Misafirlie gittiiniz yerde nelere sinir olursunuz :))

Misafirlik kelimesini hic sevmiyorum, arkadaslarimiza gitmeyi veya arkadaslarimizi evimizde agirlamayi cok severiz öyle diyeyim ben.
Hepimizde is güc sahibi oldugumuz icin toplandigimizda illaki cok neseli gecer.
Her zaman görüsme vaktimizde olmadigi icin, görüstügümüzdede tam dibine kadar yasariz. Sohbet, kahkaha, politika, tartisma, Türkiye`yi kurtarma planlari, tatil planlari, aldigimiz veya gördügümüz seyler hakkinda konusma vs. vs.
Neler konusulmaz, neler tartisilimaz, resmen bizlere hepmize doping etkisi birakiyor.
Hatta bazen yemek daha yapilmamistir, mutfakta sohbet ederken yemegimizde olur, hepimiz birer asciyiz alim Allah.
Beraber sofrayi kurar, beraberde kaldirabiliriz bazen. Herkes dogal, herkes rahat.
Kimse kasmaz bizde, arkadas oldugumuz icin, evlerimiz hepimizin evleri gibidir.
Ha tabiki bu arada cocuklar degilde biz büyükler ön plandayiz, yani cocuklu evlere gittigimizde cocuklar uyumus oluyor, onlar bize geldiklerinde ya dadilari bakiyor yada ailesinde birileri, yada bizdelerse bile cocuklarin yatma zamani geldiginde bu aksam 7- 8 gibi oluyor, yatiyorlar problemsiz, cünkü rahat rahat yemek yemek ve sohbet etmek istedigimiz icin ( belki birer kadeh sarap icmek icin havamiza göre) biz büyükleri hic etkilemiyor.

Ama konuya geri dönersek misafirlikte sinir oldugum seylerden bir tanesi o gittigim evin insanlarinin dogal olmayisi olurdu herhalde yani kendilerini kasmasi.
Bana kimse misafir perverligini cok titizliginle, veya cok yemek yapmakla göstermesi degil o insanin dogalligi, sohbeti, cana yakinligi ilgilendirir.

Ha bu ailelerimiz icinde gecerli, herkesin yeri basimizin üzerinde, aynisi bizimde onlar icin öyle, kimse neyse o, ve herkes elinden geleni yaparak güzel zamanlar ailemizlede yasariz.
Bazen ablam yegenlerim beraber mutfaga girer birseyler yapariz, kimse kimseden dört dörtlük sofra beklemez.
Ne kadar cok az görüsme o kadar candan oluyor hersey.

Son düzenleme:
kızlarr ben çok garipsemiştim ama..

gecen yıl bi arkadaş ortamım vardı oğlumun okulundan velilerle kaynaşalım felan diye 7 kişi hergün birimize gidelim dedik..

ama ilk defa görüyorum hepsini ve tanışmak için birbirimizi ağırlıcaz..

özünde iyi insanlar tessettürlüler ve bir ben açıktım..

ama bana tuhaf geldi birbirine gittiklerinde yanlarında giysi getirip makyaj malzamesi getirip süslenip püsleniyolardı..
ben hiç böyle bişe görmedim ilk defa gördüm önce şaşırdım sonra alıştım..
böyle mesela ilk defa evine gittim saçlarına fön çekmiş mini etek giymiş askılı bady ayağında bir karış topuklu ayakkabı (yanlarında birde topuklu ayakkabı getiriyolar) altı üstü oturup çay içcez sonrada çocuklarımızı okuldan almaya gidicez..
okul vakti gelince tekrar soyunuyolardı makyaj siliyolardı çok tuhafıma gitmişti..
bana çok yapmacık gelmişti..
ben olduğum gibiyim extra bişe yapmam yapamam..
kotla gitmişsem öyle otururum..
bilmem ya şuan görüşmüyorum oğlumun okulu değişti.. böyle tuhaf bişiydi işte..

ben byleysem böyleyim kime ne ispat edicem hepimiz kendi halinde insanlarız maksadımız hoşsohbet yapmacıklık hoşuma gitmiyo.

gittiğim ev sahibinin çok titiz olması beni huzursuz eder.
bir yere oturursun kalkarsın hemen düzeltilir,daha sen ordayken süpürülür silinir. ellediğin şey anında yıkanır falan. sanki kömür madeninde çalışıyorum da nereye dokunsam kapkara izi kalacak gibi.

ne zaman evleniyosun soruları ayyuka çıkalı, buna uyuz oluyorum!

Al benden de o kadar Bana da ''ee bebek yok mu?'' yapın bir tane,tren kaçıyor! diyenlere sinir oluyorum. Gerçi bu durumun misafirlikle bir ilgisi yok çünkü teyzeler öyle merak ediyorlar ki senin yatak odanı,yılda 1 kere sokakta karşılaşıp,adını bile hatırlamadığın dıdısının dıdısı teyzemin,ayak üstü ilk cümlesi bu oluyor.O teyzenin evine tesadüfen bile gittiğimi hayal bile etmek istemem

bekarken neredeyse hergün misafirimiz olurdu.yemeğe, çaya.annem garibim sürekli bişeyler yapardı.babam çok sever misafir ağırlamayı. kapımıza bi gün hiç unutmam çok yaşlı ve zavallı bir adam geldi.merkezi bir yerde bir apartmanın beşinci katı ne alaka di mi.çok açım evde ne yemeğiniz varsa karnımı doyurun dedi.babam anında içeri aldı.annem evde ne yemek varsa adamcağızın önüne serdi.bir güzel yedi.hayal meyal hatırlarım.bintürlü dua etti evin kapısından çıktı ama apartmandan çıkmadıhepimiz şok olduk...biraz inanç ve iman sahibi olanlar hemen anlamışlardır.Hızır Aleyhisselamdan başkası değildi.babam emekli imam ve hafız.o bile hem şaşırdı az da korktu.anam herkes korkar.korkmak bir yana Allah annemi ve babamı imtihan etti.gerçi bence misafir ağırlama konusunda bu imtihana gerek yoktu.zira hala daha misafirleri eksik olmaz.arada annem söylendiğinde bu anımızı hatırlatırım pısırır olduğu yere.misafiri sevmeyen arkadaşlara kapak olsun.
bana gelince,hiç ama hiç misafirim gelmezçevrem de yok.gidecek pek yerim debütün gün kızımla evi bi dağıtırız bi toplarızçok isterdim ben de evimin kapısı çalınsın kek börek çay yapayım ama yok ne diyeyim

Misafir Evin Bereketidir.Çok severim misafir ağırlamayı
Evin havası değişir bir kere misafir geldiği zaman.
İnsan olanın evine insan gelir.hiçte yüksünmem
Aman masraf olur ne gerek var demem.
Misafirliğe gittiğim yerdede bi tatlı söz samimiyet ve güleryüz beklerim
Bana gelen misafirimide baş tacı yaparım elimden geldiğince

Arnavutlarda boyle bir adet var.Arnavut olabilirlermi. Onlardan esinlenmis biseydir.Onlar gittikleri heryerde boyle ozel giysi, makyaj tam donanimli olurlar.Bende sasirmistim ama tanidikca alisiyorsun.Kendi aralarinda davetlerde bile hepsi cok susludur.Adet iste, her yorenin farkli adeti oluyor.Kina gecelerinde 9-10 kiyafet degistirir gelin hanim.Arkadasim arnavutlara evliydide. Oda cok anlatirdi boyle adetlerini..

Arnavutlar tessettürlü degillerki.

yok canım 7 kişiydik 7 ayrı insan..
nerelilerr balıkesirli var,samsunla var,kastamonulu var,giresunlu..
heryerden okulda tanışmıştık anasınıfından oğlumun kaynaşmak için
ama böyle dışarda çok güzel tesstürlüler ama biraraya geldiklerinde böyleler..
ben ilk defa gördüm biri giyiyod iye ötekidemi giyiyoduu anlamadım..
hepsi birbirini yeni tanıdı yeni tanışmıştık yanii..
saçlar röfleli pür makyaj o topuklularla evde takır takırr..
bana gelmişlerdi biri yatak odama girdi biri banyoya koştu biri giyiniyo biri makyaj yapıyo şaşırmıştım.
ama hoş sohbet iyi insanlar bence içlerinde olan uhdelerini böyle gideriyolar sanırım..
bizler hep evde böyleyiz diyolardı..
bide kendime bakıyorum şuan evde pijamalar felan..
bilmiyorum gördüğüm kadarı buydu..
şuan hala gel felan diyolar gün yapalım ben bahane uyduruyorum gitmiyorum..

bende titiz olan komşuma asla gitmem.....sevmiyorum aşırı titiz olanları...kendimi iyi hissetmiyorum..bu kişilerinde başka yere gittiklerini düşünün..her yer incelenir.denetlenir perdeler tüller v.s,ben çok ağır migren hastasıyım....7 gün sürdüğüde oluyor ağrılarım...normalde temizimdir...ama aşırıya kaçacak şekilde fazla titiz değilim....tabi migrenim tutuğuğunda ölü gibi yatan biriyim...tabi istemesemde ev ocağa bu sürede dokunulmuyor...ağrılarım geçtikten sonra en az bir hafta temizlik yapıyorum....tabi bir gün rahatsızken hastalık halinde titiz komşum geldi....hiç bir şey söylemedim....fakat bu kişi gidip bütün mahalle hakkın benim hakkında yan gelip yatıyor evi pislik götürüyor....bu konu yıllarca sürdü...ama artık hasta olunca kimseye kapıyı açmıyorum.....aşırı titizlik bir hastalıkmış....bu da tedavi ediliyormuş.....

Son düzenleme:
akrabalarım için yazıyorum görgüsüzler geldiğinde bizim evin karıştırılmadık yeri kalmaz çocuklarının dağıtmadıkları yer kalmaz ama onların evinde mutfağa gidip su iç içmek su olur..
samimi olmadığım halde çok ayrıntılı soru soran insanların ama kendilerine sorulduğunda cvp vermeyenlerin evine bi daha gitmem

bende pek tuvalete giremem hele yani adet mıdır ne tuvaletlere çop kutusu konuluyoya ayy nasıl midem bulanıyo ya eğer yemekte kıl cıkarsa fena olurum:bbo:

muhtemelen bu mesajını alıntıladığımı görmiceksin ama genede geçemedim , yeni adetmidir demişsin ama anlamadım , ben kendimi bildim bileli her gittiğim evin kendi evimde dahil , tuvaletinde çöp görürüm bunda ne varki ?

hayır makyaj pamuğunu nereye atıyorsunuz , pedinizi nereye atıyorsunuz , kulak çubuğunu nereye atıyorsunuz anlamadım açıkçası...

konumuza dönersekte , son zamanlarda yaşadığım için hemen aklıma geldi , misafirliğe gittiğim eve giderken aldığım yada kendi yaptığım ikramın , çıkartılıp ikram edilmemesine aşırı sinir oldum , olurum... !

her iki konuda da dediklerinize katiliyorum

Herşeye bir şekilde katlanılabilir de misafir gelince ne içersin bile sormadan baş köşeye oturan ev sahiplerine acayip sinir oluyorum...
1 çay kahve yapmak bu kadar ağır gelmemeli...

Saçma sapan terlikler verilmesine,saçma sapan espriler yapılmasına

bende gevşek inşanlara tahammül edemem ama terlik konusunda katılamıycam benimde en sinir olduğum şey terliksiz biyere gidilmesi herkes terliğini alsın yanına ev sahibi her gelene sıra sıra çeşit çeşit terlik dizmek zorunda değil yani
bide bişey ikram edildiğinde illede ye diye tutturulması bide sıra sıra 'nasılsın' diye sorulması 'iyiyim, siz nasılsınız' kelimesini 15 kere söylediğimi bilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…