Doğuma Hazırlık modern kız isimleri önerilerimmm :)) nacizane

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kızlar elisa isminin anlamını biliyor musunuz ben internette yazan anlamını okudum ama tam olarak hangi kelimeye karşılık olduğunu anlamadım

canım ELİSA arnavutça bir perinin ismi ,ama hangisi bilmiyorum:sm_confused:

çok güzel ayrıca ONA YAKIN ELİZA da var

Arkadaşlar benim ikiz bebekleri olan bir arkadaşım var,
kızlarının biri Eylül, biri Başak. :ecrin_bebek::ecrin_bebek:
Eylül doğdukları ay, Başak da burçları bayanssulusmile
Ne kadar tatlı ve mantıklı demiştim ilk duyduğumda zemuszemus

canım ELİSA arnavutça bir perinin ismi ,ama hangisi bilmiyorum:sm_confused:

çok güzel ayrıca ONA YAKIN ELİZA da var

cennet kapısında bekleyen melek olabili mii acaba. internette de farklı yazıyor kafam karıştı sonra kötü anlamlı bişey olsun istemiyorum

kızlar bende kızıma ela ismini koymak istiyorum.sizce bu ara çok mu koyuluyor bu isim.yardımcı olursanız sevinirim.bu arada bende elisa isminin anlamını araştırmıştım fakat bulamadım.sizce ela nasıl.

Canım benim bildiğim elisa rüzgar demek yani annemin söylediği eskiler öyle dermiş.. Anlamıda güzel ancak Elisa yı uygun bulmuyorum nacizane fikrim evlenmeden önce hastanede çalışıyordum. Elisa dendimi aklıma ilk "Elisa testi-HIV testi geliyor." yapılan bir kan testi yani.. ıleride alay edilme olasiliği yüksek gibi geldi.. Gerçi bende Allahın izniyle Asel koyucam kızımın ismini 21 haftalık hamileyim Asel ismini de beğenmeyenler oldu ama benim içime sindi dedim konuyu kapattım. Karar senin.

Geçtiğimiz yıl doğum yapan bir arkadaşım da adını Ela koydu kızının Elisadan daha güzel gibi geldi bana..

Modernden kasıt nedir ben bu yaşıma geldim hala anlayamadım açıkçası.

Bu güne kadar bize örnek teşkil etmiş onca şahsiyet varken kaldı ki doğacak çocuklarımız isimleri ile anlam yüklenecekken aman çok banal yok bilmem gibi anlayışla yeni isim arayışları nedendir anlamış değilim.

Yadırgadığım şey neden bu kadar yeniliklere açığız neden bizi biz yapan değerli şahsiyetleri örnek almamız gerekip işte benim çocuğum şöle böle olmalı diye düşünmemiz gerekirken saçmalıktan öte gitmeyen hiç anlam yüklenmemiş isim bile denmeyecek kelime türlerine çocuklarımızı hapsediyoruz.

Kusura bakmayın arkadaşlar ama ben bu kadar yeniliklere açık değilim kaybettiğimiz onca şey varken yeniliklerin bize ne faydası varda kaybettiklerimize üzülmemiz gerektiği halde üzerlerine beton yığınları döküp başka arayışlara kapılıyoruz.

Herkesin kendi tercihidir ama biraz daha üzerinde kafa yorulması gereken bir konu...

peki derin ne demek ??? bana çok manasız geliyor

ASEL ismine bayılanlardanım.... gerçekten çok hoş bir isim.... çok güzel bir tercih sağlıkla gelsin bebeğiniz....

kızlar bende kızıma ela ismini koymak istiyorum.sizce bu ara çok mu koyuluyor bu isim.yardımcı olursanız sevinirim.bu arada bende elisa isminin anlamını araştırmıştım fakat bulamadım.sizce ela nasıl.

canım selamlar dogum yaptınmı bılmıyorum ama benım kızımın adı ela 4 yıl once koymustum adını o zmanlar hıc yoktu sımdı genelde var ama buse su ecrın su bolelerı bızımkınden daha fazla anlamı goz rengı dıye cıkar bende zaten babasının goz rengını adında tasısın dıye koymustum yınede sen bılırsın..

kızım 4 yaşında adını ecrin koydum koymaz olaydım inanki mahallede 4 tane ecrin var valla imkanım olsa değiştircem yine hamileyim bu sefer oğlumda olsa kızımda bilindik isimden şaşmam

asile katılıyorum 4-5 yıl önce anılmıyodu bile bu isimler belki tek tük vardı şimdi herkesin dilinde....bir daha böyle bi hata yapmam herhalde....

oğluşumun ismi arda 4 yaşında
çocuk düşünmüyorum
eğer kızım olsaydıda adını NEHİR SU koymayı düşünüyodum

Hiç kimsede bulunmasın yada eski zaman insanlarının adı olmasın, 21. Yy ayak uyduran isimler olsun diye; çocuklarına bana göre saçma ve anlamsız kelimelerle hitap edilmesi çok boş bir uğraş. Yaprak - toprak-su- demir- sanem-çağan-çağdaş- asi-vs.. Bunlara ek olarak sayılabilecek onlarca isim türedi. bence çocuklarınıza en güzel şekilde seslenilmesi için elinizden gelen özeni gösterin kendi marjinalliğini çocuğuna dayamak çok saçma bence .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…