Misafirlie gittiiniz yerde nelere sinir olursunuz :))

televizyon izleyip hiç konuşulmamasına bide film takarlarya sustururlar seni başıma ağrılar giriyor

suratının asılmasına,hep kendiyle ilgili konuşmasına söz hakkı vermemesine

aynen canım katılıyorumvereliniortak
kendimden örnek vereyim 3 küçük çocuğum var en büyüğü 7 yaşında
haliyle evim her zaman pırıl pırıl ve düzenli olmuyo yada misafirime genellikle kendim bişeyler yapamıyorum.bu durumda eve gelen misafir bunların lafını edecek kadar küçülebiliyosa benim öyle insanlarla işim olmaz.böyle birşeyi duyduğum anda ilişkimi keserim öyleleriyle.
bana göre asıl bu çok ayıplmaz:amaç bir araya gelip 2 muhabbet etmekse varsın önüme 1 bardak çay koysun yeter bana ki ben çayda içmem aram yoktur o bile olmasa olur yanikaydirigubbakcemile3
misafirlikte sinir olduğum noktalarsa şunlar ev sahibinin soğuk durması tv izleyip misafiriyle ilgilenmemesi
evde birkaç misafir varsa biriyle çok muhabbet edip diğerini kaile almaması
bunlara çok sinir olurum:1closedeyes:

ben calistigim icin cok fazla misafirlige gidemiyorum ama gittigim evde evi pismi daginikmis diye incelemem,
benim icin güler yüz tatli dil en basta gelir yoksa yok fazla hazirlik yapmamis yok iyi hazirlanmamis asla böyle düsünmem,
belki aksilik cikmistir belki yetistirememistir belki durumu yoktur olabilir zaten gittigim insan deger verdigim kisidir aradigim tek sey hos sohbettir.
bana misafir geldiginde elimden geldigi kadar yaparim börekler cörekler pastalar gittigim arkadaslarda yaparlar ama yapmayanlarada neden yapmamis demem.
birtek gittigim evde uzun süre yalniz birakilmak istemem.

gittigim yerde ev sahibinin "hosgelsin" dememesi, hic konusmamasi(baska insanlar varsa onlarla kakara kikiri yapip ben yokmusum gibi davranmasi) hatta goz temasi dahi kurmamasina cok bozulurum. Boyle insanlar var mi diyeceksiniz ama maalesef bana denk geldiler. Gorumcem ve esimin kuzenleri boyle ve evet Turk degiller(malum yabancilarda misafir agirlama kulturu yok) Biz deonlarla gorusmeme karari aldik(almak zorunda kaldik diyelim)

aynen. şunu söyliyim. bir arkadaşım var aynı işyerinden. evine gittiğimde eğer o da yemek yiyecekse birşeyler koyuyor. yoksa anaam akşama kadar ölüyom açlıktan :S acıktım da diyemiyorum. ben bana biri gelse 10 kere sorarım şunu ister misin bunu istermisin. evimde de ne varsa koyarım önüne o sormadan. ama işte herkes ben değil... ben de artık o arkadaşın evine yemek yiyip gidiyorum hehehe :)

İkramlarda 10 çeşit yapılmasına sinir oluyorum.Abartıya kaçacak ne var ki sanki bir tatlı bir tuzlu yeter de artar bile.Zaten çalışan insanlarız ben sizden 10 çeşit beklemiyorum ki..Ama burda böyle maalesef herhangi bir akşam oturmasına da gitsen abartıya kaçıyorlar.Bende hiçbirini yiyemiyorum zaten.Birde ye ye diye sürekli ısrar etmeler yok mu yav kardeşim ben o saatte o kadar şeyi nasıl yiyeyim.

tv izleyen ev sahiplerine sinir oluyorum...özellikle akşam oturmalarında ev sahibi erkekler yapıyor bunu..sadece terbiyesizlik saygısızlık..

tv izleyen ev sahiplerine sinir oluyorum...özellikle akşam oturmalarında ev sahibi erkekler yapıyor bunu..sadece terbiyesizlik saygısızlık..

aynen tv izlenmesine sinir olurum, kayinvalidemler uzakta oturur gittik mi mecburen 3 gece veya 2 gece yatariz, bunlarin her Allahin günü stv bi dizileri vardir bi de en bayik diziler , ay bunalim gelir izlemekten , lafa gelince de özlerler gel derler iyide insan iki kelam eder sanki tv ziyarete geldik . ayrica bin cesit yemek binde israr , yemek den sonra iki bardak cay icmek istersin onlar 10 bardak cay doldurur bin israr icirirler " cay a yazik olmasin ic ic :)" zaten bi tane wc var bi de yatilisin wc kayinvalidemlerin yatak odasinin karsinda sabaha kadar kivran dur . tabi is cayla bitmez onun üstüne meyve cerez tatli . bagirsaklarim resmen iflas ediyor.

yemek hazirlayip kendilerinin yememesine sinir olurum mesela.
sanki karin doyurmaya gitmisiz gibi sofra kuruyorlar siz de yeyin diyoruz biz demin yedik diyorlar. o zaman yarim saat bekle de beraber yiyelim diyemiyorsun tabi. bir aile yapiyor bunu. evlerin 2 defa gittim 2 defa aynisini yaptilar.
bir de hic yanimda oturulmamasina, mutfaktan cikilmamasina sinir olurum.
bi de asiri titiz insanlarin evlerinde rahatsiz olurum. cocuk birseyler dokunce alel acele supurgelerin getirilmesi, olsun olsun temizlenir deyip sozde misafirleri rahatlatirken, en cok tedirgin olanin kendisi oldugu ev sahibine sinir olurum.
herhangi bir tartisma konusunda, misafirinin ustune ustune gelen alttan almayan, misafirperver olmayanlara sinri olurum

Yeni kaynastigim birine samimiyet olsun, laf dolsun diye mutfaga yanina gidip yardim etmek istedigimde,
Yoo yo sen git diyen sahis, sana öyle uyuz olmustumki, anlatamam.
Sen dokunma etme diyerekten iceri kiskisladi...
Hay allahim, soranda kabahat. Otur bacak bacak üstüne at!

ne enteresan seylere takilmissiniz kizlar, gozunun ustunde kasi olsa bahane nihayetine sayilabilecek nitelikte seyler var.

aslolan arkadaslik, muhabbetlik olmali bulundugum ortamda. ha ama tabi bunun icin her ortama cumburlop dalmiyorum. cok yakin arkadaslarimla ev muhabbeti yaparim.

tanimadigim yada evine ilk kez gidecegim insani muhakkak disarda bir kac kez yemekte ,cafede yahut yakin bir arkadasin evinde olcup bicmis oluyorum ,evine gitmeden

. esimle bu konu yuzunden cok tartisiriz . arkadasinin esi dogum yaptigi icin, evine bebek gormeye gitmemiz gerektigini savunur hep. eger ben arkadasinin esini tanimiyorsam hayatta gitmem.

her ailenin adeti duzeni farkli oluyor nihayetinde, belki bebegin 40 ciktiktan sonra bebek misafiri kabul edecek diyorum, belki kizin dikisi cok, oturamiyor bile yerine, tanimadigi birinin (yani benim) neden karsimda oturmak istesin ki.yada bebege ait sorunlari var, yabanci birinin yeni dogmus bebegini gormesini , ellemesini, minciklamasinida istemeyebilir, yada tam tersi o isteyebilir, ben cekinebilirim, yanlis anlasilmanin ve yeni tanismanin en fena durumlarindan biri gibi gelir bana hep.

insanlarin bu gibi donemlerde sevincleri kadar ,sikintilarida oluyor, bir kadin olarak ,bunu sen benden iyi anlayamazsin, daha yakindan tanistigimizda gec de olsa, arkadasinin esinide tebrik eder hediyesinide yapariz, gec olsun ,yanlis tanimasin ama.

ayni ozenin banada gosterilmesini isterim bu gibi durumlarda, bebek gormeye gelip, gecenin 1 ine kadar oturan bi tanidigimiz aile vardi , ben daha 1 haftalik logusa, cildirmistim resmen. ailem uzakta yasadigindan, yanimda o anda bana yardim edebilecek kimse de yoktu. dikislerime mi dayanayim, bebegemi bakayim, onalrin hizmetine mi ?

soyle revani tabakalrini kaldirip adamin kel kafasina atasim gelmisti

onun disinda terligi, copu, evinin pisi, dokuntusu cok baktirmaz beni. bir tek samimiyetine ve gozlerine kitlenirim. gerisi faso fiso, iyi dostu bu devirde kim bulmusta vay evinde terligin yok die tepecekmis?
yuzeysel insanlar miyiz o kadar

Mecburiyetler dışında,insan sevdiği,görüşmek istediği kişilerin evine gidiyor.
Eh hal böyleyken,benim için gerisi teferruattır.. İster ev dağanık olsun,ister kahve köpüksüz,ister yemek lezzetsiz olsun..
Yeter ki o kasmasın,rahat olsun,ben zaten hoşgörürürüm,hatta görmem bile

misafir hiç sevmem.bende gitmem.yok ki çevrede böyle tatlı yüzlü birisi.nerde dedikoducu var bizım sokakta toplanmış.

cok samimi olmadıgım insanların evine gittigimde genelde karsılama cok onemli olur benim icin karsı taraf biraz surat yapsa istemiyormu acaba derim onun dısında yok evin surası boyle burası oyle demem incelemem bile onemli olan zaten guleryuzlu karsılamaktır gerisi muhim degil..samimi oldugum insanlara gittigimde zaten hicbirseye takılmamki bilirim o insanı zaten rahat hareket ederim

Harikasınız, ne kadar düşüncelisiniz çok sevdim yaklaşımınızı.

Son düzenleme:

Sen bi tanesin zaten..Bu nasıl koca bir yürek yahu!

Vakit ilerleyipte ortama ve birbirlerine alışan çocukların aynı anda çığlık yarışı yapmaları, birde anne kızar çocuk ağlar huysuzlanır daha bir yükselir sesler.......o an imha olmak istiyorum.

Öyle yorumlar okudum ki misafirliğe gitmekten ve çağırmaktan korktum sanki bir an...

Öncelikle evime gelindiğinde,'Terlik ister misiniz?' derim..Evim sobalı çünkü ve yaşadığım yer genel itibariyle soğuk bir yer.Yerler soğuk oluyor.
Kapıda karşılamaya dikkat ederim misafirimi, ama bazen yetiştiremiyorum temizliğimi falan zil çaldığında hemen giyinmeye gidiyorum eşofmanla ya da günlük kıyafetle karşılamak istemiyorum gelenleri, kapıyı eşim açıyor (Eğer eşli gelindiyse.)
Mutlaka (Sinirli, üzgün ya da eşimle küs dahi olsam) güleryüzle açarım kapımı.
Gelen çok samimi arkadaşım, komşum dahi olsa ve 5-10 dakika oturup kalkacağını söylese dahi en azından kahve yaparım yanında bisküvi veririm.Yoksa canımız sağolsun kalmamış derim gelen de aramaz zaten.
Eğer izlemek istediği bir kanal yoksa televizyonu kapatalım mı? diye sorarım.Çünkü insan sohbetten birşey anlamıyor.
Özellikle çocuk olduktan sonra bazen yetiştiremeyebiliyorum temizliğimi ya da böreğimi, çöreğimi..Ama bana gelenler ve benim gittiğim kişilerle samimiyetim olduğu için gelirler mutfağa yardım edelim derler, önceleri asla yaptırmazdım ama yıktım bu tabuyu.Çünkü ben de gittiğim yerde yapıyorum ve biliyorum gelenler isteyerek yapıyor.
Çok titiz bir insan değilim, çocuktan sonra da kimse kusura bakmasın dört dörtlük temizlik zor zaten.O yüzden dağınık olabilirim, ama gelenlerin umursadığını da sanmıyorum.Defalarca bardağım, süsüm oyuncaklarım kırıldı,halıma çaylar meyva suları kekler çikolatalar döküldü..Misafirlerim utanacak diye ödüm kopar benim, 'Aman yahu ne olacak benimle mi yaşayacak?' derim hiç umursamam..Misafirimin rahat etmesi çok önemli benim için.

Gittiğim yerde kapıyı ev sahibi bayan açamayabilir, hiç takılmam bu mevzuya..Tuvalette olabilir, telefonda oalbilir.Kendini zile göre ayarlayamaz herhalde.Güleryüz ararım ama bu benim için önemli.
Terlik teklif etmeyi unutabilir ama ben isterim 'Var mı, giyebilir miyim?' diye..Mutfakta yardıma ihtiyacı varsa hemen koşarım bulaşığını da yıkarım evini de süpürürüm,yeri gelir yemeğini de çayını da yaparım hiç sorun değil. Çok yaptım çünkü, bu güne kadar hiç gocunmadım.
Benimle sohbet edilsin, güleryüzlü olunsun yeter.Tuvalete de sıkıştıysam girerim, ne yapayım iki büklüm mü oturayım? Benim tuvaletime de girilsin ne olacak eskiyecek mi ?
Evinde örümcek ağı varmış, temiz ya da pismiş,çayım bitmiş konmamış hiç umurumda değil.İlk gittiğim yer bile olsa kalkıp kendim koyarım ne olacak ki?Dalgınlığına geldi belki de ev sahibinin.
Kısacası iki muhabbetin belini kıralım,güzel vakit geçirelim gerisi boş...Bazen çay bile demlettirmem bazen sadece çay ya da kahve içeriz..Bazen de oturur elma, armut yeriz..Hiç önemli değil..
Burayı üşenmeden sayfalarca okuduktan sonra çok şanslı olduğumu hissettim..İyi ki bana benim gibi davranan beni rahat ettirmeye çalışan dostlarım, arkadaşlarım var....
Ve iyi ki Kapım çok çalınıyor, gelenim-gidenim var..Ya hiç olmasaydı?:26:

kimse dort dortluk degildir
gittigim yerde sadece guleryuz samimiyet ve iki muhabbet fazlasiyla yeter
hele birseyler hazirlandiysa benim icin, ev sahibesi arkadasim, dostum zevkle hazirladiysa ben gelicem diye,
yorgunluktan yuzu dusmuyorsa, gitsede bi dinlensem diye gozumun icine bakmiyorsa o benim icin herseye deger
beni misafir olarak gorup dip kose bucak temizlik yaptiysa, cocuklu olmasina ragmen evi piril pirilsa ama kapiyi acinca yorgun bi yuz ifadesiyle karsilaniyorsam
icimden koskoca bi keske kopar gelmeseydim diye
bir fincan kahve
bi acik cay herseye deger

yurt disindayim
ve cok sansliyim hayatimda hep guzel insanlarla arkadaslik yaptim
ama malesef bazen (esimin is cevresi dolayisiyla, veya baska sebeblerden oturu) mecburi gelenler ve gidilecek yerler oluyor
insan diken ustunde oturuyor
helede bide bir bucuk yasindaki hareketli bi kipircanla gittiysen
cocuk yanindaki koltuktan karsi koltuga kalktiginda bile gozuyle cocugu yiyen insanlarsa ev sahipleri, dikenin degil resmen civilerin uzerinde oturuyor insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…