Misafirlik sorunsalı

Tekrar sorup sormamam kişi ile yakınlığıma bağlı.

Mesela kuzenime gelme dersem darılmaz. Derim de zaman zaman. Kuzenlerimle aramizda böyle küçük hesaplar yoktur. Birbirimizden aramayız.

Ama mesafeli olduğum biriyse beklerim aramam
Ararsa giderim. Aramazsa gönül koymam. Daha doğrusu üzerine düşünmem.

Iliskiler basit olmalıdır. Böyle karmaşık düşünmemek her zaman zihni genc tutar.

Valla ruhum daraldı benim :) istemiyodur belki, kafası kaldıracak durumda değildir, çayı vardır da çay koyası yoktur. Neden bu kadar ısrar? Kendinize dert arıyosunuz. Ben şahsen ne evime gelinsin istiyorum ne de ben gideyim. Zaten hastalık var zamanı mı şimdi. Görüşmek isterse arar sizi, lütfen üstüne düşmeyin.

Üzerine düşmüyorum tabiki. Aramayı düşünmüyorum tabiki ama ben mi yanlış düşünüyorum acaba oda benden mi bekliyor diye düşündüm bi an.

Tekrar sorup sormamam kişi ile yakınlığıma bağlı.

Mesela kuzenime gelme dersem darılmaz. Derim de zaman zaman. Kuzenlerimle aramizda böyle küçük hesaplar yoktur. Birbirimizden aramayız.

Ama mesafeli olduğum biriyse beklerim aramam
Ararsa giderim. Aramazsa gönül koymam. Daha doğrusu üzerine düşünmem.

Iliskiler basit olmalıdır. Böyle karmaşık düşünmemek her zaman zihni genc tutar.

Gerçekten istiyorum iliskilerimi basit tutmayı ama fazla anlam yükleyip üzülen ben oluyorum..

Geçenlerde bir arkadaşımı arayıp musait olup olmadığını ona gitmek istediğimi söyledim... Oda başka yerde olduğunu söyledi. Kusura bakma falan dedi bende başka zaman ayarlarız tamam dedim kapadım. Şimdi aradan 3 4 gün geçmesine rağmen dönmedi. Ben mi tekrar sana geleyim demeliyim? (Daha önce bak söz verdin bir gün geleceksin tamam mı demişti) İstemiyor desem değil. Ama yani bana biri gelecek olsa musait olmasam , ilk musait olduğum an çağırırım. Simdi hiç donmeyince acaba mi dedim. Ben mi yanlış düşünüyorum.
Biri beni çağırmadan asla müsait misin geleyim diyemem hele ki müsait değilim dediyse bir daha öyle bir soru soramam. Bence bekleyin zaten isterse kendi yazar . Ama şuan zaten pandemi bitmiş değil bende olsam kimseyi evime davet etmem. Arkadaşınıza da anlıyorum o konuda

Biri beni çağırmadan asla müsait misin geleyim diyemem hele ki müsait değilim dediyse bir daha öyle bir soru soramam. Bence bekleyin zaten isterse kendi yazar . Ama şuan zaten pandemi bitmiş değil bende olsam kimseyi evime davet etmem. Arkadaşınıza da anlıyorum o konuda
Hayır öyle bir hassasiyeti yok olsa zaten geleyim demem. Bende kolay kolay gelicem demem kimseye ama geçenlerde konuşurken söz verdin bak geleceksin falan dediği için bekliyor diye düşünüp aradım :)

En sevmediğim şey

Bakın dünya sizin etrafınizda dönmüyor belki insanların sorunu var o an görüşmek istemiyordur kendini iyi hissettiğinde cagiracaktir. Zaten kız size demiş cagiricam diye tekrar mesaj atmayın o size gel demeyene kadar geleyim mi demeyin lütfen biraz düşünceli olun

Aynı tribi geçende ben arkadaşımdan yedim. hastanelerde dolaşıyorum durumuda anlatmadım .müsait değilim seni çağırırım dedim . Bana diyor sen isteseydin ayarlardan çağırirdin .ben şimdi ne diyim buna

Kendi kafamı toparlayamamisken kalktım Alel acele hazırlık yaptım çağırdim.halbuki ben hazır olduğumda cagirsaydim daha iyi vakit geçirirdik
Niye cagriyorsunuz ki . Sizin derdiniz size yeter. ( durum dert değil ama olayın şoku var sonuçta ) Bir insan müsait değilim diyorsa değildir yani.

3-4gün çok kısa bir süre bir ikihafta bekleyin sonra mesaj atın mesaj attığınızda 2-3 gün sonrası için konuşun (mesela çarşamba mesaj attınız cumartesi müsaitmisin şeklinde mesaj atın )

Geçenlerde bir arkadaşımı arayıp musait olup olmadığını ona gitmek istediğimi söyledim... Oda başka yerde olduğunu söyledi. Kusura bakma falan dedi bende başka zaman ayarlarız tamam dedim kapadım. Şimdi aradan 3 4 gün geçmesine rağmen dönmedi. Ben mi tekrar sana geleyim demeliyim? (Daha önce bak söz verdin bir gün geleceksin tamam mı demişti) İstemiyor desem değil. Ama yani bana biri gelecek olsa musait olmasam , ilk musait olduğum an çağırırım. Simdi hiç donmeyince acaba mi dedim. Ben mi yanlış düşünüyorum.
Daha 3-4 gün geçmiş. Belki hala müsait değil. Belki misafir istemediği bir dönemde.
Ben 40 gün geçse de tekrar sormazdım da illa gitmek istiyorsanız biraz daha bekleyin.

Bu arada pandemi döneminde misafir gelmek isteyenlere hayret etmiyor değilim. Belki bu yüzden de istememiştir.

Belki hala müsait değil.
Ayrica pandemi döneminde misafirlik konusundaki ısrarı anlayamıyorum.

Niye cagriyorsunuz ki . Sizin derdiniz size yeter. ( durum dert değil ama olayın şoku var sonuçta ) Bir insan müsait değilim diyorsa değildir yani.

Bana diyorki benim kocam evde yoktu bugün müsaittim sen istemiyorsun isteseydin ayarlar cagirirdin bende daha fazla soylenmesin diye iyi gel ozamn dedim 😒 oyuzden konu sahibine dedim biraz düşünceli olun. O çağırmadan mesaj atıp geleyim mi diye sorma

Daha 3-4 gün geçmiş. Belki hala müsait değil. Belki misafir istemediği bir dönemde.
Ben 40 gün geçse de tekrar sormazdım da illa gitmek istiyorsanız biraz daha bekleyin.

Bu arada pandemi döneminde misafir gelmek isteyenlere hayret etmiyor değilim. Belki bu yüzden de istememiştir.
Milyon kere söyledim bacım mesele o değil... Etrafımda misafir kabul etmeyenler de var ben onları asla aramam ne gelin ne gidin diye. Normalde bu hanım abla gidip geldiğim birisi.

Milyon kere söyledim bacım mesele o değil... Etrafımda misafir kabul etmeyenler de var ben onları asla aramam ne gelin ne gidin diye. Normalde bu hanım abla gidip geldiğim birisi.
Yine de mantık dışı. 3-4 gün geçmiş yahu. Bırakın şurayı yazmayı aklımın ucundan ne yapsam diye geçirmem.

Yine de mantık dışı. 3-4 gün geçmiş yahu. Bırakın şurayı yazmayı aklımın ucundan ne yapsam diye geçirmem.
Hepimiz farklıyız iste. Başkası da sizin dert diye üzüldüğünüz şeye takılmaz... Ama sizce büyük bir derttir... Huyumdur benim ayrıntılarda boğulurum hep.

Pandemi dönemi diye diye 3 yıl oldu bacım... Kimsenin evine zorla baskın yapmıyoruz. O konudaki hassasiyetini bildiğim birisi.
3 de 5 de olsa pandemi devam ediyor.
Bence tekrar mesaj atar ya da sorarsanız zorla gibi olur. Sırf ayıp olmasın diye gel diyecek belki de.

Takmayın.
Boş verin

Back
X