Doktorlar hamile kalabilirsin bununla ilgili senin tarafından bir sıkıntı olmayacaktır eşinde herhangi bir sıkıntı yoksa eğer dediler. Fakat sürecin ağrılı geçebilir, az da olsa düşük riskin var, miiyomun sana ağrı yapıp 1-2 gün hastanede kalabilirisn, direk bebeğe değil ama sana etkisi olacaktır büyürse dediler ve bir de erken doğum riskin var yine ağrıların tetiklerse dediler. Bunun dışında yine bir ihtimal miyomun beslenmesi kesilir ve çürüyebilir bu durum küçülmesine sebep olur dediler. Sorunsuz atlatanlar olduğu gibi çok problem yaşayanlarda oluyormuş o yüzden artısı ile eksisi ile düşünmemizi isteyip bize bıraktılar. Gerçekten zor bir durum ilk gittiğim doktorum biran önce gebe kal dedi. Ağrılı olur ama uzatma gebeliğini artık dedi. Diğerlerinin önerisi ameliyattı. Ama tabi ameliyat olursanda olmazsan da risk hep var. Biz bu yolu tercih ettik umarım bu durumu yaşayan hepimizin sıkıntısız geçer süreci. Bu arada gittiğim doktoraların ortalama yorumu benim rahmin üstünde ve sağ tarafta yaklaşık 7-8 cm aralığında mantar şeklinde, saplı bir miyom yorumu yapıldı. Şekilsiz bir patates şekli gibi diyenler oldu. İdrar kesesine baskı yapıyor dolayısıyla sık sık idarara çıkıyorum bazılarında arkada ise miyom kabızlık yapabiliyormuş ben de böyle bir problem yok. Bu durumu yaşayanların ve hamilelik süreci geçirenlerin tecrübelerine çok ihtiyacım olacak çünkü biz gebelik denemeyi tercih ettik. Cevabınız için teşekkür ederim sağlıklı günler dilerim