• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirden bezdirdiler artık :(

en son 1 gece kalacağım deyip 10 gün biri gitmeyince cinnet geçirdik. gelene şöyle izah ettik ; küf oldu. ki yalan da değil evimizin rutubet sorunu var sahile çok yakın olduğu için. zaten ev de küçük 60m2 bir şey. koltuklar sığmıyordu hoş durmuyordu. yatağı yorganı koltukları her şeyi attık hepsi küf oldu diyerek. çünkü bizimkiler gelme desen de gelen tipler.bir de haber vermezler,uçak biletini aldım diye ararlardı sadece...
Aslında sosyal medyadan yazmak lazım.Evimiz küçük olduğundan gelecek misafirlerin çakışmaması için en az üç ay önceden rezervasyon yaptırması gereklidir diye. Yazmak lazım da yine umursamazlar.

Bir başka misafir daha çağırın bence. Şöyle bildiğiniz cazgır tipten varsa gelsinler. Çabuk giderler en azından bir daha ki sefere dersin bana haber vermediniz misafir vardı filan diye. Bir de gelecek misafirleri hepsini çağırınca iyi oluyor kalabalık daha güzel bundan sonra öyle filan deyin belki çekinirler.

Ülkemizde akrabalık ilişkilerinin geldiği durum budur işte Eşekler gibi çalışıp birikim yaparsınız mülk alırsınız, birileri borç ister , zevkinizin içine eder. yazlık alırsınız burnunuzdan getirirler. Alt kültür davranışları bunlar. Ne yazık ki kurtulmamız da çok zor gibi.

Ay okurken ben sistim resmen. Allah kolaylik versin ne diyim. Sizin evi otel gibi görüyorlar bedavadan tatil yapiyorlar.
Esinizle konusun ve bunun böyle devam etmiceyini anlatin beraber karar verin ve gelmek isteyenlere kusura bakmayin ama müsayit deyiliz evde yokuz seyir disina cikicaz randevularimiz var cok yogunuz gibi bahaneler uydurun. Buda ise yaramazsa hala gelenler olursa ciddi ciddi surat asin soguk davranin konusmayin geleni rahat ettirtmeyin ay dikkat et yeni temizledim aman elleme kirilicak gibi sözler söyleyin hizmetlerini yapmayin. Yemek pisirmeyin biz esimle bugün disarda yicektik falan diyin imalarda bulunun. Sabahlari kalkip kahvalti hazirlamayin mesela gec kalkin ve uyanincada ayakta siz atistirin biseyler. Ne bilim iste gelenide geldiyine pisman edinki birdaha gelip tatil amacli kullanmasinlar evinizi.

Sana bir abla tavsiyesi muhtemelen benden küçüksün diye söylüyorum asla başkalarını memnun etmek için kendini mutsuz etme.Bir daha ne bu yaşına dönebileceksin nede evliliğinin bu yıllarına.İnsanlar nankördür ayrıca.Biz deniz kenarında oturmuyoruz ama misafirimiz çok olur ben çocukken 1 amcam ve halam memuriyetten dolayı şehirdışında yaşarlarken her yaz tatilinde en az 1 ay gelirlerdi.Babamlar 8 kardeş ama ikiside ailece bizde kalırlardı ayrı zamanlarda.Annem bütün yaz yemek yap,yatak topla kaldırla uğraşırdı.Bide halamın 3 çocuğu vardıki düşmanlık cinsten.Ablam o zaman genç kız bulaşık yıkamaktan ev temizlemekten toplamaktan gençliğini yaşayamazdı.Maddi olarak yedikleri içtiklerini geçtim ev telefonundanda saatlerce konuşma yapıp bize kitleyip giderlerdi.Sonra noldu biliyomusun ikisininde zorunlu görevleri bitti ankaraya döndüler.İlk küstükleri biz olduk :) evlerinde 1 gün geçiremedikleriyle kanka oldular.İnsanoğlu nankör canım sen yaparsın yaparsın ama yapmayan yaranır.Kocanla açıkca konuş kardeşleriniz olsa dahi sınırınızı koyun 3 gün 5 gün.öyle dıdının dıdısına direk evimiz müsait değil misafir kabul edemiyoruz deyip geçin.Önce kendini düşün

Aynı durumdayım
Bebek mevzuda aynı. .
Yalnız biz metropol de yaşıyoruz. .
Yatılı misafirim çok oluyoo=/

Zorunlu olmadikca hasta isleri falan yatili misafiri pek sevmiyorum
Kalmam da ...il disi gezmelerimizde hemen ilk baktigimiz yer otel..akrabamiz oolsun olmasin..gerek yok rahatsiz etmeye.ugrarsin cayini icersin o kadar.

Back
X