misafirdiler, benim oldular. ne yapacağım?

kibirlikontes

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2018
150
90
23
merhaba sevgili hanımlar.:KK54:
benimki belki de tatlı bir dert ama inanın hiç bir bilgim olmadığı için yardıma gerek duydum. bana yardımcı olabilecekler varsa çok çok çok mutlu olurum.
evet başlıkta olduğu gibi haziran ayında misafir olarak bakmaya gönüllü olduğumuz iki tane muhabbet kuşu bugün itibari ile bizim evlatlarımız oldular.:KK51: ne güzel diyeceksiniz de;biz hiç kuş bakmadık bakımları hakkında pek bir şey bilmiyorum kafeslerini temizlemek ve yem vermek dışında. :KK17:kardeş olduklarını ve yaşlarının 1.5 civarı olduklarını biliyorum sadece. bir kaç sorum var aklımdakileri yazıyorum.

-konuşmayı öğretmekte çok mu geç kalındı?
-iki tane oldukları için çok fazla ötüyorlar ayırmam mı gerekir?
-yaklaşık 4 aydır bizdeler çok fazla iletişim kurmadık korkuyorlar diye ama bize alışmalarını nasıl sağlarım?
-beslenme ve bakımlarında dikkat etmem gereken neler var?
-kafes içi aksesuar olarak bi tane tünek yeri bir tane salıncak iki suluk ve iki yemlik var. yeterli mi yoksa başka neler almalıyım?
çok istiyorum konuşmayı öğretmek onlara. nolur bana yardımcı olun.
 
Konusturmak icin geç bir yaş.
İkisi aynı kafeste olduğu sürece,arkadaşı oldukları için size alışmaları çok zor
Çok oterlerse üstüne bir örtü ortebilirsiniz
Kafes ici aksesuar yeterli
Temizlik zaten yapıyorsunuz arada bit ilacı sıkabilir,banyo koyarsanız kendileri banyolarını yapabilirler
Bildiklerim bu kadar
 
Cinsleri nedir? Tamam muhabbet kuşu ama her muhabbet kuşu konuşmaz. Papağan türünden olanlar konuşur. Benimki papağan türü mesela.
Günlük yem ve su temizliği yapın, kafesini sürekli temizleyin. Sürekli açın evde uçsunlar. Benimkini balkona çıkartıyorum kafesini açıyorum balkonun taşında durup çevreyi izliyor saatlerce. Yorulunca da kafesine giriyor :)
Ve asla ayırmayın derim.
 
Cinsleri nedir? Tamam muhabbet kuşu ama her muhabbet kuşu konuşmaz. Papağan türünden olanlar konuşur. Benimki papağan türü mesela.
Günlük yem ve su temizliği yapın, kafesini sürekli temizleyin. Sürekli açın evde uçsunlar. Benimkini balkona çıkartıyorum kafesini açıyorum balkonun taşında durup çevreyi izliyor saatlerce. Yorulunca da kafesine giriyor :)
Ve asla ayırmayın derim.
Cinslerini bilmiyorum o_O bi kere açtım çok korktular o yüzden bi daha açmadım . sürekli titrer hale gelmişlerdi korkudan:KK57:
 
Kafeslerini belli bir süre özellikle akşam siz otururken açık bırakın, onları sıkmayın, onlar kendisi yavaş yavaş dışarı çıkarlar siz aldırmayın, zamanla yanınıza kadar gelirler hatta içtiğiniz çayda, yediğiniz kurabiyede bile elinize yapışıp hak sahibi olduklarını sanarlar :-)

Yemek yerken falan kafesi aynı odada tutmaya çalışın. Marulu ve salatalığı severler alıştırmak için kafeslerine takın. Kafeste ayna varsa çıkartın aynasız kafes kullanın. Salıncak olabilir.

Zamanla aileden biri gibi hissedecekler, sizi bıktıracaklar :-) Reşat' ım gittiğinde bir hafta hasta yatmıştım. İçtiğim kolamın içinde banyo yapmaya kalkmıştı mesela :-( Yine gözlerim doldu.

Annemlerin kuşu akşam gezmeye gittiklerinde dahi Işığı açık bırakırlar, karanlıkta oturmasın diye. Aileden birisi gibi görür davranırsanız onlar da alışırlar. Sevgiyi, saf sevgiyi hissederler. Tam adları gibiler. İsim verin ve sürekli o isimle hitap edin.
 
konuşturmak için geç kalmışsınız, zaten 2 tane oldukları için birbirleriyle ilgilenirler konuşmazlar ve sizinle ilgilenmezler.konuşturmak için bebekken ve tek almak gerekiyo. 4 aydır yavrucakları niye salmadınız . yabancı ortamda oldukları için korkmaları çok normal uçarak öğrencekler ortamı. kafese hapsetmeyin yazık. bi tane tünek az bi tane daha olmalı. kafese gaga taşı, kuş kumu falanda koy onlar için çok faydalı. cinsiyetleri ne
 
ayrıca çevremde gördüğüm çoğu insan kuşu bi kenara bırakmış yemi suyu yok kafes pislik içinde hayvanlara eziyet resmen. yemini suyunu sürekli kontrol et kafesi temiz tut. 2 tane oldukları için temiz tutmak baya zor ama :-)
 
Konuşmaz ama ele falan alisirlar. Kafesteki herşey iki kuş için yeterli bence. Sık sık dışarı çıkarın disardaydken elinize almayı deneyin hatta tutun sizi ısırsn zamanla sizden zarar gelmicegni anlyck elinzden omzunuza bırakın. Yada youtubeda bununla ilgili videolar var anlatınca değilde birebir görseniz daha rahat alistrrsnz
 
Konusturmak icin gec mi bilmiyorum ama 2 kus oldugunda ozellikle biri disi biri erkekse birbirleriyle ötüsmekten konusmuyolarmis. Tek ve erkek kus konusurmus daha cok
 
Bu yavrular için yemek su gibi elzem bir ihtiyaç sevgi, ilgi ve güvendir.

Yeni bir ortama kolay alışmaları için kafesin kapağını açın, onlar yavaş yavaş ortama alıştıkça dışarıya kafesin üzerine çikarlar.
Yem ve su temizliği önemli akıllı yemlik alın temizliği çok kolay oluyor.
Kapalı paket yemler tercih edin digerleri tozlu, pis olabiliyor.
Kuş kumu tavsiye ederim bir kenarda dursun öğün aralarında yerler sindirime yardimcı olur.

Ve en güzeli güven kazanınca kucağınızda bile uyurlar. Bunun için hiç zorlamayın elinize almayın, kafesleri sizin göz hizanızda yüksekte olursa daha guvenli hissederler.
Yavas yaklasin hep ayni kelimeleri soyleyin, bir süre sonra kendileri size gelecek ama alışma suresince sıkıştırmayın, zorlamayın sureç daha kısa olur.

Benim oğlum ve kızım var, evlat onlar bize sevgisini hicbirseye degismem, çok sanslısınız gelip sizi bulmuşlar
 
evde çocuk varsa dikkat edin

benım kızım o kuşun yüzünden kaç ay antıbıyotık içti , meğer alerjisi varmış ,

şuan o kuşları görmeye bile tahammulum yok ,
 
Arkadaş yumurta yazınca unuttuğum önemli bir konuyu da belirteyim.
Taze sebze ve meyve vermeyi ihmal etmeyin, mevsiminde domates, salatalik, brokoli, elma, çilek, muz, mısır, incir benimkilerin favorisi.
 
teşekkür ederim hepinize. kesinlikle yemini suyunu ve kafesin temizliğini sürekli kontrol altında tutuyorum .kum gaga taşı ve banyo işini de çözeceğim. türünü de bilmiyorum cinsiyetlerini de bilmiyorum hiç. çok da anlamam ama elimden geldiğince öğrenmeye çalışıyorum ben yine de bize alışmaları için ne gerekiyorsa yapıcam ama ben de zarar görürler diye tedirginim.
 
teşekkür ederim hepinize. kesinlikle yemini suyunu ve kafesin temizliğini sürekli kontrol altında tutuyorum .kum gaga taşı ve banyo işini de çözeceğim. türünü de bilmiyorum cinsiyetlerini de bilmiyorum hiç. çok da anlamam ama elimden geldiğince öğrenmeye çalışıyorum ben yine de bize alışmaları için ne gerekiyorsa yapıcam ama ben de zarar görürler diye tedirginim.
resimlerini atarsan cinsiyetlerini biliriz belki
 
iki muhabbet kusunu konusturmak imkansiza yakin. tek olsa buyuk ihtimal konuşur. erkek kuşlar daha insancildir disiler daha agrasif olur. bikac yila size alisirlar. fakattt kardes demissiniz oyle bisey yok malesef pek cok hayvanda oldugu gibi yetiskin hale gelince kardes kavrami bitiyor. biri disi biri erkekse eş olup yavrulayabilirler. ikisinin cinsiyeti ayniysada katliam çıkabilir iyi gözlemleyib riskli. benim kuslarim var kafesleri surekli acik hic kapanmaz. kapali kuslar kafes acilinca deli gibi ucar girmek istemez kapanmaktan kotkar benim kuslarim kapilari acik oldugu icin rahatlar kafeslerinden ayrilmazlar. arada ucar kafese dönerler uzerinde takılırlar genelde. kuslari kitleyip eziyet etmeyin lutfen
 
cinsiyet tahmini kolay bir is degildir cok yerde pembe cere disi mavi cere erkek denir yanlis bilgidir. cinsine tuy rengibe gore degisir. benim disi muhabbet mavi cereli mesela. cere rengi kızgınlık döneminde kahvelesir kabuk tutar. yumurta beyazını az verin disilerde yumurta sikismasi yapar. haftada bikac kez yeterlidir. dal darı alın bayilirlar. iki turu vardir kızıl darı tercihiniz olsun
 
Back
X