Misafirlie gittiiniz yerde nelere sinir olursunuz :))

gelen misafirimi en iyi şekilde ağırlarım misafirine değer vermeyen kişilerede sinir olurum öyle ortamlardada bulunmak istemem

Benim sinir oldugum birsey yok henüz ama edilen ikramlara cok dikkat ederim. mesela ev sahibi misafirin önüne dogru dürüst birsey cikarmazsa sanki o misafire deger vermiyormus gibi oluyor. Bizim sürekli gelip gittigimiz bir cift vardi, sadece iki-üc kase cerez veya seker cikarirdi onun yerine ben utanirdim.

Benim evime misafir geldigi zaman krallar gibi agirlarim vallahi evimde ne var ne yoksa dökerim önlerine. Öylede olmasi gerek zaten.

gittiğim evin temiz olması,pis kokmaması önemli benim için.gittiğim evde ilk önce bi bahaneyle mutfağa girerim.etraf dağınık olabilir ama tezgahta kullandığı bezle yere düşen bişeyi alıyorsa yada ne bileyim domates keserken tahta kullanmıyor,sular vıcık vıcık ellerinden akıyorsa falan hayatta o evde yemekte yemem,çayda içmem,bidaha da gitmem.
onun dışında güler yüzlü olmasıda önemli ev sahibinin.
yoksa önüme onu getirmiş,bunu getirmiş,az koymuş çok koymuş veya hiç koymamış bi çay ikram etmiş hiç önemli değil.
ne demişler. çok veren maldan,az veren candan:hulya:

hayatım olurmu ne koyarsa koysun o misafire verdiği değeri gösterir
haberli gidiyorsun diyelim sana çıkarmış kahvaltı olurmu yani çok ayıp .güzel arkadaşım

hayatım olurmu ne koyarsa koysun o misafire verdiği değeri gösterir
haberli gidiyorsun diyelim sana çıkarmış kahvaltı olurmu yani çok ayıp .güzel arkadaşım

Evet canim bende öyle düsünüyorum yani ac gözlü oldugumdan degil, masadakileri silip süpürecegimden de degil. Mesela ben her gelen Misafirime pasta yaparim evde hic meyva yemedigimiz halde misafir gelecegi zaman meyva alirim mümkün oldugu kadar caya degil yemege almak isterim daha özenle bözenle temizlik yaparim cünki eve gelen misafirlere deger veririm. Böyle agirlamakla ortaya üctane kücük kase ve bir sise kola koymak bir olabilir mi?

Tabii ki haberli gittigin zaman catkapi gidersen bunlari bekliyemezkin ki catkapi gitmeyide dogru bulmuyorum sahsen.

belki kadının durumu yoktur bunu da size belli etmesi gerekmiyo :umursamaz:
misafir umduğunu değil bulduğunu yer

Bende bu tür düşüncelerden hiç hoşlanmıyorum, teftiş memuru gibi evin temiziliğini, misafirin önüne ne pişirip çıkardığını kontrol etmek... hoş şeyler değil bence, misafirliğin tek amacı olabilir bir araya gelip hoş sohbet etmek hasret gidermek gerisi fasa fiso, toplumumuzun hala böyle gösterişleri aşamamış olması ne kötü

Son düzenleme:
en sinir olduğumm
banyoda ayaklarımın ıslanması
ayağıma terlik vermemeleri...hele bir de kendi ayaklarında terlik olup,bende olmayıp,taşa bastığım zamanlar sinirden çatlıyorum.

canlarım yanlış anlaşılıyoruz bu benim düşüncem bizim geleneklerimizde misafiri en güzel ağırlamak önem arzeder kimseye çat kapı gitmem ha bana özel şeyler hazırlarsa çok hoşuma gider bu bana verilen değeri gösterir çok yiyen bir insnda değilim biz burada hoşumuza gitmeyecek şeylerden bahsediyoruz maksat muhabbet yoksa elbette misafir umduğunu değil bulduğunu yer ama gelecek misafiride biliyorsam ona göre hazırlığımı yaparım
H.Z .AYŞEye misafir gelmiş önüne öyle güzel bir sofra kurmuşki ertesi gün bir fukara gelmiş onada onun hergün yiye bileceği şeyler hazırlamış tabiii bunu görenler merak etmiş sormuşlar neden ikisine aynı sofrayı kurmadın ....demişki Zengin olana fakir sofrası kursam memnun olmazdı .Fakir olana zengin sofrası kursam özenir yapamazdı üzülürdü ikisinide memnun etmek için onların durumuna göre muamele ettim demiş ....yorum sizlere kaldı canlarım

Misafir ağırlamak benim için kolay bir şey değil. ıki çocuğum var bırakın çeşit çeşit bir şeyler yapmayı temizliği bile bitiremediğim oluyor. Elimden geleni yapıyorum. Benim için her zaman önemli olan niyettir. Vakti olmaya bilir parası olmaya bilir.

Geçen gün temizlik yapıyorduk telefon geldi size geliyoruz dediler. Eşimi markete gönderdim gitmedi. Bir paket milföyüm vardı. Birazını peynirli birazını tatılı birazını sosisli yaptım. Fırına attım. O da olmaya bilirdi. Herkesin imkanları ve görenekleri farklı. Herkesin el becerisi de bir değil.

Üst sokağımızda eşimin çocukluk arkadaşı oturuyor. iki senedir ne geldiler ne de buyur ettiler. Kaç kere görüşelim dediğimiz halde. Böyle insanlardansa önüme iyi niyet güler yüzle bir bardak çay koyan insanı tercih ederim.

Temizliğe gelince arkadaşıma gittimde evi temiz değilse birlikte temizleriz. Bir yerde bir şey görürsem kimseye göstermeden temizlerim. Utanmasın diye yada bir şeyi yanlış yapıyorsa böyle yapsan daha iyi olur diye ukalalığa kaçmadan söylerim.

Canim parasi olmaz o baska veya aniden karar verilir evine birsey alalamis olabilir o baska ama gittigim yerde ersak dolabi gözümün önünde aciliyorsa ve doluysa ve nihayetinde masaya üc kase geliyorsa bu gayet nettir. Üstelik sen evde birsey yoktu diyorsun buna ragmen neler cikar missin isteyene evde biraz un seker ve yumurta bile yeter misafiri agirlamaya.

Parasi olmayani, aniden karar verildigi icin alisveris yapamayini bilirsin zaten. Zaten misafir agirlamasini bilen o anda kusura bakmayin alisverise gidemedik veya zamanim olmadi diyecektir mutlaka.

Iki cocukla birlikte ev isleri daha zordur tabii ki zaten ben kendim özel temizlik yaparim dedim ama gittigim yerin temizligine dikkat etmem ortaliga bomba düsmüs gibi durmuyorsa. Zaten eve girince ortaligi süzen firil firil gözleri dönen misafirden nefret ederim.

ben buaraya yeni gelin geldim o yüzden kayınvaliem bana gelir ben kayınvalideme giderim. Birde bir kii arkadşaım var ki zaten çok yakındırlar bana. Ama aramızda ikramın, terliğin felan lafı olmaz. Ben mesela hamurişi yaparım kaç çeşit asla birşey yedirmeden göndermem ikramı severim ama arkadaşım yeni evlendi pek birşey bilmiyor bir ay bile yeter bana bende birşeyer alıp götürüyorumzaten önemli olan muhabbet. Temizlikse zaten birşey yenip içilebilecek temizlik elbette olmalı. Çay bardağı lekeliyse yada tabağı tozluysa zaten yenmez. Ama çoğu hanımda böyle değildir. Ama istemediğim şeyler; arkadaşımın bana gelirken tanımadığım bir arkadaiını da yanında getirmesi, muhabbet edeceksek öle tv ye bakması beni dinlememesi, çok çok rahat olması gerçi hep rahatızdır ama abartı olmaması gerekir. Başından savmak ister gibi ilgisiz davranması. Evime misafir gelen birinin başka bir misafirin bebeğinden rahatsız olup laf çarpıtması ki o benim misafirimdir. Bunu bir kere yaşadım çünkü. Kayınvalidem önceden biizm apartmanda oturduğu için tanıyorlar. Komşuları çağıralım evi görsünler dedik bizim ben yönetcinin genç eşini de çağırdım çünkü diğerleri daha yaşlı, hem duyarsa belki kırlır çağrılmadı diye. O da kçk çocuğuyla gelmiş kız durmuyor hep birşeylerle oynuyor felan ama çocuk bu. Kayınvalşdem başladı laf çarpıtmata başkasının yaramaz çocuklarını anlatma kızda bozuldu aldı çocuğu gitti bahane uydurararak o an bişi diyemedim ama çok üzüldüm. Sonra herkes gidince elimde bir tabak gittim çünkü birşey bile yemedi. Kız ağladı karşımda. Bin defa özür diledim kaynanam adına. Saatlerce konuştum bana karşıda bazen düşüncesiz olduğunu söyledim ve en kırıldığım olay bu olnuştu.

ben gittiğim yerde çocuk varsa sinir olurum.hiç rahat edemem,çok canım sıkılır.benimde artık bir çocuğum var 7 aylık.doğduğundan beri bir kaç kez misafirliğe gittim hiç götürmedim.bana misafir gelincede kayınvaldeme bırakıyorum.sanki bende herkesi rahatsız edecekmişim gibi geliyor.tabi bırakacak yerim olmasaydı ne yapardım bilmiyorum l

Arkadasim bu ne perhiz bu ne lahana tursusu diyecem yani.Hem kendin diyorsun yapilanlari yemege israr edilince suratlarina yemek atasim geliyor,yemek istemiyorum hemde bana gelince israrsiz herseyi yesinler istiyorsun.

Evet bence de yapilanlari yememek büyük saygisizlik.Ben karsidan öyle bisey bekliyorsam kendimde gittigimde aynini yapmak zorundayim.

Suratini asip hic birsey konusmamak ve misafirin hic tanimadigi birini cagirip sonrada sadece ona odaklanip diger misafirinin yüzüne bakmamak ennnn büyük saygisizliktir bence.

oyy.. misafirliğe gittiğimde hiçbişeyi umursamam da, misafir geldiğinde kıl olduğum üç beş davranış var... bu çay olayından bi kere tiksiniyorum, hakkaten. içsin misafir keşke damacanayla içsin afiyet olsun. ama bittiği an koşturmak zorunda olmaktan nefret ediyorum. herkesin çayına bakmak zorunda olmaktan nefret ediyorum. ben ilk gittiğim yerde zaten 1den fazla çay içmem, herkes ben gibi olcak die bişi yok da karşısındaki hizmetçiymiş gibi herşeyi anında isteyenler beni rahatsız ediyor. bazen hakkaten bu tavır var yani, hele ki benim gibi bekar genç kızsanız. ben bu hissi kimseye yaşatmamak için misafirlikte ikinci çayı falan almam mesela. bekar kız, işi ne die düşünüyolar, kendi anam dahil. sevmiyorum kardeşim. her kadın hizmet etmek için mi doğuyor, ben yarı erkeğim o zaman. rahat bırakın beni aa...

bir şeyi yemem için ısrar etmeleri

uzun uzun beni süzmeleri

banyoya gittiğimde bana havlu vermemeleri

ve bana sormadan çay demlemelerine gıcık oluyorum.

Canım çay işinin çözümü var
Kendimden örnek vereyim
İki tür misafirim var zoraki kabul ettiklerim
Kendi davet ettiklerim
Kendi davet ettiğim misafirlere çay makinesi kullanıyorum
Yanıbaşıma güvenli bi yere koyuyorum makineyi
Rahatça dolduruyorum bardakları böylece sohbetten kopmadan yorulmadan misafir ağırlıyorum
Zoraki davet ettiklerim içinse mutfakta demliyorum çay doldurmaya gittikçe nefes alıyorum :kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…