Misafirin evi kurcalaması

Odalarin karistirilmasina tamam da
Yataginizda cocuk uyusa nolur ki kimin neresi eksilir?
Yani melek uyuyacak yatağınızda dimi ben mutlu olurum onun mis gibi kokusu siner odama😍 😍
Bebeği bile istemeyenler bence pasaklı kadınlardir mikrop geçmesin diye istemiyor olabilirler haklılar aslında.

10 seneye doğru giderken evliliğimde konunuzla beraber şunu farkettim,kimseye ev gezdirmedim,yatak odamın kapısı da açıktır ama kimse girmez.
Bence bu görgü meselesi. Kızım yazın arkadaşımın evinde,arkadaşımın kızıyla yatak odasına girdi oynamak için,hemen çağırdım,bak burası x teyzenin odası,arkadaşın annesinin odası olduğu için giriyor ama sen girmemelisin,lütfen x'in odasında oynayın dedim. Hatta arkadaşım dedi ne var girsinler oynasınlar sorun etme diye,hayır dedim,oraya girmesinler,gerek yok,alişkanlik olsun istemem. Bir daha tekrarlanmadı. 6 yaşında çocuk bunu anladı. Hatta baska bir arkadaşının evine gittiğimizde de ,kendi dedi ben annenlerin odasina girmemeliyim,sen ne alacaksan al gel diye arkadaşına.
Mahrem vs mevzusu değil bu benim için,uygun bulmuyorum,belki dağınık,belki ev sahibi hoşlanmıyor girilmesinden,okuyamam ki insanların içini. Bana girsinler ne olacak diyen arkadasıma ha sorun etmiyorsan tamam demem diyemem zira bir sınır olmali bence çocuklarda,bir yerde gir ,diğer yerde girme olmaz.
Bu sebeple aileleri hatali buluyorum ben bu konularda. Çocuğa güzelce anlatırsan anlar ama sen sesini çıkarmaz,uyarmazsan cekmece de karıştırabilir, yatakta da zıplar,adi üstünde çocuk bu.
İstemiyorsanız kapınızı kapalı tutacaksınız. Ev gezdirmekte gereksiz,kimseye teklif etmeyin bence. Ev işte 2/3 oda bir salon yani,görmedikleri ne olabilir ki evinizde.

Kırmadan nasıl yapacağım. Bir keresinde bir baktım kuzenim almış bebeğini yatağımın üstünde sallıyor yastıklarımı da ayağına koymuş sallamak için. Bir şey diyemedim alınmasın diye.
Ayı mı? Örtülü yatakta nasıl sallıyor ya??

Yatak odası benim için normal bi odadır.
Evime davet ediyorsam herkes istedigi gibi cocugunu uyutabilir.
Yastığımı kullanmak istemeyebilirse diye başka yastık teklif ederim ama bu sadece benim ince düşünceliliğim olur yoksa kıl/cins insanlarla görüşmemeyi daha çok tercih ediyorum.
Acip don kulot yerine bakmiyorsa ki normal insanlar bir sey alacagi zaman sorarlar yerini genelde, al oradan derim yerini soyleyip ya da ben veririm.
Kuzeniniz yastıkla yatak odasında çocugunu uyuttu diye dert ediniyorsaniz cins bir insansinizdir.
Hayati bu kadar zorlastirmayin ama elbette kimse de gelip cekmecenizi karistirmasin sormadan, bu ikisi farkli seylerdir.

Size katılmıyorum. Yastıkta bebek uyutulurken, o yastık ayakta sallanıyorsa, kimse bunu hoş karşılamak zorunda değil. Bunun adı cinslik olamaz.

Benim mesela gözlerim enfeksiyona çok müsaittir. Yastık temizliğime ekstra önem gösteririm. Eve gelen biri yastığıma ayaklarını değdirse ve ben bunu farketmeden kullansam enfeksiyon kapabilirim. Kapmayacak olsam bile bundan mutsuz olurdum. Ama misafirim bir ihtiyacını belirtmeyegörsün, rahat ettirmek için elimden geleni yaparım. Bu apayrı bir konu.

İnsanların başkalarının evinde bir şeyleri kullanırken izin almaları da nezaket kuralıdır ayrıca.

Yatak odamı kitlerim ben olsam
Şu an bekarım ama kimse izinsiz giremez fena tepki gösteririm çünkü
Ayrıca yatak odasına bakma merakı ne milleteki anlamıyorum
İşte burda da sevişiyoruz falan diye mi tanıtılacak
Bizde mekan sınırı yok mesela dün akşam şu an oturduğun koltukta seviştik ahahah dicen kalcak öyle m.l gibi 🥴

Anne ve kv niz aynı anda sizin evinizde oldukları bir gün annenize yüksek sesle "yatak odama girme orası benim mahremim, yıkanmış çamaşırlarıma dokunma elin pistir" deyin. Kv anlayacaktır. :olamaz:
Ben onu yaptım, annem çok kırıldı, terminatör ise yüzsüz yüzsüz devam etti.

Misafirler gelince gidip çocuğunu yatağıma çıkıp yatırmasından, çocuklarının çekmecelerimi karıştırmasından nefret ediyorum. Kayınvalidem de çok meraklı. Çocuğum olunca gelip bizde kalabilir ve o zaman yatak odama girip eşyalarımı karıştıracağından tedirginim. Bir de bende titizlik var. Çamaşırları astığımda eşime bile dokundurtmuyorum. Ama kayınvalideme diyemem alınır ve saçma bulabilir. Kimseyi kırmadan yatak odama girilmesine nasıl engel olabilirim. Kapıyı kitlesem de kırılabilirler ya da eve yeni gelenler odaları görmek isteyebilirler. Yorumlarınızı bekliyorum.

her konunuzda titizim de titizim diye yazıyosunuz, gerçekten merak ettim kocanıza çamaşırlara dokundurtmayacak kadar titizseniz evliliğiniz ne boyuttadır diye.
herkes kendine göre titiz, ben pisim diyen duymadım daha, ama şu hastalık derecesinde "titiz olup" demiycem "olduğunu iddia edip" diycem, sanki herkes pis bir kendileri temiz, böyle insanlardan nefret ediyorum.
bir salın insanları ya. yok çamaşırlara dokundurtmuyorum falan.

Misafirler gelince gidip çocuğunu yatağıma çıkıp yatırmasından, çocuklarının çekmecelerimi karıştırmasından nefret ediyorum. Kayınvalidem de çok meraklı. Çocuğum olunca gelip bizde kalabilir ve o zaman yatak odama girip eşyalarımı karıştıracağından tedirginim. Bir de bende titizlik var. Çamaşırları astığımda eşime bile dokundurtmuyorum. Ama kayınvalideme diyemem alınır ve saçma bulabilir. Kimseyi kırmadan yatak odama girilmesine nasıl engel olabilirim. Kapıyı kitlesem de kırılabilirler ya da eve yeni gelenler odaları görmek isteyebilirler. Yorumlarınızı bekliyorum.
Ben değil ama bi yakınım asla kimseyi yatak odasına sokmadı , herkes yadırgadı ama şimdi kimse kapı koluna bile dokunamaz. Eve yeni gelip bakmak isteyenlere müsait değil dedi. Şimdi herkes alıştı tabii...

Yatak odasi iki kisinin ozel alani sonucta. Musait degil odam deyin bence. Ben olsam onlara gidince girip bakarim bakalim onlarin odalarina. Aynisini yapardim. Bizim akrabalar da yapıyordu aynisini. Kizlari hangi sinava calisiyorum cok mu calisiyorum diye bakmak icin cocuklari bahane edip odama daliyorlardi :D Bir kere kesin bir dille musait degil orasi dedim. Gulumsemeden ve sert bir dille. Bir daha lafini edemediler.

Size katılmıyorum. Yastıkta bebek uyutulurken, o yastık ayakta sallanıyorsa, kimse bunu hoş karşılamak zorunda değil. Bunun adı cinslik olamaz.

Benim mesela gözlerim enfeksiyona çok müsaittir. Yastık temizliğime ekstra önem gösteririm. Eve gelen biri yastığıma ayaklarını değdirse ve ben bunu farketmeden kullansam enfeksiyon kapabilirim. Kapmayacak olsam bile bundan mutsuz olurdum. Ama misafirim bir ihtiyacını belirtmeyegörsün, rahat ettirmek için elimden geleni yaparım. Bu apayrı bir konu.

İnsanların başkalarının evinde bir şeyleri kullanırken izin almaları da nezaket kuralıdır ayrıca.

Bütün bunlar değişik ihtimaller dahilinde sorgulanabilir.
Örnegin ilk defa gittiginiz bir evse başka olur yıllardır samimiyetiniz varsa başka gorumceysen baska eltiysen baska kardessen kuzensen baska davranirsin.
Tek bir dogru yok.

Ben de gittigim her evde haldir haldir baskalarinin yastiklarini almiyorum elbette ve zaten normal bir insan sorarak alır diye belirtmistim alintiladiginiz yorumumda.
Ama kuzenimse yakinimsa illaki bazi kurallarim hakkinda bilgisi vardir yoksa da uyarabilirim.
Sonucta siz soylemeden herkes aa gozu enfeksiyona yatkindir diye dusunemeyebilir.

Benim yastiga ihtiyacim yok cocuklari uyuturken ama kucukken olsaydi en fazla koltuk yastigini falan kullanirdim insanlarin alanini ihlal etmemek için, içinden ne gecirecegini bilemem mesela konu sahibi arkadas gibi gelip gittikten sonra bir şeyler dert olabilir diye.

Demem o ki ben boyle misafir gelip gittikten sonra cok ahlanip vahlanma islerini sevmiyorum.
En fazla alir yikarim dokulduyse kaldiririm kirildiysa supururum her neyse yani anlatmaya calistigim sey iletisim, arkasindan konusmak degil.

• Beğen
Reactions: csi
Yani melek uyuyacak yatağınızda dimi ben mutlu olurum onun mis gibi kokusu siner odama😍 😍
Bebeği bile istemeyenler bence pasaklı kadınlardir mikrop geçmesin diye istemiyor olabilirler haklılar aslında.
Bilemiyorum valla
Yatak odasi kutsalcilarindan olmadigim icin anlayamiyor olabilirim

Ben sizi anlıyorum. Benim içinde yatak odası kutsal değildir ama eşimin yiğenleri gibi direk odaya girip kapıları kapatınca kıl köklerime kadar sızı giriyor sinirimden

Bu ne saçmalık ... kimse kimsenin evini dolabını izinli veya izinsiz karıştıramaz. Bizim kültürde yeni evlenen veya ev alan arkadaşların evi gezilir ama özellikle yatak odasına asla bakmam. Gözüm yere bakar öyle bakar geçerim. Dolap karıştırmak nedir :s bazen misafirliğe gittiğimiz evlerde banyoya peçete olmuyor o zaman bile dolapları açmam :s

Evi dip köşe temizleyen bir titiz değilim ancak çamaşırlarıma dokunulmasından ve eşyalarımın ellenmesinden hoşlanmıyorum. Olumlu yazılar yazan arkadaşlarateşekkür ederim. Anlamadan yerden yere vuranlara da teessüf ederim. Yatağıma oturulmasından yatılmasından hoşlanmamam normal bence.

Epey rahat bir arkadaşımın çocuu (3) biz oturup dedikodunun dibine vurmuşken banyo dolabındaki çekmeceden gebelik testini almış bir ağzına sokuyor bir duvara sürtüyor falan. Ben kırmızı çizgilerimi o gün kaybettim :KK48: arkadaş yakınsa çocuk da evlat gibi geliyor ama dış kapının dış mandalıysa irite olurdum ben de.

Bütün bunlar değişik ihtimaller dahilinde sorgulanabilir.
Örnegin ilk defa gittiginiz bir evse başka olur yıllardır samimiyetiniz varsa başka gorumceysen baska eltiysen baska kardessen kuzensen baska davranirsin.
Tek bir dogru yok.

Ben de gittigim her evde haldir haldir baskalarinin yastiklarini almiyorum elbette ve zaten normal bir insan sorarak alır diye belirtmistim alintiladiginiz yorumumda.
Ama kuzenimse yakinimsa illaki bazi kurallarim hakkinda bilgisi vardir yoksa da uyarabilirim.
Sonucta siz soylemeden herkes aa gozu enfeksiyona yatkindir diye dusunemeyebilir.

Benim yastiga ihtiyacim yok cocuklari uyuturken ama kucukken olsaydi en fazla koltuk yastigini falan kullanirdim insanlarin alanini ihlal etmemek için, içinden ne gecirecegini bilemem mesela konu sahibi arkadas gibi gelip gittikten sonra bir şeyler dert olabilir diye.

Demem o ki ben boyle misafir gelip gittikten sonra cok ahlanip vahlanma islerini sevmiyorum.
En fazla alir yikarim dokulduyse kaldiririm kirildiysa supururum her neyse yani anlatmaya calistigim sey iletisim, arkasindan konusmak degil.

Ben de değişik ihtimaller çerçevesinde benden daha fazla ya da az hassas olanlara saygı duyuyorum zaten. Demek istediğim konu sahibinin tarzı size uymayabilir ancak “cins” demek biraz ağır kaçıyor bence.

Yatak odası benim için normal bir oda değil açıkçası. Çünkü evde en rahat olduğum oda. Kıyafetlerimi yatağın üzerine atmış olabilirim, özel bir eşyamı açıkta unutmuş olabilirim. Bu konforumdan kimse için vazgeçmek istemem. Mutfak, banyo, tuvalet, salon tamam, ama yatak odası illa misafirlerin girmesi gereken bir alan değil bence.

Ben de değişik ihtimaller çerçevesinde benden daha fazla ya da az hassas olanlara saygı duyuyorum zaten. Demek istediğim konu sahibinin tarzı size uymayabilir ancak “cins” demek biraz ağır kaçıyor bence.

Yatak odası benim için normal bir oda değil açıkçası. Çünkü evde en rahat olduğum oda. Kıyafetlerimi yatağın üzerine atmış olabilirim, özel bir eşyamı açıkta unutmuş olabilirim. Bu konforumdan kimse için vazgeçmek istemem. Mutfak, banyo, tuvalet, salon tamam, ama yatak odası illa misafirlerin girmesi gereken bir alan değil bence.

İlla girmekle cocuk uyutmaya girmek arasinda fark var.
Bu konunun gundeme yeni geldigini dusunmuyorum, her misafirlikte bebekli olanlar bebeklerini yatak odasinda uyuturdu, uyumus gelen cocuklar yatak odasina konurdu.

Bu sebeple bunda bu derece kapiyi bir actim ki cocugu ayaginda salliyorr denecek kadar sasirilacak bir sey gormuyorum ama bu bana gore.
Konu sahibine gore boyle degilse uyaracak, benim yatagimda :((( benim yastigimda :((( durumuna dusecegine az cok tanidigi birine yol yordam gosterilebilir.

Anlasildigimi umuyorum, iyi geceler :)

Back
X