Misafir

Normal değil bence de. Belki kendi evinde de böyledir ama sonuçta şu an kendi evinde degil. Uzun kalacaklarda bu durumdan rahatsız olduğunuzu bilmesi gerekir diye düşünüyorum.
 
Yani kıskançlıkla alakasını bende anlamadım. Yakın bi arkadaşım olsa cok rahat konuşurm bu konuyu ama. Akraba olunca kırıl mı aceba tadımız kaçmasın diye sustum kıskanç oldum.
Ofansif olmadan yakın arkadaşınızmış gibi çekip konuşun. Espriyle olaya girin, zaten kardeşinizin eşi, bir nevi ailesiniz.

Bence üslupta sıkıntı olmazsa, aranızda yaş farkı da varsa sizin avantajınıza, bir abla gibi yaklaşın. Üstten konuşmayın, azarlamayın.
Bu çekirdekler ne deyin ikisinin yüzüne bakıp, terlikle kovalarım sizi diyin gülün, işler neden bana kalıyor çocuklar diyin, gelin bakayım yardım edin diye çağırın.

Bence mesafeyi biraz azaltırsanız, sizi abla olarak görüp daha girişken olabilirler.

Siz içinize attıkça sağlıklı olmaz, birikir bu.

Tabi kız kompleksli biri değilse, karakterini bilmiyorum.
 
Kalacağı gün sayısına göre değişir ... Eğer uzun süre kalacaksa sinir olmanız çok doğal. Ama ve bir iki günlük misafir ise biraz dişinizi sıkabilirsiniz
 

Rahatsız olduğun detayları neden taksit taksit anlatıyorsun peki? Banyo konusu da öyle mesela. Konuyu ilk başta açtığında konu sadece çekirdek kabuğu ve yere su dökülmesiydi. Sonra düşünüp düşünüp yenilerini ekledin sırf haklı çıkmak için :) tamam en doğru sensin hiç çekememezlik de yapmıyorsun aşırı anlayışlı bir görümcesin ok 2 gün kalmışlar topu topu. Bence düşüncelerini belli etmelisin en azından bir daha gelmezler her iki taraf da rahat eder.
 
Biraz şakaya vurarak sınırları belli etmek gerek bence.
Bayramda benim de evim kalabalıktı. Kız kardeşim, onun eşi ve kızı, abim ve kızı, annem, babam toplamda yedi yetişkin dört çocuk oldu evde.
Herkes bir şeyler yaptı, yoksa o kalabalıkta mümkün değil yetişmek. Yemekten sonra ortalığı abimin de süpürdüğü oldu, bulaşıkları eniştem halletti.

Ortalığa dökülme saçılma konusunda da ben takıntılıym bunu herkes bilir mesela. İki küçük cocugum da olduğu için misafire sehpa verip de koltukta oturmayız hiç. Yemek çay pasta kuruyemiş vs her şeyi masaya geçip yer içeriz.
İftardan sonra kardeşimin eşi maç izleyecekti, çayı oturma odasında mı içsek dedi, ben de orda sadece maç izleyebilirsiniz yiyecek içecek göndermem o odaya dedim ama açıkladım sebebini. Oturma odasına annemlere yatak açıyorduk, siz orda yiyip içeceksinz kırıntı dökülecek yatılacak yerlere dedim. Kimse de küsmedi, çünkü ev benim ve düzen belli.

Ev sahibi olarak tabiki fazlaca yoruluyoruz, rahat ettirmeye çalışıyoruz ama kimsenin de ayağına su götürmem.
Hatta biz yemekten sonra çay faslına geçince hiç kalkmadık kardeşimle. Abim ve kardeşimin eşi çayları takip etti, siz yoruldunuz dinlenin dediler.
Herkes kendi yatağını açtı topladı, kimse benden bir şey beklemedi. Ona rağmen ikinci günü herkesi yolcu ettikten sonra yorgunluktan sızdım
 
En başta konuyu açarken bunun gibi başka şeylerde var yazmışım dimi? Daha da var yani hepsini destan şeklinde yazmak istemedim verdiğim örnekler olayın genel çerçevesi için yeterli bence. Haklı olmamda bişy değiştirmiyor zaten. Son verdiğin tavsiye için teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Sizim ki takım çalışması olmuş ne güzel işte :) Neyse zatn düşündüm bende kötü niyetli olduğunu sanmıyorm. Herkesin hali tavrı farklı netice öyle kabullenip ona göre aksiyon almak gerekiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…