Miyom ile hamile kalanlar.

JaneRizzoli

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2012
3.291
6.918
358
36
Merhabalar. Aslında diğer konumun devamı gibi bu konu ama ordan yazdığımda kimse fark etmedi. Yeni konu açmak zorunda kaldım.
Miyomum var rahim içinde. 8cmlik. Doktor ameliyat demişti ama şimdilik ameliyat olamayacağım.
Benim sorum şu, bu büyüklükte bir miyomla hamile kalıp sağlıklı gebelik geçiren var mı? Hamilelikte çok problem çıktı mı? Düşüğe vs sebep oldu mu?

Hamilelik planının tüm hastalıklar ve eksiklikler bertaraf edildikten sonra yapılması gerekiyor bence.

Doktor ameliyat dediyse ameliyat olmalısınız. Bu çok kişisel olarak verilebilecek bir karar değil. Ki miyomunuz küçük bir miyom değil.

Şimdiye kadar miyomu olup da hamile kalan ve sağlklı hamilelik geçiren kimseye rastlamadım ben açıkçası. Alanında uzman bir doktor en doğru bilgiyi ve kararı verecektir.

Merhabalar. Aslında diğer konumun devamı gibi bu konu ama ordan yazdığımda kimse fark etmedi. Yeni konu açmak zorunda kaldım.
Miyomum var rahim içinde. 8cmlik. Doktor ameliyat demişti ama şimdilik ameliyat olamayacağım.
Benim sorum şu, bu büyüklükte bir miyomla hamile kalıp sağlıklı gebelik geçiren var mı? Hamilelikte çok problem çıktı mı? Düşüğe vs sebep oldu mu?

8 cm göze büyük geliyo ama korkmayın bir çok kadında daha büyükleri bile olabiliyor. bir antibiyotiğe bakar

Doktor ameliyata yönlendirdi. Ama başka bir doktor ameliyat olmasan da olur dedi. Erkek arkadaşım( o da doktor) olmamamdan yana. Şimdilik bu yüzden olmayacağım. Zaten okul durumu var en erken yaza olabilirim ameliyatı.
Benimse içimi rahatlatmaya ihtiyacım var.

8 cm göze büyük geliyo ama korkmayın bir çok kadında daha büyükleri bile olabiliyor. bir antibiyotiğe bakar

Antibiyotikle miyom tedavi edildiğini ilk kez sizden duydum. Olur ya da olmaz diyemiyorum kesin bilgim yok ama doktoruma soracağım. Antibiyotik ve miyom bağdaşmadı bende. Ki bildiğim kadarıyla miyomlar ilaçla tedavi edilmez, sadece baskılanır.

Doktor ameliyata yönlendirdi. Ama başka bir doktor ameliyat olmasan da olur dedi. Erkek arkadaşım( o da doktor) olmamamdan yana. Şimdilik bu yüzden olmayacağım. Zaten okul durumu var en erken yaza olabilirim ameliyatı.
Benimse içimi rahatlatmaya ihtiyacım var.

Şu an için hamilelik planınız yoksa bu konuyu bu kadar dert etmenize gerek yok sanıyorum. Tedaviniz önemli hamilelik değil.

Canım çok geçmiş olsun .miyomunuz artık dr lar tarafından da büyük diye nitelendirilen boyutta . Hamile kalabilir misiniz bilmiyorum çünkü miyom bu kadinsal uzvumuzun hemen hemen her yerinde gelişebiliyor ve gebeliğe engelleyecek bir yerdeyse alınması ya da farklı şekilde tedavi edilmesi şart . Ben şuan hamileyim hamilelik öncesinde de sürekli kontrollere giderdim ama küçüktü demekki görünmedi 8 haftalıkken gittim 7 cm miyomum olduğunu öğrendim bir hafta sonra tekrar gittim 8 cm olmuş . Hamilelik hormonları miyomu hızla büyütüyor ve hamilelikte çok sancı yapıyor . Ayrıca konumu ve miyomun gelişimi bebeği de riske edebiliyor. Miyom öyle birşey ki bu süreçte doktorlar da net bişey soylehemiyor .mesela benim arkadaşım dördüncü ayda miyomdan dolayı düşük yaptı ama miyomla çok rahat doğum yapanlar da var ben sadece dua ediyorum kanamam olduğunda hastaneye koşuyorum nasibi varsa inşallah kokusunu alıcam melegimin .
Benim size tavsiyem iki üç dr a gidin sayıları az da olsa kürtaj yöntemiyle miyomu alanlar da var teknikleri araştırın dr araştırın . Eger bu miyomla hamile kalırsanız miyom östrojen hormonuyla daha hızlı büyümeye başlıyor şuan 8 cm de hamilelikte daha da büyüyüp sizi ve meleginizi uzebilir . Rabbim inşallah iyi bir dr çıkarsın karşınıza ve doğru kararı birlikte verirsiniz ve inşallah size de isteyen herkese de saglikla sıhhatle meleginizi nasip etsin

merhaba
ben doktorunuzun tavsiyesinizi dinlemenizi öneririm.
yakın zamanda basimdan gecenleri anlatmak isterim..
gecen sene esimle bebek karari aldik bu donemde miyomum
oldugunu biliyorduk boyutu 3 cm idi, 3 doktora gittik hocbiride almamiza gerek yok dedi hatta o donemde polip amleiyati oldum ama miyomu almadik. gecen sene ekim ayinda hamile kaldim. malesefki bebegimi 20+3 de kaybettik cok kotu zamanlardi. normal dogumla dogum yaptim fakat bebek cok kucuk oldugu icin yasayamadi.
sonrasinda miyomumum 7 cm oldugunu ve yaninda da irili ufakli 3 miyom daha olustugunu ogrendik. doktorlar dusugunnsebebini bulamadi fakt miyom un sebep oldugu agir basiyordu. bu sebeple gecen hafta sezeryanla miyomlarimi aldirdim. bence bir kac doktora gidip ( doktorlarini mukakkak alaninda uzman kisilerden secmeni oneririm) buna gore karar vermelisin..
sevgiler

Merhaba canım. Ben 5 cm miyomla hamile kaldım hatta miyomun tehlikeli yerde olduğunu ve 2 tane olduğunu hamileliğinde öğrendim.dr mucize şekilde hamile kalmışsın dedi.zor bi hamilelik geçirdim ağrısı çok oldu. Doğumdan 4 sene sonra aldırdım şimdi bebek istiyoruz tekrar hayırlısı olur inşallah bekliyoruz

Merak ettim ne yaptınız? Benimde rahmin ortasinda 6 cm miyom var ve gebelik düşünüyorum. Siz gebe kaldınız mi ya da ameliyat oldunuz mu

Back
X