- 25 Nisan 2010
- 5.180
- 7.605
- 398
- Konu Sahibi yildiztozuu
-
Teorideki bilgiyle pratik çok farklı adliyede, belli bir iş yok. Yani mesela bir yere bir yazı yazılması gerekiyor o yazının örneği olacak, daha önce nasıl yapıldıysa hakim aynı şekilde isteyecek vs, çalıştığınız kalemin sistemini de öğrenmek zorundasınız. Yani nereden mezun olursanız olun, bocalıyorsunuz ilk etapta, oryantasyon eğitimi yok kalem arkadaşları ve yazı işleri müdürü öğretmeli ama herkes iyi değil o konuda.
Ama evet hakimler bazen bilmez yeni mi, eski mi. Bilmiyorsa öğrensin diye bakar.
tabi her kurumun, sektörün ayrı bir prensibi var. buna birşey demiyorum. demek istediğim aslında tam da son cümledekiydi. yani orada yürümesi gereken iş varsa, misal ben özel sektördeyim, direktör astro bunu biliyor mu diye düşünmez o işi verir. ve benim bir şekilde yapmamı ister. yanlış çıkarsa da düzeltir. önemli olan kişinin çabası çünkü.
açıkçası bu da çok yanlış değil bence. çünkü işler hep çok ve zamanlar dar. oturup herkese tek tek öğretilse hiçbir iş bitmez.
işi yaparken insan kendisi öğrenmek zorunda kalıyor, her sektörde böyle.
çalışma arkadaşları, belki o işi yapan başka yerlerdeki arkadaşlar ve internet insanın ilk yardımcıları oluyor.
Çok fazla katip alımı var, eğitimler yapılıyor ama mesela işe başlayan bir katip 2 sene sonra o eğitime gidebiliyor. O eğitime kadar kendimiz öğrenmek zorundayız. Daha bu arkadaş çok yeni, o yüzden utanıp çekiniyor olabilir yakında alışacaktır. Biz de o şekilde öğrendik, her zaman iş öğretmeye hevesli birilerini bulamıyor insan.
Ben işi öğrenene kadar iş bölümü olduğu halde diğer arkadaşlarımın yapması gereken işleri de yapıyordum ki öğrenebileyim :) bunun yolu bu maalesef biraz çabalamak lazım.
aynen öyle.
sanırım konu sahibi iş hayatında da çok yeni. ben gerçekten mobingin ne demek olduğunu bildiğini de düşünmüyorum çünkü bu mobing değil, alakası bile yok.
eğer bu gibi davranışlar mobing olsaydı zaten kimse çalışamazdı.
iş nerede olursa olsun bireysel çaba ile gelişiyor birşeyler. bende ilk işe başladığımda aynı bölümde 3-4 senelik elemanlar vardı, bana pek yardımcı da olmazlardı ama ben eski uygulama dosyalarını açar okur anlamaya çalışırdım.
bir de sürekli sorarak insanları bunaltmamak da çok önemli. bu seferde insana yürüyen soru işareti gibi bakılıyor ve aman zamanımı alacak şimdi diyip hemen uzaklaşmaya başlıyor insanlar.
biraz yüzsüz olmak lazım
bir de küçük bir çikolata veya çiçek alabilirsiniz ( soru sorduğunuz kişi hanımsa tabii)
hele hele şimdi anneler günü geliyor bence eliniz biraz işleri öğrenene kadar bonkör olsun insanlar sizi görünce sadece iş için gelip gidiyor demesin. ben işe yeni başladığımda çok yüzsüzdüm herkese gidip soruyordum yırtmıştım kendimi. dondurma alıyordum iltifat ediyordum veya kahveye çağırıyordum. işyeri evet işten ibaret işten çıkınca kimse kimsenin suratına bakmaz ama iş öğrenmek için biraz gururu kenara bırakmak lazım.
ben de şimdi allahım inşallah biri bana bi şey sormaz muhattap olmiyim kafasındayım.
bakacak ilişki durumuna samimiyetine. ben sadece yorum yapıyorum o kadarama bunun da dozu olması lazım. çünkü eğer o iltifatların soru sorma amaçlı olduğu anlaşılırsa daha ters tepkiler de verilebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?