- 12 Temmuz 2006
- 59.721
- 227.951
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi Papatyaaa_09
Kapida 4 kisi gordugumde öyle sinir oldum ki. Her zaman böyleler, habersiz gelip gitmeleri, musaitmiyiz degilmiyiz diye sormadan cat kapi gelmeleri vs vs.
Kimsenin evine, ki bu kimse kardeşiniz de olabilir çat kapı gidilmez, önceden haber vermek gerekir, 2 ay önce doğum yapmış bir kadının bebeği durmamış olabilir kısıtlı hazırlık yapmış olabilir, erkeklerin buna aklı yetmiyorsa görümcenizin empati yapması gerekirdi, madem yanında kardeşlerini de getirdi o vakit hadi bir fırına girelim bir pastaneye girelim giderken açma-poğaça, kek börek bir şeyler alalım diyebilirdi.Ben ise tek basima buyudum, kardesim yok, sadece annem ile yasadim ve baska bir akrabam yok. Onlarin davranislari bana cok kaba geliyor. Habersiz bir insanin evine gidilir mi? Davet edilmediginiz yere gider misiniz?
Veya siz davet edildiginiz yere, baska insan gotururmusunuz?
Davet edilmediğim yere gitmem, davet edildiğim yere de peşime 3-5 kişi takıp gitmem, ki eşiniz gibi kalabalık ailede büyüdüm, aile apartmanında yengeler amcalar, dedeyle babaanneyle yaşayınca kalabalık sofralara alışık oluyorsunuz, yalnız bizde iç içe olduğumuz yengelerimiz bile bizi çağıracaksa veya biz onları çağıracaksak haberleşiyorduk, tek çat kapıcı üvey babaannemizdi, rahmetli iyi kadındı hoş kadındı ama size gelirken yedi sülaleyi + selam verdiği herkesi evinize toplardı:) Huyunu bildiğimizden ona göre hazırlık yapardık ama rahmetlinin de hakkını yiyemem, peşine 20 kişi takıp getiriyorsa evde börek açar tatlılar yapar getirirdi.
Eşinizin kardeşleri ayıp etmiş ama huylarını biliyormuşsunuz, davetsiz gelebileceklerini öngörmeniz gerekirdi, yaptıklarınızın yetmeyeceğini göz kararı az çok anlarsınız, eşinize hadi hayatım git börek çörek bir şeyler al diyebilirdiniz.
Eşiniz demişken, madem ailesinin huyunu biliyor ve çat kapı gelmeleri aranızda sorun oluyor, biri 2 yaşında diğeri 2 aylık bebekli eşini ailesine hizmet etsinler diye harcayacağına hazırlıkları kendisi yapsın, yan gelip yatmasın.
O kadar şey yapmışsınız, gideydi bir kısmını hazır alaydı.
Benim doğurduğum çocuk bile bizim evin anahtarı onda olmasına rağmen çat kapı gelmez önden bir haber verir, kapıyı çalar, keza ben de öyle.
Bunlar ne münasebet kafalarına estiğinde evin içine kadar giriyorlar?