Gebeliğe Hazırlık Miyom aldırıp hamile kalan var mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben de miyom ameliyatı olalı 5,5 ay oldu. Hamilelik istiyorum. Ben de bu konuyu merak ediyorum. Miyomektomi sonrası hamile kalanlar ya da kalamayanlar yorum yaparsa çok sevinirim
Ben de 2 kez oldum amaliyat ilkinden 1 yıl sonra hamile kaldim 9 haftlikken düşük yaptim miyom dan dolayı 2 yıl önce tekrar amaliyat oldum ama hala gebelik yok

Hanımlar öncelikle çok geçmiş olsun hepinize ben miyomlu coook zorlu bi hamilelik geçirdikten sonra doğum yaptım şimdi miyomumu aldırmak istiyorum çünkü hayatımı zorlastirmaya başladı. Kapalı ameliyat olanlar iyileşme süreciniz nasıl geçti onu merak ediyorum.
Bir de kendi arastirmalarimdan elde ettiğim bilgi eğer birden fazla miyomunuz varsa ne kadar küçük olursalar olsunlar en sağlıklısı açık amelyat olmak ancak tek miyomsa kapalı olmak mantıklı.
İnşallah sizlerde en kısa zamanda meleklerinizi kucağınıza alırsınız. Hamilelikten önce aldirmakla çok iyi yapmışsınız çünkü ne kadar zorlu bir süreç olduğunu sadece şunları söyleyebilirim; bebeğimi dualarla istemiştim sonra Allah im dayanacak gücüm kalmadı diye kıvranıp agliyodum.

Dgdln iyiki düşük olmamış, çok şükür.. Miyomun hamilelik sırasında çok ağrı ve sancı yaptığını biliyodum, ama ben zaten miyomlu da miykmsuz da hamile kalamıyorum. Eğer rahimde yapışıklık yoksa kesin çok düşündüğümden olmuyor

Allah bağışlasın canm ben kapalı olmadım dr onermedi ikisini de açık Amaliyatla aldırdım. Sizede çok geçmiş olsun dr iyi araştırın öyle yaptırın amaliyatinizi

Miyom ameliyati olduktan sonra iyilesme ne kadar surede gerceklesiyor. Ben 1 hafta oldu ameliyat olali (acik ameliyat) kesik yerimde hala sizlama var. Ne zaman gecer bu sizlamalar agrilar hic gecmeyecek gibi geliyor bana

Çok geçmiş olsun. Bende de miyom vardı kapalı ameliyatla aldırdım yaklaşık bir ay öncesinde. Kapalı ameliyat açık ameliyata göre daha hızlı iyileşme sağlıyor. Ancak doktoru iyi seçilmesi gerek kapalı ameliyatı herkes yapamıyor. Ben iyiki ameliyat oldum diyorum

10 aylık bi oğlum var yuruyemiyo henüz ağır kaldırmakta zorlandiniz mı? Hayatınız nasıl etkilendi ameliyattan sonra.

10 aylık bi oğlum var yuruyemiyo henüz ağır kaldırmakta zorlandiniz mı? Hayatınız nasıl etkilendi ameliyattan sonra.
Evet kesinlikle ameliyat sonrası ağır kaldırmamalısınız dikkat etmelisiniz. Benim miyomum çok büyüktü ondan dolayı içten çok acı hissediyordum ilk 4-5 gün başkası yardım etmeden yataktan doğrulamıyordum ama günden güne daha iyi oluyo insan. İçte dikiş olduğu için hareketler ister istemez kısıtlanıyor. Ani hareket edemiyosunuz. Oturup kalkarken zorlanıyordum başlarda. Doğumunuz nasıl oldu bilmiyorum ama sezeryan gibi düşünün allah herkese acil şifalar versin yanınızda bir yetişkin olsa iyi olur size yardımcı olur ve bebeğinize bakaren azından

Normal doğum yaptım . Miyomunuz ne kadar büyüktü benim ki şuan 5.30 cm

Normal doğum yaptım . Miyomunuz ne kadar büyüktü benim ki şuan 5.30 cm
Benimki 14 cmlik dev bir miyomdu sizinki daha küçükmüş muhtemelen siz daha rahat atlatırsınız. Miyomunuzun konumunu ve türünü biliyor musunuz. Benimki intramuraldi rahim duvarındaydı

Benimki 14 cmlik dev bir miyomdu sizinki daha küçükmüş muhtemelen siz daha rahat atlatırsınız. Miyomunuzun konumunu ve türünü biliyor musunuz. Benimki intramuraldi rahim duvarındaydı
Yaa onu bilmiyorum. Nerde hangi doktora amelyat oldunuz. Belli ki doktorunuz çok donanımlı çünkü genelde 8 cm üzerini kapalı yapamiyolar. Doktorunuzu çok merak ediyorum eğer yakinsam ona ameliyat olmak istiyorum

Yaa onu bilmiyorum. Nerde hangi doktora amelyat oldunuz. Belli ki doktorunuz çok donanımlı çünkü genelde 8 cm üzerini kapalı yapamiyolar. Doktorunuzu çok merak ediyorum eğer yakinsam ona ameliyat olmak istiyorum
Evet ameliyat konusunda çok endişelerim vardı o nedenle çok araştırma yaptım ve emin olduktan sonra kabul ettim ameliyat olmayı. İzmirde prof Fatih Şendağ ameliyatımı yaptı Allah ondan razı olsun. Mr da 11 cm gözüküyordu miyom sonrasında kendisi 12 cm olarak ölçtü ama meğerse 14 cmlik bir miyommuş amleiyatta ortaya çıktı. Zor bir ameliyat olmuş ama doktorum alanında çok deneyimli bir doktor kesinlikle güvenebilirsiniz

Şuan İzmir'e 3 saatlik mesafede bir şehre tasiniyorum açıkçası sevindim. Çok teşekkür ederim. Özel hastane miydi eğer öyleyse toplam maliyeti de öğrenebilir miyim zaten hemen olamicam ama kafamda ortalama bi maliyet belirleyeyim diye

Miyomun yeri konumu ve boyutuna göre fiyat belirliyor doktor bey. Yani ben ne desem size yalan olur. Alsancakta özel muayenesi var orda muayene edip size ne şekilde alınması gerektiğini anlatıyor o sırada ameliyat hakkında fiyatı öğreniyosunuz. Ameliyatları konuk doktor olarak Kent hastanesinde yapıyor

Teşekkür ederim

Miyom ameliyati olduktan sonra iyilesme ne kadar surede gerceklesiyor. Ben 1 hafta oldu ameliyat olali (acik ameliyat) kesik yerimde hala sizlama var. Ne zaman gecer bu sizlamalar agrilar hic gecmeyecek gibi geliyor bana
Merhabalar. Geçmiş olsun ameliyatınızın üstünden 1 ay geçmiş. Ben de 10 gün sonra açık yöntemle ameliyat olacağım. Şimdi nasılsınız?

Ameliyat oldunuz mu ? Doktorunuz kimdi peki ?

Ameliyat oldunuz mu ? Doktorunuz kimdi peki ?
uzun zamandır takip edemiyordum mesajları sounuza cevap vereyım. ameliyat oldum özel bir hastanede. ameliyattan 10 gün sonra bağırsak yapışıklığı oldu . yine ameliyat oldum. sonrasında 2 cm lık bir miyom olustu. sonrasında rahim yapışıklığı oluştu. histereskopi olacağım bunun için ama miyom ameliyatı adenomiyozis hastalığını tetikledi. yani benim rahim sana bebek yapmayacağım diye inatlaşıyor bende yapacaksın diye inatlaşıyorum. bakalım kim kazanacak. doktorumu bu olanlardan sonra tavsiye etmiyorum adına da gerek yok.

cok cok gecmis olsun sizlere. Neler olmus ya. Değiştirin gercekten iyi doktorlar var .Kapaliyla halledilebilir inanin var oyle halledenler

Merhaba. Siz milyonla gebelik geçirmişsiniz o yüzden sakıncası yoksa size sormak istedim.. Sizin miyomunuz kaç cm’di ve neredeydi? Bir de gebelik sürecinde nasıl bir seyir izledi?
Ben de şu an gebelik ve ameliyat arasında karar aşamasındayım ve çok zorlanıyorum karar vermekte.
Aşağıya yazdığım postu yapıştıracağım durumumu anlayabilin diye:

“Rahim ağzı arkasında 5-6 cmlik subseroz myomum var. Önceki doktorum bebeğe zarar vermez, sadece gebelikte sana biraz ağrı yapabilir dediği için gebe kaldım. Gebeliğim 8. Haftada düşükle sonuçlandı. Şimdi yüksek riskli gebelik biriminden bir doktora gittim hem myom hem düşük meselesini konuşmaya. Muayeneden sonra diğeriyle benzer şeyleri söyledi, düşüğün myomdan kaynaklanmadığını, ama böyle gebe kalırsam bebeğe bi etkisi olmasa da rahat bi hamilelik geçiremeyebileceğimi, çok ağrım olabileceğini bu yüzden yerimde olsa ameliyat olacağını söyledi. Ama ben 35 yaşındayım ve bir an önce çocuk sahibi olmak istiyorum. Ameliyatta herhangi bi sorun çıkması yüzünden hiç hamile kalamama ihtimali gelişmesinden korkuyorum. Yine de aşırı ağrılı bir hamilelik fikri de hoş değil tabii ki. Günlerdir düşün düşün aklımı kaçırmak üzereyim. Benzer bir durum yaşanlar var mı?? Myomla sorunsuz gebelik geçirenler? Bu arada görüştüğüm doktora ameliyat olmam çok zor görünüyor çünkü özel bir hastane ve çok yüklü bir meblağ istiyorlar ameliyat için.. Ne yapsam bilmiyorum lütfen yardım edin…”

Merhaba canım,
Ben 2020 yılında açık ameliyat geçirdim. Sol yumurtalığımda 8cm kist, rahmimde de 6 cm 4 cm 3 cm olmak üzere 3 tane miyom vardı. Benim durumumda gebe kalmak imkansız gibi bişeydi, kaldı ki 1 sene denemiştim ve olmamıştı. Ameliyat sonrasında 6. Ay muayenemde yeniden miyomum olduğunu öğrendim, 2,5 cm. Sonra korunmayı bıraktık ve bu süreçte hamile kaldım. Şu an gebeyim ve miyomum 4 cm, rahmin üstüne doğru ve subseröz. Ağrı kanama vs yaşamadım çok şükür. Doğumumda duruma göre alabileceğini söylüyor doktorum. Gebe kalabiliyorsanız ameliyattan önce tekrar deneyin bence, çünkü ameliyat olsanız da çok kısa bir sürede tekrarlıyabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…