"Missed abortus" ile bebeğini kaybedenler * bebeğinin kalbi duran anneler

gecen yil bende bu aciyi yasadim yasadigim husranin tarifini bulamiyorum ama sizler beni anlarsiniz anlatamasam da.uc ayin sonunda tam rahatlamisken kaybetmistim bebegimi. test yaptilar kromozom sorun mu vardi bebegimde diye, hep istedigim kiz bebegi oldugunu oyle ogrenmistim. kromozom acisindan saglikliydi. sonra bana pihtilasma testleri yapildi onlarda normal cikti doktor bu iki nedenden degilse demek bebek olusurken kalp damar sisteminde bir sorun olusmustu die tahmin yurutebiliriz ancak dedi. simdi cok sukur hamileyim ama inanin hala o bebegimi dusunur hala onu ozlerim. oysaki bunu yapmamak lazim o uzuntuyu yasayip birakmak lazim isyan olmamasi icin.birakmak derken uzulmemek bu kadar uzun kalbinde sevgisini yasatmak. ama oyle ya da boole ilk goz agrisi dedikleri buymus demek daha kollariniza almadan annelik duygusunu yasatiyordu bebeklerimiz.simdi her kontrolde doktor bakar bakmaz haykirarak "kalbi atiyor mu" diyorum korka korka. bu hamileligim psikolojisi cok zor benim icin. binlerce kez sukurler ediyorum tabii ama iste o stres de pesimi birakmiyor.
gercekten sizleri cok iyi anliyorum emin siz de beni. hic korkmayin olmaz demeyin yine hamile olucaksiniz ve busefer her sey yolunda gidicek sadece bunu hic unutmayin, hep inanin. kaybettigimiz bebeklerimizi asla unutmayacagiz hep kalbimizde yasiyacaklar.

ozlemcim canım , zaten seninle bir çok şeyimizi paylaştık, aynı hafta transferimiz olmuştu :) seninkinin güzel haberleri ile sevineceğiz artık, en azından şimdilik bizimkilerin güzel haberleri gelene kadar.

sagol mavi mercancim Insallah yakinda taranferin olucak yine ayni donemi paylasacagiz seninle; ve burda bekleyen tum acili arkadaslarimiz da en kisa surede yavrularina kavusacaklar. Allah hepinizin gonlune gore versin Insallah.

bende tüp bebekle ilk denememde hamile kalmıştım nerdeyse 1 ay yattım sadece yemek ve tuvalet için kalktım ama malesef 9. hafta kontrolüme gittiğimde bende o hazin sonu yaşadım bebeğimin kalbi durmuştu sanki dünya başıma yıkıldı tabiki yaşadığımdan çok ama çok zor şeyler yaşayanlar var Allah hepsine sabır versin ama herkes kendi acısını biliyor birde gerçekten bizler bebek sahibi olmak için çok uğraşıyoruz çok bekliyoruz o yüzdende acımızı dahada katlanarak yaşıyoruz üzerinden 7 ay geçti ama sanki daha dün gibi acısı Allah bizlere sabır versin ve kucaklarımızı boş bırakmasın

bende tüp bebekle ilk denememde hamile kalmıştım nerdeyse 1 ay yattım sadece yemek ve tuvalet için kalktım ama malesef 9. hafta kontrolüme gittiğimde bende o hazin sonu yaşadım bebeğimin kalbi durmuştu sanki dünya başıma yıkıldı tabiki yaşadığımdan çok ama çok zor şeyler yaşayanlar var Allah hepsine sabır versin ama herkes kendi acısını biliyor birde gerçekten bizler bebek sahibi olmak için çok uğraşıyoruz çok bekliyoruz o yüzdende acımızı dahada katlanarak yaşıyoruz üzerinden 7 ay geçti ama sanki daha dün gibi acısı Allah bizlere sabır versin ve kucaklarımızı boş bırakmasın

dyln umarım en kısa zamanda ikinci bir transferler meleklerini alırsın kucağına.

İlk trasnferimde deli gibi yattım kalkmadan :) ama tutmadı
ikincide daha rahat davrandım, yine çok yattım dinlendim ama robot gibi gezmedim oldu ama kaybettim. Bu işte tutması bir süreç kalması bir süreç, ve ikisi de Allahın takdirinde ne diyelim :(

merhaba bende kaybedenlerdenim 2. tüp bebek denememde hamileydim ama 8. haftada kalp atışları olmadığı için kürtaj olmuştum dünyam durmuştu sanki uzun zaman kendime gelemedim ama hayat devam ediyordu işte ve bende toparlanmalıydım 10 ay oldu
şimdi 4. tüp bebek tedavime başladım anladımki ne fazla yatmak ne fazla gezmek fazla etkilemiyor ağır iş ve ani hareketler yapmamak lazım sadece tabi birde beslenmeye biraz dikkat etmeli
1. de daha çok yattım olmadı 2. de dolaştım yürüdüm iş yaptım yavaşça oldu 3. de de fazla değil tabi ama işde yaptım yürüdümde ama olmadı kısmet yani
ama çok zor bir süreç allah hepimize kolaylıklar versin ve sonunda sağlıklıca kavuştursun bebeklerimize

ben ilk denemede hamile kaldım annem baktı hiç bir iş yapmadım sadece wc ve yemek dışında kalkmadım ve oldu.ama 9.haftada durmuş kalbi ne yapalım bu dünyada yicek ekmeği yokmuş 2.denemeyi yapmaya korkuyorum yine aynı olur mu diye ama doktor bir daha hamile kalırsan aspirin kullanıcaksın dedi(kan sulandırıcı)acaba o günleri görücek miyim diye düşünüyorum ama her şey kısmet tabi allahım bu yolda emek veren herkesin yardımcısı olsun hamile olanlarda inşallah bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucaklarına alırlar darısı bizlere AMİNNNNNN

canim benim durumum seninkiyle ayni bende tup bebek tedavisiyle hamile kaldim benim bebegimde 9.haftada kalbi durmustu dr banada dedi bir dahaki hamileligimde aspirin icmen lazim kani sulandiryormus. cok korkuyorum birdaha oyle olur diye cesaretim yok bir daha basliyayim

canim benim durumum seninkiyle ayni bende tup bebek tedavisiyle hamile kaldim benim bebegimde 9.haftada kalbi durmustu dr banada dedi bir dahaki hamileligimde aspirin icmen lazim kani sulandiryormus. cok korkuyorum birdaha oyle olur diye cesaretim yok bir daha basliyayim

melisaa dondurulmuşun yok mu? bir de tedavi süresinde hep 36 saatte bir aspririn içiyordum hamile kalınc atest zamanı birkaç gün kanamam oldu o zaman kestiki, sana hiç vermemişler miydi?

melisaa dondurulmuşun yok mu? bir de tedavi süresinde hep 36 saatte bir aspririn içiyordum hamile kalınc atest zamanı birkaç gün kanamam oldu o zaman kestiki, sana hiç vermemişler miydi?

benim dondurmuslarim bir tane var bana aspirin vermediler .durumun iyiydi hic kanamam falan olmadi bebegim 6 bucuk haftalikken kalp atisini duyduk 2kez ultrasyona gitigimde kalbi durmustu.

slm arkadaşlar öncelikle bu sıkıntıyı yaşayanlara geçmiş olsun diyorum Rabbim bidaha yaşatmasın.bende ilk tüp bebek denememde tuttu erkek bebeğe hamileydim 17. haftada durup dururken bi akşam suyum geldi hastaneye gittiğimizde bebek canlıydı fakat bigece bebeğim karnımdayken sabahı bekledim sabaha kadar susuz olduğu için büzüştü ve ölmüştü normal doğumla sancı felan verip aldılar zaten yaşamazdı çok erkendi doğum için ciğerleri gelişemezdi tamda kıpırtılarını hisstmeye başladığım haftaydı,2. denememde tutmadı ve şimdi 3. denememde 24 haftalık kız bebeğe hamileyim,16. haftada hafif bi lekelenmem oldu çok korktum hemen gittik doktora serklaj yapıldı yani rahim ağzına dikiş atıldı ilki gibi olmasın die şimdide riskli bi gebelik olduğu için evdeyim sürekli dışarı pek çıkmıyorum mecbur kalmadıkça ama bebeğim için herşeye değer.arkadaşlar sizde geçmişteki yaşadığınız üzüntüyü unutup geleceğe bakın çok şükürki birini verip alan Rabbim ikinciyide verir elbet tek duamız sağlıkla kucağımıza alabilmek unutmayınki tüp bebekte stres ve moral çok önemli 2. denemenin tutmuycanı biliodum ve tutmadı çünkü çok bozuk bi moralle transferim oldu moralinizi yüksek tutun geleceğe bakın bidahaki olacak tansferinize odaklanın boşverin önceki kötü anıyı unutmayınki onu yaşayamayanlar ve hiç yaşayamayacak olanlar var 2 kişi tanıyorumki ben tüp bebek şansları bile yok ya öle olsaydık en azından denemişiz ve tutmuş... nese çok uzattım Rabbim sağlıklı evlatlar versin hepimize bol bol dua elden başka bişi gelmez....

Düşük gebeliğin gerçeği, etrafımızda bir çok kişide oluyor hatta bu oran %20 imiş.
bir çok anne adayı bunu yaşıyor, ama tüp bebek ile hamile kalınca bunu yaşamak, hiç bir şeyin farkında değilken rutin kontrolünde bebeğini hareketsiz görmek, daha doktor demeden zaten anlamak...

bebek kaybetmek herkese zor, ama transfer gününden beri onun için yatıp kalkan nefes alan anne adaylarına da daha mı zor?

10. hafta kontrolümde öğrendim ki kalbi durmuş bebeğimin, iknci denemede tek dondurulmuş embriyo ile hamile kalmıştım. Sonrası zaten çok hızlı gelişiyor, bebeğim alındı ve üstünden nerdeyse iki hafta geçti. Bundan daha kötü hikaye çok, daha ileri aylarda bebeğini kaybeden anneler ve daha neler neler..

Sizinde başınıza geldi mi; neler yaşasınız nasıl atlattınız, sonrasında tekrar hamile kalıp bebeğini kucağına alan arkadaşlarım var mı?

okurken içim öyle acıdıki.. titredim . tüp bebek öyle emek, öyle özveri, öyle bir hayalki. anne adayının yaşam noktası oluyor. dünya bu konunun etrafında dönüyor. sonuçta sevincide üzüntüsüde çok büyük yaşanıyor.

slm arkadaşlar öncelikle bu sıkıntıyı yaşayanlara geçmiş olsun diyorum Rabbim bidaha yaşatmasın.bende ilk tüp bebek denememde tuttu erkek bebeğe hamileydim 17. haftada durup dururken bi akşam suyum geldi hastaneye gittiğimizde bebek canlıydı fakat bigece bebeğim karnımdayken sabahı bekledim sabaha kadar susuz olduğu için büzüştü ve ölmüştü normal doğumla sancı felan verip aldılar zaten yaşamazdı çok erkendi doğum için ciğerleri gelişemezdi tamda kıpırtılarını hisstmeye başladığım haftaydı,2. denememde tutmadı ve şimdi 3. denememde 24 haftalık kız bebeğe hamileyim,16. haftada hafif bi lekelenmem oldu çok korktum hemen gittik doktora serklaj yapıldı yani rahim ağzına dikiş atıldı ilki gibi olmasın die şimdide riskli bi gebelik olduğu için evdeyim sürekli dışarı pek çıkmıyorum mecbur kalmadıkça ama bebeğim için herşeye değer.arkadaşlar sizde geçmişteki yaşadığınız üzüntüyü unutup geleceğe bakın çok şükürki birini verip alan Rabbim ikinciyide verir elbet tek duamız sağlıkla kucağımıza alabilmek unutmayınki tüp bebekte stres ve moral çok önemli 2. denemenin tutmuycanı biliodum ve tutmadı çünkü çok bozuk bi moralle transferim oldu moralinizi yüksek tutun geleceğe bakın bidahaki olacak tansferinize odaklanın boşverin önceki kötü anıyı unutmayınki onu yaşayamayanlar ve hiç yaşayamayacak olanlar var 2 kişi tanıyorumki ben tüp bebek şansları bile yok ya öle olsaydık en azından denemişiz ve tutmuş... nese çok uzattım Rabbim sağlıklı evlatlar versin hepimize bol bol dua elden başka bişi gelmez....

allah seni bir daha üzmesin arkadaşım bu yolda. gününü tamamlayıp bebeğini kucağına almayı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. bu yolda kimse çaresiz kalmasın. ne istiyoruzki sadece anne olmayı. bir bebeği sevgiyle büyütebilmeyi.

merhaba bende kaybedenlerdenim 2. tüp bebek denememde hamileydim ama 8. haftada kalp atışları olmadığı için kürtaj olmuştum dünyam durmuştu sanki uzun zaman kendime gelemedim ama hayat devam ediyordu işte ve bende toparlanmalıydım 10 ay oldu
şimdi 4. tüp bebek tedavime başladım anladımki ne fazla yatmak ne fazla gezmek fazla etkilemiyor ağır iş ve ani hareketler yapmamak lazım sadece tabi birde beslenmeye biraz dikkat etmeli
1. de daha çok yattım olmadı 2. de dolaştım yürüdüm iş yaptım yavaşça oldu 3. de de fazla değil tabi ama işde yaptım yürüdümde ama olmadı kısmet yani
ama çok zor bir süreç allah hepimize kolaylıklar versin ve sonunda sağlıklıca kavuştursun bebeklerimize

umarım bu topikde en geç 1 yıl sonra bebeklerimizin hikayelerini paylaşırız da bizim gibi bebekkleriniz kaybeden anne adaylarına moral oluruz.

benim dondurmuslarim bir tane var bana aspirin vermediler .durumun iyiydi hic kanamam falan olmadi bebegim 6 bucuk haftalikken kalp atisini duyduk 2kez ultrasyona gitigimde kalbi durmustu.

topiklerde genelde paylaşılanlardan bildiğim mutlkaa aspriin veriyorlar ama sizin merkezin uygulaması farklıymış demekki canım, bir sonrakine sor mutlaka.

topiklerde genelde paylaşılanlardan bildiğim mutlkaa aspriin veriyorlar ama sizin merkezin uygulaması farklıymış demekki canım, bir sonrakine sor mutlaka.

canim ben yurtdisindayim burda 2 defa tup bebek denedim olmadi 3.de tr ye geldim tup bebek yaptim tutu ama sonu husranla biti bebegim beni yalniz basima birakip giti.hamilelik kontrulunu burdaki hastanede yapiyordum hic bir vitamin hapi yada aspirin bisey vermedi.

Merhaba uzun zaman olmuş bu topik acilali ama ben yeni gordum.
Ben de 3 yıllık evliyim çok istediğim yavruma hamile olduğumu duyduğumda dünyalar benim olmuştu. Herşey yolunda gidiyordu ama 11. hafta kontrolünde kalbinin durduğunu öğrendik:(
Kuretaj yapildi, kromozom testleri, pıhtılaşma faktörleri bakıldı herşey normaldi.
3 ay geçti üzerinden. Bu ay çok umutluydum tekrar hamile gibi hissediyodum kendimi ama olmadı:( duygularım ilk bebeğimi kaybettigim güne döndü sanki, surekli ağlıyorum. Sabretmek ne zormus diyorum. Allah isyan etmeden, sabrederek hepimize hayrlisiyla anneliği tattirsin. Sağlıklı ve hayırlı yavrular versin hepimize ins.
Kul olmak, imtihanlara sabretmek gerçekten zormus...

Back
X