"Missed abortus" ile bebeğini kaybedenler * bebeğinin kalbi duran anneler

Mavi_Mercan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
483
0
96
İstanbul
Düşük gebeliğin gerçeği, etrafımızda bir çok kişide oluyor hatta bu oran %20 imiş.
bir çok anne adayı bunu yaşıyor, ama tüp bebek ile hamile kalınca bunu yaşamak, hiç bir şeyin farkında değilken rutin kontrolünde bebeğini hareketsiz görmek, daha doktor demeden zaten anlamak...

bebek kaybetmek herkese zor, ama transfer gününden beri onun için yatıp kalkan nefes alan anne adaylarına da daha mı zor?

10. hafta kontrolümde öğrendim ki kalbi durmuş bebeğimin, iknci denemede tek dondurulmuş embriyo ile hamile kalmıştım. Sonrası zaten çok hızlı gelişiyor, bebeğim alındı ve üstünden nerdeyse iki hafta geçti. Bundan daha kötü hikaye çok, daha ileri aylarda bebeğini kaybeden anneler ve daha neler neler..

Sizinde başınıza geldi mi; neler yaşasınız nasıl atlattınız, sonrasında tekrar hamile kalıp bebeğini kucağına alan arkadaşlarım var mı?

merhaba canim bende tup bebek tedavisiyle hamile kalmistim benimde bebegim 8haftalikken kalbi durmustu.iki ay oldu aldirmisim cok zor ALLAH kimseye boyle aci gostermesin

merhaba mavi_mercan benim de 10 hafta 4 gunlukken sadece kontrol icin gittigimizde ogrendik ,korkunc bir haber di bu cunku bebegimi kaybettigime dair hic bir belirti yoktu ,daha sonrasinda maglum kurtaj oldum ,ne beklerken ne buldum cok aci gunlerdi ,kurtajda genel aneztesi aldim uyandigim zaman aslinda bunun dogum olmasini bebegimi kucagima getirilmesini belki o anda herseyden cok isterdim ,,,cok zor gunler seni anliyorum ozellikle bizim gibi uzun ugraslar sonunda boyle sey yasamak tarifsiz ,nasil atlattim o gunleri icime atmadim yani aglamak istedigim zaman agladim ve hep esimle konustum ,zaman bir nepze yardim ediyor ,cok fazla dusumemeye calisiyorum Allahin takdiri buymus diyorum

yasin uygunsa bence gene dene her hamilelik bir sanstir bunu unutma demek ki hamile kalabiliyorsun boyle dusun ...

laelaelaelaelae
yasin uygunsa bence gene dene her hamilelik bir sanstir bunu unutma demek ki hamile kalabiliyorsun boyle dusun ...

doktorumunda dediği buşekilde 1 regl geçip ikinci de dondurulmuşlarla devam edeceğiz inşallah aksilik çıkmazsa.

bu şekilde ilk bebeğiniz kaybedip, ikinci hamileliğinde kucağına alan arkadaşlar yazsalarda bizlere umut , moral olsalar...

merhaba mavi_mercan benim de 10 hafta 4 gunlukken sadece kontrol icin gittigimizde ogrendik ,korkunc bir haber di bu cunku bebegimi kaybettigime dair hic bir belirti yoktu ,daha sonrasinda maglum kurtaj oldum ,ne beklerken ne buldum cok aci gunlerdi ,kurtajda genel aneztesi aldim uyandigim zaman aslinda bunun dogum olmasini bebegimi kucagima getirilmesini belki o anda herseyden cok isterdim ,,,cok zor gunler seni anliyorum ozellikle bizim gibi uzun ugraslar sonunda boyle sey yasamak tarifsiz ,nasil atlattim o gunleri icime atmadim yani aglamak istedigim zaman agladim ve hep esimle konustum ,zaman bir nepze yardim ediyor ,cok fazla dusumemeye calisiyorum Allahin takdiri buymus diyorum

adanor çok üzüldüm; umarım hiç birimiz bir daha yaşamayız.
siz ne durumasınız peki tekrar deneyebildin mi?

Düşük gebeliğin gerçeği, etrafımızda bir çok kişide oluyor hatta bu oran %20 imiş.
bir çok anne adayı bunu yaşıyor, ama tüp bebek ile hamile kalınca bunu yaşamak, hiç bir şeyin farkında değilken rutin kontrolünde bebeğini hareketsiz görmek, daha doktor demeden zaten anlamak...

bebek kaybetmek herkese zor, ama transfer gününden beri onun için yatıp kalkan nefes alan anne adaylarına da daha mı zor?

10. hafta kontrolümde öğrendim ki kalbi durmuş bebeğimin, iknci denemede tek dondurulmuş embriyo ile hamile kalmıştım. Sonrası zaten çok hızlı gelişiyor, bebeğim alındı ve üstünden nerdeyse iki hafta geçti. Bundan daha kötü hikaye çok, daha ileri aylarda bebeğini kaybeden anneler ve daha neler neler..

Sizinde başınıza geldi mi; neler yaşasınız nasıl atlattınız, sonrasında tekrar hamile kalıp bebeğini kucağına alan arkadaşlarım var mı?

malesef o kötü olayı bende yaşadım o kadar acı bişeymiş ki anlatamam.allahım hiç kimsseye yaşatmasın bende 5 yıldan sonra ilk tüp bebek denememde hamile kaldım o kadar sevinmiştik ki her şey çok iyi gidiyordu taki 12 haftalık olduğunda rutin aylık muayene ye gittiğimde doktorun söyledikleri o kadar acıydıki bebeğim 9 haftalıkken karnımda ölmüş kalbi durmuş ve büzüşmüş tam 3 hafta karnımda ölü haldeymiş ama hiç bir belirti olmadı zaten aş ermem hiç olmadı bulantı kusma vs.kanama falanda yoktu o an eşimle birbirimize sarılıp ağladık ve aldılar bebeğimizi kürtaj oldum ne hayallerle gitmiştik oysa muayeneye üzerinden tam 6 ay geçti ama hala üzülüyorum aklıma geldikçe ağlıyorum ama elden bişey gelmiyo dua etmekten başka (biz eşimden dolayı tüp bebek yaptırdık sperm sayısı çok düşük 3-4 milyon civarı varikosel ameliyatı oldu ama değişmedi sayı 3 sene oldu ameliyat olalı kür de yapıyorum ama faydası yok gibi zamanı gelince olucak inşallah ama olmaz diye de korkuyorum bilemiyorum allah büyük:(((((((

malesef o kötü olayı bende yaşadım o kadar acı bişeymiş ki anlatamam.allahım hiç kimsseye yaşatmasın bende 5 yıldan sonra ilk tüp bebek denememde hamile kaldım o kadar sevinmiştik ki her şey çok iyi gidiyordu taki 12 haftalık olduğunda rutin aylık muayene ye gittiğimde doktorun söyledikleri o kadar acıydıki bebeğim 9 haftalıkken karnımda ölmüş kalbi durmuş ve büzüşmüş tam 3 hafta karnımda ölü haldeymiş ama hiç bir belirti olmadı zaten aş ermem hiç olmadı bulantı kusma vs.kanama falanda yoktu o an eşimle birbirimize sarılıp ağladık ve aldılar bebeğimizi kürtaj oldum ne hayallerle gitmiştik oysa muayeneye üzerinden tam 6 ay geçti ama hala üzülüyorum aklıma geldikçe ağlıyorum ama elden bişey gelmiyo dua etmekten başka (biz eşimden dolayı tüp bebek yaptırdık sperm sayısı çok düşük 3-4 milyon civarı varikosel ameliyatı oldu ama değişmedi sayı 3 sene oldu ameliyat olalı kür de yapıyorum ama faydası yok gibi zamanı gelince olucak inşallah ama olmaz diye de korkuyorum bilemiyorum allah büyük:(((((((

hulya_1984 Allah bebeklerimizi kucaklarımıza alarak bu acı anıları unutmayı nasip etsin, bundan sonrakiler sağlıklı olsunlar inşallah...

Siz tekrar deneyecek misiniz peki, yada dondurulmuşlarınız var mıydı? Baya geçmiş üzerinden.

hayır mavi mercan dondurulmuş embriyomuz yok keşke olsaydı!!! 3 tane 2.kalite koydular 1 tanesi tuttu 9 haftalıkken kalbi durmuş onunda bir daha yapmayı şimdilik düşünmüyorum eşim test yapacak eğer değerler değişmişse aşılama istiyorum tüp bebek baya masraflı oluyo şimdi tek embriyo katıyolar o yüzden de biraz isteksizim kısmet.inşallah bir gün bizimde bebeğimiz olacak allahım çok bekletmesin hepimizi sizin sorun ne peki?adım hülya bu arada memnun oldum.

Maalesef bende mucizemi kaybettim..11. haftaya girerken rutin kontrole gittik.Giderken yolda eşimle hayaller kuruyoduk..Eşim cinsiyetini söylerler mi dedi...Bende yok artık utanmasan kucağına isteyeceksin dedim..Kucağımıza aldık ama çok acı şekilde.........................................................................................................................................................................................................................................

laelaelaelaelae

doktorumunda dediği buşekilde 1 regl geçip ikinci de dondurulmuşlarla devam edeceğiz inşallah aksilik çıkmazsa.

bu şekilde ilk bebeğiniz kaybedip, ikinci hamileliğinde kucağına alan arkadaşlar yazsalarda bizlere umut , moral olsalar...

canlarım sakın ola umudunuzu kaybetmeyin çünkü ben beş kez düşük yaptım ikisi missed abartus .ayrıca iki defa başarısız tüp bebek denedim .tam artık benim kader buymuş dedimki kendim hamile kaldım bu da düşücek derken çok şükür 8 aylık oğlum var Allah kimsyi bu yolda üzmesin hepinize versin İnsallah .Hepinize sağlıklı evlatlar dileğiyle.Vakti ve zamanı gelince hepinizin olcak inanın.,

malesef aynı şeyi 2 yıl önce 26 aralıkta bende yaşadım :((
doğal yoldan hamile kalmıştım zaten istenen ve beklenen bir bebekti ve rabbim nasip etmişti ama devamı gelmedi
ben öğrendiğimde 6 haftalıklı maşallah annede bebekte çok sağlıklı dedi
iyi dediği 3 gün yaşıyor derler ya aynen öyle oldu
11. haftada muayeneye gittik bende ne hayaller kurmuştum ne kadar büyümüş onu görecektim
derken 6+3te öldüğünü ve zehirlenmememin mucize olduğunu kürtaj olması gerektiğini söyledi
eşimi çağırdım sonra sadece kaybettik diyebildim çok ağladım oradaki herkes yanıma olur bir daha üzülme diye geldi
masaya yatışım hala gözümün önünde
canımı orada bırakışım hala öyle
o gece onsuz yatmanın acısı ise tarif bile edilemez
2 senem zehir oldu çok üzüldüm çok ağladım
eşimede bu dönemde çok çektirdim
hayatta olmak bile bazen anlamsız geldi ama eşimi çok seviyordum
derken aşılama yapalım dedik ne duysak deniyoruz ya
yaptırdık olmadı üzerinde 1 yıl geçti hala tık yok
derken tüp bebeğe karar verdik
ağustos ayında denemem oldu ve rabbime şükürler olsun geldi meleğim
6. haftada gittik dr a kese vardı ama bebiş yoktu zaten üstten baktı 2 hafta sonra gel dedi
o 2 hafta geçmedi tabi
neyse gittik kalp atışını şükür duyduk ama korkular bitti mi
tabiki hayır rabbim sen koru demeden yemek bile yemiyorum
çok korkuyorum
rabbim hiç kimseye bu tarifi imkansız acıyı yaşatmasın çok zor
herkese hayırlı sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah
dualarım seninle canım
sende bana et ne olur ....

malesef aynı şeyi 2 yıl önce 26 aralıkta bende yaşadım :((
doğal yoldan hamile kalmıştım zaten istenen ve beklenen bir bebekti ve rabbim nasip etmişti ama devamı gelmedi
ben öğrendiğimde 6 haftalıklı maşallah annede bebekte çok sağlıklı dedi
iyi dediği 3 gün yaşıyor derler ya aynen öyle oldu
11. haftada muayeneye gittik bende ne hayaller kurmuştum ne kadar büyümüş onu görecektim
derken 6+3te öldüğünü ve zehirlenmememin mucize olduğunu kürtaj olması gerektiğini söyledi
eşimi çağırdım sonra sadece kaybettik diyebildim çok ağladım oradaki herkes yanıma olur bir daha üzülme diye geldi
masaya yatışım hala gözümün önünde
canımı orada bırakışım hala öyle
o gece onsuz yatmanın acısı ise tarif bile edilemez
2 senem zehir oldu çok üzüldüm çok ağladım
eşimede bu dönemde çok çektirdim
hayatta olmak bile bazen anlamsız geldi ama eşimi çok seviyordum
derken aşılama yapalım dedik ne duysak deniyoruz ya
yaptırdık olmadı üzerinde 1 yıl geçti hala tık yok
derken tüp bebeğe karar verdik
ağustos ayında denemem oldu ve rabbime şükürler olsun geldi meleğim
6. haftada gittik dr a kese vardı ama bebiş yoktu zaten üstten baktı 2 hafta sonra gel dedi
o 2 hafta geçmedi tabi
neyse gittik kalp atışını şükür duyduk ama korkular bitti mi
tabiki hayır rabbim sen koru demeden yemek bile yemiyorum
çok korkuyorum
rabbim hiç kimseye bu tarifi imkansız acıyı yaşatmasın çok zor
herkese hayırlı sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah
dualarım seninle canım
sende bana et ne olur ....

ozlemilker ne güzel anlatmışsın, anne olunca korkular bitmiyor, ha keseyi gör, ha kalp sesi duyulsun ha rutin testleri temiz çıksın derken geçiyor, ama bak ne güzel tekrar hamilesin arkadaşım, hemde 11. hafta tadını çıkar, umarım sağlıkla gelir minik biz de burda çok seviniriz. Dua ederim canım etmem mi , sende eksik etme.

canlarım sakın ola umudunuzu kaybetmeyin çünkü ben beş kez düşük yaptım ikisi missed abartus .ayrıca iki defa başarısız tüp bebek denedim .tam artık benim kader buymuş dedimki kendim hamile kaldım bu da düşücek derken çok şükür 8 aylık oğlum var Allah kimsyi bu yolda üzmesin hepinize versin İnsallah .Hepinize sağlıklı evlatlar dileğiyle.Vakti ve zamanı gelince hepinizin olcak inanın.,

esya heh işte ben bunu aruyordum
bize umut verecek
olumsuzlukların sonrasında bebeğini kucağına alabilmiş birini :)
Umarım bizimkilerin de vakitleri zamanları az kalmıştır artık bize kavuşmak için :)

Maalesef bende mucizemi kaybettim..11. haftaya girerken rutin kontrole gittik.Giderken yolda eşimle hayaller kuruyoduk..Eşim cinsiyetini söylerler mi dedi...Bende yok artık utanmasan kucağına isteyeceksin dedim..Kucağımıza aldık ama çok acı şekilde.........................................................................................................................................................................................................................................

Biz de canım bizde,, acaba cinsiyetini anlar mı az da olsa diyordum,
e artık büyümüştür elleri kolları oynuyordur diyordum
kaç cm oldu acaba yeni ultrason resmini alıp koycam gözümün önüne bir yere diyordum
ultrasonda hareketsizce duran bebeğimi görebildim...

Son düzenleme:
hayır mavi mercan dondurulmuş embriyomuz yok keşke olsaydı!!! 3 tane 2.kalite koydular 1 tanesi tuttu 9 haftalıkken kalbi durmuş onunda bir daha yapmayı şimdilik düşünmüyorum eşim test yapacak eğer değerler değişmişse aşılama istiyorum tüp bebek baya masraflı oluyo şimdi tek embriyo katıyolar o yüzden de biraz isteksizim kısmet.inşallah bir gün bizimde bebeğimiz olacak allahım çok bekletmesin hepimizi sizin sorun ne peki?adım hülya bu arada memnun oldum.

hulyacım bende memnun oldum, benim ilk 1 tane koydular tutmadı, bu ikinci transferdi dondurulmuş 1 embriyo koydular bu tuttu ama kaybettik şimdi donurulmuşla 2 embriyo konulacak, ikizlerim olsun çok istiyorum ama ümidimi kaybetmedim de heyecanım artık gitti yaşayarak göreceğim artık, heyecanlanmadan tuttacak mı tutmayacak mı kalacka mı gidecek mi göreceğiz :(

gecen yil bende bu aciyi yasadim yasadigim husranin tarifini bulamiyorum ama sizler beni anlarsiniz anlatamasam da.uc ayin sonunda tam rahatlamisken kaybetmistim bebegimi. test yaptilar kromozom sorun mu vardi bebegimde diye, hep istedigim kiz bebegi oldugunu oyle ogrenmistim. kromozom acisindan saglikliydi. sonra bana pihtilasma testleri yapildi onlarda normal cikti doktor bu iki nedenden degilse demek bebek olusurken kalp damar sisteminde bir sorun olusmustu die tahmin yurutebiliriz ancak dedi. simdi cok sukur hamileyim ama inanin hala o bebegimi dusunur hala onu ozlerim. oysaki bunu yapmamak lazim o uzuntuyu yasayip birakmak lazim isyan olmamasi icin.birakmak derken uzulmemek bu kadar uzun kalbinde sevgisini yasatmak. ama oyle ya da boole ilk goz agrisi dedikleri buymus demek daha kollariniza almadan annelik duygusunu yasatiyordu bebeklerimiz.simdi her kontrolde doktor bakar bakmaz haykirarak "kalbi atiyor mu" diyorum korka korka. bu hamileligim psikolojisi cok zor benim icin. binlerce kez sukurler ediyorum tabii ama iste o stres de pesimi birakmiyor.
gercekten sizleri cok iyi anliyorum emin siz de beni. hic korkmayin olmaz demeyin yine hamile olucaksiniz ve busefer her sey yolunda gidicek sadece bunu hic unutmayin, hep inanin. kaybettigimiz bebeklerimizi asla unutmayacagiz hep kalbimizde yasiyacaklar.

mavi mercan inşallah tutacak ümidimizi kaybetmeyelim allaha bol bol dua edelim inşallah ikiz olur allah gönlüne göre versin :)))

ozlemilker ne güzel anlatmışsın, anne olunca korkular bitmiyor, ha keseyi gör, ha kalp sesi duyulsun ha rutin testleri temiz çıksın derken geçiyor, ama bak ne güzel tekrar hamilesin arkadaşım, hemde 11. hafta tadını çıkar, umarım sağlıkla gelir minik biz de burda çok seviniriz. Dua ederim canım etmem mi , sende eksik etme.

evet canım o korkular bırakmıyor
herkes gibi doğurup salamadık ortaya bizi buldu işte
ama bunada şükür rabbim sevdiği kuluna dert verirmiş derler
evet canım 11. haftaya girdik hayırlısıyla
inşallah canım
rabbim sanada sağlıklı bebişler versin bundan sonra sende dualarımdasın :):Saruboceq:

Back
X