Mobing

Canım bak kesinlikle istifa etme çalışma sen karşı mobbing yap işleri karıştır falan onlar seni çıkarsınlar işten. İşten nasıl çıktığını emin ol kimse sormuyor ve umrunda da olmuyor. Onlar seni işten çıkarırlarsa işkurdan işsizlik maaşıda alabilirsin hem temiizz

Mobing veya benzer iş davaları öyle kolay kolay halledilip bitirilmiyor. Yıllarca sürüyor sürdürülüyor.
İşverenler çok çakallık yapıyor.
Siz tazminatınızı kurtarmaya bakın davayı boşverin derim ben.
İşten çıkarttırmak için uğraşın..

Sürekli bir ezme çabası yapabildiğimden daha fazla beklenti

Tam olarak ne yapiyorlar?
Siz alinganlik ediyor olabilir misiniz? Önce bunlari iyi tartin. Hakaret, el kol hareketi vs var mi? Ses kaydini bilmiyorum basinizi agritabilir, avukata danisirsaniz daha iyi olur. Ama whatsapp grubu konusmasi varsa mutlaka saklayin.

Bu arada satis danismani olmanizla konunun bir alakasi yok, dava acarsaniz ve hakliysaniz, emin olun is mahkemesi bu ulkede en iyi calisan kurumlardan biri.

Ben şu anda iki aylığına bir koleje girdim.Doğum iznine gitmiş hocaları.Her neyse deneme sınavı oldular geçenlerde.Benim sınıf Türkçe dersinde birinci olmuş.Bunu duyduktan sonra nedense müdür yardımcısı benim sınıfıma oynamaya başladı.Ben dersteyken sınıfa girip bağırmalar,konuları anlamamışsınız zaten diye yaftalamalar.Çocuklara soruyorum biliyorlar soruları.Hocam kendisi karıştırıyor diğer sınıfa sordu onlar bilemedi diyorlar.Zümre başkanı denen fesat da benim sınıfım için ay o sınıfı ben mi alsam anlamamışlar konuyu demiş sonradan duyuyorum.Müdür yardımcısının bana etüt yazdığını söyleyip benim sınıfıma o fesatı etüte sokması filan bunlar da mobbing işte.Bazıları güzel oynar canım.Ara hakkını aç davanı.Ben tınlamıyorum çünkü zaten kalmayacağım.Başta da öyle bir niyetle gelmedim zaten dertleri neyse.

Bende başta öyle düşündüm normalde alıngan bir insanım ama yaşadıklarımı söyle yazayım size bizim özel günlerde gece çalışmalarımız oluyor gece gelip sabah gidiyoruz ve buda cok yıpratıcı insan icin.Benim çalıştığım yerde 2 tane abla var onları geceye yazmaz neymiş dizleri agriyormis hastaymış peki ya ben benimde dizim agrir en ufak bir şeyde benim çalışma saatlerimle oynar en ufak bir hatam diğer abla yanlış is yapar ama ona bit sey olmaz ben yaparim iste bu yüzden sana güvenmiyorum diye nutuk atar sizce bu alınganlık mi bana mesaj atıyor sana güveniyorum bu yüzden sana boyle yazıyorum diye

170 ile bir görüşüp bilgi alın isterseniz

Nutuk atmak nedir ya :/

Ben cok mobbing davasinin icinde kaldim
Cok şikayet edildim defalarca arabulucudan dondum defalarca da dava sureci isledi

Is sozlesmenize bagli olarak gece vardiyasini size yazmasinda bir sorun olmayabilir. Ben de hep belli kisilere yaziyorum. Cunku bu vardiyayi kaldiramayan cok kisi var. Aslinda ayni durum. Guvendigim kisiye yaziyorum. Bu da kendilerine iyi zam orani, kisa sureli terfi gibi geri donuyor.

Ama sizinki bir gun güveniyorum bir gun güvenmiyorum diyorsa tuhaf. Biri hata da yapsa nutuk atmak diye bir sey yok, geribildirim, sozlu uyari, tutanak, kinama hatta fesih gibi surecler var ama kimseye böyle davranamayiz.

Sogukkanli olun yine de. Kisisel algilamayin. Cunku harekete gecene kadar olan sizin sinirlerinize olur.

Mobbing ispatlanması zor bir şey olduğu için dava açsanız da kazanmanız zor. Daha önce ben de aynı durumları yaşadığım için baya araştırmıştım. İşyerinden şahit vs gerekiyor ama onu da kimse yapmaz. Sabredip istifa etmezseniz zaten çok istiyorlarsa kovsunlar, hem tazminat hem işsizlik maaşı alırsınız. Sonrasında da işe iade davası açar kesin kazanırsınız. O zaman da işsiz kaldığınız ayların parasını, avukat masraflarını vs hepsini geri alırsınız. Sadece biraz sabırlı ve güçlü olmalısınız. Fazladan verilen işleri de kabul etmeyin, yapmayın nasıl olsa kovacaklar. Yaptıkları haksızlıklara da yazılı olarak cevap verin. Bu süreçte kendinize kanıt toplamaya çalışın.

Bende kaldıramıyorum istediği şekilde de yapamıyorum olmuyor yani banada savunma verdi basit hatalar yapıyorsun dedi benim şikayetim benden daha cok beklentiye girmesi ben diyorum benim yapabileceğim bu hep daha fazla beklenti

Kardeşim insan haklarını ara diyor bende bir sey yapacaklarını sanmıyorum açıkçası soğukkanlı olmaya çalışıcam bende artık

Kardeşim insan haklarını ara diyor bende bir sey yapacaklarını sanmıyorum açıkçası soğukkanlı olmaya çalışıcam bende artık
170’i arayıp şikayette de bulunabilirsiniz. Haklarınızı da öğrenirsiniz. İşyerinde eşitlik olmalıdır çalışanlar arasında. Size fazla iş verdiğini kabul ediyosa bunu maille vs söylemesini sağlayabilirsiniz. Bu gibi insanlar yüzünden maddi olarak sıkıntıya düşmeyin. Kesinlikle istifa etmeyin.

Mobingld ılgılı bilhi alabileceğin arayabılcegın şikayette bulunacagın yerler var.

Arayıp Bilgi alacağım çünkü su an çalışıyorum

Ne yazikki mobing de yaptirim olmuyor. Daha once bende yasadim ustelik calistigim kurum geregi savcilikla surekli iletisim halindeyiz ve cok yakin tanidiklarim olmasina rağmen. Dava acsaniz bile askida kaliyor.. Ispatlanmasi zor bi durum.. Ben çözümü savunma mekanizmalarimi gelistirerek buldum

ülkemizdeki 26000 mobing davasının sadece 20 si sonuçlanmışken ya da bu sayı az farklıdır o topa girmemek lazım..
görme duyma bilme salağa yat ipleme he de bildiğini yap kızarlarsa da benim adım hıdır elimden gelen budur de..bak böyle yapanlar çok rahat.

Size yüzde yüz katılıyorum ben ne kadar çabaladıkça beklenti artıyor

Bir seye yaramayacağını biliyorum zaten adam su an benle konuşmuyor bayramdan sonra başka bir bölüme geçiş yapicam bakalim ne olucak

Özeldemisiniz bilmiyorum ama devlet kurumları bile dingonun ahırı olmuş.
Allah sonumuzu hayretsin bende nefret ediyorum çalıştığım yèrden.
Hakkını ara tabiki ezdirme kendini
hem de nasıl, bi de bana sorun neler dönüyor

hem de nasıl, bi de bana sorun neler dönüyor
Yukarıda arkadaş yazmış en iyisi 3 maymun oynamak bana yapılan haksızlıkları görüyorlar ama ses çıkarmayan arkadaşlar var neden bana dokunmayan yılan bin yaşasın kanunu

Mobbing davası açmanızı pek önermem, çok yıpratır sizi(maddi manevi). Başka bir iş arayışına girin. Yöneticilerinizle tartışmaya girmeyin. Şayet bu tarz olaylar birikirse haklıyken haksız konuma düşersiniz ve tazminatsız çıkartmak için yöneticilerinize gün doğar. Bölümünüzü mü değiştiriyorlar değiştirsinler. Yeni iş bulana kadar idare edin. Bu arada farklı bir sektörde iş baksanız daha iyi olmaz mı? Çünkü çalıştığınız sektör genel anlamda problemli bir sektör. Aynı pozisyonda başka bir işe girseniz yine problem yaşayacaksınız. Fabrika işine girme gibi bir imkanınız var mı? Varsa deneyin derim. Bu arada paraya ihtiyacınız var, iş bulmadan işinizden ayrılmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…