- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
Doktor ultrasonla muaynede rahim içinde sıvı görebilir.bu çok zor birşey olmasa gerek. Benim miyomlarım varken rahim içi sıvısı izlenmişti kistler patlıyor olabilir diye yorumlandı sonra geçtiği için bir şey yapılmadı.sanırım tıkanıklık enfeksiyon kaynaklı ise arkasında bir iltihap oluyordur. bu durum bizim için bir ilk fakat doktorların tek hastası biz olmadığımız için kim bilir kaç kez bu ameliyatı yapıyorlar. Açtıklarında gördükleri sayesinde, hangi durumlarda ne gelişir tecrübeli bir doktor bilir sanırım. ameliyata ikna olmadıysan olmamak belki en iyisidir ama tüp kaybı gününüz teknolojisinde ciddi bir sorun da olmayabilir.çünkü iki tüp alınsa bile tüp bebek şansı oluyor sonuçta. Burada operasyon geciktiği için zaman kaybı yaşanıyor mu diye kaygılanırdım ben olsam. Belki başka bir doktordan görüş almak en iyisidir.
Laparoskopide herşey gözlerinin önünde oluyor, kanalların tıkanıksa neden tıkalı olduğu düzeltilebilir mi yoksa kanal tahrip olmuş mu içeri göbekten bir kamera sokup inceliyorlar.Cnm sorun orda iste ultrasonda sivi gecisi gozlenmiyor... bende dedimki acaba rahim filminde nasil anlasiliyor ? Sonucta zaten sivi veriyorlar tabiki sivi gozlenecek...
Ben bikac doktordan oneri aldm hepsi sivi gecisi varsa aldir dediler. Bende bugun arayip ameliyat gunu aldm. Ama sonra dusundum de ya sivi gecisi yoksa ? Laparoskobide bu sivi gecisini gorurmu doktor ?
Laparoskopide herşey gözlerinin önünde oluyor, kanalların tıkanıksa neden tıkalı olduğu düzeltilebilir mi yoksa kanal tahrip olmuş mu içeri göbekten bir kamera sokup inceliyorlar.
Bende de sıvı geçişi vardı 5 cm sol kanal şişmişti. Doktorum bunun nedenini filmle anlayamayız ama normal değil ve böyle kalamaz, açıp bakacağız düzelirse düzeltip kapatacağız, düzelmezse kanalı alacağız dedi. Böyle girdik ameliyata. Epey uğraşmışlar söylediğine göre, bir önceki açık ameliyatıma bağlı yapışıklıklar ve karaciğer altından kanala uzanan enfeksiyon varmış.tüp de bu enfeksiyon ile bozulduğu için almış.
Sana yapılacak şey tam olarak nedir? Ben daha önce laparoskopi ile safrakesesi ameliyatı ve bir de açık miyom ameliyatı oldum. Bu 3. Ameliyatım. Normalde aynı gün eve çıkacaktım ama doktor çok uğraştık ağrın olabilir geceyi rahat geçirmek için bir gece yatıralım dedi. Bildiğin fosur fosur uyudum. Ağrı kesiciler sayesinde. Eve çıkınca da 1 haftada herşey geçti. Dikiş alındı hiç ameliyat olmuş gibi değilim. Gördüğüm en basit ameliyat bence :)Yani evet laparoskobide anlasiliyor degilmi ? Icim rahatladi doktoruma soramiyorum ameliyat gunu anca gorusecegiz. Ama cok korkuyorum bu durumdan sonra gobek deligin aciyormu ? Ben cok korkuyorum o islemden
Sana yapılacak şey tam olarak nedir? Ben daha önce laparoskopi ile safrakesesi ameliyatı ve bir de açık miyom ameliyatı oldum. Bu 3. Ameliyatım. Normalde aynı gün eve çıkacaktım ama doktor çok uğraştık ağrın olabilir geceyi rahat geçirmek için bir gece yatıralım dedi. Bildiğin fosur fosur uyudum. Ağrı kesiciler sayesinde. Eve çıkınca da 1 haftada herşey geçti. Dikiş alındı hiç ameliyat olmuş gibi değilim :)
iyi geceler canım benim,Merhaba arkadaşlar 6 cm büyüklüğünde miyomum ve sol tüpümde hidrosalpenksim var.1 ay sonra açık ameliyat olacağım.Bu ameliyatlar sonrası bebek için hangi yolu izlemeliyim?Bu ameliyatları olup hamile kalan arkadaşlar varsa deneyimlerinizi paylaşır mısınız lütfen?
Ben 2 hafta sonra 3 saatlik uçak yolculuğu yapacağım dedim doktor izin verdi ama ertesi günü bilemedim canım ben hastaneden gelip evde uzammıştım fakat benim canım biraz tatlıdır. Sen nasılsın böyle durumlarda? Ağrı eşiğim yüksek midir? Yolun kısa olduğu için belki izin verebilir. Benzer bir ameliyat olacak benimkiyle senin 2 tüp alınacak sadece ağrı sızı bende çok olmadı fakat bir hafta sonra regl oldum o zaman ikisi birbirine karıştı biraz arttı şikayetim reglim geçince tamamen düzeldim zaten.Hidrosalpenks var iki tupumde alinacakmiş...
Birde şoyle bir durum var ameliyattan 2 gun sonra 1 saatlik yola gitmem gerekicek.
Tebrikler umarım sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.. Benim de tek tüpüm alındı doktor hamile kalmaman için bir neden yok yaza kadar stres yok keyfine bak dedi :)iyi geceler canım benim,
benim sol tüp de hidroselpenk vardi sol tüpü rahimden ayirdilar bagladilar ve ekim ayinda olmustum laparoskopik amaliyat aralikta hamile kaldim ocak ayinin ilk haftasi hamile oldugumu öğrendim 8 haftalık kalp atisi alinmadi maalesef kürtaj oldum ..
sonrasinda 24 nisan son adet günüm oldu tekrar hamile kaldim rabbimize hamdolsun şükürler olsun ve cuma günü sezeryanla dogum olacak inşallah kucagima almak nasip olsun..
senun miyomun buyuk diyemi acik amaliyat olacaksin tek tupte hidroselpenk varsa diyer tuple hamile olma sansinvar iki tupude alsalar budefa tüp bebdk sAnsin var
allahım güzel allah'ım sanada tüm isteyenlere de nasip etsin inşallah..
acik amaliyattan sonra benim bildigim 6 ay korunma suresi oluyor inşallah bebegin tez zamanda gelir
Ben 2 hafta sonra 3 saatlik uçak yolculuğu yapacağım dedim doktor izin verdi ama ertesi günü bilemedim canım ben hastaneden gelip evde uzammıştım fakat benim canım biraz tatlıdır. Sen nasılsın böyle durumlarda? Ağrı eşiğim yüksek midir? Yolun kısa olduğu için belki izin verebilir. Benzer bir ameliyat olacak benimkiyle senin 2 tüp alınacak sadece ağrı sızı bende çok olmadı fakat bir hafta sonra regl oldum o zaman ikisi birbirine karıştı biraz arttı şikayetim reglim geçince tamamen düzeldim zaten.
Sana bir şey söyleyeyim mi kapalı tüplere dair şikayetlerde ağrı olduğunu okumuştum. Ameliyat sonrası belki senin regl ağrıların azalır. Evet kötü denk gelmiş üst üste. Sorun olmaz sanırım diş etindeki kist lokal anestezi ile alınır ama bir kaç gün ara olsa belki daha rahat ederdin, fakat hepsinin bir anda iyileşecek olması da iyi benceCnm ben suan reglim ameliyatim 1 hafta sonra...
Ameliyattan iki gun sonra diş etimdeki kisti aldirmaya gidecegim yine ameliyat yani :) gunleri ayarlayamadim ikiside benim icin onemli bir ameliyat. Agri eşigim kuvvetlidir. Adet sancisi cekmedigim surece. Adet sancisina ayri bir garezim var :) her turlu agriya dayanirim ama adet sancisina 1 dk dayanamam. Bunun nedeni de agrim cok fazla oluyot. Agri basladiginda ilac icmessem daha da fazlalasiyor bi ara bayilacaktim ondan korkumdan sancim baslar baslamaz hmen ilac icerim adet sancim hic bitmicek gbi gelir bana hep psikolojik yani :)
inşallah canım benim inşallahTebrikler umarım sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.. Benim de tek tüpüm alındı doktor hamile kalmaman için bir neden yok yaza kadar stres yok keyfine bak dedi :)
Sana bir şey söyleyeyim mi kapalı tüplere dair şikayetlerde ağrı olduğunu okumuştum. Ameliyat sonrası belki senin regl ağrıların azalır. Evet kötü denk gelmiş üst üste. Sorun olmaz sanırım diş etindeki kist lokal anestezi ile alınır ama bir kaç gün ara olsa belki daha rahat ederdin, fakat hepsinin bir anda iyileşecek olması da iyi bence
ben istanbul da suleymaniye hastanesinde tup bebek foktoruna amaliyat oldum ve amaliyattan para alinmadi bilgin olsun zeytinburnu nda suleymaniye hastanesinde benim cocugum olduğu icin tup bebek yapgirsaydim para alacakti normalde cocugu olmayandan para alınmıyormuş..Cnm antibiyotik ne zaman kullansam mantar enfeksiyonu geciririm boylece iki ameliyatinda ayni zaman da olmasi benim icin iyi olacak.
Insallah tuplerimin ikisinide aldirinca pişman olmam. Bu arada ne zaman aldirdin tüpünü? Nerde aldirdin ? Ne kadar odedin bilgin varmi ?
Benim tup bebek param ameliyata gidecek diye korkuyorum. Universite hastanesinde ameliyat olacam ama fiyat bilgisi vermiyorlar
Ben yurtdışında yaşıyorum ameliyatı burada oldum henüz bir para ödemedim bir kaç ay sonra eve ufak bir fatura gelir ama tutarı bilmiyorum. Ama şöyle diyim hsg çektirince eve gelen fatura 4 eur olmuştu. 21 aralıkta oldum ben ameliyatı 1 Ocak’ta yılbaşı kutlamalarındaydım. Tabiki dikkat ediyorum yine de ameliyat oldum diye ağır kaldırmıyorum falan ama herşey yolunda. Üniversitede olacaksan bu ameliyata çok öder misin ki? Özel gibi olmaz daha ucuz olur gibi geliyor bana ama fiyatları da hiç bilmiyorum.Cnm antibiyotik ne zaman kullansam mantar enfeksiyonu geciririm boylece iki ameliyatinda ayni zaman da olmasi benim icin iyi olacak.
Insallah tuplerimin ikisinide aldirinca pişman olmam. Bu arada ne zaman aldirdin tüpünü? Nerde aldirdin ? Ne kadar odedin bilgin varmi ?
Benim tup bebek param ameliyata gidecek diye korkuyorum. Universite hastanesinde ameliyat olacam ama fiyat bilgisi vermiyorlar
merhaba ben özel bir hastaneye gittim doktor raporlarımı filmlerimi ultrasonumu inceledi ve miyom rahim dışında bebekle alakası yok bence almayalım dedi miyom ameliyatı eğer rahim içinde değilse düşünülmemeli dedi tüpünü de almaktan yana değilim sadece içeri sıvı akıtmaması için geçişi kapayacakmış hidrosalpenkste rahime bu sıvı akıyormuş diğer tüpüme ve genel olarak rahme bakmak için laparoskopi yapacak açık ameliyat olmayacağım cuma gününe ameliyat günü verdiler bu şekilde başka bir sorun olmadığı takdirde 6 ay bekleyeceğim kendi kendime hamile kalma şansım varmış yani ben miyomu aldırmıyorum ve tüpümünde geçişi kapanacak onu da aldırmıyorum Rabbime güveniyorum şifa diliyorum bana ve herkese elimden başka ne gelir ki ordan oraya savrulmak kadar zor birşey yok bir karar verip o yolda yürümek istedim hayırla sonuçlanır inşallahCnm ne yaptin ? Neye karar verdin.
Bugun bir arkadas bana rahime sivi aktigini doktor nerden biliyomuş dedi cvp veremedim... sonra dusundum harbiden bunu nerden biliyo ? Anliyo ? Boşu boşna aldirmayalim
iki tüpünü de aldırmak yerine geçişlerini kapasın tüpler damarlara yapışık da olabiliyor nasıl hemen alırım diyorlar anlamıyorumHidrosalpenks var iki tupumde alinacakmiş...
Birde şoyle bir durum var ameliyattan 2 gun sonra 1 saatlik yola gitmem gerekicek.
canım çok sevindim Allah sağlıkla bebeğine kavuştursun inşallah başka bir hastaneye gittim miyomun zararı yokmuş almıyor doktorum tüpümü de sadece bağlayacakmış 6 ay bekleme süresi verecekmiş bu cuma laparoskopi oluyorum inşallah ben de senin gibi kendi kendime hamile kalırım sen de bana umut oldun şimdiiyi geceler canım benim,
benim sol tüp de hidroselpenk vardi sol tüpü rahimden ayirdilar bagladilar ve ekim ayinda olmustum laparoskopik amaliyat aralikta hamile kaldim ocak ayinin ilk haftasi hamile oldugumu öğrendim 8 haftalık kalp atisi alinmadi maalesef kürtaj oldum ..
sonrasinda 24 nisan son adet günüm oldu tekrar hamile kaldim rabbimize hamdolsun şükürler olsun ve cuma günü sezeryanla dogum olacak inşallah kucagima almak nasip olsun..
senun miyomun buyuk diyemi acik amaliyat olacaksin tek tupte hidroselpenk varsa diyer tuple hamile olma sansinvar iki tupude alsalar budefa tüp bebdk sAnsin var
allahım güzel allah'ım sanada tüm isteyenlere de nasip etsin inşallah..
acik amaliyattan sonra benim bildigim 6 ay korunma suresi oluyor inşallah bebegin tez zamanda gelir
canım benim çok sevindimcanım çok sevindim Allah sağlıkla bebeğine kavuştursun inşallah başka bir hastaneye gittim miyomun zararı yokmuş almıyor doktorum tüpümü de sadece bağlayacakmış 6 ay bekleme süresi verecekmiş bu cuma laparoskopi oluyorum inşallah ben de senin gibi kendi kendime hamile kalırım sen de bana umut oldun şimdi
ay inşallah ben de anne olacak mıyım kalbim öyle acıyor kii Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın 4 yaşında yeğenim var telefon ediyor teyzecim kızların olmadı mı daha diyor Allah söyletiyordur inşallahcanım benim çok sevindim
inşallah hersey guzel geçer guzel olacak
rabbim hayırlısı ile sağlığıyla mucizeni nasip etsin inşallah ...
duamda kalbimde seninle inşallah tez zamanda güzel haberlerini alırız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?