• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafirliğe evet ev sahipliğine hayır anlayışı

aynı teyzemler...malesef...annem senelerdir hepsini ağırladı..yazık ayaktadır hep nasıl hizmet edeyim die şaşırır..ama biri de bir gün olsun gel bende kal dememiştir...kuzenlerim 5-6 sene önce ergenlik çağındayken dile getrimiş;"anne hep biz teyzeme geliyoruz o neden bize gelmiyor "diye annem beklemiş bi ses çıkarmamış teyzem...en son 6 sene önce kızıma hamileyken tabi gurbetlik de var bende özledim..teyzem yine anneme gelmişti onu uğurlarken teyze evime dönmeden geli,p sende de kalmak isterim 1 gün dedim de şakayla gülerek "evine evine " deyince o kadar ağrıma gitti ki benim ve annemin...annem de bidaha gelmek isterse kabul etmicem ne ayıp kızım özlemiş 1 gün gitmek istedi evine diyerek kabul etmedi...demişti.o günden beri memlekete gitsem teyzeme gideyim kalayım asla demem.kal dese bile bu vakitten sonra zaten kalmam.insan isteksiz bile olsa gel kzıım kal derdi.anne teyze oğluna geçmiş olsuna gidiyor ameliyat oldu diye..sofrada kola getiriyor teyzem bardak da bir tane..kendi doldurup içiyor..ama anneme yok ...katynanası kızım ablana doldursana deyince "ha abla içermisin "deyince annem "hayır içmem "diyor haliyle..bu kadar yani....sağolsun teyzem cimriliği tutar..eniştem bana iş bulacaktı aama teyzem benim yükselmemei istemedi mi nedir "otur evde çocuğuna bak napcaksın çalışıp da "diye karşılık verdi tabi eniştem de ancak memlekete gelirsen iş buluruz dedi..ben de tamam geleyim razıyım eşim de kabul eder deyince bir daha ses çıkmadı..

kapıyı açmıyordum..aşağıda bekliyormuş yarım saat kafanı uzatır uzatmaz yakalanıyosun:52:
çarşıya gidicem diyorsun..durağa kadar geliym diyo..
işim var diyorsun..yardım edeyim diyodu:52::52:

aynısı!bir tane de ben de vardı böyle bi çirkef!!!gelir yer içer bi de yemeğim geç olsa mesela "yapa yapa o kadar zaman bunu mu yaptın...." demesi..ya da kendini övmesi sık sık çat kapı gelip bana kocama laf sokması..evimi yermesi...izinsiz mutfaktaki tabağın içini açıp yeyip içip laf sokuşturması..bi de lafını anında veremeyen biriyim niye böyle dedi diye ağlıyordum eşim de bana kızıyordu anında lafını yapıştırsana diye..
bi ara açmamaya başlamıştım kapıyı artık....ama bilemedim o kişinin daha da çirkef olduğunu annem "aman dikkat et kızım bu gibi insan azcık terslesen iftira bile atar "dedi ve malesef tam da dediği gibi oldu.bi tartışma ,le bana ağır bi iftira atıp işin işinden çıkıverdi...artık umrumda değil Allah ahavale ettim bulsun Allah tan ettiğni..aman dikkat edin sizi devamlı yemek isteyen yerken de laf sokan kan emiciler varsa etrafta bi şekilde uzaklaştırın kendinize kinleştirmeden..ben çok çektim siz çekmeyin kızlar...

kızlar çevremde bu tip insanlar var malesef.yani bana geliyorlar,hatta sık sık gelmek istiyorlar.bana geldiklerinde de çok güzel ağırlanmak istiyorlar.fakat ben onlara gittiğimde moralleri bozuluyor.güzelce ağırlamıyorlar,bildiğin o gelmesin ben gideyim sadece derdinde olan kişiler var.bu bana çok bencilce ve saygısızca geliyor.

ben misafiri çok iyi ağırlamayı severim.bu şekilde karşılıklı görüştüğümüz insanlar da var.ama bazı tipler de var bıraksan 10 defa peşpeşe gelecek.ama bir kere zor davet eder.gidince de seni pek umursamaz.

benim yeğenim var.benden biraz küçük bekar,ben evliyim.ben o geldiğinde bir şeyler alayım diye gece tek başıma sokağa bile çıkıyorum,hep yanında oturuyorum,güzel sohbet ediyorum.geçen onlara gittik üstelik eşimle.yani artık dilimiz kurudu da kahveyi isteye isteye yaptırdık.güya yemek yapmışlar ama yemeğin çoğunu yemişler.ben balkona çıkacaktım ona hadi gel sohbet ederiz dedim "tamam" dedi bilgisayarın başından kalkamadığından gelmedi.emeklerime acıdım resmen ya.tam bir öküzmüş.ne yapayım şimdi ben bu kıza?

Canım, ben bu konuda çok sömürüldüm, çok kafa yordum.
Şöyle ki, eşim erkek kardeşini 3 defa arayıp misafirliğe gitmek istediğimizi söylediyse, eltim-kaynım 1 defa kabul etti, 2 defasında reddetti.
Ama onlar icabında hiç habersiz kahvaltıya çat kapı gelir. Surat asmayız, ağırlarız.
Biz 1 defa haberli kahvaltıya gittik, kaynımın davetiyle. Eltim evi bırakıp annesine gitmişti, rezil olduk.
Ayrıca evlerine senede 1 ancak kabul ediliriz, onda da en fazla boş çay içeriz.
Ama kendileri hep karnı aç gelir.
Çok taktikler düşündüm ama uygulamadım.
NEtice de bu benim karakterim, misafir varken pc ile uğraşamam, onu çaysız bırakamam, aç gönderemem, evime gelme diyemem.
Onlar için bu karakterimi değiştiremem.
Evime özellikle davet etmiyorum,ama gelirlerse iyi ağırlıyorum.

ay malesef her yerde var o arkadaşlar o akrabalar .bizimde aile arkadaşımız var ne hikmetse hep onlar bize gelir biz kırkta bir gidersek gideriz ve hep çaya onlar her seferinde yemeğe gelir..yanlış anlaşılmasın tabiki misafire hizmet sorun değil ama karşındaki seni enayi gibi görüp her fırsatı değerlendiriyosa işler değişiyo.

Ailecek bizde misafiri çok severiz
Memur ailesi olduğumuz halde babam bu konuda çok hassas ve merttir.
Yıllardır teyzemlere gider geliriz onun ilk pastasını 19 yaşımda yedim:27:
Çay su başkada ikramları olmazdı ki eniştemde babam gibi memurdu...
Ve inanın buzdolabıları hep siyah poşetlerle dolu olurdu
insan siyah poşetle koyarmı yahu ha bunları tesadüfen görürdük
asla açamazdık buzdolabını.

Keza benim varlıklı dedemde öyle mersinde yaşarlar,tatillerde gelirler buraya
günde 5 öğün ikram isterlerdi ama elini cebine atıpta bi ekmek almazdı.
Hiç unutmam dedemler buranın kavununu beğeniyorlar diye babam bir çuval kavun almıştı
bir haftaya bitmişti:27:
Ama artık annemde çaycı oldu
Sakızcı teyzem ne hikmetse pasta aşamasına geçti dedemde son gelişlerinde
1 koli yumurta banada doğum günümde pasta yaptırdı:9:

Bak biri daha aklıma geldii kız niye böyle bir konu açtın sabah sabah hatırlayıp sinir oldum:9:

Neyse benim çok sevdiğim samimi kız arkdaşım var sürekli bana gelirdi.
Ayıptır söylemesi en az 2 çeşit birşeyler hazırlardım.
İlk gidişimde bana çay tek ikram etmişti,ailesi biraz tuhaf onlardan kaynaklı sandım takmadım.
İkinci gidişimde tek çay...
üçüncü gidişimde gene çay ama yiğenlerinin önüne bir tabak çilek koydu
HYT buyur sende ye bile demedi...İnsan buna kırılmaz mı ya?
Neyse dedim ailesi çok tuhaf,ki ablalarınıda çok iyi tanırım.

Tabi o bana gidip gelirken ben dahada ikramlarda bulunuyorum ama
inanın maddi olarak benden çok daha iyi durumu eğer kötü olsaydı durumu asla bunları yapmaz düşünmezdim bile.
En son gidişimde,onların üzüm bağları çeşitli meyva bahçeleri var
Cevizli sucuk yapar satarlar.Benim çok sevdiğimi bildiği halde birgün getirmemiştir.
Neyse o gün gittiğimde bahçeye açılan elbise odaları var birşey göstercekti bana
bu sucuklarda sandalyenin üstünde duruyor gözüm çarptı oda gördü
dedi bitirdik sucukları iyi dedim
Yahu kız demedi al tadına bak hadi dicem ailesinden çekiniyor ikimiz yalnız
demiyor ya çok üzülmüştüm ogün.
Ondan sonra bende öyle yaptım tekrar gidişimde kısır yaptı:52:
Bugün bana gelicek ne yapsam acaba:9:

gerçekten sabah sabah olmadı bu konu:)
annem ailenin en büyüğüdür teyzemler hep bizdedirler çoluk çocuk torun torba
severim hepsini ama her zaman da olmaz ki yemek çay eee tamam büyüğümdür seve seve yaparım önceden durumumuz çok iyi değildi bulaşık mak. yoktu düşünün o kadar bulaşığı yıkardık şimdi mak. var da Allahtan rahatız beni en çok rahatsız eden gelince kalkmamaları önceden yatmazdım şimdi gidip yatıyorum
aaa bir de durmadan evlilik lafı hele şu son zamanlarda çekilmez oldular ki ikisi de 30yaşında evlenmiştir

yazmıcam yazmıcam dedim ama dayanamadım...

bizim de bizi her daim her alanda sömürmek isteyen kompleksli bir akrabamız vardı.. analı kızlı bizi çekemezlerdi, hep onlar iyi olsun biz kötü olalım, paramız olmasın, başarıyı hele hiç çekemezlerdi.. kardeşimle bana atmadık çamurları kalmadı... gelgelelim bize yaptıkları son ziyarette yoldan geldikleri için yemek koyduk önlerine... aaaa biz tokuz dediler, sonra yeriz dediler... peki dedik, ara ara da sorduk şimdi alırsanız getirelim diye... istemediler... ertesi günü bir cıngar çıktı, bizi diğer akrabalara şikayet etmişler biz çok terbiyesizmişiz yemek vermemişiz onlara, önlerine bi tas çorba koymamışız :s aklıma geldiçe cinlerim tepeme çıkıo !

ay bu anlattığım yeğenim dün telefon etti (ben onun teyzesiyim ama fazla yaş farkımız yok).muhabbet şu:
yeğen-teyzoş naber
ben-iyiyim x.. senden.
yeğen-ya biz size çarşamba gelin demiştik ya.şimdi benim okul başlayacak ,sizi ilerde bir hafta sonu alırız artık.

(bu arada ben sinir oluyorum bana kaç defa gelmişler kendi ayrı,anası babası ayrı dört dönmüşüm etraflarında.okul başlayacak dediği üniversite ve ilk hafta ne dersi olacaksa...üstelik şu gün de demiyor,belirsiz bir tarihe atıyor,gelmeyin yani )

ben-(gülerek)satıldık yani.
yeğen-nası anlarsanız artık.tabi bu görceli bir kavram.

böyle dedi ya kaç yıllık yeğenim ve ben onu tatillere mi götürmedim,kıyafetlerimi mi vermedim.bana gelir yüzümü yıkadığım sabunumu bile kullanır da bir şey demem.çok sinirlendim evet görüşmeyeceğim ha soran olursa da anlatırım yaptığını.kim utanmalıysa o utansın.

yanlış mıyım kızlar?

Son düzenleme:
ay bu anlattığım yeğenim dün telefon etti (ben onun teyzesiyim ama fazla yaş farkımız yok).muhabbet şu:
yeğen-teyzoş naber
ben-iyiyim x.. senden.
yeğen-ya biz size çarşamba gelin demiştik ya.şimdi benim okul başlayacak ,sizi ilerde bir hafta sonu alırız artık.

(bu arada ben sinir oluyorum bana kaç defa gelmişler kendi ayrı,anası babası ayrı dört dönmüşüm etraflarında.okul başlayacak dediği üniversite ve ilk hafta ne dersi olacaksa...üstelik şu gün de demiyor,belirsiz bir tarihe atıyor,gelmeyin yani )

ben-(gülerek)satıldık yani.
yeğen-nası anlarsanız artık.tabi bu görceli bir kavram.

böyle dedi ya kaç yıllık yeğenim ve ben onu tatillere mi götürmedim,kıyafetlerimi mi vermedim.bana gelir yüzümü yıkadığım sabunumu bile kullanır da bir şey demem.çok sinirlendim evet görüşmeyeceğim ha soran olursa da anlatırım yaptığını.kim utanmalıysa o utansın.

yanlış mıyım kızlar?

en azından davranışlarının yanlış olduğunu anlayana kadar mesafeli soğuk davran ve sana gelecez dediğinde bi bahane bul .

oyy ne cokk dertli varmis bu konuda...

Egem dedigin dogru.
onemli olan guleryuz evinde tatli dil,gelen misafire...
Ama insan ozen gosteriyorsa bir parca da karsisindakinden bekliyor.
Onemsendigini gormek istiyor.

Bugun cok mu zor yaa evde hicbiseyin mi yok.
Koy patates ocaga haslansin.al sana salata...
Koy ocaga makarna al sana yogurtlu makarna salatasi,
Yani diyecegim o ki,insan önem verirse elinden ne geliyorsa yapar...hadi bir kere hasta ikincide isi vardi,ama her seferinde her seferinde adaba aykiri...

Dedigim gibi birisine birsey yenmeye gidilmiyor,ztn evlerimizde cok sukur hersey var.
Sadece gosterdigin ozenin aynisini beklemek tabiki hata ama bir parca ozen i herkes hakeder diye dusunuyorum...

Kimse kimsenin evine yemeye içmeye gitmiyor bu kesin ama , ben misafirimi ama az ama çok kişi nasıl ağırlıyorsam gittiğim zaman da hürmet görmek istiyorum tabii.

Tabi gidebilirsem :37:

Ben böyle yapan çoğu kişiyi eledim hayatımdan , mesela bir arkadaşım vardı , kapımın önünden arardı , evdemisin diye , evet diyince de iyi aç kapıyı derdi :) Yani müsaitmisin falan demek yok , heee diyeceksinizki sen de öyle yapıyorsundur , yemine derim sayılıdır gitmelerim 3 bilemedin 4 kere. Son gittiğimde de çocuğuna beslenmeye kek yapmış , 2-3 arkadaş gittik ona , neyse kek kalıpdan parçalanmış halde çıkmış , onu ikram etti , çay ve parçalanmış kek , ki 10 gün öncesinden haberliydi ..:53:

Bunun gibi çok örnek var , he birde davet ediyorlar 4-5 kişiyi , her davet ettiğinden de kek , poğaça falan istiyorlar:51: Ne güzel dimi.

Yani sizde yiyelim içelim bizde gülelim geçelim , ben yine asla ve asla yenilen içilende değilim , bana göre bereket o ama diğer tarafta da enayi yerine koyulmak varki o insanın gücüne gidiyor.

misafirliğe gitmeyi sadece laf olsun diye gitmeyi sevmem tabi bana gelecekler de sırf gelmiş olmak için gelmesin hoş muhabbet severim
az insanla...hayatımda sınırlamalar oldu artık daha seçiciyim ,özel davet etmiyorum haberli geleni de elimden geldiğince ağırlarım ama kendimi
harap etmem,gittiğim yerlerdeki insanların rahatlığına göre ağırlamayı tercih ediyorum.

valla canım benimde var öyle dengesiz arkadaşlarım..şunu yap böyle davran diyemeyecem çünkü kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş.. yeme içme konusunda değil ama en çok yalnız bırakan kişiden nefret ediyorum..nişanlı bi arakadaşım var sık sık gelir bana..bende nişanlıydım o dönemde tesadüfen denk geldi nişanlarımız.. ben 9 ay kaldım nişanlı o bir sene falan..bana geldiğinde nişanlım yani şimdiki eşim arasa mesaj atsa bile müsait değilim der kapatırdım teli..sırf yalnız bırakmamak için ve bak bak ben evine geldim o nişanlısıyla muhabbet ediyor demesin diye..ama ben ona gittiğimde tam 40 dakika diğer odaya geçip konuştu..yapayalnız oturdum tv izledim onun evinde..gelince bi kusura bakma bile demedi..insan biraz mahcup olur biraz uzadı özür dilerim falan der görgüsüz..önce belli etmedim ama baktım her gittiğimde yapıyor bende gitmedim çok bozuldum yaa..ne denir ki bunlara...

evet malesef insanlar kendini bilmiyor bu konuda ama dengeleri ayarlamak elimizde...çok samimi dostlarla bu durum söz konusu olmuyor bence ama sizi kullandığını hissetiğiniz insanlara ben de sinir olurum.tavrımıda koyarım.iki gün önce gelmiş ağırlamışım 2 gün sonra yine arıyor gelecek.hooopp orda dur bu günde sen çağır dimi müsait değilim diye atlattığım çok olmuştur.bir komşum vardı.gece geç vakitte gelir çocuğunu ortaya salar sigarasını yakar sohbet muhabbet bir kaç kere kibarca ağırladım.son geldiğinde müsait değilim canım başka zaman buyur gel dedim kapıdan döndüü...bozuldu.bozulsun.işin özü kızlara haddini bilmeyene bildireceksin yoksa üzülen kendimiz oluyoruz .

gördüğünüz değeri verin bukadar basit ...
yiğeninize nasıl dawranmanız gerektiğini öğrenmiş oldunuz...

aynen ben de onu dicektim hayırlı yaşa sen...ne gördüysen o değeri verceksin 2 yaptın 3 yaptın hala aynı davranıyorsa sana...tamam herşey yeme içme değil bazen elinde olmaz maddiyat elvermez insanın ama ilgilenmeyen birine de sana gelince ilgisiz kalacaksın bence!

amaaaan benim yengem işte...

aynı apartmandayız biz.. gelirler yer içerler.. yemek kek kokularımız gelsin ya da gelmesin bi mutfağımızı ziyaret eder.. yoklar.. çay

içilecekse ben demlerim demlerim bitmez ki kalabalık aileyiz.. hiç yok demedim.. biz onlara giderz bi küçük demlik demler..bitince de

istiyosanız demlim der.. bisküvi bile koycaksa sayılı koyar gerisini bitse bile koymaz.. ama ben annem gibi yapmıyorum ; söylüyorum

ona göre davranıyorum. ama anacım yıllarca sölememiş işte.. kendi çocukları gelinleri bile gelse bizde yer içer.. yengemde rahat

edemezler... ama insan tuha oluyo işte.. ben oturmam onlar gelince..eeeeeeee insan da bekliyo haliyle

arkadaşım sen gel bana sor o akrabaları ..
arkadaşlarımda ole terbiyesizler yok
ama offf akrabalarımız kaynıyor
başta yengem!abimin eşi asla evine kimseyi istemez asla gelin çay için vs yemek yiyin demez sadece senede bir kere ramazanda yemege davet eder!
abartmıyorum üst katımızda annemle babamın evinde oturuyor bide.

akrabalarım var yakın akrabalar bize gelirler sabahın 7 sinde kocaları işe giderken arabayla bırakır otobüsede binmek istemezler.
sonra kahvaltı bizde oglen yemegı bizde akşamda çay yemek ve meyva yemedikten sonra gitmezler.
onlar kafaları estikçe gelir
ancak sen diyelimki 5.6 ayda bikere gitmek istedin gittiğinde bi çay ikram ederler yada sana asla kal vs demezler kendileri geldimi kalmaya bayılırlar
burda büyükçe br pazar var yakınımızda oraya gelirler haftanın bir günü gelir bizde yemek yer giderler.
annem ablam cok iyi melek gibi bu yuzden yararlanıyorlar
bende gelene kadarşı terbiyesizlik etmem ama eşim ole biri olmama izin verceni sanmıyorum bende olmam.
beni evine çağırıp ben 60.70 km kilometre yolu çekip davetine icabet edecekken gelme işimiz var diyen lerde var..
bikere bir akrabam uzak bir yere gitmiştim gel bizde kal dedi akşam dönerken geliyorum dedim evimizde kalmaya yer yok dedi dusunebiliyormusun allahtan ikitane evimiz vardıda oraya yakın olanda kaldım.
geneli sonradan gorme canım bunların.
korkuyorlar aman çayları şekerleri eksilir.
yılda çok nadir alışveriş yaparlar aldıkları şeyleride abarta abarta sanki louis .
kısacası uzak tutulacak insanlar.
bide her fırsatta hava atmaya kalkanlar varki. bi müddet sonra bakıyorsun havaları sönmüş

anneciimin etrafında da var bu tiplerden bol bol. anneme çat diye bazen aramadan gelirler. annem uğramak istediğini söylediğinde de ben sana haber vereyim derler :) ben de misafirin hiçbir türlüsünü sevmem :9: yakın arkadaşlarım dışında tabii

Back
X