misafirdiler, benim oldular. ne yapacağım?

gagasinin ustu burun deligi olan yer pembeyse disi maviyse erkek diye bisey hatirliyorum. ama ta cocukken duymustum yanlis da olabilir

webmail
webmail

ikiside erkek olabilir sanırım çünkü katliam falan çıkmadı . kafesi daha pazar günü temizledim bugün tekrar temizleyeceğim çok kirletiyorlar zaten. birden kafesi açmam sıkıntı olmaz mı ? yani deli gibi uçup kendilerini duvara vurmalarından korkuyorum. yada kafesi açıp odadan mı çıkalım napalım?

resim eklemeye çalıştım ama başarılı olamadım sanırım. nasıl yapabilirim bilmiyorum.

webmail
webmail

ikiside erkek olabilir sanırım çünkü katliam falan çıkmadı . kafesi daha pazar günü temizledim bugün tekrar temizleyeceğim çok kirletiyorlar zaten. birden kafesi açmam sıkıntı olmaz mı ? yani deli gibi uçup kendilerini duvara vurmalarından korkuyorum. yada kafesi açıp odadan mı çıkalım napalım?

resim eklemeye çalıştım ama başarılı olamadım sanırım. nasıl yapabilirim bilmiyorum.
Mesaj yazdığınız kısmın en altında dosya yükle seçeneği var, oradan yükleyebilirsiniz.
Daha net yardımcı olabiliriz.

Mesaj yazdığınız kısmın en altında dosya yükle seçeneği var, oradan yükleyebilirsiniz.
Daha net yardımcı olabiliriz.
oradan olabileceğini tahmin etmemiştim :KK23:teşekkür ederim. bizim minikler bunlar:KK36:

Eklentiler

• IMG-20180911-WA0009.webp
    IMG-20180911-WA0009.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 53
Haftada 1 kafes temizliyorum. Her gün 11 12 saat uçuruyorum. Canı isterse kafese giriyor. Yem yiyor çıkıyor.her yeri batırsa bile ben sık sık temizlik yapıyorum. Evim onun da evi sonuçta. Haftada 3 4 gün ek gıda veriyorum. Salatalık kıvırcık maydanoz gibi. Çok vermeyin ama ishal olur. Asla soğuk olmasın odası. Ben ep sıcak tutarım ve sık sık omzuma elime alıp ilgilenirim. O kadar seviyorum ki ona bakarken içim titriyor. Evladım o benim :KK200::anneadayı:

webmail
webmail

onlar kuş ve ucmak ister asiri korumaci olmayon benim yavrum ucmayi ogrenene kadar defalarca düştü. sonunda ogrendi. odafam cikbayon sadece açın kalsın gözlemleyin. asl elinizle yakalamayin cok kizarlar alismazlar size. .sakince parmaginizi ayajlarina uzatin almak icin

ortalik pislenir diye kuslari kapatmak bencillik bence. tüy süpurulur gider minicik candan ne kadar pislik çıkarki zayen. diskisinida alip atarsiniz duzenli. leke birakmaz eşyalarda. tiksiniyosaniz bakmayin zaten

Haftada 1 kafes temizliyorum. Her gün 11 12 saat uçuruyorum. Canı isterse kafese giriyor. Yem yiyor çıkıyor.her yeri batırsa bile ben sık sık temizlik yapıyorum. Evim onun da evi sonuçta. Haftada 3 4 gün ek gıda veriyorum. Salatalık kıvırcık maydanoz gibi. Çok vermeyin ama ishal olur. Asla soğuk olmasın odası. Ben ep sıcak tutarım ve sık sık omzuma elime alıp ilgilenirim. O kadar seviyorum ki ona bakarken içim titriyor. Evladım o benim :KK200::anneadayı:
maydonozdan ölen muhabbetler var vermeyin zararlı cok.

Muhabbet kuslarinin konusmasi neye bagli gercekten bilmiyorum...
Ben bekarken (abim sagolsun cok severdi cok alirdi ) cok mubabbet kusu besledik....gerci yaslarini cinsiyetlerini simdi hatirlamiyorum ama hatri sayilir kusumuz oldu yani....niye ise cogu balondan camdan kacardi...bizde yeniden yenisini alirdik....
Mesela o kadar kusumuz oldu ama hic biri konusmazlardi ama elimizden yemek yer isirmaz ve bizimle oynardillar....cok ilgilenir yaaninda konusmasi icin ugrasirdik ama hic konustuklarini hatirlamiyorum..belkide gercekten cinslerine gore degisiyordur...

Neyse gecen sene bizim evin balkonundan sesler geliyor birde baktim ki muhabbet kusu balkonu ziyatete gelmis..
Hemen cami kapattim kacmasin diye.....
Tum gun camdan baktim bekledim sahibi arar belki sokaklarda diye ama bir sey goremedim
Bende hemen esimi aradim eve davetsiz misafirimiz geldi gelirken yemegini getir diye

O gun mu gundur bizimle..iyiki bizimle
Bizim kus gelir gelmez aksaminda askim cici kus demeye baslasi..sanirim eski sahibi ogretmis...
O kadsr kus beslemis birisi olarak kusun hemen konusmasina cok sasirmistim misal ben...
Cok ta sevibdim...bir kac kelimede biz ogrettik tabi..bir iki tekrardan sonra hemen kapmisti..

Internetten baktim bizimkisi erkek diye biliyorum gagasinin ustu mavi oldugu icin...

Velhasil Konusma olayina gelince sanirim gercekten arkadasin dedigi gibi cinsle alakali bir durum...

Son düzenleme:
kesinlikle eşyalar pislenir diye salmamazlık değil benimki. kedim vardı koltuklarımı maf etmişti de hiç de umrumda değildi alerjim çıkınca kvye verdik orda şuan rahatı yerinde çok şükür. yani hayvanları severim. sadece kafeslerini çok fazla kirletiyorlar iki tane oldukları için onu söylemek istemiştim:KK68:

1- kus bakmaktaki en onemli sey beslenmedir bana gore. Yem ve su yeterli olmaz, meyve ve sebzeye alistirilmalari, arada yumurta mamasi tahil mamasi falan verilmesi gerekir.
2-ortada bir hastalik yokken ve veteriner vermemisken sagdan soldan duyup bit spreyidir vitamindir kullanmayin. Dogal yoldan vermeye calisin
3- parazit icin kafes temizligi cok onemli ama ayni zamanda elma sirkesi de iyidir. Haftada bir kere suyuna bir kac damla damlatin icsinler, kaafes temizligini de temizlik malzemeleri ile degil elma sirkeli su ile yaparak iyice kurulayin.
4-banyo yaptirmak musluk alti yapmak demek degildir. Bir kaba su koyun kendisi yikanir. Bunu bilmiyorsa cicek sulama spreyleri var, onlardan edinip icine su ve biraz elma sirkesi koyup arada bir cok islatmayacak sekilde fis fis yapin. Banyo gece saatlerinde yaptirilmaz, kus uykuya islakken dalmamali, tuylerinin dip kismi islanmamali ve musluk alti gibi zoraki yontemler kullanarak kulagina su kacirilmamali. Bir de sakin dalin falan kullanmayin, su yeterli.
5- ahsap tunek tirnaklarini torpulemesi ve ayak sagligi icin iyidir. Tunek kalinligi kusun ayagi birlestiginde tirnagi degmeyecek sekilde olmali, bir dut dalini kabuklarindan temizleyip takabilirsiniz mesela veya hazir satiliyor.
6-kardeş olduklarini onlar bilmiyor bir sure sonra umarim ciftlesme egilimi gostermezler biri erkek biri disiyse, buna dikkat edin.
7- genelde esi veya arkadasi olan kuslari evcillestirmek ve konusturmak zordur cunku sizinle ilgilenmezler. Tek bakilmasi tercih edilir o yuzden.
8- kuslari ayni evin icinde ayirirsaniz birbirlerine bagirarak daha cok oterler. Normalde de muhabbet kuslari pek susmaz ozellikle sabahlari veya tv acikken, siz konusurken onlar da oter surekli.

oradan olabileceğini tahmin etmemiştim :KK23:teşekkür ederim. bizim minikler bunlar:KK36:
bunların ikiside erkege benziyo.özellikle gaga kısımlarını çekersen daha net görebiliriz.duvara vurmalarından korkuyorum demişsin. alışana kadar çarpıyolar duvarlara malesef bi kaç gün

Ikiside erkek gibi duruyor ve yetişkinler.bu saatten sonra konuşturmanızda alıştırmanızda zor olur.gaga taşı,kum,vitamin,kalamar kemiği bunlar çok önemli.tünekler mümkünse iki tane olsun ve tahta olsun.vitamini haftada 1-2 verseniz yeter.kuşlarıda ben her gün salıyordum 2-3 saat.sürekli kafesde olmaları sağlıklı değil.yeşillik olarak maydonoz dereotu gibi şeyler asla vermeyin ölebiliyorlar.hafta 1-2 defadan fazla yeşillik,meyve ishal yapar çok fazla vermeyin.yem olarak kapalı ve içinde boyalı ekmek olmayanları tercih ederseniz daha iyi olur.son olarak ceryanda asla kalmasınlar hemen ölüyorlar.banyoda sıcak havalarda verilebilir ben haftada bir kere veriyordum.inşallah çok mutlu bir ömürleri olur benim kuşum 1 aylıkken geldi 8 yıl yaşadı.

uçmaya ihtiyaçları var.
en tehlikesiz odanıza koyup kapıyı kapatın bunları salın uçsunlar girsin çıksınlar kafese
elinize alıştırmak için biraz sabırla önce elinizi kafesin dışına koyun hareketsiz bekleyin
3-5 günden sonra kapıyı açıp kapıya koyun elinizi
sonra içeri
bi kaç gün yapın hep bunları
önce çok korkabilirler
sonra elinize duyarsızlaşacaklardır
dal darı alın kuşçudan
elinize dal darı koyun bekleyin kafesin içinde
en sonunda gelip elinize çıkıp elinizden beslenecekler

teşekkür ederim hepinize. konuşturma sevdamdan vazgeçtim zaten artık. :super:
şimdi bize alışsalar yeter:KK36:
beslenmeleri ile ilgili her şeyi not aldım.:super:

Back