Gebeliğe Hazırlık Miyom aldırıp hamile kalan var mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Zehralinka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2020
18
1
1
30
Merhaba arkadaşlar miyom ameliyatı olduktan sonra 6 ay bekleyip sonrasında bebek sahibi olanlar var mı gebelik nasıl geçiyor bebek hemen tutuyor mu deneyimlerinizi paylaşır mısınız ben ilk bebeğimi erken doğumla kaybettim miyomektomi oldum doktor 3 Ay korun yeterli dedi ama 5 ay falan beklemeyi düşünüyoruz

Ben de miyom ameliyatı olalı 5,5 ay oldu. Hamilelik istiyorum. Ben de bu konuyu merak ediyorum. Miyomektomi sonrası hamile kalanlar ya da kalamayanlar yorum yaparsa çok sevinirim

Ben de 2 kez oldum amaliyat ilkinden 1 yıl sonra hamile kaldim 9 haftlikken düşük yaptim miyom dan dolayı 2 yıl önce tekrar amaliyat oldum ama hala gebelik yok

Ben de 2 kez oldum amaliyat ilkinden 1 yıl sonra hamile kaldim 9 haftlikken düşük yaptim miyom dan dolayı 2 yıl önce tekrar amaliyat oldum ama hala gebelik yok
Geçmiş olsun :-(
İlk ameliyattan kısa süre sonra bidaha mı tekrarladı miyom

Merhaba arkadaslar. Bende 6 haftalik gebeydim. 1 hafta once miyomlarimdan dolayi dusuk yaptim ardindan kurtaj oldum. Doktorum en buyugu 3.5 cm olan cok sayida miyomun var ameliyat yapmaliyiz dedi. Buyuk ihtimal ameliyat olcam. Ama so rasinda gebelik olacak mi rahim yapisikligi olur mu baska durumlar olusur mu aklimda deli sorular var. Ve korkuyorum. ameliyat sonraaindan da korkuyorum.

Maalesef yapışıklık riski falan var hatta ameliyattan önce operasyon esnasında kanamayı durduramazsak rahmi alabiliriz diye kağıt imzalatıyorlar. Tabi rahim alınması küçük ihtimal ama kendilerini sağlama almış oluyolar. Ben de 6 ay önce açık ameliyat oldum. Bu ay hamilelik denemelerine başladım ama regl geldi ameliyat olmamak da olmuyo ki işte siz de yaşamışsınız, miyomla hamile kalınsa bile düşükle sonuçlanabiliyo

Yani miyom olunca insanın kafası karışıyor. Doğru olan ne, insan tam karar veremiyor. Aldırsa yapışıklık olur mu ya da rahim alınır mı? Alınmasa düşük olur mu ya da erken doğum olur mu ya da bebeğin gelişimini engeller mi miyom.... Zor iş, zor düşünceler....

Once Allaha sonra doktoruma guvenmekten baska caremm yok sanirim. Sizde insallah bebeginize kavusursunuz. Allahtan umit kesilemez
Ameliyat sonrasini nasil atlattiniz zor muydu

Ameliyattan sonra ilk bikaç gün kalkarken zorlanılıyo. Ama öyle aman aman zor diyemem. İnsan bebeğini düşünüp hamileliğe can attıkça o günler hemencik geçiyor. İnşallah biran önce kavuşuruz bebişlere

Hepinize geçmiş olsun ben de bu yıl iki kere klomen tedavisi gördükten sonra iki miyomum oluştu. Önceden yoklardi, bu ayki vajinal ultrason muayenesinde çıktilar, 1cm kadarmiş. Doktor gebe kalirsan bol.istirahat edeceksin, sezaryen ameliyat esnasinda alınır onlar dedi. Doğru mu yönlendirdi sizce?

Yeri boyutu falan önemli miyomun. Kimi riskli yerde olmuyo. Kimi riskli yerde oluyo. Kimi kadın 6 -7 cmlik miyomla sağlıklı gebelik geçirebilirken kimi 1-2 santimlik miyomla sorun yaşıyor.

Yeri boyutu falan önemli miyomun. Kimi riskli yerde olmuyo. Kimi riskli yerde oluyo. Kimi kadın 6 -7 cmlik miyomla sağlıklı gebelik geçirebilirken kimi 1-2 santimlik miyomla sorun yaşıyor.
Rahim sırtında dedi doktor. Arka duvarda demek istedi galiba, yeri sorun olsa belirtirdi sanirim

Tabi belirtmesi gerek. Ama bi iki doktora daha danışabilirsin. Ben 3-4 doktora gitmiştim. Hepsi de farklı şeyler söylediydi. Kimi miyom yeri bakımından bebeğe engel değil dedi, kimi engel dedi. Miyomla hamile kalmaya çalıştım, kalamadım. Demekki engel dedim ve miyomu aldırdım. Yine hamile kalamıyom

O nasıl bir iştir ya.. insan ne yapacağını şaşırıyor. Allah büyük... en kisa zamanda size de bana da nasip etsin, bebişlerimize kavuşalim inşallah..

Sinemce aynı durumdayız şu an. Aralık ayında miyom ameliyatı oldum. 6 aylık süre doldu haziranda denedik ama real oldum. İnşallah en koşa ve hayırlı zamanda gebe kalırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…