herseye ragmen elimden geldigince sicak davranmama ragmen mutsuz ayrildilar. Oturduklari süre boyuncada kalksak da gitsek modundalardi.

Gittiklerinde ise esimle tartismaya sebep oldu. Kendisi buyuk bir ailede buyudugu icin, evlerine giren cikan belli degil, cat kapi bir suru insan gelir, hic bir ozelleri bir mahremiyetleri yok. Bir pazar gunu bile ailecek evde olamazlar illa ki bir hala bir amca bir yenge gelir habersiz, zile bile basmadan direkt kapıyı açar evlerine girer oturur. Bunu normal karsiliyorlar.

Ben ise tek basima buyudum, kardesim yok, sadece annem ile yasadim ve baska bir akrabam yok. Onlarin davranislari bana cok kaba geliyor. Habersiz bir insanin evine gidilir mi? Davet edilmediginiz yere gider misiniz?
Veya siz davet edildiginiz yere, baska insan gotururmusunuz?

Ve bu abinizin evi olsa bile

Kirici olmayan yorumlariniz icin tesekkurler…
Haklısınız ,elbette sayının fazla olacağı söylenmeliydi ama iki kişilik kahvaltılarda 4 kişiye yeter olmalı.Demek ki az az koydunuz her şeyden ,yetmedi.Belki iki kişiye bile yetmeyecek miydi acaba.Ben de 2 kişi diye başlar, 10 kişiyi doyuracak kadar yaparım.İşi garantiye alın böyle bir ailede.

1. Ben olsam davet etmezdim bebeğim 2 aylıkken.
2. Davetsiz/habersiz gelmeleri büyük kabalık. En azından biz de geleceğiz diyebilirlerdi.
3. elleri boş mu gelmişler lohusa evine? En kötü kişi sayısı kadar simit getirseler yanında peynir zeytin domates doyulur yani.
4. Evim öğrenci evi gibidir ama 6 kişilik servis çıkarabiliyorum. Sizde 4 kişilik mi masa?
5. Surat yapmadıysanız elinizden geldiğince iyi ağırladığınızı düşünüyorsanız neden diken üstünde oturup hemen gittiler?

Haklısınız ancak olan olmuş artık bunun muhabbeti yapılmaz ki. Eşle de kavga edilmez bunun için. Eşiniz ne bilsin habersiz geleceklerini.

Geçen gün görümcem ve nişanlısını kahvaltıya davet ettim. Ama görümcem haber vermeden diğer kardeşlerini de getirip toplamda dört kişi geldiler. Ben hazırlığı iki kişi için yapmıştım — masa, tabak, sandalye, yiyecek içecek her şey ona göreydi. Görümcem ile normalde aram pek iyi degil. Ama bir jest olsun diye, nisanlisinin yaninda « bak abimlere davetliyiz » desin diye yani onure olsun diye onu dusunerek davet ettim. Bu arada lohusayim, 2 ay önce dogum yaptim.

Kapida 4 kisi gordugumde öyle sinir oldum ki. Her zaman böyleler, habersiz gelip gitmeleri, musaitmiyiz degilmiyiz diye sormadan cat kapi gelmeleri vs vs.

Elimden geldiginde belli etmemeye calistim, yinede ayip olmasin diye güzel agirlamaya calistim. Ama ortamda bi gerginlik oldu dogal olarak, oturacak ne bir sandalye vardi, ne bir yer. Tabak bardak catal bicak hersey 4 kisiye goreydi yani ona gore sofra kurdum. Yiyecekler bile yetmedi, herkes kuş kadar yedi.

Ama herseye ragmen elimden geldigince sicak davranmama ragmen mutsuz ayrildilar. Oturduklari süre boyuncada kalksak da gitsek modundalardi.

Gittiklerinde ise esimle tartismaya sebep oldu. Kendisi buyuk bir ailede buyudugu icin, evlerine giren cikan belli degil, cat kapi bir suru insan gelir, hic bir ozelleri bir mahremiyetleri yok. Bir pazar gunu bile ailecek evde olamazlar illa ki bir hala bir amca bir yenge gelir habersiz, zile bile basmadan direkt kapıyı açar evlerine girer oturur. Bunu normal karsiliyorlar.

Ben ise tek basima buyudum, kardesim yok, sadece annem ile yasadim ve baska bir akrabam yok. Onlarin davranislari bana cok kaba geliyor. Habersiz bir insanin evine gidilir mi? Davet edilmediginiz yere gider misiniz?
Veya siz davet edildiginiz yere, baska insan gotururmusunuz?

Ve bu abinizin evi olsa bile

Kirici olmayan yorumlariniz icin tesekkurler…
Ay sizinle birebir aynı durumu yaşıyorum diyebilirim. Eşimin ailesi cidden çok kalabalık ve birbirleri ile çok sıkı fıkılar. Her zaman tüm sülale görüşürler ve birbirlerine çok yakın oturuyor hepsi, biz de aynı şekilde aynı mahallede oturuyoruz. Çok şükür çat kapı gelme olayını fazla yaşamadım çünkü başlarda tavrımı aldım bu durumlarda. Onlar da aramadan gelmezler. Ama tabi ilk evlendiğim zaman bu konu yüzünden ben de eşimle ve kayınvalidem ile çok tartıştım. Ben de çekirdek ailemle büyüdüm ve bu tarz şeylere pek alışık değilim yani hayat tarzımız çok farklıydı eşimle. Ona göre bunlar olağan şeylerdi. Hatta kalabalığa beni bile alıştırdılar diyebilirim hxşdkdld ama sizin evinize davetsiz gelmeleri hoş değil insan zaten belli bir yaştan sonra çağırılmadığı yere gitmez yani gurur yapar. Demek ki onlarda öyle bir gurur duygusu yok. Siz boşverin güzel bir şey yapmaya çalışmışsınız lohusa halinizle. Bunu bozanlar utansın

4 kisilik kahvaltıya davet ettiyseniz 4 kisilik hazirlarsiniz fazlası israftır. Niye herkes böyle ahkam kesmiş anlamadım yok ben 10 kisi hazırlarım falan. Ben ne yapayım dünden kalma omleti mesela yer miyim yemem atarım israftır.
Ben orda yeni damada bak ben 2 kisi cagirmistim 4 kisi gelmişsiniz bu ailede hazırlıklı ol böyle şeylere derim

Pinti biri değilseniz, sayıyla masaya bir şeyler koymadıysanız o kahvaltı her türlü yetmiştir de bence siz gıcık olduğunuz için abartıyorsunuz. Maddi durum fark etmeksizin bizim milletin hazırladığı kahvaltılar az çok ortada çünkü. Her şey bol bol olur kahvaltılarda. Eşinize de buradan yürümeye çalışıyorsunuz ama böyle tiplere işlemez bu bahaneler. Kabile zihniyetinde bunların asla bir önemi yok. Koca evde 4 tane mi sandalye, berjer, tabure vs. var? O kısım da ilginç. Nasıl oturacak yer bulamazlar? Bir masa takımında zaten 6 tane sandalye oluyor. Bizim salon ve mutfakta toplam 12 sandalye var. 😑

Eşimin ailesi aynen böyle asla arama gibi huyları yok.defalarca kapıda kaldılar ama hala aynı şeyi yapmaya devam ediyorlar.bi keresinde işten gelmiştim dünden yemeğim vardı eşim ve bana yetecek kadar.bi geldim kapıya görümcem ve kayinlarim 4 kişi kapıda beni bekliyor.neymis gezmeye gelmişler bize de ugramislar.ne yaparsanız yapın bunlar hep böyle olacak

4 kisilik kahvaltıya davet ettiyseniz 4 kisilik hazirlarsiniz fazlası israftır. Niye herkes böyle ahkam kesmiş anlamadım yok ben 10 kisi hazırlarım falan. Ben ne yapayım dünden kalma omleti mesela yer miyim yemem atarım israftır.
Ben orda yeni damada bak ben 2 kisi cagirmistim 4 kisi gelmişsiniz bu ailede hazırlıklı ol böyle şeylere derim

Omlet zaten tam masaya oturmadan yapılır ve evde yumurta yoksa yeterli o an hemen eş gönderilir en yakın markete :)

Eşimin ailesi aynen böyle asla arama gibi huyları yok.defalarca kapıda kaldılar ama hala aynı şeyi yapmaya devam ediyorlar.bi keresinde işten gelmiştim dünden yemeğim vardı eşim ve bana yetecek kadar.bi geldim kapıya görümcem ve kayinlarim 4 kişi kapıda beni bekliyor.neymis gezmeye gelmişler bize de ugramislar.ne yaparsanız yapın bunlar hep böyle olacak
Hiç açıkça söylediniz mi habersiz çat kapı gelinmesinden rahatsız oluyorum diye, bundan sonra önce müsait misiniz diye sorun diye. Asla normal bir davranış değil bu devirde tamamen görgüsüzlük ve kötü niyet.

Sadece yumurta israf olur yapılan börek ertesi gün yenir israf olmaz. Peynir zeytin zaten atılmaz. Domates salatalık ilave edilir fazladan kişi geldiyse. 4 kililik hazırlanan masada 6 kişi aç kalmaz ya.

Sadece yumurta israf olur yapılan börek ertesi gün yenir israf olmaz. Peynir zeytin zaten atılmaz. Domates salatalık ilave edilir fazladan kişi geldiyse. 4 kililik hazırlanan masada 6 kişi aç kalmaz ya.
Üzgünüm böyle düşünüyorum 4 kisilikse 4 kişiliktir. Pudingi de 4 kisilik yapmışımdır mesela.niye fazla yapayim

Tabi ki sonra onlar için yer ayarladim, mutfaktaki sandalyeleri aldik geldik tabak koyduk vs vs bu tabii ki sorun degil, dedigim gibi elimden geldigince guzel agirladim agirlamaya calistim.

Benim takildigim yer neden haber vermiyorlar, neden söylemiyorlar, neden sormuyorlar? Hersey o kadak eksik kaldi ki, hazirladigim hic birsey yetmedi. Zor durumda kaldim kendimi kotu hissettim. Ve en sinir oldugum sey de habersiz gelmeleri, davet edilmemisler. Ne ayip ya. Ben davet edilmedigim yere gitmem diye dusunuyorum ama onlar abilerinin evi oldugu icin bu hakki buluyorlar kendilerinde.

Iste bunu merak ediyorum
Bana mi anormal geliyor kardesim olmadigi icin mesela? Yoksa normal mi

Sanki konuyu ben, annem veya bizim bu şehre alisamayan birisi yazmış gibi 🙂
Kardeşinin olmamasıyla ilgisi yok. Onların 'rahatlık'lariyla, alışmışlıklarıyla ilgili. Abileri de o kafada olduğu için yadirgamiyor olabilir. Ama size uygun gelmiyorsa hem eşinize ifade edebilirsiniz hem ailesiyle açıkça konuşabilirsiniz. Anlarlarsa bir dahakine haber verirler "yanımızda filan da var, o da geliyor" diye.

Sonuna kadar haklısın. Ben de habersiz misafir gelmesinden ya da birilerinin habersiz getirilmesinden hiç hoşlanmam. Bu huyumu da herkes bilir. Çünkü kendini hazırlamak var bir de pat diye karşında hiç tanımadığın insanlarla kahvaltı yapmak var — ben böyle durumlarda çok rahatsız oluyorum. O yüzden bu konuda net olmak gerekiyor.

İlk evlendiğimde, eşimin ailesi habersiz gelmeyi ve hatta ben evde olmasam bile — mesela iş için dışarıdayken — evde kalabilmeyi normal görüyorlardı. Ama ben tek çocuğum ve bizim ailede böyle bir durum asla olmaz.

Bu yüzden eşimle çok ciddi bir konuşma yaptım. “Benim olmadığım zaman evde kalınamaz, ben habersiz misafir sevmem,” dedim. Başta ters karşıladı ama zamanla bizim aile düzenimizi, birbirimize yaklaşımımızı ve misafir ağırlamanın bizde nasıl bir şey olduğunu anlayınca kendi ailesinin alışkanlıkları ona da ters gelmeye başladı.

Ben de bu süreçte geri durmadım; rahatsız olduğum konuların hepsini dolaylı yoldan, onların kulağına gidecek şekilde belli ettim. Onlar nasıl arkadan iş yapıyorsa ben de aynı şekilde davrandım. Şimdi herkes mesafeli, gereksiz ziyaret ya da müdahale yok. Sadece bana karşı biraz mesafeliler, çünkü onlara ters gelen şey aslında bizim kurduğumuz düzenli ve saygılı dünya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X