- 25 Şubat 2016
- 6.034
- 10.223
- 248
nasıl yani parasıyla alakalı anlayamadım canım zaten miyomu aldırmak üzere gittim parası neyse verecektik yine o miyomu alırsam daha fazla ücret almam gerek ben alma taraftarı değilim dedi önümüzdeki hafta laparoskopiyle hidrosalpenksli tüpümü bağlayacaklar miyomda kalacak doktor benim görüşüme göre operasyondan sonra normal hamile kalabilirsin dedi kalamazsan o zaman tüp bebeğe başlarız dedi 4 ay bekleyecekmişim çok üzülüyorum rabbimden sabır diliyorum inşallah tüm hasretle bekleyenlere bu sevinci yaşatır AllahımCnm bak seni etkilemek kesinlikle istemiyorum ama 4 doktor aldir dedi 1i isterseniz aldirmayabilirsiniz dedi. Yani parasiyla alakali bir problem olabilir.
merhaba canım geçmiş olsun ben de önümüzdeki hafta laparoskopi olacağım benim tüpümü almıyor doktorum rahimle bağlantısını keseceğim dedi seninkini neden alıyorlarMerhaba arkadaşlar benimde sağ tüpümde hidrosalpenks var doktor banada laparoskopi dedi sanırım bende aldıracağım tüpübir arkadaş şırıngayla çekmekten bahsetmiş ama sanırım artık bu yöntemi pek uygulamıyorlar keşle aldırmaktan başka çaremiz olsa
alma dediğim benimkinide bağlıcak canım ama sonuçta artık o tüp yok demek o yüzden alacak tabirini kullandım. ben şişli memorialde olacağım sen?merhaba canım geçmiş olsun ben de önümüzdeki hafta laparoskopi olacağım benim tüpümü almıyor doktorum rahimle bağlantısını keseceğim dedi seninkini neden alıyorlar
ben de academic hospitalde olacağım ama ameliyatıma umut tüp bebekten cem çelik bey girecekalma dediğim benimkinide bağlıcak canım ama sonuçta artık o tüp yok demek o yüzden alacak tabirini kullandım. ben şişli memorialde olacağım sen?
nasıl yani parasıyla alakalı anlayamadım canım zaten miyomu aldırmak üzere gittim parası neyse verecektik yine o miyomu alırsam daha fazla ücret almam gerek ben alma taraftarı değilim dedi önümüzdeki hafta laparoskopiyle hidrosalpenksli tüpümü bağlayacaklar miyomda kalacak doktor benim görüşüme göre operasyondan sonra normal hamile kalabilirsin dedi kalamazsan o zaman tüp bebeğe başlarız dedi 4 ay bekleyecekmişim çok üzülüyorum rabbimden sabır diliyorum inşallah tüm hasretle bekleyenlere bu sevinci yaşatır Allahım
evet bir karar vermek zorundayım inşallah hayal kırıklığına uğramayız kaç senedir bekliyorum keşke önceden gitseymişim vakit kaybettim bu süreçte psikoloji de çok önemli bazen umutsuzluğa kapılıp bunaldığım da oluyor tavsiyen için çok teşekkür ederim kitabı mutlaka okuyacağım :)Cnm cok pardon yanlis yazmişim. Bende aldirip aldirmamkta kararsizim ama bazen doktoruna guveniyorsan daha fazla dusunmemek gerekir. Bugun bir doktorla gorustum kac senedir cocugun olmuyor dedi 4 senedir dedim. Bir kadinin hamile kalmasi 9 aydir. 9 ayda uygun tedavi yapilirsa hamile kalir kalmiyorsa direk tup bebektir cunku altinda baska sorun vardir dedi. ( 4 yildir gereksiz tedavi adi altinda aldigim ilaclardan bahsetti)
Bazen anne olmak adina onemli kararlar almamiz gerekebilir. Ben bir kitap aldim ona basladim sana da tavsiye ederim merve oZturk seni beklerken...
Emin ol psikolojini duzeltiyor icinde kendinden mutlaka biseyler buluyorsun. Herseyden vazgectigim anda okudum emin ol cok iyi geliyor. Biz kadinlar sevdiklerimiz icin ne fedakarliklar yapiyoruz bunlarinda ustesinden gelecegiz insaallah...
evet bir karar vermek zorundayım inşallah hayal kırıklığına uğramayız kaç senedir bekliyorum keşke önceden gitseymişim vakit kaybettim bu süreçte psikoloji de çok önemli bazen umutsuzluğa kapılıp bunaldığım da oluyor tavsiyen için çok teşekkür ederim kitabı mutlaka okuyacağım :)
1,5 sene önce çoklu miyom ameliyatı ve rahim içinden polip alındı. Ameliyat kapalı başladı rahim için temizlendi, açığa dönüldü rahimin dışına büyüyen miyomlar alındı.1 senedir hamile kalmayınca da çekilen hsg de tüpler açıktı geçiş oldu fakat sol tüpte 5 cm genişleme izlendi. 3 hafta önce ameliyat oldum. Doktor bir önceki açık ameliyata bağlı yapışıklıklar ve karaciğer altından tüplere uzanan bir enfeksiyon gelişmiş dedi ve tüpü çıkartmak gerektiğini söyledi. Şu an sağ tüp yumurtalıklar ve rahim içinde bir sorun olmadığı ve hormon testleri de normal olduğu için 6 ay denememiz için serbest bıraktı. Olmazsa yaz gibi tüp bebek gündeme gelebilirmiş. Dün yumurtladım bakalım ne olacak ben de merakla bekliyorum.Merhaba arkadaşlar 6 cm büyüklüğünde miyomum ve sol tüpümde hidrosalpenksim var.1 ay sonra açık ameliyat olacağım.Bu ameliyatlar sonrası bebek için hangi yolu izlemeliyim?Bu ameliyatları olup hamile kalan arkadaşlar varsa deneyimlerinizi paylaşır mısınız lütfen?
Miyom ameliyatına karar verirken bana söylenen bu ameliyat çok basit tıp fakültesinden mezun olan her doktor yapar. Ama sonrasında çocuk planladığın için mutlaka iyi bir tüp bebek uzmanı yapsın diyorlardı. Ailemde kanser hikayesi de olduğu için ben tüp bebek uzmanı olup onkoloji ihtisası olan harika bir doktora ameliyat oldum. Sonrasında gelişen enfeksiyon ile sol tüpüm tıkanmış ancak bu doktor hatası değil açık ameliyata bağlı bir handikap dedi tüpleri alan doktorum. artık yurtdışında yaşıyorum. Tüpüm burada alındı ve diğer ameliyat nedeniyle rahim içine de bakacağım dedi girerken ameliyata. Sonuçta ilk ameliyatın çok iyi yapılmış, bebeğin yerleşme yerinden miyom alınmış ve rahim içinde sorun yok şu an dedi. Burada önemli olan doktorun bu konudaki uzmanlığı bence, yoksa çok zor bir ameliyat değil diyorlar.çok geçmiş olsun benim sadece sol tüpümde var hem de miyomum var ben de ameliyat olacağım siz ne yapmayı düşünüyorsunuz ameliyat olacakmısınız
Ben senin yerinde olsam kendime güvendiğim bir doktor bulur onun yönlendirmesiyle hareket ederdim. İki tüp de alınacaksa sonrasında tüp bebekle hamile kalabileceğin için bu doktor iyi bir tüp bebek uzmanı olmalı. Sadece ameliyat değil işin psikolojik boyutu da var sonuçta bazı doktorlar bu konuda çok iyi oluyor. Umarım sen de öyle bir doktor bulursunBen bu nedenle 2 ameliyat geçirdim hala iki doktorum da gel seni ameliyat edeceğiz dese hiç düşünmeden gider oluyorum. O kadar güveniyorum ve bana gerçekten moral motivasyon veriyorlar.Inan bana hala karar veremedim canim bir yarim aldir diyor bir yarim bekle allah buyuk diyor ama 4 senedir bekliyorum artik biseyler yapmam lazim. Simdi bitkisel kürler arastiriyorum bakalim artik
Açabiliyorlarsa açıyorlar ama büyük tahribat varsa alıyorlar diye biliyorum tüpü. Bir görüş de tekrar tıkanır diye direk almaktan yana.sonuçta tek sağlıklı bir tüple de hamile kalınabildiği için sorunluyu diğerini olumsuz etkilenmesin diye uzaklaştırıyorlar. Çünkü sağlam tüpte olacak bir döllenme rahim içine tutunurken, diğer tüpte enfeksiyona bağlı su biriktiyse, o su rahim içine aktıp bebeğin tutunmasına engel olabiliyormuş.Merhaba arkadaşlar benimde sağ tüpümde hidrosalpenks var doktor banada laparoskopi dedi sanırım bende aldıracağım tüpübir arkadaş şırıngayla çekmekten bahsetmiş ama sanırım artık bu yöntemi pek uygulamıyorlar keşle aldırmaktan başka çaremiz olsa
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.Açabiliyorlarsa açıyorlar ama büyük tahribat varsa alıyorlar diye biliyorum tüpü. Bir görüş de tekrar tıkanır diye direk almaktan yana.sonuçta tek sağlıklı bir tüple de hamile kalınabildiği için sorunluyu diğerini olumsuz etkilenmesin diye uzaklaştırıyorlar. Çünkü sağlam tüpte olacak bir döllenme rahim içine tutunurken, diğer tüpte enfeksiyona bağlı su biriktiyse, o su rahim içine aktıp bebeğin tutunmasına engel olabiliyormuş.
seni o kadar iyi anlıyorum benden 9 yaş küçük kardeşimin 4 yaşında oğlu var tabiki herşey kısmet Allah sabrımızın sonunda inşallah yüzümüzü güldürür canımCnm ben ilk 1 senede yumurta takibi hormon testleri falan sonra hsg cekildim doktor sorun olmadigini soylediginde psikolojik oldugunu soyledi. 1 sene oluruna biraktim sonra olmuyo yani ne birakiyosun diyip kllomen tedavisi ve yumurta takibi ovulasyon testleri yaptirdim... 4 yumurtam olusuyordu 4 u catliyordu yine hamilelik olmuyodu. Yine psikolojik stres falan ondan olmyo dediler yine biraktim 1 sene... o 1 senenin sonunda yine olmadi asilama yaptirdim 3 yumurtam olustu guzel bir spermle yine hamile kalamadim... bu sefer karar verdim agustosta tup bebek yaptiricaz diye. Kaynimla eltim kasima gun aldilar dugun icin... dugunden sonra olsun bari dedim.. hepte icimde normal yolla olsun istiyorum allah var yani... sonra dugunleri oldu. Muayeneye gittim tup bebek merkezine yine sorun yok baslayalim bu ay dediler ama doktor israrla rahim filmimi istedi. Bende tedaviyle denk gelsin diye bekledim bekledim bekledim. Suan o kadar pismanim ki oluruna biraktigim icin herkes psikolojik dedi butun tanidiklarim rahatlarsan tutar dedi benim senelerime mal oldular. Hayirlisi buymus tabiki ama artik kimseyi dinlemicem kimse umrumda degil. Cunku daha 2 aylik gelin olan eltim hamile kaldi. O kadr zor 1 hafta gecirdim ki anlatamam. Allahim neden ben dedim ne gunahim vardi dedim isyan ettim cok pismanim ama yine zarari bana iste.. yine de herseyin en guzeli olacak. Bahsettigim kitabin sahibide bu yollardan gecmiş allah kimsenin basina vermesin. Kendimi buldum onda resmen alev almis almis almiş yanmiş kül olmuş , kullerinden dogmuş ve bebegini dogurmuş....
inşallah rabbim yüzünü güldürür1,5 sene önce çoklu miyom ameliyatı ve rahim içinden polip alındı. Ameliyat kapalı başladı rahim için temizlendi, açığa dönüldü rahimin dışına büyüyen miyomlar alındı.1 senedir hamile kalmayınca da çekilen hsg de tüpler açıktı geçiş oldu fakat sol tüpte 5 cm genişleme izlendi. 3 hafta önce ameliyat oldum. Doktor bir önceki açık ameliyata bağlı yapışıklıklar ve karaciğer altından tüplere uzanan bir enfeksiyon gelişmiş dedi ve tüpü çıkartmak gerektiğini söyledi. Şu an sağ tüp yumurtalıklar ve rahim içinde bir sorun olmadığı ve hormon testleri de normal olduğu için 6 ay denememiz için serbest bıraktı. Olmazsa yaz gibi tüp bebek gündeme gelebilirmiş. Dün yumurtladım bakalım ne olacak ben de merakla bekliyorum.
ben de özele gittim miyomunu almaya gerek yok dedi doktor sadece tüpün rahme geçişini kapatıcam dedi bakalım nolucak Rabbim şifa versin hepimizeMiyom ameliyatına karar verirken bana söylenen bu ameliyat çok basit tıp fakültesinden mezun olan her doktor yapar. Ama sonrasında çocuk planladığın için mutlaka iyi bir tüp bebek uzmanı yapsın diyorlardı. Ailemde kanser hikayesi de olduğu için ben tüp bebek uzmanı olup onkoloji ihtisası olan harika bir doktora ameliyat oldum. Sonrasında gelişen enfeksiyon ile sol tüpüm tıkanmış ancak bu doktor hatası değil açık ameliyata bağlı bir handikap dedi tüpleri alan doktorum. artık yurtdışında yaşıyorum. Tüpüm burada alındı ve diğer ameliyat nedeniyle rahim içine de bakacağım dedi girerken ameliyata. Sonuçta ilk ameliyatın çok iyi yapılmış, bebeğin yerleşme yerinden miyom alınmış ve rahim içinde sorun yok şu an dedi. Burada önemli olan doktorun bu konudaki uzmanlığı bence, yoksa çok zor bir ameliyat değil diyorlar.
Teşekkür ederim canım umarım hepimiz için güzel bir yıl olur ve istediğimiz haberi alırızinşallah rabbim yüzünü güldürür
Miyomun yerine göre karar veriyorlar. Benim de önceleri sadece izleniyordu çünkü hem şikayetim yoktu hem de rahim dışına doğru büyüyorlardı. doktorum sadece hamile kalırsan daha hızlı büyüyebilirler ve çok ağrı yapabilirler diyor ama almaya yanaşmıyordu. Ne zaman rahim içinde bebeğin yerleşme yerinde de izlendi o zaman ameliyat kararı verildi. Tabii ameliyat olunca da daha önce almadıklarını da temizledi.ben de özele gittim miyomunu almaya gerek yok dedi doktor sadece tüpün rahme geçişini kapatıcam dedi bakalım nolucak Rabbim şifa versin hepimize
ben de özele gittim miyomunu almaya gerek yok dedi doktor sadece tüpün rahme geçişini kapatıcam dedi bakalım nolucak Rabbim şifa versin hepimize
Doktor ultrasonla muaynede rahim içinde sıvı görebilir.bu çok zor birşey olmasa gerek. Benim miyomlarım varken rahim içi sıvısı izlenmişti kistler patlıyor olabilir diye yorumlandı sonra geçtiği için bir şey yapılmadı.sanırım tıkanıklık enfeksiyon kaynaklı ise arkasında bir iltihap oluyordur. bu durum bizim için bir ilk fakat doktorların tek hastası biz olmadığımız için kim bilir kaç kez bu ameliyatı yapıyorlar. Açtıklarında gördükleri sayesinde, hangi durumlarda ne gelişir tecrübeli bir doktor bilir sanırım. ameliyata ikna olmadıysan olmamak belki en iyisidir ama tüp kaybı gününüz teknolojisinde ciddi bir sorun da olmayabilir.çünkü iki tüp alınsa bile tüp bebek şansı oluyor sonuçta. Burada operasyon geciktiği için zaman kaybı yaşanıyor mu diye kaygılanırdım ben olsam. Belki başka bir doktordan görüş almak en iyisidir.Cnm ne yaptin ? Neye karar verdin.
Bugun bir arkadas bana rahime sivi aktigini doktor nerden biliyomuş dedi cvp veremedim... sonra dusundum harbiden bunu nerden biliyo ? Anliyo ? Boşu boşna aldirmayalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?