benim öle çok takıntılarım yok
zaten samimiyetine güvenmediğim birinin evine gitmem kolay kolay
ama diyelim mecbur kaldım tanımadığım birinin evine gittim
odada yanlız bırakılmaktan bende hoşlanmam ,
ikram edilen tabakta bişiy bırakılmasından ve bırakmaktan da hoşlanmam
ve yüzündeki ne zaman kalkacağınız ifadesi varsa uyuz olurum bidahada böle birine zaten gitmem :)
bendede şu huy vardırrrr meselaa biri bana bu saydıklarını yaptııı aynısnın tıpkısını ona yaparım... :)))))
Evinin hali, üstü basi, ikrami vs. vs. bunlar beni hic irdelemez...neticede kendi evi....evi pis oldugu halde misafir cagriyorsa kendi bilir, demekki öyle görmüs derim.
Birtek sinir oldugum sey kendi davet ettigi halde sanki istemiyormus rahatsiz oluyormus gibi tavirlar davranislar sergilenmesi....buna cok sinir olurum....aninda kalkip hadi güle güle demek gelir icimden....
Güler bir yüz, iki tatli sohbet bir demlik cay....bunlar olduktan sonra hicbirseye sinir olmam.:hulya:
aynen ayneeenn her cümlene katılıyorum bende kaydirigubbakcemile5Misafirliğe o kadar az giderim ki..
Zaten gittiklerim de canım ciğerlerimdir..
Surat da asabilirler,karı koca kavga da edebilirler,evleri dağınık ve pis de olabilir..sengözlerimebaksanab
Fark etmez..
Orada bulunuyorsam sebep bellidir; sadece dostluk..:asigim:
fazla misafirliğe gitmem aile içi yani eltime görümceme giderim gittiğim yere mutlaka terliklerimi götürürüm ama bizim evde yokmu diyolar sinir oluyorum.
birde kimsenin tuvaletine girmem ama çok mecbur kalıp girersemde kokuyosa midem bulanır.
evin pis olmasına ve şöyle bir inceledikten sonra ağ yapmış toz görürsem sinir olurum.
mutfağında ocaklı fırınların filan 2 tane demir oluyo ya yağ içinde olanlara tencerelerini tellemeyip yağlı lekeler olunca yemek yemem hayatta
maalesef eltimde hepsi var midem kalkıyo sinir oluyorumeve gelene kadar tuvalet tutmaktan çatlıyorum artık
o yüzden atık pek gitmiyorum.
Çevremde yoğun iş temposu hakim olduğu için genelde bizim misafirlik günümüz cumartesi akşamlarıdır.Samimi 3-4 aile ile min. ayda bir toplanırız.Ve bu toplantılarımızda bir hanım arkadaşımızın tutumları inanılmaz sivri geldiği için artık onlara gitmeme kararı aldık.Sorunun kökeni aslında çok basit bir mantıktan ibaret;"Kendine yapılmasını istemediğin davranışları,başkasına yapma".Sözü geçen hanımefendi üzerinden cevap vereceğim;
-Misafirliğe geldiği zaman,asla yardıma ihtiyacın var mı demez,gece boyu sürekli olarak birseyler rica eder(su,peçete,soda,yelpaze,ıslak mendil,şeker,çikolata ,kola vs gibi,ki bu saydıklarım yakınında dursa bile yeminli gibi asla yerinden kalkmaz kaydirigubbakcemile3 ) Sürekli memnunizyetsiz ve eleştirel tavırlar sergiler ikramlara,evinize vs. Ev sahibinin iki ayağı bir papuca girer.(Gelelim asıl sorunun cevabına)Fakaaaaat kendisine gidildiğinde;
*Kapıda sizi çok telaşlı karşılar.
*Evini toparlamak haricinde hiçbir hazırlık yapmamıştır,sizin gelmenizi ve yardım etmenizi beklemiştir,misafirlikteki yeminli oturucu kişisi.
*Saatin uygunsuzluğuna bakmadan sürekli eşini bakkala gönderir,sürekli eşine yorulduğunu dile getirerek,azarlar,tavır yapar.
*Su rica ettiğinizde bitmiş kusura bakma der,alternatifsiz.
*İkramdan hemen sonra elektrik süpürgesi tutar mutfağa ve misafir odasına :roflol:
*Onca bulaşığı bulaşık makinesine atmamakta ısrar eder,bayanlar topluca,yıkama,kurulama,mutfak toparlama işiyle meşgul olur,misafirlikteki yeminli oturucu kişisi mutfaktaki işlerde bitince kalan yarım saatte normal modda sohbete başlar. :roflol:
Eşide öyle misafir seven,öyle efendi biridir ki aksine.
açıkçası sizin gibi bir misafir bana gelmesin zaten, istemem...o saydıklarınızın hiçbiri yoktur evimde ama istemem...
bir insanın duvarındaki örümcek ağını görmek incelemeyi gerektirir...evime incelemek için gelecek kişi kapının dışında dursun, onun sohbetine de arkadaşlığına da ihtiyacım yok...
bir insanın evimi mutfağımı incelediğini hissetmek beni çıldırtmaya yeter çünkü...he çok güzeldir evim bana göre, benim zevkim çünkü, eleştirmek de misafirin haddi değildir...ben öyle beğenmişimdir...okadar...
gittiğim yere terliklerimi götürürüm, o konuda hassasiyetim var başkasının terliğini hele de kapalı ise asla giyemem, bu yüzden ev ayakkabılarım çantamdadır,
bir tek şey beklerim karşıdan, güler yüz...okadar...zaten oturacağım iki saat, evi pismiş, tenceresi yağlıymış, örümcek ağı varmış bana ne...yetiştiremiyordur belki...belki evinde huzursuzluk vardır, gözü temizlik filan görmüyordur...olamaz mı...olabilir...eleştirmeye değil güzel vakit geçirmeye giderim misafirliğe ben...bana da bunun için gelenlerin başımın üstünde yeri vardır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?