Bende bu tür düşüncelerden hiç hoşlanmıyorum, teftiş memuru gibi evin temiziliğini, misafirin önüne ne pişirip çıkardığını kontrol etmek... hoş şeyler değil bence, misafirliğin tek amacı olabilir bir araya gelip hoş sohbet etmek hasret gidermek gerisi fasa fiso, toplumumuzun hala böyle gösterişleri aşamamış olması ne kötü
ben calistigim icin cok fazla misafirlige gidemiyorum ama gittigim evde evi pismi daginikmis diye incelemem,
benim icin güler yüz tatli dil en basta gelir yoksa yok fazla hazirlik yapmamis yok iyi hazirlanmamis asla böyle düsünmem,
belki aksilik cikmistir belki yetistirememistir belki durumu yoktur olabilir zaten gittigim insan deger verdigim kisidir aradigim tek sey hos sohbettir.
.
tv izleyen ev sahiplerine sinir oluyorum...özellikle akşam oturmalarında ev sahibi erkekler yapıyor bunu..sadece terbiyesizlik saygısızlık..
Misafirliğe o kadar az giderim ki..
Zaten gittiklerim de canım ciğerlerimdir..
Surat da asabilirler,karı koca kavga da edebilirler,evleri dağınık ve pis de olabilir..sengözlerimebaksanab
Fark etmez..
Orada bulunuyorsam sebep bellidir; sadece dostluk..:asigim:
açıkçası sizin gibi bir misafir bana gelmesin zaten, istemem...o saydıklarınızın hiçbiri yoktur evimde ama istemem...
bir insanın duvarındaki örümcek ağını görmek incelemeyi gerektirir...evime incelemek için gelecek kişi kapının dışında dursun, onun sohbetine de arkadaşlığına da ihtiyacım yok...
bir insanın evimi mutfağımı incelediğini hissetmek beni çıldırtmaya yeter çünkü...he çok güzeldir evim bana göre, benim zevkim çünkü, eleştirmek de misafirin haddi değildir...ben öyle beğenmişimdir...okadar...
gittiğim yere terliklerimi götürürüm, o konuda hassasiyetim var başkasının terliğini hele de kapalı ise asla giyemem, bu yüzden ev ayakkabılarım çantamdadır,
bir tek şey beklerim karşıdan, güler yüz...okadar...zaten oturacağım iki saat, evi pismiş, tenceresi yağlıymış, örümcek ağı varmış bana ne...yetiştiremiyordur belki...belki evinde huzursuzluk vardır, gözü temizlik filan görmüyordur...olamaz mı...olabilir...eleştirmeye değil güzel vakit geçirmeye giderim misafirliğe ben...bana da bunun için gelenlerin başımın üstünde yeri vardır...
mısafırlıge bınde bır gıderım
dayımda olsa amcamda olsa evlerıne senede bır gıtmısımdır..
ha ondada paşa gıbı agırlanırım..
cok sevdıgım kısıler var cevremde evlerıne cat kapı gıderım evlerı dagnıkda olsa bısı aramam
bana gore ınsan sevdıklerının hatalarını gormezmıs sanırım oyle ama bazen tıtzlıgım tutar ust katımızdakı eczanecı komsumuza arada cıkarım konusurz..
bazen evı dagınıkdır lafıda yedırırm ama ne o alınır nede ben ıcten derım..
gırgırına alırz..gecekonduda aturan bı teyze var tanıdıgım
kendısını cok severım
evı dıstan cok kotu haldedır
ama ıcı sıcacık bı yuvadır..
kendısıne heray duzenlu mutfak ıhtıyacı alırız..
evınden cıkmak ıstemem okadar sıcak ve huzurlu kı..
evı bazen dgınık olur annem dahı tıksınır o sekılde davranıslarda bulnuru konusur aa ben daha bıkez
bısı ne aklımdan nede dusuncemden gecmısdır..
gıttıgım yerde huzur olsun yeter bana..bıde sevdıgım kısıler ıle kahve:)..
annemın arkadasları gelır bıze cocuklarıda vardır kac kez benım parfumlerımı guccılerıme zarar vermıslerdı..
odamda dolaplarda kırmızı rujlarla resım cızılmısdır.
ama kızmadım gırıp pasa pasa temzıledım....
cocukdur yapar dedım cunku nazı bana gecen kısılerdır..ve o cocuklar mutlu oldu ıse o an hıc bısı umrumda degıldır zaten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?