Misafirlie gittiiniz yerde nelere sinir olursunuz :))

YemeĞe mısafır almıŞım kadın ÇocuĞun elıne verıp Ğezerek yemesıne ĞÖz yumuyor ya ĞerÇekten sınır bozucu ben Öyle olmadıĞım ıÇın yapanıda kınıyorum okadar bunun anne olup olmamakla ne alakası var

Yani arkadaşlar ne diyeyim. Yazıların çoğunu okurken aman böyle insanlar sakın evime gelmesin. Gelipte evimi teftiş eden insana selam bile vermem dedim. ıkram vs beklemekte ayıptır zaten misafirliğe eli boş gidilmez. Size bişey ikram edilmediyse siz de mi bişeyler götürmediniz. Bana gelen insan sadece bana gelsin. Ben zaten çok sevdiğim arkadaşlarıma giderim. Yemek yoksa beraber yaparız dağınıklık varsa beraber toplarız. ıki çocuğum var ev müze gibi düzenli ve temiz olsun diye bekleyip misafir kabul etmezsem kapımı mühürlemem lazım. Elimden geldiğince hazırlık yaparım.

Yalnız şöyle bir konu var bence misafirliğe gidileceği zaman çaya mı yemeğe mi gelindiği belirtilmeli. Siz çayın yanına bir şeyler hazırlıyorsunuz. Anlıyorsunuz ki misafir aç gelmiş. Veya bütün gün uğraşıp yemek pişiriyorsunuz. Misafir tok gelmiş yemiyor. Eşimin yakınları geleceği zaman eşimden çaya mı yemeğe mi geliyorlar öğrenmesini isterim.

Çocuğuna sahip çıkmayan insanlar konusunda haklısınız. ınsanlık hali kimse çocuğunu sürekli teftiş edemez zaten çocuk ele avuca sığmayan bişeydir. Yaramazlıklar elbetteki olacak ama elinden geldiğince ev sahibine yük olunmamalı. Bunu çoook suistimal edenlere ben de rastladım. Ultra hiper yaramaz bir çocuk ve sanki çocuk benim çocuğum da anne babayla hiç ilgisi yokmuş gibi davrananlar da var. Mutfakta eşimle kavga ettiğimi bilirim yoruldum şu çocuğa biraz da sen bak diye.

Arkadasim kizma darilmada....nasil misafir perverliktir bu anlamadim...

Misafire bayildigni yaziyorsunda....banyoma izinsiz girmesin, cocuklara ayri sofra hazirlamam, temizilik yap vs. vs.....bu ne perhiz bu ne lahana tursusu....benneyaptımki

Galiba sen sadece cocuklu misafir istemiyorsun....:hulya:

hiç bir şeye...
benim sizin bahsettiğiniz tarzda davranan arkadaşım yok...
benimde beni ayakta mı karşıladılar hazır olda mı durdular, ne yaptılar, ne yapmadılar şeklinde takıntılarım yok...
o yüzden geçinip gidiyoruz...

Evet mısafırı Çok severım ama Çocuklu hatta bebeklılerı deĞıl
sızın hoŞunuza Ğıdebılır banyonuza Ğıren mısafırn ama benım deĞıl sızın kadar mısafır perver deĞılım ..sanırım kÜÇÜk Çocuklarınız var alındınız gÜlsÜm sultan hanım ,,lojmanlarda yıllardan berı oturduĞum ıÇın bıkmıŞım aÇıkÇası

Konu benmiyim arkadasim niye alinayim...??

Sadece tuhaf buldum....cünkü bana göre misafir perverlik bu degildir...:hulya:

Ha kücük cocuklarimda var vesselam....ama cok sükür onlara ayri sofra kurmaya gocunan hicbir arkadasim komsum olmadi bu zamana kadar....

benden alıntı yapmışsınızda bende konu benmiyim diye düşündüm aynen sizin ğibi

misafirin basimin ustunde yeri var.
cocuklara gelince benimde cocuklarim yaramaz olabilir bende biryere misafirlige gittigim zaman hakkimda yada cocuklarimi hosgoruyle karsilamayan ev sahiplerine son gidisim olur.
3gunluk dunya esya koltuk vitrin temizlik derdi hicbitmez ama 2cift tatli soz 2 guler yuz gelince evime nasilda mutlu oluyorum.

ninom arkadasim bence siz misafirden hoslanmiyorsunuz.gulsum sultan sadece fikirlerini paylasti.

kızlar kimsenin misafirlik anlayışı kimseyle aynı olamaz yada misafirlikte bekledikleri
herkezin ağırlama şekli ağırlanma şekli başkadır bence kendi fikirlerimizi yazmalıyız diğer yazanları
eleştirmemeliyiz.

benim misafirlik hakkımda düşüncelerimide bir arkadaş alıntı yapıp beni eleştirdi senin gibi misafiri istemem diye
bu kimseyi ilgilendirmez bir topik açılmış ve herkez gibi bende fikrimi söyledim eleştirmeye gerek yok
benim düşüncelerime karşı farklı düşünenleride benmi eleştireyim yani.
beni ilgilendirmez eğer mutlularsa .

gittiğim yer dağınık filansa hiç sinir olmam,insanlık hali.
zaten tanıdıklaımız ya çalışanlar yada çocuğu olanlar.her 2 durumdada evin dağınık olması çok normal,ki olmasa bile ev sahibinin bileceği bişey.ben rahatsız olmam.

taktığım nokta ise,ev sahibinin devamlı kendisinin konuşması ve daha önceden tanışmış olduğu kişilerle sohbet etmesi.
başıma böyle bir olay geldi,ev sahibi bütün akşam diğer kişi ile sohbet etti
o akşam acayip sıkılmıştım.eve gelince eşime anlattım.
ve bir daha oraya gitmeme kararı aldık. naniknanik
yani garip geliyor,evine 2 aile misafir gelmiş,sen sadece biri ile konuşuyorsun.
çok garip.nasıl bir düşünce ki bu CADIARZU.neyse...

bende yeme konusunda ısrar edilmesinden hoşlanmam kendimde gelen misafilerime çok ısrar etmem

gittigim yerde gercektende temizmi pismi fazla bakmam insanlik hali
bir yere gidiyorsam haberli giderim catkapi fazla gitmem zaten
sinir oldugum seyler ise
evsahibinin yorgun tavirlari,cok rahat oturmasi kimse yokmus gibi,
evde misafir varkende uzun sureli mutfakta temizlik yapilmasi,karsiyi dinlemeden butun hayat hikayesini anlatmasi,misafir varken telde uzun sure muhabbet edilmesi
yani misafir varsa o kisiye her anlamda ilgi gosterilmeli ve hos tutulmali sevmedigi insan bile olsa
ben misafir geldiginde buna dikkat ederim
aslinda cok iyi bir misafirperver oldugum soylenir
dogal olarakda aynisi beklerim

nelere sinir olurum ? CADIARZU

İki yüzlü insanların evine asla gitmek istemem. Bunun dışında öyle şuna buna kolay kolay sinir olmam.

yani.. samimiyet ve içtenlik olduğu taktirde, kusurları görebileceğimi zannetmiyorum

eve gelen insan ne yapıyor pardon da...
diyelim tuvalet ihtiyacı geldi adamın ya da kadının... kusura bakmayın ben misafirperver değilim giremezsiniz mi diyorsunuz...
bir yaştan sonra misafirlerinizin çocuklu olmaması da mümkün değil... evlenen çocukta yapıyor sanırım...
artı bu durumunmisafir perverlikle alakası yok...bu da bir görgü... anlayana...

Seni anlıyorum, ama arkadaş öyle yazmamış direkte bebekli misafire sinir oluyorum demiş farkettin mi bilmem, ayrıca senin yaşadığın durumda gerçekten sinir bozucu ilk defa gittiğin bir evde bu kadar rahat davranılması peh hoş değil, bende bu tarz şeylerden hoşlanmam ama bebekli misafir istememezlikte etmem yani...

Alıntı:
ninom kullanıcısından alıntı
çok şükür iki evlat yetiştirdim ve misafirliğe ğitmedim çünkü çocuklarımın uyku düzeni ve yemek saatlerini aksatmadım ,misafirliğe gidpde ayağımda çocuğumu sallayıp başka yataklarda emaneten yatırmadım laflayacağım çene çalacağım diye düzenimi bozmadım ayrıca misafiride çok severim ağırlamaya bayılır ama sorumsuz annelere hayır ......

Alıntı:
Ayrıca Çocuklu mısafırlere servıs yapmayıda zevmıyorum Çocuklara ayrı sofra kurmayıda sevmıyorum gelmeden evel temızlık yap bıde Ğıttıklerınde temızlık yap hayır sevmıyorum okadar ıtırazın var ama senın ıÇın yapacaĞımbıŞey yok

Alıntı:
Tuvaletımı kullanma mevszusunada Ğelınce kadın evıme ılk kez ĞelmıŞ arkadaŞımın arkadaŞı banyomdakı tuvalete ĞırmıŞ bana sormadan benım orda kırlı sepetım var nebıleyım karıŞtırmadıĞını deĞılmı ızın alması Ğerekmezmı belkı banyom mÜsaıt deĞıl

Alıntı:
YemeĞe mısafır almıŞım kadın ÇocuĞun elıne verıp Ğezerek yemesıne ĞÖz yumuyor ya ĞerÇekten sınır bozucu ben Öyle olmadıĞım ıÇın yapanıda kınıyorum okadar bunun anne olup olmamakla ne alakası var

Çocuklu birinin bu düşüncelere sahip olması enteresan gerçekten, sorumsuz ebeveynlere herkes kızar, ama tüm çocuklulara genelleme yapmak niye, bir de şu var siz çocuklarınızla ola ki misafirliğe gittiniz aynı sizin tarzınızda biri olsa ne hissedersiniz, Gülsüm Sultan arkadaşa katılıyorum kusura bakmayın ama hiç te misafirperver değilsiniz, bu sebeplerden ötürü misafiri sevmiyorum deseniz daha mantıklı olurdu, alıntı yaptığım mesajlarınızla çok çelişen bir şey misafirperverim deyişiniz,

Sırf kötü tecrübeler yaşandı diye böyle genellemeler yapmak neden anlamış değilim herkes bir değil ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…