merhaba arkadaşlar,
uzun süredir buradayım, genelde tüpbebek konularını takip ediyordum.
38 yaşımda 8cm lik bir miyomum olduğunu öğrendim, bana hiçbir sorun yaratmıyordu. arada sadece belimde bir sinir noktası sızlardı ( sanırım miyomdan ötürü )
yeni evlenmiştim ve bebek istemi vardı, yumurta rezervi azdı. 8 defa yumurta toplamak için ilaç tedavisi gördüm, bazıları iptal oldu toplama yapılmadan. sonuçta 6tane dondurulmuş yumurtam var.
eşimde de azospermi ( hiç sperm yok ) olduğu için daha hiç dölleme ve transfer aşamasına gelemedik. onun da 7 aydır süren hormon tedavisi var, 3-4ay daha devam edecektir.
40 yaşına giricem 1ay sonra, 8cm lik miyomum 2yılda 9.7cm olmuş, rahime baskı yapmaya başlamış, dejenere olmuş.
geçen ayki reglimde yoğun kanamalar ve ağrılar olmuştu, ondan ötürü diyor doktorum.
ben ameliyat için prof. dr. kadir savan 'ı düşünüyorum. hem çok güzel bir şekilde anlattı, hem çok babacan bir doktor, hem de bir arkadaşımın çok ciddi bir ameliyatını başarıyla yapmıştı, resmen hayatını kurtarmıştı.
kapalı ameliyat olabilir, ama gebelik düşündüğünden ötürü açık ameliyat yapmayı tercih ederim dedi. kapalıda tek kat dikiş atılırken, açıkta 3-4kat dikiş atabilirim diyor. böylelikle rahim daha sağlam kaynar diyor.
sizler kimlerde ameliyat oldunuz acaba? memnun kaldınız mı? açık ameliyat sonrası sıkıntılarınız oldu mu?
ameliyat öncesi ilaçlı pelvik mr çektirmek gerekir mi acaba? başka sorunlar varsa öncesi görmek faydalı olabilir sanki.
bu ameliyat için ortalama fiyatlar nedir?