• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misk'in başı çatlıyor

Hosbuldum blue.bende ozlemisim sizi burayi.yok Boyle bi duygu. Kivrandim resmen.iki yil ucretsize ayrilacaktim.annemi getirmeyi dusunuyorum ise baslarsam. Alti aylik olana kadar kesin Ben bakicam. Baslarsam mart gibi baslarim
İşe başla bencede.iş insanı çok rahatlatıyor.
bakacak insanın varsa bu kadar bunalmışken işe başla miskim.sana çok iyi gelecektir.

Hosbuldum blue.bende ozlemisim sizi burayi.yok Boyle bi duygu. Kivrandim resmen.iki yil ucretsize ayrilacaktim.annemi getirmeyi dusunuyorum ise baslarsam. Alti aylik olana kadar kesin Ben bakicam. Baslarsam mart gibi baslarim
gel tabi buralara bak havan değişir.dombik ne güzel yazmış çok doğru..al bebeği çık dışarı,gez biraz,annelik harici kendini unutmamak lazım..arada uyuyunca bırak babasına sen kaç. biraz evden.arkadaşlarınla görüş.1 saat bile insana çok çok iyi gelir inan ..
bir de illa 6 aylık diye şart koymuşsun kendine ama hazır değilsen ,bu şekilde mutlu değilsen,kendini zorlama..daha iyi olacaksan başla işe.

Ağlama yaaa :KK19: canım miskim. 4 ay çok kısa bir süre. Zaman ilerledikçe birbirinize alışacaksınız. Oda yeni hala dünyada tanımaya çalışıyor. En büyük destekçisi sensin yani annesi:KK60: seninle öğrenecek herşeyi aklına gelebilecek herşeyi. Öfkeyi de sevgiyi de. :KK60: Bende yalnızdım biliyorsun seni şu an çok iyi anlıyorum hatta benimde açtığım bikaç konu var istersen bir bak onlara da çok güzel tavsiyeler var. Şimdi beş dk da olsa bebişi koy kanguruya sar göğsüne çık dışarıya. Hasta olmasından korkarsan daha çok hasta edersin bebeğini. Hava al beraber yapın alışverişi. Soyutlama kendini. Bu yorgunluk düzelmeyecek evet ama alışacaksın canım benim:KK60: Büyüdükçe farklı hallerini göreceksin hep. Bu seni gerçekten mutlu edecek. Betül ne zaman yürüdü,anne baba dedi,ne zaman desteksiz oturmaya başladı... İşte bunlar hep dönüm noktası oldu benim için. Herseferinde daha çok alışmaya başladım anneliğe de betüle de. Tek sihirli nokta o uyuduğu zaman sen de uyuyacaksın,dinleneceksin. Geçen seneki geyik topiğinde ben hep netteydim. Evi mok götürüyordu ama uzatıp ayağımı betülü bi yandan sallarken bi yandan sizle yazışıyordum. Arada uyuyordum. Akşam yemeği vs hiç düşünmeden. Sende yap dinlen başka türlüsü yok çünkü senin gücünü toplaman lazım.
Teyzemi aradim dun bebis nasil dedi. Yoruluyorum dedim iyi iyi dogumdan Kaplan kilolarin gider dedi. Baska birini aradim yeter Dort sene yattigin dedi.o uyudugu zamanlarda yapilacak islerimi yapiyorum. En iyisi uyumak sanirim.

" miskim bebeğini güle güle büyüt.sağlıkla...""
bu yaşadığın herşeyi bizlerde yaşadık.
bir kısır döngü bu annelik böyle çok zanaat işte...
kitaplarımı okuyamıyorum diyorsun vc gidebiliyorsan şükret.
annelik çok zor dediğim gibi.zaman sabır ...biraz rahat olmaya çalış.
bebeğin çok küçük 3-4 yaşına kadar sıkıntı yaşayacaksın.
uykuları yemesi içmesi tuv.vs.ihtiyacları zamanla şekil alacak.
Amin fallenim wc'ye bile gidemiuirum oda ayri bi konu. Tavsiyeleriniz iyi geldi ya

Teyzemi aradim dun bebis nasil dedi. Yoruluyorum dedim iyi iyi dogumdan Kaplan kilolarin gider dedi. Baska birini aradim yeter Dort sene yattigin dedi.o uyudugu zamanlarda yapilacak islerimi yapiyorum. En iyisi uyumak sanirim.
Canım fiziki yorgunluğun manevi yorgunluğunu gittikçe büyütüyor. Bedenin dinlensin ki beyninde yorulmasın. Bebeğine bağırman sırf bu yüzden. Beden yorgunluğun düşünmeni engelliyor mantıklı şeyler yapmanı engelliyor.

gel tabi buralara bak havan değişir.dombik ne güzel yazmış çok doğru..al bebeği çık dışarı,gez biraz,annelik harici kendini unutmamak lazım..arada uyuyunca bırak babasına sen kaç. biraz evden.arkadaşlarınla görüş.1 saat bile insana çok çok iyi gelir inan ..
bir de illa 6 aylık diye şart koymuşsun kendine ama hazır değilsen ,bu şekilde mutlu değilsen,kendini zorlama..daha iyi olacaksan başla işe.
Kendime zaman ayirmam lazim dogru olan bu sanirim

Amin fallenim wc'ye bile gidemiuirum oda ayri bi konu. Tavsiyeleriniz iyi geldi ya
tatlım hepimiz yaşadık bunları günlerce saçımı taramadığım olurdu :)
şimdi tosbağam beni beğenmiyor.
anne diyor okula gelirsen süslende gel diyor :)))))))

Canım fiziki yorgunluğun manevi yorgunluğunu gittikçe büyütüyor. Bedenin dinlensin ki beyninde yorulmasın. Bebeğine bağırman sırf bu yüzden. Beden yorgunluğun düşünmeni engelliyor mantıklı şeyler yapmanı engelliyor.
dombik sen böyle yazınca aklıma geldi..şimid çok gülüyorum ama o zaman yaşarken berbattı..ata uyumuyordu asla ve 8-12 ağlama nöbetimiz vardı..en fazla da 45 dk uyur uyanırdı..bende hal kalmadı,zona geçirdim,meme absesi ameliyatı oldum ,50 kg ya düşmüştüm..neyse bir gün eşim bişey söyledi,konuyu bile hatırlamıyorum...ben nasıl bağırıyorum ama görme..adam şaşırdı hatta şaka mı yapıyosun falan dedi..ağlamaya başladım,ata da kucağımda,seni bu babandan kurtarıcam yavrum,boşuyorum babanı falan diyorum..:KK70::KK70:o gün de eşimin d.günüymüş,ilk defa unutmuşum..annem geldi anlattım ben boşanıyorum dedim ,annem de koptu ,bu yüzden mi dedi.:KK70:

Kendime zaman ayirmam lazim dogru olan bu sanirim
evet tatlım kendine zaman ayırman lazım.
eşine buarada baya görev düşüyor.
yada bebeğinin emanet edebileceğin çok güvenilir birisi varsa çık en azından bi avm ye
alış veriş yap.kafan dağılır.

tüm gün evde olmanın gerginliği de var.
benim önerim hava soğuk da olsa, çocuğu sarıp sarmalayıp biraz temiz hava almak.

doğum sonrası psikoloji için balık yağı (omega 3) çok öneriliyor, muhakkak başlayın.

multivitamin vermişti ablamın doktoru, benim doktorum vermemişti.
bilemiyorum, kendi doktorunuza danışarak vitamin takviyesi de düşünebilirsiniz.

kış aylarının dayanılmaz sıkkınlığı bence.
evden kaçmak lazım...
Bi arkadas daha yazmisti vitamin ilacim var Ama icmiyordum.

İlk bir ay benim tansiyon 14ten aşağı düşmedi,haliyle baş ağrısı vardı, gündüz uyuyamam bir de ben, annemdeydim 1.5 ay ama gene de zordu, zor yani kolay bir iş değil

Bi arkadas daha yazmisti vitamin ilacim var Ama icmiyordum.

vitamin vücut direnciniz için.
ancak omega-3ün doğum sonrası depresyona çok iyi geldiğini bir kaç yerde okudum.
kendim de doğumdan sonra düzenli kullandım.
hla bıraktığımda daha agrasifleştiğimi düşünüyorum (bu biraz benim uydurmam da olabilir:))

Cok tsk ederim.aslinda gecen haftalarda bikacgun esimle biyerlere gittik yinede kafadaki yorgunlugum gitmemis demekki.
9 aylık belki de 1 yıllık yorgunluk, birkaç günde geçmeyebilir tabi. Hem eşinizle dışarıdayken de akıl bebeiştedir. :) Zamanla geçer atlatılmasaydı annelerimiz napardı. :) Geçeceğine inanarak yaşamak biraz rahatlatabilir.
Sevgiler,

dombik sen böyle yazınca aklıma geldi..şimid çok gülüyorum ama o zaman yaşarken berbattı..ata uyumuyordu asla ve 8-12 ağlama nöbetimiz vardı..en fazla da 45 dk uyur uyanırdı..bende hal kalmadı,zona geçirdim,meme absesi ameliyatı oldum ,50 kg ya düşmüştüm..neyse bir gün eşim bişey söyledi,konuyu bile hatırlamıyorum...ben nasıl bağırıyorum ama görme..adam şaşırdı hatta şaka mı yapıyosun falan dedi..ağlamaya başladım,ata da kucağımda,seni bu babandan kurtarıcam yavrum,boşuyorum babanı falan diyorum..:KK70::KK70:o gün de eşimin d.günüymüş,ilk defa unutmuşum..annem geldi anlattım ben boşanıyorum dedim ,annem de koptu ,bu yüzden mi dedi.:KK70:
:D :D yazık bize yaaa hormonlar bi dünya tabi :D birbirine giriyor duygular:D

Bende ilk kez bikaç saatleriğine bebeğimi anneme bırakıp eşimin yeni evli arkadaşına ziyarete gitmiştik. Orada hep kızımın ağlama sesini duyuyordum. Hep diyordum kızım beni istiyor beni istiyor diye. Benden on yaş küçük kız dedi senin psikolojin bozulmuş sorunların var doktora gitmen gerek :D

İlk bebeğim .sabah altıda uyandı biraz önce uyudu.kitaplarımı bile okuyamıyorum

hayatımda ufak tefek değişiklikler oldu yazmıştın ilk mesajda bu da tuzu biberi oldu...

bakış açını değiştirmeden bu işi tam anlamıyla kotaramassın... önce bakışımızı değiştiriyoruz... bebeğin hobi değil hayatının en önemli gerçeği şu anda..
kafa yapısını değiştirmessen daha çok sinir krizi gelir.

ya bir de çocuklarla çok ilgili biri değilseniz, bazı ipuçlarını kaçırıyor olabilirsiniz.
ben de sizin gibiydim.
ailelerden de fayda yok, açıkçası yöntemlerini çok anlatmıyorlardı, genelde biz yapalım sen gör muamelesi yapıyorlardı, benim de bu şekilde içime sinmiyordu.
ben de bazı kitaplar edindim. Tracy Hogg'un mesela kitabı bu yönde çok faydalı oldu.
işte şöyle şöyle ise çocuğun uykusu gelmiştir, şöyle şöyle ise bebeğin karnı acıkmıştır gibi.
deneyimli annelere saçma gelebilir ama ilk çocukta insanda hep bir tereddüt oluyor. bu da insanı geriyor.

Adem Güneş de bebek psikolojisi tarzındaki yazılarıyla benim psikolojime iyi gelmişti.
onun bakış açısı çok pozitif olduğu için, insanın gerginliğini alan bir yanı var.
size uymuyorsa fikirleri, size uyan tarzda bir pedagoğun yazılarını takip edebilirsiniz. bu kişiler kullandıkları dile çok dikkat ettikleri için, direk sakinleştirici etkileri oluyor.

İlk bir ay benim tansiyon 14ten aşağı düşmedi,haliyle baş ağrısı vardı, gündüz uyuyamam bir de ben, annemdeydim 1.5 ay ama gene de zordu, zor yani kolay bir iş değil
Benim de tansiyon sikintili. Gunduzleri bende de sifir uyku

Back
X