Bu arada yorumlarda iki ayrı görüş var.
Kimi "elbet sofraya yardım ederim" diyor,kimi "etmem" diyor. Bence "ederim" diyenlerin bir kismi klasik türk annelerine maruz kalmış olanlar. Hani misafirlikte kaş göz eder, elin evinde kızına iş yaptırır ya, o ekolden annelerin eseri olabilir ..
Şahsen ben işe falan kalkmam misafirliğe gittigim evde. Bana mı düşer yani?
Güler yuzumle bıcır bıcır konuşurum, arkadaşımın derdini dinlerim,yaptığı yemeğe-tatliya iltifat ederim, keyifli bir zaman geçirmesine yardımcı olurum. Bence misafirin görevi budur. Sanki salatayı ben getirsem, iki tencere götürsem çok mu yardım etmiş olacağım? Alt tarafı bir salata iki tencere. Maksat dostlar alışverişte görsün

Ha , arkadaşım ev taşıyacaktır - oda boyayacaktir vs yardıma çağırmıştır, o zaman gider terleyene kadar iş yaparım. Hatta arkadaşımın uyuyup benim onun bebeğine bakmisligim da olmuştu:)) Ama yemeğe -çaya davet edildiysem yerimden kalkmam, çok saçma geliyor bana

Bana da misafir geldiğinde rahat hissetsin isterim. Bazen yatıya misafirim gelir, mutfak masasında yayar kendini, ben Kahvaltisini hazirlarim, seviyorsa omlet yaparım, çayı bittikçe çaylarım, yemek bitince de bulaşıkları dizer sofrayı kaldırırım. Odada nevresimini geçirir,yatağını hazırlarim. Arkadaşımdan yardım beklemem, ben iş yaparken benimle sohbet etsin yeter.. .