- 7 Haziran 2020
- 18
- 1
- 1
- 30
- Konu Sahibi Zehralinka
-
Geçmiş olsun :-(Ben de 2 kez oldum amaliyat ilkinden 1 yıl sonra hamile kaldim 9 haftlikken düşük yaptim miyom dan dolayı 2 yıl önce tekrar amaliyat oldum ama hala gebelik yok
Düğün den 1 ay önce amaliyat olmuştum 1 yıl sonra tekrarlamis dusugun sebebi olarak da miyom dedi dr tekrar amaliyat oldumGeçmiş olsun :-(
İlk ameliyattan kısa süre sonra bidaha mı tekrarladı miyom
Maalesef yapışıklık riski falan var hatta ameliyattan önce operasyon esnasında kanamayı durduramazsak rahmi alabiliriz diye kağıt imzalatıyorlar. Tabi rahim alınması küçük ihtimal ama kendilerini sağlama almış oluyolar. Ben de 6 ay önce açık ameliyat oldum. Bu ay hamilelik denemelerine başladım ama regl geldiMerhaba arkadaslar. Bende 6 haftalik gebeydim. 1 hafta once miyomlarimdan dolayi dusuk yaptim ardindan kurtaj oldum. Doktorum en buyugu 3.5 cm olan cok sayida miyomun var ameliyat yapmaliyiz dedi. Buyuk ihtimal ameliyat olcam. Ama so rasinda gebelik olacak mi rahim yapisikligi olur mu baska durumlar olusur mu aklimda deli sorular var. Ve korkuyorum.ameliyat sonraaindan da korkuyorum.
Yani miyom olunca insanın kafası karışıyor. Doğru olan ne, insan tam karar veremiyor. Aldırsa yapışıklık olur mu ya da rahim alınır mı? Alınmasa düşük olur mu ya da erken doğum olur mu ya da bebeğin gelişimini engeller mi miyom.... Zor iş,
Rahim sırtında dedi doktor. Arka duvarda demek istedi galiba, yeri sorun olsa belirtirdi sanirimYeri boyutu falan önemli miyomun. Kimi riskli yerde olmuyo. Kimi riskli yerde oluyo. Kimi kadın 6 -7 cmlik miyomla sağlıklı gebelik geçirebilirken kimi 1-2 santimlik miyomla sorun yaşıyor.
O nasıl bir iştir ya.. insan ne yapacağını şaşırıyor. Allah büyük... en kisa zamanda size de bana da nasip etsin, bebişlerimize kavuşalim inşallah..Tabi belirtmesi gerek. Ama bi iki doktora daha danışabilirsin. Ben 3-4 doktora gitmiştim. Hepsi de farklı şeyler söylediydi. Kimi miyom yeri bakımından bebeğe engel değil dedi, kimi engel dedi. Miyomla hamile kalmaya çalıştım, kalamadım. Demekki engel dedim ve miyomu aldırdım. Yine hamile kalamıyom
Sinemce aynı durumdayız şu an. Aralık ayında miyom ameliyatı oldum. 6 aylık süre doldu haziranda denedik ama real oldum. İnşallah en koşa ve hayırlı zamanda gebe kalırızMaalesef yapışıklık riski falan var hatta ameliyattan önce operasyon esnasında kanamayı durduramazsak rahmi alabiliriz diye kağıt imzalatıyorlar. Tabi rahim alınması küçük ihtimal ama kendilerini sağlama almış oluyolar. Ben de 6 ay önce açık ameliyat oldum. Bu ay hamilelik denemelerine başladım ama regl geldiameliyat olmamak da olmuyo ki işte siz de yaşamışsınız, miyomla hamile kalınsa bile düşükle sonuçlanabiliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?