Miyomlu Hamilelik

Beyaz Patik

Kasımda Aşk Başkadır
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2011
2.412
3.133
14+4 günlük hamileyim.Gebelik öncesi 2 tane miyomum vardı.Birisi 2cm , diğeri 4cm civarı.
6.haftada yoğun kanamam oldu ve doktor 200mg lık 3 doz yazdı.O zamandan beri azaltarak kullanmaya devam ettim. İlacı kullanmaya başladıktan yaklaşık bir ay sonra miyom 1 cm büyüdü , şu an 6cm e yakın.Büyük olan miyom , plasentanın arkasında ne yazık ki.
Miyomların hamilelikte büyüdüğünü biliyorum ama 10.haftaya kadar büyüme hiç olmamıştı.Ben de bu hapın etkisinin olabileceğini düşünüyorum.Doktorlardan biri ( endişemi doktora söylediğimde ) bu ilaçlar faydasız , kullanıp kullanmamak sana kalmış,dedi.Ben de dozu günde 1'e indirdim.Bu hap konusunda aklım çok karışık...

Nette de böyle yazılar var

Myom tedavisinde progesteron hormonu kullanılabilir mi?

Progesteron myom tedavisinde kullanılan ilk ilaçlardan biridir. Östrojenin vücuttaki etkilerini dengeleyen bir hormon olan progesteron, östrojen etkisi ile büyüdüğü bilinen myomların tedavisinde kullanılmıştır. Progesteronun kullanıldığı vakalarda düşünülenin aksine progesteronun da myomları büyüttüğü görülmüştür. Günümüzde myomların tedavisinde progesteronun yeri yoktur.