- 13 Şubat 2021
- 183
- 17
- 48
- Konu Sahibi Denizyelken
-
Tskr ederim evett rutin kontrollere gidiyorum şuan için bir sorun yok Tekrarlaya biliyor ama amaliyat olmazsanız daha riskli bi durumla karsilasa bilirsiniz. Adana Seyhan başkentte prf hüsnü çelik doktorumteşekkürler sizede geçmiş olsun.genetik faktörlere göre tekrar etme ihtimali var olduğundan ameliyata hiç sıcak bakmamıştım.Kontrollere gidiyormusunuz şuan ne durumda ve hangi hastanede hangi doktorda ameliyat oldunuz
Geçmiş olsun , mıyomun malesef tedavisı yok , benimde 10 sm rahıimin arka duvarında miyomum vardı , 4 hafta oldu aldıralı , korkacak bır şey yok , kesıkden dolayı rahatsızsınızsa laparoskopi yontemiyle aldırınmerhaba hanımlar
6 ay önce bebek istediğimden dolayı bir hastanede muayene oldum testlerim yapıldı.Doktor hiçbir sorun yok değerlerin normal yalnızca enfeksiyon var diyerek ilaç verdi.Verdiği ilaçları kullandım ama geçen süre zarfında halen bebeğim olmadı.
son aylarda biranda göbeğim oluşmaya başladı kilo aldığımı düşünüp diyete girmiştim.geçtiğimiz ay kasık ağrısı,kokulara karşı hassasiyet,mide bulantısı,kusma gibi şikayetlerim olduğu için hamile olduğumu düşünmüş reglimi beklemiştimki ne yazıkki reglim oldu. Eşimle tekrar hastaneye gittik bu kez farklı bir hastanede muayene oldum burda da 8-9 cm boyutunda miyomum olduğunu hamileliğe engel olduğunu bu yüzden de ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Miyomu olan bayanlar,miyom sizdede bu gibi belirtilere neden oldumu?
Yaşım birhayli ilerledi biz bebek isterken nurtopu gibi bir miyomun çıkması benim psikolojimi alt üst etti.ameliyat esnasında rahme zarar verme ihtimalide var.vücuduma herhangi bir kesik attırmak istemiyorum
benim gibi miyomdan muzdarip olupta ameliyat olmadan kurtulan varmı aranızda
miyomunuzu ne zaman farkettiniz ve rahatsızlık verdiği dönemde kilonuzda artış gözlemlemişmiydiniz.benim korkum ameliyattan sonra bebek sahibi olma umudumu tamamen kaybetme riskinin var oluşu.Alanında uzman olan doktoru bulmak çok zor26 tane miyom alindi benden bunun bitkisel tedavisi yok ameliyat izi icin vaginadan cikarilacak sekilde yapilan ameliyatlar var ama iyi bir cerrah bulmaniz gerek gecmis olsun
zaten biliyordum 2012 yılında 1cmdiler ama zamanla büyümüşler sayıca da artmışlar bana bir rahatsızlık vermemişti tesadüfen bulundu zaten başka bir şey için ultrason çekilmişti acilen ameliyat dediler şok oldum rahim alınır dediler bana da bekarım aldırmak istemedim onkoloji kadın doğum doktoru bul demişlerdi bana rahme zarar vermeden alanlar onlardır tümör cerrahisiyle uğraşan biri olsun demişlerdi ben Süleyman Engin Akhan hocaya oldum sorunsuz iyileştim imkanınız varsa öneririm kilo artışı değil de karnımda kitle vardı elime geliyordumiyomunuzu ne zaman farkettiniz ve rahatsızlık verdiği dönemde kilonuzda artış gözlemlemişmiydiniz.benim korkum ameliyattan sonra bebek sahibi olma umudumu tamamen kaybetme riskinin var oluşu.Alanında uzman olan doktoru bulmak çok zor
banada rahme zarar vermeden alıcak infertilite uzmanı bulun dediler.Yalnız benim karnımda elime gelen bir kitle yok.göbek bölgemde biraz büyüme var. Peki ameliyattan sonra tekrarladımı miyomlarınızzaten biliyordum 2012 yılında 1cmdiler ama zamanla büyümüşler sayıca da artmışlar bana bir rahatsızlık vermemişti tesadüfen bulundu zaten başka bir şey için ultrason çekilmişti acilen ameliyat dediler şok oldum rahim alınır dediler bana da bekarım aldırmak istemedim onkoloji kadın doğum doktoru bul demişlerdi bana rahme zarar vermeden alanlar onlardır tümör cerrahisiyle uğraşan biri olsun demişlerdi ben Süleyman Engin Akhan hocaya oldum sorunsuz iyileştim imkanınız varsa öneririm kilo artışı değil de karnımda kitle vardı elime geliyordu
Bilmiyorum henuz kontrole gitmedimbanada rahme zarar vermeden alıcak infertilite uzmanı bulun dediler.Yalnız benim karnımda elime gelen bir kitle yok.göbek bölgemde biraz büyüme var. Peki ameliyattan sonra tekrarladımı miyomlarınız
Maalesef bunun ameliyattan başka çaresi yok bende iki defa oldum 2017 yılında laproskopik ve iki hafta önce açık miyom ameliyatı oldum. Bizdede çoçuk isteği olduğu için tek çare tekrar ameliyat olmaktı. Ameliyattan sonra tekrarlıyor ne yazıkki. Geçmiş olsun büyümeden biran önce aldırın ve kurtulun.merhaba hanımlar
6 ay önce bebek istediğimden dolayı bir hastanede muayene oldum testlerim yapıldı.Doktor hiçbir sorun yok değerlerin normal yalnızca enfeksiyon var diyerek ilaç verdi.Verdiği ilaçları kullandım ama geçen süre zarfında halen bebeğim olmadı.
son aylarda biranda göbeğim oluşmaya başladı kilo aldığımı düşünüp diyete girmiştim.geçtiğimiz ay kasık ağrısı,kokulara karşı hassasiyet,mide bulantısı,kusma gibi şikayetlerim olduğu için hamile olduğumu düşünmüş reglimi beklemiştimki ne yazıkki reglim oldu. Eşimle tekrar hastaneye gittik bu kez farklı bir hastanede muayene oldum burda da 8-9 cm boyutunda miyomum olduğunu hamileliğe engel olduğunu bu yüzden de ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Miyomu olan bayanlar,miyom sizdede bu gibi belirtilere neden oldumu?
Yaşım birhayli ilerledi biz bebek isterken nurtopu gibi bir miyomun çıkması benim psikolojimi alt üst etti.ameliyat esnasında rahme zarar verme ihtimalide var.vücuduma herhangi bir kesik attırmak istemiyorum
Benim ilk ameliyatım laproskopik yapıldı ve içinde bir iki miyom kaldı demişti ilk ameliyat eden doktorum. Ve onlar büyüdü başıma dert oldu ve iki hafta önce ikinci defa açık miyom ameliyatı olmak zorunda kaldım. Bu defa komple temizlendi açık ameliyat avantajı. Benim içinde çok zor bir durumdu ama yapmak zorundaydım çünki çoçuk isteği olduğu için. Çok geçmiş olsun sizede.Merhaba benimde aylardır devam eden kanamalarım vardı. 1 kürtaj 2 histeroskopi yapıldı ve 2. histeroskopinin biyopsi sonucunda myometrial düzenli doku çıktı. Doktorumu aradığımda, patolojinin kararsız kaldığını - çünkü alınan dokular yakılarak alındığı için plesanta kalıntısı mı miyom mu bilinememiş- 2 prof görüşü alınarak miyom olduğuna karar verildiğini öğrendim.
3 tane miyom alınmış çapları küçük 1cm +1,5cm ve 0,5 cm.
1 tane de içerde derinde doku altında var onu alamadı rahme zarar vermemek için.
Miyomlar tekrarlar mı? Gerçekten korkuyorum.. 8 ay önce doğum yaptım. Şimdi bunları yaşamak.. Beni çok korkutuyor ve yoruyor.
Çok geçmiş olsunBenim ilk ameliyatım laproskopik yapıldı ve içinde bir iki miyom kaldı demişti ilk ameliyat eden doktorum. Ve onlar büyüdü başıma dert oldu ve iki hafta önce ikinci defa açık miyom ameliyatı olmak zorunda kaldım. Bu defa komple temizlendi açık ameliyat avantajı. Benim içinde çok zor bir durumdu ama yapmak zorundaydım çünki çoçuk isteği olduğu için. Çok geçmiş olsun sizede.
Benim 2017 ilk ameliyatta 8 tane çıkarmışlardı şimdi ikinci ameliyatta 13 tane çıkardılar maalesef tekrarlıyorbanada rahme zarar vermeden alıcak infertilite uzmanı bulun dediler.Yalnız benim karnımda elime gelen bir kitle yok.göbek bölgemde biraz büyüme var. Peki ameliyattan sonra tekrarladımı miyomlarınız
Çok geçmiş olsun korkunuzu anlıyorum çünki aynı korkuları bende çok yaşadım ama ikinci kez ameliyat olmaktan kurtulamadım maalesefÇok geçmiş olsunbende içerde kalandan korkuyorum doktor artık kanaman olmaz filan dedi. Ama doku altında kalan dediğiniz gibi başıma iş açabilir. Sürekli kanama şikayetim vardı. Günlerce bitmeyen kanamalar.. Neredeyse ayın çoğu gününü kanamalı geçiriyordum. Aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Transmine ve primolut içerek kanamayı kesiyorduk. Ve ilk histeroskopi sonucunda miyom değil rest plesanta çıkmıştı alınanlar yani plesanta kalıntısı. Şimdi miyom çıkınca bende affaladım. Hiç planda hesapta yoktu. Hamilelikte akreate yaşadığım için plesanta dokusu rahime yapıştığı için onun parçası gibi düşünülmüştü hep alınanlar. Miyom konusunda çok bilgisizim ve korkuyorum
Miyomu küçüktebilirsiniz aktardan kadın hastalıkları ve regl, kist için macunlar satılıyor alıp bir kaç ay deneyip kontrole gidince sonuçlarına bakabilirsinizmerhaba hanımlar
Merhabalar. Hamilelik oluşumu için doktor bir şey dedi mi26 tane miyom alindi benden bunun bitkisel tedavisi yok ameliyat izi icin vaginadan cikarilacak sekilde yapilan ameliyatlar var ama iyi bir cerrah bulmaniz gerek gecmis olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?