evinize gelen misafirlerin nesine sinir olursnuz die konu açıldı bu da kesin açılacaktı ben açayım dedim :))
kendimden başlayayım;eğer bir yere gittiysem ki mutlaka haber vererek giderim habersiz asla gitmem ve sık sık miafirliğe gidip insanları bıktırmam ki gittiğimi varsayalım a.s ev sahibi hanım kapıda karşılamazsa kendimi kötü hissediyorum sanki istenmiormus gibi (evin erkeği karşılayabilir ama aynı şey değil).sonra haber verildiği halde yemekse yemek çaysa çay farketmez gecenin ilerleyen saatlerinde ikramın yapılması,gittiğim evin aşırı dağınık ve pis olması,ev sahibinin misafirle ilgilenmemesi,yine ev sahibi karı kocanın kavga etmesi,ufak tefek tartışmalar olabilir ama tartışma kavgaya dönüşmemeli.
ve uzun süre yanlız bırakılmak en sinir olduğum şeyler.hadi siz buyurun bakalım:lepi:
hayatım olurmu ne koyarsa koysun o misafire verdiği değeri gösterir
haberli gidiyorsun diyelim sana çıkarmış kahvaltı olurmu yani çok ayıp .güzel arkadaşım
Evet canim bende öyle düsünüyorum yani ac gözlü oldugumdan degil, masadakileri silip süpürecegimden de degil. Mesela ben her gelen Misafirime pasta yaparim evde hic meyva yemedigimiz halde misafir gelecegi zaman meyva alirim mümkün oldugu kadar caya degil yemege almak isterim daha özenle bözenle temizlik yaparim cünki eve gelen misafirlere deger veririm. Böyle agirlamakla ortaya üctane kücük kase ve bir sise kola koymak bir olabilir mi?
Tabii ki haberli gittigin zaman catkapi gidersen bunlari bekliyemezkin ki catkapi gitmeyide dogru bulmuyorum sahsen.
Misafir ağırlamak benim için kolay bir şey değil. İki çocuğum var bırakın çeşit çeşit bir şeyler yapmayı temizliği bile bitiremediğim oluyor. Elimden geleni yapıyorum. Benim için her zaman önemli olan niyettir. Vakti olmaya bilir parası olmaya bilir.
Geçen gün temizlik yapıyorduk telefon geldi size geliyoruz dediler. Eşimi markete gönderdim gitmedi. Bir paket milföyüm vardı. Birazını peynirli birazını tatılı birazını sosisli yaptım. Fırına attım. O da olmaya bilirdi. Herkesin imkanları ve görenekleri farklı. Herkesin el becerisi de bir değil.
Üst sokağımızda eşimin çocukluk arkadaşı oturuyor. iki senedir ne geldiler ne de buyur ettiler. Kaç kere görüşelim dediğimiz halde. Böyle insanlardansa önüme iyi niyet güler yüzle bir bardak çay koyan insanı tercih ederim.
Temizliğe gelince arkadaşıma gittimde evi temiz değilse birlikte temizleriz. Bir yerde bir şey görürsem kimseye göstermeden temizlerim. Utanmasın diye yada bir şeyi yanlış yapıyorsa böyle yapsan daha iyi olur diye ukalalığa kaçmadan söylerim.
Arkadasim bu ne perhiz bu ne lahana tursusu diyecem yani.Hem kendin diyorsun yapilanlari yemege israr edilince suratlarina yemek atasim geliyor,yemek istemiyorum hemde bana gelince israrsiz herseyi yesinler istiyorsun.gittiğim evde yemek istemediğim bişey için ısrar edilmesiii!!!!!
ya canım oan onu yemek isttemiyodurr yada kilo vermek istiyorumdur rejimdeyimdirrrr,,yemek istemem hala ısrar ederlerrr onu suratına atmak isterimm GERÇEKTEN BENİM İYİLİĞİMİ İSTEYEN BİRİSİ BU KONUDA ISRAR ETMEZ ZATENN......bu konuya çok sinir olurum.evime gelene de bu yüüzden ısrar etmem,herkes kendi için en iyi olanı bilir sonuçta,kocaman insanlarız,
bir de evime misafirliğe gelip de verdiklerimden ağzına tek lokma koymayanlara sinir olurumm,bu ev sahibine çok büyük saygısızlıktır!!!
oyy.. misafirliğe gittiğimde hiçbişeyi umursamam da, misafir geldiğinde kıl olduğum üç beş davranış var... bu çay olayından bi kere tiksiniyorum, hakkaten. içsin misafir keşke damacanayla içsin afiyet olsun. ama bittiği an koşturmak zorunda olmaktan nefret ediyorum. herkesin çayına bakmak zorunda olmaktan nefret ediyorum. ben ilk gittiğim yerde zaten 1den fazla çay içmem, herkes ben gibi olcak die bişi yok da karşısındaki hizmetçiymiş gibi herşeyi anında isteyenler beni rahatsız ediyor. bazen hakkaten bu tavır var yani, hele ki benim gibi bekar genç kızsanız. ben bu hissi kimseye yaşatmamak için misafirlikte ikinci çayı falan almam mesela. bekar kız, işi ne die düşünüyolar, kendi anam dahil. sevmiyorum kardeşim. her kadın hizmet etmek için mi doğuyor, ben yarı erkeğim o zaman. rahat bırakın beni aa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?