- 13 Ağustos 2017
- 189
- 380
- 103
- Konu Sahibi yildiztozuu
-
Yasadığınız mobbing değil, yeni iş, tecrubesizlik stresi.Merhaba arkadaşlar.2 aydır Adliyede katip olarak çalışıyorum.Birimim çocuk mahkemesi.3 katip olarak çalışıyoruz.Genc bir kadın hakimimiz var.Is öğretmek isteyen yok malesef.5 kez soruyorum 5.kez yarim yamalak cevap veriyorlar.Hakimim halden anlamıyor.Koronadan dolayı nöbetleşe gidiyoruz 2gunde bir.Tek kalıyorum anlamadığım bir sürü iş çıkıyor.Hakim 10 senelik katibin zorlandigi işi bana yap 10 dakka içinde diyor.Baska kaleme gidiyorum sormaya.oradakileri de devamlı gidip rahatsız etmek istemiyorum.
Dün kalemdeki katibe saat 15 de mesaj attım ve aradım birşey sormak için saat 20 de bana döndü.Artik ise giderken stresli gidiyorum.Surekli bilmediğim işler çıkıyor göstermek isteyen yok.Facebook gruplarına yazıyorum çocuk mahkemesi her yerde olmadığı için az olduğu için anlayan kimse çıkmıyor.Devamli stres yanlış yaptigimda sorun oluyor.
Hakîm bir iş söylüyor sormuyor bile biliyor musun gostereyim veya anlatayım diye.Ustyne bir de devamlı tersleyici konusmalar.Komisyona dilekçe versem ama değişmiyorlar yerlerimizi.
Senelerce çok fazla çabaladım ve girdim.Kiminiz belki nankör diyeceksiniz.Hergun şükrediyorum.Ama hep mutsuz gidiyorum mutlu değilim.Bana önerileriniz nelerdir var mı benim gibi olan
Biliyor musun diye sormalarını şunun için diyorum.Bilmiyorsan gösterelim öğren sen de demeleri için. Yoksa bilmiyorsan işi yapma desinler diye değildavranışları doğru değil ama bir iş verirken biliyor musun diye sormalarını beklemeniz de doğru değil bence. böyle işlere girmek için zaten belirli kuralları vs çalışıp önceden öğrenmek gerekmiyor mu ? temel bilginiz olduğunu düşünerek iş verirken sormuyordur bence.
Hayır orda degilimİstanbul Anadolu adliyesinde misin
Çok teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız.Devamli soruyorum bazen nefeslerini çekiyorlar falan böyle hareketler olunca ben de sormaya cekiniyorum.Ama dediginiz gibi ustelemek lazım o şekilde söyleyeceğimSormanız gereken şeyler olduğunda bi daha mesaj atmayın katibe,direkt arayın.Eğer ters bir şey söylerse " bana öğreten olsaydı ben de aramazdım ama yok.Napayım hakime hanıma öğretmediler mi diyim" deyin geçin.
Ve iş konusunda asla utanmayın. Gerekirse başka kaleme gidip sorun.Hatta ben sizin yerinizde olsam onlar öğretmese bile sora sora öğrenmeye çalışırım.Öğrendikten snra rahatlarsınız zaten.Öyle ayıp olur mu falan fazla ince düşünce bence.
Hakime hanıma da sizden acil bişi istediğinde bilmediğiinizi ama hemen öğrenip yapacağınızı söyleyin.2 aydır çalışıyorum deyin. Belki bilmiodur yeni olduğunuzu.İnsanları rahatsız edecem korkusuyla ya da cevap vermeden olmaz (saygılı şekilde tabi) Beni de işe başladığımda tek başıma bıraksalar bişi yapamazdım.2 ayda insan hiçbir şey öğrenemez zaten,kendi işlerimi 3 yıl olmasına rağmen ancak çözdüm sayılır.Tüm mevzuata hakim olmak zor.
İlgili birim varsa eğitim istediğinize dair dilekçe de yazabilirsiniz.2 aydır burdayım ama eğitim görmediğimden zorlanıorum şeklinde vs ama baştan sivrilmeye gerek yok sanki. Sorarak öğrenmeye çekinmeyin, iş hayatında kimse gel sana her şeyi öğreteyim de demio zaten maalesef.Üstün körü anlatıolar.Sen yapa yapa,sordukça hatta hata yapdıkça öğreniosun.Birkaç aya alışır rahatlarsınız merak etmeyin. Yeni işiniz de hayırlı olsun.
Biliyor musun diye sormalarını şunun için diyorum.Bilmiyorsan gösterelim öğren sen de demeleri için. Yoksa bilmiyorsan işi yapma desinler diye değil
Biliyor musun demelerini beklemen doğru değil yazdınız ben de neden beklediğimi yazdım sadece :) Bankacılık mezunuyum adalet okuyorum ama okuduğumuz şeyle yaptığımız neredeyse çok farklı. Sadece terimlere aşina oluyoruz uygulamada çok farklı Uyapben öyle birşey demedim zaten :) ne mezunusunuz ? ve işinizin tam içeriği eğitiminizle alakasız mı ?
Zamanla öğrenirsin işleyişi nasıl olsa memursun bişey diyen olmazHayır orda degilim
Aynen,hiç çekinmeyin.Üfleseler de pöfleseler de yardımcı olmak zorundalar.Olmazlarsa gidip hakime hanıma söyleyeceğinzi düşünüp tırsarlar zaten:)Çok teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız.Devamli soruyorum bazen nefeslerini çekiyorlar falan böyle hareketler olunca ben de sormaya cekiniyorum.Ama dediginiz gibi ustelemek lazım o şekilde söyleyeceğim
davranışları doğru değil ama bir iş verirken biliyor musun diye sormalarını beklemeniz de doğru değil bence. böyle işlere girmek için zaten belirli kuralları vs çalışıp önceden öğrenmek gerekmiyor mu ? temel bilginiz olduğunu düşünerek iş verirken sormuyordur bence.
Çok teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız.Devamli soruyorum bazen nefeslerini çekiyorlar falan böyle hareketler olunca ben de sormaya cekiniyorum.Ama dediginiz gibi ustelemek lazım o şekilde söyleyeceğim
Biliyor musun demelerini beklemen doğru değil yazdınız ben de neden beklediğimi yazdım sadece :) Bankacılık mezunuyum adalet okuyorum ama okuduğumuz şeyle yaptığımız neredeyse çok farklı. Sadece terimlere aşina oluyoruz uygulamada çok farklı Uyap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?