- 10 Haziran 2023
- 726
- 1.449
- 33
- 35
- Konu Sahibi Druk Elephant
-
Aynen dediğini yaptım zaten ama içten içede kurdum yani.Ben olsam kardeşimin hatrına susardım. Zaten 2 günlüğüne gelmiş. Onu da öyle kabul ederdim. Sırf kardeşimin başı ağrımasın diye
Gelinin yaptıklarını bir görümce yapsa burada yerden yere vurulurduKonu niye gelin kıskançlığına gelmiş yahu sanki rahat insanlar yok. Gelinler hep minnoş olmak zorunda gibi görümce kötü, kıskanç olmuş.
Normal değil bence de. Belki kendi evinde de böyledir ama sonuçta şu an kendi evinde degil. Uzun kalacaklarda bu durumdan rahatsız olduğunuzu bilmesi gerekir diye düşünüyorum.Selam hatunlar iyi bayramlarBayram dolayısıyla şehir dışından yatılı misafirim geldi. Misafir hanfendi çekirdek çitliyor yerlere dökülüyor arada eğilip almıyor, sürahiye damacandan su doldurdu bayag bi taştı su damacann altındaki havlu göl oldu aaa altında havlu varmış dedi oturdu, kalktım havlu değiştirip sildim. Sonra oturduğu yerden kalkmıyor benden su faln istiyor böyle böyle bi kaç bişy daha var acayip kuruldum ben ya. Normal mi bunlar yoksa ben insan sevmediğimden dolayı herşey bana battı mı?
Ofansif olmadan yakın arkadaşınızmış gibi çekip konuşun. Espriyle olaya girin, zaten kardeşinizin eşi, bir nevi ailesiniz.Yani kıskançlıkla alakasını bende anlamadım. Yakın bi arkadaşım olsa cok rahat konuşurm bu konuyu ama. Akraba olunca kırıl mı aceba tadımız kaçmasın diye sustum kıskanç oldum.
Hem de nasıl.Gelinin yaptıklarını bir görümce yapsa burada yerden yere vurulurdu
Kalacağı gün sayısına göre değişir ... Eğer uzun süre kalacaksa sinir olmanız çok doğal. Ama ve bir iki günlük misafir ise biraz dişinizi sıkabilirsinizSelam hatunlar iyi bayramlarBayram dolayısıyla şehir dışından yatılı misafirim geldi. Misafir hanfendi çekirdek çitliyor yerlere dökülüyor arada eğilip almıyor, sürahiye damacandan su doldurdu bayag bi taştı su damacann altındaki havlu göl oldu aaa altında havlu varmış dedi oturdu, kalktım havlu değiştirip sildim. Sonra oturduğu yerden kalkmıyor benden su faln istiyor böyle böyle bi kaç bişy daha var acayip kuruldum ben ya. Normal mi bunlar yoksa ben insan sevmediğimden dolayı herşey bana battı mı?
Neden gelini kıskanayım yahu evlenmesine en çok ben sevindim bir yuvası oldu diye. Gayette yedirdim içirdim gezdirdim. Konuyu tam anlatamadım galiba. İnsanı hizmetli yerine koyan bazı tavırları vardı bunu nasıl anlatsam bilemedim. Ev amerikan mutfak yedik içtik uzun süre sehpanın üstü dolu tezgahn üstü dolu mesela benm uykum geldi diyip gider msnz bir bardak kaldırmadan? Beni de yakınlarım yemeğe davet ediyor mutlaka kaldırmada toplamada yardım ederim diğer türlü içim rahat etmiyor. Herkesn yapısı farklı ne diyim. Bizim ki prenses ve nazlı yani. Ama kıskanç ben oldum :)
En başta konuyu açarken bunun gibi başka şeylerde var yazmışım dimi? Daha da var yani hepsini destan şeklinde yazmak istemedim verdiğim örnekler olayın genel çerçevesi için yeterli bence. Haklı olmamda bişy değiştirmiyor zaten. Son verdiğin tavsiye için teşekkür ederim.Rahatsız olduğun detayları neden taksit taksit anlatıyorsun peki? Banyo konusu da öyle mesela. Konuyu ilk başta açtığında konu sadece çekirdek kabuğu ve yere su dökülmesiydi. Sonra düşünüp düşünüp yenilerini ekledin sırf haklı çıkmak için :) tamam en doğru sensin hiç çekememezlik de yapmıyorsun aşırı anlayışlı bir görümcesin ok2 gün kalmışlar topu topu. Bence düşüncelerini belli etmelisin en azından bir daha gelmezler her iki taraf da rahat eder.
Sizim ki takım çalışması olmuş ne güzel işte :) Neyse zatn düşündüm bende kötü niyetli olduğunu sanmıyorm. Herkesin hali tavrı farklı netice öyle kabullenip ona göre aksiyon almak gerekiyor.Biraz şakaya vurarak sınırları belli etmek gerek bence.
Bayramda benim de evim kalabalıktı. Kız kardeşim, onun eşi ve kızı, abim ve kızı, annem, babam toplamda yedi yetişkin dört çocuk oldu evde.
Herkes bir şeyler yaptı, yoksa o kalabalıkta mümkün değil yetişmek. Yemekten sonra ortalığı abimin de süpürdüğü oldu, bulaşıkları eniştem halletti.
Ortalığa dökülme saçılma konusunda da ben takıntılıym bunu herkes bilir mesela. İki küçük cocugum da olduğu için misafire sehpa verip de koltukta oturmayız hiç. Yemek çay pasta kuruyemiş vs her şeyi masaya geçip yer içeriz.
İftardan sonra kardeşimin eşi maç izleyecekti, çayı oturma odasında mı içsek dedi, ben de orda sadece maç izleyebilirsiniz yiyecek içecek göndermem o odaya dedimama açıkladım sebebini. Oturma odasına annemlere yatak açıyorduk, siz orda yiyip içeceksinz kırıntı dökülecek yatılacak yerlere dedim. Kimse de küsmedi, çünkü ev benim ve düzen belli.
Ev sahibi olarak tabiki fazlaca yoruluyoruz, rahat ettirmeye çalışıyoruz ama kimsenin de ayağına su götürmem.
Hatta biz yemekten sonra çay faslına geçince hiç kalkmadık kardeşimle. Abim ve kardeşimin eşi çayları takip etti, siz yoruldunuz dinlenin dediler.
Herkes kendi yatağını açtı topladı, kimse benden bir şey beklemedi. Ona rağmen ikinci günü herkesi yolcu ettikten sonra yorgunluktan sızdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?