Misafirlie gittiiniz yerde nelere sinir olursunuz :))

Eğerrr salon masasını açmaktan üşeniyor ve mutfak masaını hazırlıyorsa gıcık olurum... :roflol: beni önemsemedigini düşünürüm ama 2 kişide problem yok kalabalık gidildigi halde böyleyse işte ozaman..

sonraaa sanki ne zaman kalkacak bunlar der gibi bi hali varsa (ki başıma gelmedi Allaha şükür) çok kötü bir durum...

sonraaaaa egerrrr başka odaya birşey için gidiyor yarım saat gelmiyorsa ben odada tek kaldıysam sinir olurummm

biraz problemli hissettim kendimi :):):)) :roflol:

benim öle çok takıntılarım yok

zaten samimiyetine güvenmediğim birinin evine gitmem kolay kolay

ama diyelim mecbur kaldım tanımadığım birinin evine gittim

odada yanlız bırakılmaktan bende hoşlanmam ,

ikram edilen tabakta bişiy bırakılmasından ve bırakmaktan da hoşlanmam

ve yüzündeki ne zaman kalkacağınız ifadesi varsa uyuz olurum bidahada böle birine zaten gitmem :)

edit: he aklıma gelmişken diyelim 3 4 arkadaş bi eyre gittik 2 kişi bir olursa 3. arkadaşı tınlamandan yapılan muhabbetlerden nefret ederim başıam geldiği için diyom :)

Son düzenleme:

bendede şu huy vardırrrr meselaa biri bana bu saydıklarını yaptııı aynısnın tıpkısını ona yaparım... :)))))

bendede şu huy vardırrrr meselaa biri bana bu saydıklarını yaptııı aynısnın tıpkısını ona yaparım... :)))))

kaydirigubbakcemile3 sen tavrını demek öle belli ediyon delü kıs

bende hiç gitmem yani o anlar zaten

zeliha aynen sana katiliyorum arti misafirlige gittigim yerde yabancilar varsa ve bu yabancilar cok merakliysa oyle ortamlarda bulunmaktan nefret ederimklava: gerci ev sahibide oyle sorguya ceker gibi konusuyorsa bidaha gitmem bile sohbet vardir sorgu vardir ikisi arasinda cok fark vardir

Çevremde yoğun iş temposu hakim olduğu için genelde bizim misafirlik günümüz cumartesi akşamlarıdır.Samimi 3-4 aile ile min. ayda bir toplanırız.Ve bu toplantılarımızda bir hanım arkadaşımızın tutumları inanılmaz sivri geldiği için artık onlara gitmeme kararı aldık.Sorunun kökeni aslında çok basit bir mantıktan ibaret;"Kendine yapılmasını istemediğin davranışları,başkasına yapma".Sözü geçen hanımefendi üzerinden cevap vereceğim;
-Misafirliğe geldiği zaman,asla yardıma ihtiyacın var mı demez,gece boyu sürekli olarak birseyler rica eder(su,peçete,soda,yelpaze,ıslak mendil,şeker,çikolata ,kola vs gibi,ki bu saydıklarım yakınında dursa bile yeminli gibi asla yerinden kalkmaz kaydirigubbakcemile3 ) Sürekli memnunizyetsiz ve eleştirel tavırlar sergiler ikramlara,evinize vs. Ev sahibinin iki ayağı bir papuca girer.(Gelelim asıl sorunun cevabına)Fakaaaaat kendisine gidildiğinde;
*Kapıda sizi çok telaşlı karşılar.
*Evini toparlamak haricinde hiçbir hazırlık yapmamıştır,sizin gelmenizi ve yardım etmenizi beklemiştir,misafirlikteki yeminli oturucu kişisi.
*Saatin uygunsuzluğuna bakmadan sürekli eşini bakkala gönderir,sürekli eşine yorulduğunu dile getirerek,azarlar,tavır yapar.
*Su rica ettiğinizde bitmiş kusura bakma der,alternatifsiz.
*ıkramdan hemen sonra elektrik süpürgesi tutar mutfağa ve misafir odasına :roflol:
*Onca bulaşığı bulaşık makinesine atmamakta ısrar eder,bayanlar topluca,yıkama,kurulama,mutfak toparlama işiyle meşgul olur,misafirlikteki yeminli oturucu kişisi mutfaktaki işlerde bitince kalan yarım saatte normal modda sohbete başlar. :roflol:
Eşide öyle misafir seven,öyle efendi biridir ki aksine.

temızlıgıne dagınıklıgına bakmam...
fakat supurgenı alayım koltukları yıkayacagım..
dolma saracagım yardıma gelırsın..
temızlık yapacagım bırşeyler hazırlamaya gelırsın(kahvaltı vs)
dendıgınde hıc hoşlanmıyorum..
şu aletten vs memnunum demeye cekınıyor ınsan..
deneyeyım demekten kendını alamıyor bazı kışıler...
işte bende bu tur ıstemelerı konuşmaları sevmıyorum....
içimden gelırse verırım yaparım zaten..
şeyy yakın zamanda yaşadıgımdan atamadım ustumdende.)

Misafirliğe o kadar az giderim ki..
Zaten gittiklerim de canım ciğerlerimdir..
Surat da asabilirler,karı koca kavga da edebilirler,evleri dağınık ve pis de olabilir..sengözlerimebaksanab
Fark etmez..
Orada bulunuyorsam sebep bellidir; sadece dostluk..:asigim:

canım normalde insanların evinin hali ikramı filan beni de ilgilendirmior.önemli olan hoş vakit geçirmek.ama misafir gelio dimi azıcıkta olsa ortam toparlanır misafir güleryüzle karşılanır..ortamın nezih temiz olması daha güzel olmaz mı.ben eve gittikten sonra hanım kalkıp evi temizlemeye başlıosa asabım bozulur.hiç çağırma o zaman misafirliğe.benle ilgilenmiceksen ne die çağırıyosun bence saygısızlık,gelen kişiyi hiçe sayma gibi bişey bu

aynen ayneeenn her cümlene katılıyorum bende kaydirigubbakcemile5

açıkçası sizin gibi bir misafir bana gelmesin zaten, istemem...o saydıklarınızın hiçbiri yoktur evimde ama istemem...
bir insanın duvarındaki örümcek ağını görmek incelemeyi gerektirir...evime incelemek için gelecek kişi kapının dışında dursun, onun sohbetine de arkadaşlığına da ihtiyacım yok...
bir insanın evimi mutfağımı incelediğini hissetmek beni çıldırtmaya yeter çünkü...he çok güzeldir evim bana göre, benim zevkim çünkü, eleştirmek de misafirin haddi değildir...ben öyle beğenmişimdir...okadar...
gittiğim yere terliklerimi götürürüm, o konuda hassasiyetim var başkasının terliğini hele de kapalı ise asla giyemem, bu yüzden ev ayakkabılarım çantamdadır,
bir tek şey beklerim karşıdan, güler yüz...okadar...zaten oturacağım iki saat, evi pismiş, tenceresi yağlıymış, örümcek ağı varmış bana ne...yetiştiremiyordur belki...belki evinde huzursuzluk vardır, gözü temizlik filan görmüyordur...olamaz mı...olabilir...eleştirmeye değil güzel vakit geçirmeye giderim misafirliğe ben...bana da bunun için gelenlerin başımın üstünde yeri vardır...

Son düzenleme:

kız bu benim en gıcık olduğum ve evine bu yüzden gitmediğim eltim olabilirmi?kaydirigubbakcemile3

harfiyen katılıyorum canım....

zaten ben gittiğim evde temizlik hazırlık değil güleryüz ve tatlı sohbet için gidiyorum....

bunlar yoksada gitmiyorum o kadar....

gittiğim evde yemek istemediğim bişey için ısrar edilmesiii!!!!!

ya canım oan onu yemek isttemiyodurr yada kilo vermek istiyorumdur rejimdeyimdirrrr,,yemek istemem hala ısrar ederlerrr onu suratına atmak isterimm GERÇEKTEN BENİM İYİLİĞİMİ İSTEYEN BİRİSİ BU KONUDA ISRAR ETMEZ ZATENN......bu konuya çok sinir olurum.evime gelene de bu yüüzden ısrar etmem,herkes kendi için en iyi olanı bilir sonuçta,kocaman insanlarız,

bir de evime misafirliğe gelip de verdiklerimden ağzına tek lokma koymayanlara sinir olurumm,bu ev sahibine çok büyük saygısızlıktır!!!

aslında huysuz,uyumsuz değilimdir ama bu aralar hiç bir gittiğim evde rahat edemiyorum..
karşımdakinden değil benden kaynaklı.
çocuklu olunca,yemek saati,uyku saati düzenli olunca ve kendi keyfim için onun düzenini bozacağımı düşününce ister istemez rahatsız oluyorum.kafamçokkarıştı
8-8.5 arası mamasını yiyip uykuya geçmeye çalışır kızım.msafirliğe gittiğimiz evde rahat bir ortam sunsalar bile muhabbeti bırakıp çocuk yedirme uyutma derdine düşünce pek de hoş bir durum olmuyro.zaten gitmişiz topu topu 2-3 saatliğine.birde gittiğimiz evin çocukları mama yedirirken yada uyuturken yanıma geliyorlarsa o zaman zıvanadan çıktığımın resmidir işte..akannehir
yani işin özü ben şu aralar çocukla pek çıkamıyorum akşamları.çıkacaksakda mutlaka birilerine bırakıyorum.o şanslılarda ya alt kattaki hala,yenge,kardeşim ve kayınvalidem seçeneklerimizden biri oluyor.opuyorumnanaktan
hayata yeni alışmaya çalışan yavrumu kendi kötü emellerime alet etmeyi doğru bulmuyorum..ben..:umursamaz:
büyüsün akşam oturmalarına rahatlıka gideriz,sorun değil..yerimseniben

misafrliğe gttiğimde benmle sıcak bi sohbet etmesini beklerim,güler yüzlü olsun yeter..

evin temizliğinden banane ben yaşamıycam etmiycem sonucunda...
2laf etmeye gidiyoruz sonuç olarak..
bana da detaycı bi insan gelsin istemem şahsen :hulya:

ayy bide misafrliğe gelip elinden el işisini bırakmayanlara sinr oluyorum :)) sohbet etseler nese...o el işi illa bitcek sanki

bebekli misafirlere
ev sahibine hizmetçi muamelesi yapanlara ve siğara içenlere evde sinir oluyorum he birde ğelir ğelmez tuvalete koşanlara

ben burada butün arkadaşlara katılıyor bende sıkca misafirliğe gitmem fakat sinir olduğun şeyler;
-çağırıldığım halde kapıda neden geldiniz şaşkınlığı ile karşılaşmaktan
-ben gelmeden önce yapacağı temizliği benimle beraber yapmasından
-sohbetin olmayıp , herkesin tv izlemesinden,
-fikir çatışmasına girip , insanların fikirlerini değiştirmeye çalışılmasından ...
-ben misafirliğe tatlı dil güler yüz için giderim, fakat ev sahibi için diyorum ; çaymı demleyecen demlede içip gidelim tam kalkacakken gece yarısı olmuş , ay ben çay demleyecektim demesinden ...
-en önemliside bu yüzden misafirliğe hiç gitmiyorum...o da şu ; nereye gitsem dünden kalan bulaşıklarınıda ben yıkıyorum geliyorum yediğim bir tabak yemek..ben bana gelene bunu asla yapmam
yapmaya kalktığındada "otur oturduğun yerde misafirsin, misafirliğini bil " derim gülerler...
-ha unutmadan çocuklu yer ise çocuğunun durmadan kafama bişeyler fırlatmasından dolayı gardımı almış gözlerim çocuğun üzerinde oturmaktan...

ev sahibi
sanki sen yokmussun gibi dk.larca kahkalar atarak telefonda konuşuyorsa
devamli misafirlerinin yanında çocuğunu azarliyorsa
ve tam tersi devamlı çocuğunu övüyorsa başka bişey konuşmuyorsa
bişey demeden birden bire ortan kayıp oluyor ve uzunca zaman gelmiyorsa
tv'i son sesde çalışıyor misafir geldiği halde kapatmıyorsa
haberli gittimiz halde ufakta olsa bi ikramda bulunmuyorsa
ancak kendi konuşuyor karşındakine konuşmaya firsat vermiyorsa
çok sinir olurum

ben gittiğim evin temizliğine pisliğine bakmam.benim için güler yüz tatlı dil yeterlidir.ayrıca ben,m evime gelen misafirlerin rahat olmasını çok severim.gittiğim yerde bende rahat olmak isterim.benim tek rhatsız olacağım şey ben varım diye evsahibinin huzursuzluk duyması,diken üstünde oturmasıdır.yoksa temizlik,yeme içme benim için önemli değildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…