Ben grafiker tasarimci olarak calistim ama beni acayip strese soktu o is zor kactim valla baska arkadaslari bilemiyorum ama benim gibi ince eleyip sik dokuyorsan ve her seyi kafana takiyorsan zor bir is. tasarim yapmak normal sartlarda cok zevkli ama profosyonel olarak yapmak cok stresli. patronu gelir, matbaacisi gelir laf soyler, musteri gelir yaptigin birbirinden guzel tasarimlari begenmez de gider oylesine yaptigin bir tasarimi begenir, bazen gelir bir suru akil verir, soyle olucak boyle olmucak eh adam para veriyor hakli ama bazen canindan beziyor insan. Bir tane harf hatasi ya da sayi hatasi yapsan basilmis bir suru is geri doner. giris cikis saatleri belli degil. bilmiyorum ben sevmedim kactim ama seven insanlara bir sey diyemem belki bana oyle denk gelmistir. kolay gelsin.
Şu anda grafik tasarım okuyorum ve 2. sınıfa geçtim. Bana kalırsa neyi tasarlamak istediğini belirle önce. Moda tasarımın alanı çok daha dardır. Etek, elbise, kaban... Tekstil tasarımıyla uğraşmak istiyorsan evet, çok mantıklı; ama sadece bu kadarla kalırsın. Grafik tasarım öyle değil. Bu arada grafiker ve grafik tasarımcısı arasında fark vardır. Grafik tasarımcının alanı çok fazladır. Matbaa, reklamcılık, sanat yönetmenliği, fotoğraf, ambalaj tasarım, illüstrasyon, çizgi film-animasyon... Grafik artık sadece afiş yapmak, logo yapmak değil. Tasarımcı olmak bambaşka bir şey. Moda tasarımdan mezun olduğunda yapacağın şey bellidir; ama grafik tasarımda alan çok fazla olduğu için birden fazla sektörde de çalışabiliyorsun. Fotoğraf stüdyosu açıp profesyonel fotoğrafçılık da yapabilirsin, örneğin Milka firmasının grafik tasarımcısı olup Milka'nın tüm ürünlerinin ambalajını da tasarlayabilirsin, sevdiğin bir sanatçının albüm kapağını da tasarlarsın, çok önemli bir filmin ya da reklamın sanat yönetmeni de olursun. Kesinlikle grafik tasarım açık ara farkla öndedir. 4 senelik istiyorsun çünkü. Ama dediğim gibi: Neyi tasarlamak istediğin çok daha önemli.
hangi okuldasın tatlım hiç sınıf tekrarı yaptın mı zor diyip korkutuyolar beni
Kemerburgaz Üniversitesi'ndeyim. Yetenekle alıyordu, puana geçmiş sanırım. 2. sınıfa geçtim. Grafik tasarım evet zor; ama biliyorsun ki her bölümün zorluğu var. Bir de zor olması daha iyi, eğitiminden çok memnunum ben mesela. Modadan daha zor grafik evet. Modada çizmen gereken şeyler bellidir: kıyafetler; ama grafikte gördüğün her şeyi çizeceksin, ki bunu öğretecekler zaten. Moda yazmışsın sen de, umarım istediğin gibi olur her şey : )
zaten emeğinin karşılığını hiç bi yerde alamıyosun bu ülkedeTürkiyenin önde gelen bi erkek giyim firmasında çalışıyodum tasarım asistanları 1000 lira alıyordu üni mezunu 2 yılda tecrübelilerdi.bence emeklerinin karşılılğı kesinlikle değildi 1000 lerce çizim yap çalş didin 1000 liraya sabah 9 akşam 7 çalışmak bence kötü tabi.
öte yandan italyada moda eğitimi almış yine moda tasarımcı bir çalışanda 3000 alıyordu 30 yaşında o da çok emek veriyordu tüm kreasyon onlardaydı sonuçta bence yine emeğinin karlışığı degildi.
daha kalip cikarmayi dikmeyi bilmiyormussun. insan bu bolume adamissa kendini en azindan bi kez eline alip yapardi. konservatuar d emissin zaten insan kendi gidicegi yeri yanlis soyler mi? guzel sanatlar ayri o ayri. ve endustriyel tasarim izmirde de yetenekle aliyor. grafik okuma derim cunku bu sektor sinavdan daha 20 gun once bolumune karar vermeyi akil eden insanlari kaldiramaz.
guzel sanatlara hazırlanmak sadece çizim eğitimi almak değildir. 4 yıldır hazırlanan arkadaşlarım da vardı. ve ben de 2 yıl hazırlanmıştım. gideceğin yere konservatuvar nasıl dersin? neyse benim fikrim bu basarılarben 2 senedir hazırlanıyorum güzel sanatlara tanımadan etmeden laf sokmaya kalkma benim bir sürü arkadaşım var eski kursumdan dikiş bilmeden moda okuyan bu bölüme girip çok başarılı olan erkek arkadaşlarım dikiş bilip girmediler.insanlardan fikir istiyorum sadece saçma sapan muhabbet değil
guzel sanatlara hazırlanmak sadece çizim eğitimi almak değildir. 4 yıldır hazırlanan arkadaşlarım da vardı. ve ben de 2 yıl hazırlanmıştım. gideceğin yere konservatuvar nasıl dersin? neyse benim fikrim bu basarılar
ilk önce okuyacağın bölümü gerçekten sevmeli ve benimsemelisin..ben 2yıl iç mimarlık okudum ve yarıda bırakıp başka bölüm okudum çünkü dediğim gibi benimsemen çok önemli ben bi daha sınava girmemek için bu bölüme girmiştim sevmediğimden bıraktım..hocalar projelerde burnumuzdan getiriyordu..sana tavsiyem moda2 senedir güzel sanatlar fakültesine hazırlanıyorum ve şu an ne istediğimi bilmiyorum lütfen bilgilerinizi benimle paylaşın ve bu sınavlara daha önceden giren varsa nasıl çalıştığını bana anlatsın neler yapmam gerek nasıl çalışmalıyım haftanın 5 günü kurstayım evdede el ayak çiziyorum psden çizimler yapıyorum bana alternatif sunun çok aradayım telaştayım umarım bu işle ilgilenenler vardır bütün arkadaşlarım grafik istiyo ama ne moda ne grafikle ilgili yeterli bilgim yok.
ilk önce okuyacağın bölümü gerçekten sevmeli ve benimsemelisin..ben 2yıl iç mimarlık okudum ve yarıda bırakıp başka bölüm okudum çünkü dediğim gibi benimsemen çok önemli ben bi daha sınava girmemek için bu bölüme girmiştim sevmediğimden bıraktım..hocalar projelerde burnumuzdan getiriyordu..sana tavsiyem moda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?